Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

Thread Tools
Old 19-06-2008, 12:34   #541
Medicinist

X-White's Avatar

Quote:
Originally Posted by mobutu View Post
Mai multe decat ce? Decat ATV'urile?
Decat masinile care fac zgomot.

X-White is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2008, 03:35   #542
Registered User

Mai bine, motoarele sunt mici, masinile mari, pe strazi e aglomeratie.2 motoare < 2 masini in trafic.Toata lumea pe motoare plz.

dinu. is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 00:16   #543
Powered by [NOM]

bHz One's Avatar

Dupa ce acum vreo doua saptamani era sa ma iau la omor cu un scuterist care mergea printre benzi pe Magheru si claxona sa`i faca lumea loc, azi am mai vazut un specimen care m`a scos din minti chiar daca n`am fost direct implicat in eveniment. Respectiv unu cu ceva motor d`ala de mers prin namol, n`a avut loc printre benzi si a inceput sa ciocane in luneta unei masini sa se dea la o parte.
Soferul respectiv nu a auzit din prima, asta s`a impacientat si a inceput manevra combo claxon+batut in masina. Intr`un final omu`, ori de panica ori de super civilizat i`a facut loc si asta s`a facut nevazut, nu mersi nu dat din cap nimic.
Incep sa urasc motociclistii la fel de mult ca p`aia de se cheama taximetristi.

Chiar daca nu petrec foarte mult timp in trafic, mi`am permis sa cataloghez motoristii dupa cum urmeaza:
- Scuteristii: sunt paraleli cu orice inseamna trafic, reguli de circulatie, bun simt etc. Posibil cea mai periculoasa specie pe doua roti. Minori, gipsicanos, muncitori, livratori, numa elita
- Cei cu "vitezane". Astia se cred buricul pamantului, ingerii soselelor, zmeii zmeilor. Sunt agresivi, li se pare normal si firesc s`o arda cu +100kmh ori de cate ori este loc. De cate ori dau cu teasta de pamant dau vina pe conservari. Vesnic se plang ca nu sunt respectati, ca sunt niste victime si autoritatile nu`i ajuta. Fiind imortali, zmeii zmeilor, puterea ursului, luceferii cerului, nu au treaba cu legislatia rutiera.
- Cei cu motoare de mers prin namol (enduro?!) Pana azi, mi s`au parut civilizati. Nu pot zice ca mi`am format o parere, ei nu`s asa numerosi sau nu se fac observati.
- Chopperistii, tot respectul. Nu cred ca exista specie pe doua roti mai civilizata ca cei cu choppere/moto clasice/ chestii care nu sunt nici scutere nici de viteza si nici de mers prin namol (sunt cam pasta la motociclete). Astia de cate ori dau de ei in trafic ma impresioneaza. Nu tureaza ca tembelii cand nu au loc, nu ciocane in geamuri, nu nimic. Nu au loc nu trec, cei mai multi stau in coloane, semnalizeaza cand schimba directia de mers, nu alearga haotic pe toata soseaua, nu te depasesc prin dreapta, nu nimic aiurea.

Sunt absolut convins ca printre cei care conduc motociclete sunt si oameni civilizati, cu bun simt si respect fata de ceilalti participanti la trafic. In fata lor imi cer scuze fata de cele spuse, stiu ca "generalizarile suge" insa exceptiile sunt prea putine pentru a putea fi remarcate.

Last edited by bHz One; 04-07-2008 at 00:42.

bHz One is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 02:30   #544
Registered User

TinuPeter's Avatar

Quote:
Cei cu motoare de mers prin namol (enduro?!) Pana azi, mi s`au parut civilizati
Eu ii consider ridicoli pe astia calare pe KTM-uri sau whatever clasa de enduro sunt cand o calca de la semafoare cu o turatie de zici ca te calca tractoarele datorita zgomotului(nu toti). Stiu ca asa e din fabrica fara "imbunatatiri" ulterioare dar ori sunt prosti ori nu-si dau seama ca fac o poluare fonica de n ori mai mare decat cei de speed(aceeasi treapta de viteza). Lipsa de civilizatie.

Sunt si unii de motociclisti de treaba dar cu ghinion...acum o saptamana - zece zile aprox. pe baneasa era unu` cu un speedy. A plecat, oarecum in tromba(dupa ce a multumit unuia ca i-a facut loc) si la cativa km in fata(dupa cateva min. cand l-am ajuns din urma)era pe asfalt cu motoru` busit...trist, f. trist...o baba proasta la volanu` unei dacii parca a trecut de pe banda ei pe a lui fara sa se asigure si l-a luat in plin; nu stiu ce daca a supravietuit sau nu dar sunt destule cazuri cand noi(soferii pe 4 roti sau mai multe) uitam ca nu suntem singuri in trafic si uite asa se intampla faze ca cea sus mentionata. Parerea mea e ca "toparlani" pe doua roti sunt la fel de multi ca cei pe patru roti(raportat la nr. total) deci respect merita si ei dar si noi trebuie sa nu uitam ca sunt si "toparlani" de treaba destui cat sa nu generalizam...

PS - vb. de motociclistii din toata tara, nu numai despre cei din Bucuresti.

Donez pisici fantastice

Vand Storcator de fructe/legume Moulinex

TinuPeter is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 08:06   #545
Registered User

Silenti's Avatar

Quote:
Originally Posted by bHz One View Post
Chiar daca nu petrec foarte mult timp in trafic, mi`am permis sa cataloghez motoristii dupa cum urmeaza:
.
Foarte interesant, totusi ai uitat de o gramada de categorii care asteapta cu sufletul la gura sa afle ce fel de oameni sunt. Mentionam rapid:
- touring
- sport touring
- enduro touring
- hyper touring
- power cruiser
- supermoto
- mega scooter
- trial
- cross
- commuter
- naked
- old school
- comuniste
De asemenea se pune intreabarea, cei care au doua sau mai multe tipuri sunt o combinatie a categoriilor sau isi modifica comportamentul in functie de ce calaresc la momentul respectiv?

Silenti is online now    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 11:46   #546
Snowboard Dude

BlackLord's Avatar

...eu am 50cc gearbox... asta ma face un minor tigan angajat la livrari, zmeu al soselei cu capu spart, fara habar de legislatie si terorizat de politie si automobilisti.

....bine ca nu merg si prin namol ...atata-mi mai trebuia

Bine gandit bHz One ... NOT!!!!

BlackLord is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 19:14   #547
combat chicken

bau_bau646's Avatar

http://www.banknews.ro/stire/19059_b...e_publice.html

am mai auzit acu' 2 minute ca se vrea interzicerea circulatiei motoarelor dupa ora 22, pentru diminuarea poluarii fonice, pe tvr1.

bau_bau646 is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 19:43   #548
Nick anterior: d-_^d0

dod0's Avatar

Quote:
Originally Posted by bau_bau646 View Post
Nu stiam eu de ce e asa de zgomotos orasu` asta.. ai dracu motociclisti!!!!11
De parca masinile tunate nu fac la fel de "urat".
Ma rog.. poate cu ocazia asta o sa isi puna lumea la loc tobele stock.

Quote:
Originally Posted by bau_bau646 View Post
am mai auzit acu' 2 minute ca se vrea interzicerea circulatiei motoarelor dupa ora 22, pentru diminuarea poluarii fonice, pe tvr1.
S-o vad si pe asta. Urmatoru` pas care e? Nu o sa mai avem voie nici sa stam cu lumina aprinsa dupa 12 noaptea ?
Fake.
OOX

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 20:06   #549
Registered User

Misa's Avatar

A trecut recent un tzoparlan printre masini in timp ce stationam, ca deh, tzoparlanii cu super motoare isi testeaza limitele si cum a ajuns in dreptul meu si-a turat motorul cat sa-mi sara inima. Inima a sarit putin din piept si pacat ca tzoparlanul trecuse, ii dadeam un branci cu portiera daca nu trecea de mine. Ii doresc sa-si rupa degetul mic de la mana dreapta.

Misa is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 20:13   #550

dod0's Avatar

http://www.antena3.ro/Bucuresti-Prim...51388_ext.html

"ATV-urile vor fi interzise în Bucureşti, iar motocicletele nu vor mai putea circula noaptea pe străzile Capitalei."

Cu interzicerea ATV-urilor sunt de acord, alea chiar nu au ce cauta in oras.. dar sa nu mai poti circula noaptea cu motocicleta mi se pare aberant.
Ce naibii, parca ne intoarcem la comunism.
Sa ii interzica pe cei care fac zgomot si sa ii lase pe restul in pace.
Hell.. unde altundeva in lume sunt interzise motoarele? Penibil.

Dupa ce ca orasu` asta e sufocat de masini, in loc sa incurajeze achizitionarea de motociclete si scutere ei le interzic.
Nu cumva se numeste DISCRIMINARE ce fac ei?
OOX

Old 04-07-2008, 20:16   #551

Quote:
Originally Posted by Misa View Post
A trecut recent un tzoparlan printre masini in timp ce stationam, ca deh, tzoparlanii cu super motoare isi testeaza limitele si cum a ajuns in dreptul meu si-a turat motorul cat sa-mi sara inima. Inima a sarit putin din piept si pacat ca tzoparlanul trecuse, ii dadeam un branci cu portiera daca nu trecea de mine. Ii doresc sa-si rupa degetul mic de la mana dreapta.
apropo borlele tale ce mai fac?

racheta is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 20:19   #552
Registered User

Misa's Avatar

Hmm, nu pune problema asa! Si ale mele fac galagie dar cu surround Ala mi-a turat motorul la maxim in dreptul geamului... deschis. Sa compari 8000 ture +++ cu 2-4 mii este groaznic. De unde stii tu de borlele mele ??)

Misa is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 21:09   #553
Registered User

Bisti's Avatar

dod0 - tocmai ce am venit din Elvetia. daca vrei sa vezi "comunism" in opinia ta ... mergi 1 luna si stai acolo. stai = locuiesti intr-o casa normala, nu la hotel. si o sa vezi cum dupa ora 22 nu mai e nici dracu pe strada, cum dupa 12 noaptea se stinge iluminatul stradal si se aprinde numai daca trece vreo masina prin intersectie, cum se monteaza garduri fonoabsorbante pe o artera pe unde trec 1 autobuz si maxim 4 masini pe ora, cum te arde politia cu amenda daca nu ai minimul necesar de echipament de protectie pe motocicleta sau modificari ce sar de o limita de zgomot de bun simt, etc etc.
aici e haos, e jungla, la ei civilizatie. pentru unii ca tine e comunism, pentru ei e o mandrie.

Bisti is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 21:14   #554

dod0's Avatar

Acolo nu e lume pe strada din cauza ca asa s-au obisnuit.. NU E INTERZIS FFS !
Si pana la urma mi se rupe de Elvetia.. de ce sa ne raportam la elvetieni?
In Germania cum e? In Franta cum e? In tarile nordice [vezi "Ghost Rider" si "Getaway in Stockholm] cum e?
E cumva INTERZIS la ei sa circuli cu motocicleta/scuterul dupa o anumita ora?

Sunt perfect de acord cu amenzile drastice pentru lipsa echipamentului/producerea de zgomot, dar sa interzici cu totul mersul pe motor noaptea.. e gay.
Politisti incompetenti.
OOX

Old 04-07-2008, 22:08   #555
Registered User

Bisti's Avatar

la nivelul nostru de civilizatie, trebuie interzis ceva ca sa educi multimea. nu ajunge o "rugaminte" adresata de catre primarie sau politie.
cat despre cunostintele tale despre traficul din alte tari, numai simplul fapt ca te raportezi la filme, denota un nivel mare de incultura. cand o sa ajungi sa intelegi cum se masoara respectul pentru aproapele tau, o sa iti dai seama de ce noi, romanii, avem o medie de viata de 70 ani.

Old 04-07-2008, 22:25   #556

dod0's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bisti View Post
trebuie interzis ceva ca sa educi multimea.
hmm.. bahahhahahahahhahahshahahahahahhaahhahaahahahaha.
Trebuie interzis zgomotul, nu vehiculul. Daca eu am un motor/scuter silentios de ce sa nu pot circula cu el noaptea? Fiindca nu vrea politia sau nu stiu ce deputat care sta pe magheru si il deranjeaza tobele custom? Fii serios.

Quote:
cand o sa ajungi sa intelegi cum se masoara respectul pentru aproapele tau
Deci te rog.. nu ma cunosti si nu iti permit sa faci asemenea afirmatii. Tu de unde stii cum se masoara respectul pentru aproapele tau? O varsta mai inaintata nu inseamna neaparat mai multa experienta de viata.
Nu sunt incult si nici nu m-am nascut ieri, asa ca..

Precum am mai spus, sunt prefect de acord cu sanctiunile pentru lipsa echipamentului si pentru producerea zgomotului inutil.. chiar sper ca pe viitor politistii vor fi mai vigilenti.
Daca era vorba doar despre cei cu tobe custom, intelegeam.. insa INTERZICEREA motocicletelor pe timpul noptii este o manevra comunista si daca esti de acord cu asa ceva.. [cuvinte urate].

Daca stirea era despre masini mai erai de acord? Daca se interziceau masinile dupa ora 22 ce aveai de zis? Te aplecai si o luai in toata lungimea sau protestai?
Din cate stiu in Romania e democratie.
OOX

Old 04-07-2008, 23:10   #557
pew pew

Cowboy's Avatar

Bisti, daca interzici acel lucru nu educi pe nimeni, ci pur si simplu il tai de la radacina si o sa creasca o alta prostie in loc.

Vigilenta din partea politistilor si amenzi USTURATOARE pentru zgomot dupa o anumita ora imi pare ceva mai educativ.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 23:46   #558
Registered User

Bisti's Avatar

dod0 - pune pe cineva sa iti traduca ce am zis eu. ceea ce am zis are caracter general, tu ai luat-o ca afront personal. cat despre incultura ... analizeaza limbajul tau si al meu.
cat despre democratie, ai inteles-o la fel ca cei care ajung la majorat. toti cred ca exprima libertatea in forma pura. ei bine ... nu e asa.
cowboy - tocmai asta e problema. nu poti sa educi la noi decat prin interzicere. vezi tu ca diversele campanii impotriva fumatului, prin poze sau reclame socante, au succes ? dimpotriva, lumea isi cumpara tabachere ca sa nu mai vada porcarii pe pachetele de tigari.
cat despre vigilenta politistilor, e aproape zero. atata timp cat cei cu bani scapa nevinovati cand omoara oameni pe trecerea de pietoni, la fel vor inchide ochii si la motocicletele care fac zgomot noaptea. de ce ? pentru ca nu au aparatura sa masoare zgomotul produs sau pentru ca le place mai mult o spaga consistenta decat sa alerge prin judecatorii.

Old 04-07-2008, 23:53   #559
Registered User

Silenti's Avatar

Din primul link: "Bucurestenii cer interzicerea motocicletelor tunate", ceea ce mi se pare normal, dar stupid, pentru simplul motiv ca sunt interzise deja. Numai ca nu se aplica legea. Care de fapt e problema, legi, reglementari si reguli avem destule dar daca nu se aplica la ce folos? Ati vazut vreun sofer amendat pentru claxon in Bucuresti? Iar in unele intersectii asta e o problema majora, mult peste ce poa sa faca orice motor cu orice toba.

Silenti is online now    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 00:09   #560
pew pew

Cowboy's Avatar

Quote:
cowboy - tocmai asta e problema. nu poti sa educi la noi decat prin interzicere. vezi tu ca diversele campanii impotriva fumatului, prin poze sau reclame socante, au succes ? dimpotriva, lumea isi cumpara tabachere ca sa nu mai vada porcarii pe pachetele de tigari.
cat despre vigilenta politistilor, e aproape zero. atata timp cat cei cu bani scapa nevinovati cand omoara oameni pe trecerea de pietoni, la fel vor inchide ochii si la motocicletele care fac zgomot noaptea. de ce ? pentru ca nu au aparatura sa masoare zgomotul produs sau pentru ca le place mai mult o spaga consistenta decat sa alerge prin judecatorii.
Dupa cum noteaza si Silenti, si observi si tu, radacina problemei este faptul ca nu este aplicata legea. Care exista deja.

Interzicerea neaga, sau muta in alta parte, intreaga situatie, nu creeaza "educatie" - daca interzici motoarele noaptea in oras si pastrezi aplicarea defectuoasa a legii, cei care fac galagie acum sperand sa le creasca putza o tzara o sa continue sa isi ia tobe zgmotoase si pur si simplu o sa se duca in alta parte dupa ce apune soarele.

Directia cu aplicarea legii ii forteaza pe toti sa fie ok TOT TIMPUL.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules