Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-07-2008, 00:09   #561 (permalink)
Nick anterior: d-_^d0

dod0's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bisti View Post
nu poti sa educi la noi decat prin interzicere.
Daca tot gandesti asa, nu mai compara Romania cu Elvetia.

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 00:39   #562 (permalink)

mobutu's Avatar

Quote:
Originally Posted by dod0 View Post
Dupa ce ca orasu` asta e sufocat de masini, in loc sa incurajeze achizitionarea de motociclete si scutere ei le interzic
Asta mi-a adus aminte de ceva: Timişoara, mare bulevard nou-nouţ, proaspăt refăcut din temelii, trotuare, tramvai, 2 benzi pe sens, ca-n palmă, etc ... terminat anul acesta ... iar imbecilii nu s-au gândit să facă şi pistă pentru biciclete (ca sa determine oamenii sa-si mai dea curu' jos din masina ... a ajuns si timisoara o cloacă automobilistica).
Nişte cretini.

Revenind on topic, atv-urile este normal sa fie interzise.
Dar nu si motocicletele (noaptea). Asta-i aberatie si nu va trece.
Legea in schimb trebuie aplicata la sange pentru indivizii customizati care fac zgomote indecente.

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 00:44   #563 (permalink)
Registered User

eastbay.c0menzi's Avatar

Azi vad o cioara pe un scuter cu o tigare in mana si incealalta cutia de BERE ,fara casca bineinteles ,mergand printre masini :| . Am ramas
GSM : 0728 522 734

eastbay.c0menzi is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 13:18   #564 (permalink)
deep fried

Nu vreau sa intreb cu ce misca ghidonul

SteakHunter is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 23:33   #565 (permalink)
Nick anterior: marcelkmg

Lord_YU's Avatar

A vazut careva cum arata un motociclist dupa ce drumul i sa intersectat cu un caine vagabond pa la vreo 90 la ora?..nu prea intreg (sa le multumim motociclistilor ca ne scapa de caini vagabonzi ).
Vad ca sunt persoane care afirma ca in majoritatea cazurilor automobilisti sunt de vina pt cea ce li se intampla motociclistilor...cea ce din punctul meu de vedere este exact invers.

Lord_YU is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 23:35   #566 (permalink)
Nick anterior: d-_^d0

dod0's Avatar

Quote:
Originally Posted by marcelkmg View Post
Vad ca sunt persoane care afirma ca in majoritatea cazurilor automobilisti sunt de vina pt cea ce li se intampla motociclistilor...cea ce din punctul meu de vedere este exact invers.
Tu ai permis de Arges?

LE : http://www.antena3.ro/Motociclistii-...51416_ext.html
Poate totusi mai avem o sansa.

Last edited by dod0; 06-07-2008 at 00:08..

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 00:51   #567 (permalink)

Lord_YU's Avatar

Quote:
Tu ai permis de Arges?

LE : http://www.antena3.ro/Motociclistii-...51416_ext.html
Te intreb TU de cand il ai?
Nu man , de bucuresti ,nu ai tu par in cap cati kilometrii am eu facuti cu masina si din ce vad prin tara asta peste tot este la fel:cei cu scutere nu au habar ce este "marginea drumului" plus prin Bucuresti se cred la curse cu jaloane...cei cu motoare se considera piloti de formula 1 ,150 km\h fiind pt ei viteza de croaziera ...mai ales prin comune si sate.

LE. chiar acum am auzit din casa 2 motoare care cred ca trecusera de mach1

Quote:
Daca continuati tot in ritmul asta nu cred ca o sa aveti vreo sansa..poate ca in reclama cu pompele funebre din Brasov "vrei nu vrei tot la noi ajungi"

Old 06-07-2008, 12:49   #568 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Pai nu trebuie sa ignorati ca majoritatea scuteristilor nu au carnet, deci nu are rost sa-i punem la statistica, majoritatea pe langa faptul ca sunt retardati, nici macar nu e NEVOIE sa stie regulile de circulatie. Iar multi dintre cei pe vitezane sunt Rossi in devenire. In rest, exista lume normala si pe motoare.

Rezare is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 13:15   #569 (permalink)

Lord_YU's Avatar

Da sunt si baieti cu capul pe urme ,dar organizati ,cu intalnirii..etc..care stiu ce este aia o motocicleta si ce obligatii au fata de ceilanti participanti la trafic....

Old 06-07-2008, 17:51   #570 (permalink)
Registered User

metal_heart's Avatar

hmmm, daca se intampla asta cu motocicletele, sigur intr-un timp relativ scurt o sa revina iar legea circulatiei cu numere pare si impare. in loc sa progresam, noi regresam. halal.

auzi, motociclete tunate... pai daca am rizome pe ea si discuri wave, nu o sa ma lase sa circul?
de acord pentru cei care incalca limita de zgmot, pe a mea, pe cadru, e o placuta unde scrie un numar de decibeli la o anumita turatie. daca toba care o am acum pe motor depaseste acel barem, o schimb cu una mai silentioasa, daca nu, merg asa in continuare. platesc taxe, impozit, asigurare, am revizia la zi, nu inteleg de ce nu pot merge cu motocicleta dupa ora 22.

metal_heart is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 18:57   #571 (permalink)
Registered User

seal1's Avatar

daca nu vom mai circula noi seara ... ghiciti ce

NB mamaie

seal1 is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 19:03   #572 (permalink)
Banned

BlackLord's Avatar

Stati baieti linistiti ca asta este asa o chestie aruncata pe media precum grausorul la porumbei...asta asa pana se linistesc apele prin consilii si primarii sa nu stea lumea cu gura cascata la ce suturi in cur se dau p'acolo si ce alte reglari se fac.

Daca erau 100 de motociclisti in Bucuresti ok mai credeam ca puteau fi luati cu nuiaua da' daca iese toata comunitatea (sa zic asa) intr-o noapte pe strazi n-au astia nici chitantiere destule cat sa dea amenzi...

BlackLord is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 19:09   #573 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Stati calmi, ca de obicei presa abereaza si exagereaza:
http://www4.pmb.ro/wwwt/harti/harta_...b_20080307.pdf
Concluziile sunt foarte ok, nici vorba de interziceri orbesti in masa, nici vorba de comunism, generalizari tampite samd. Cateva citate de pe acolo:
Quote:
Strategia de zgomot ambiental a Primariei Municipiului Bucuresti
- Strategia de Transport a Primarului recunoaşte faptul că motocicletele, motoretele şi scuterele pot oferi avantaje faţă de automobile, deoarece consumă mai puţin combustibil şi ocupă mai puţin spaţiu.
- Când echipamentul adecvat de amortizare a zgomotelor nu este instalat, este demontat sau modificat, când motocicletele sunt prost întreţinute sau rulate la viteze excesive, aceste vehicule pot provoca neplăceri disproporţionat de mari faţă de numărul lor. O motocicletă zgomotoasă poate influenţa opinia asupra motocicletelor în general.
- Directia de Transport va convoca un Grup de Lucru pentru Motocicletele din Bucuresti. Acesta va include grupuri ale motocicliştilor, reprezentanţi ai poliţiei şi ai districtelor. Scopurile principale ale Grupului sunt reducerea numărului de accidente, îmbunătăţirea facilităţilor pentru motociclete şi reducerea impactului asupra mediului.
- Directia de Transport, prin intermediul Grupului de Lucru pentru Motocicletele, va examina, în limita fondurilor disponibile, noi căi de încurajare a conducătorilor de motociclete, motorete şi scutere să menţină nivelurile de zgomot pe care le generează vehiculele lor în configuraţia omologată;
- Nevoia de comunicare publică şi de control constant şi ferm al aplicării normelor ar trebui să fie evaluată.
- Dacă sunt folosite în mod responsabil, motocicletele sunt mult mai silenţioase decât cele din trecut, ceea ce face parte din condiţiile de omologare.
- Testele periodice de stare tehnică a motocicletelor includ o verificare pentru a stabili dacă sunt echipate cu sisteme de eşapament omologate, corect marcate.

Silenti is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 19:16   #574 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by metal_heart
am toba de carbon fara DB killer pe a mea
Quote:
Originally Posted by metal_heart View Post
daca nu, merg asa in continuare. platesc taxe, impozit, asigurare, am revizia la zi, nu inteleg de ce nu pot merge cu motocicleta dupa ora 22.
Din bun simt....

raz is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 19:27   #575 (permalink)
Registered User

metal_heart's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Din bun simt....
sunt dispus sa mi-o schimb cu cea originala numai atunci cand cineva autorizat cu aparate de masura omologate imi demonstreaza ca nivelul de zgomot este peste cel din cartea tehnica.

am mai spus-o, eu cu toba schimbata fac mai putin zgomot decat un alt model de motocicleta cu tobe stock (ca aparat de masura s-au folosit urechile mele si cateva alarme de masini).

metal_heart is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 19:34   #576 (permalink)
Banned

BlackLord's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Din bun simt....
Daca metal_heart nu are bun simt ca merge cu motocicleta dupa ora 22 inseamna ca si tu esti fara bun simt daca vreodata in viata ta de sofer ai claxonat in Bucuresti...

BlackLord is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2008, 01:23   #577 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Avand in vedere ca e din timisoara, sunt sanse sa nu fi claxonat in bucuresti. Chiar si asa, claxonatul e interzis doar in anumite intervale orare daca e sa ajungem la subtilitati

Rezare is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2008, 01:42   #578 (permalink)
Nick anterior: aLeXb

Zircon's Avatar

Nu mai suntem pe vremea lui Ceasca, deci daca Municipalitatea face marea tampenie sa interzica circulatia motocicletelor intr-un anumit interval orar, o asemenea hotarare poate fi atacata inclusiv in instantele europene. Si stim foarte bine ca statul nu prea castiga

Solutia e simpla. Filtre de politie organizate impreuna cu RAR si masurarea zgomotului folosind aceleasi norme europene. Care exista de prin 1970. Nu microfon in teava si politai care sa traga de acceleratie pana la redline.

Zircon is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2008, 03:35   #579 (permalink)
Registered User

Alex2007's Avatar

Dece o toba de motocicleta trebuie sa faca mult zgomot ? dece nu poate sa fie silentioasa cum este la masini ?
Daca face mult zgomot..fuge mai tare motocicleta sau ce?

Alex2007 is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2008, 05:17   #580 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by metal_heart View Post
sunt dispus sa mi-o schimb cu cea originala numai atunci cand cineva autorizat cu aparate de masura omologate imi demonstreaza ca nivelul de zgomot este peste cel din cartea tehnica.

am mai spus-o, eu cu toba schimbata fac mai putin zgomot decat un alt model de motocicleta cu tobe stock (ca aparat de masura s-au folosit urechile mele si cateva alarme de masini).
Bunul simt nu are nimic de a face cu legalitatea.

Iar conditiile puse de tine mai sus (aparat omologat, masuratoare in conditii de laborator si asa mai departe....) sunt utopice, stii si tu ca asta nu o sa se intample, deci tocmai ti-ai gasit scuza sau ti-ai dat unda verde la zgomot.

Quote:
Originally Posted by BlackLord View Post
Daca metal_heart nu are bun simt ca merge cu motocicleta dupa ora 22 inseamna ca si tu esti fara bun simt daca vreodata in viata ta de sofer ai claxonat in Bucuresti...
In primul rand nu obisnuiesc sa claxonez, fie bucuresti fie timisoara, chiar deloc, si nici asta nu e prea bine, pentru ca atunci cand intra unul in mine, reflexul nu prea ma ajuta si nu gasesc instant claxonul In plus urasc pe astia care ajung pe o strada si claxoneaza la greu doar ca sa coboare persoana respectiva fiindca lor le e lene sa dea un beep sau sa-si miste fundul pana la interfon la fel de mult cum nu-i suport pe "racerii" astia la fel cu tobe aftermarket care fac curse noaptea.

In al doilea rand chiar daca unul claxoneaza si e nesimtit, iti da si tie automat dreptul sa fii nesimtit ?

In al treilea rand am stat anul trecut in bucuresti cam o saptamana, chiar in centru, intr-un apartament fara geamuri termopane. Ce pot sa zic, e crunt, asta si noaptea, nu mai vorbesc de ziua, nu neaparat motociclete, dar in general, stati foarte prost cu zgomotul. In nici un caz nu cred ca o sa se reduca zgomotul pe viitor, din contra. Si daca chiar va place sa traiti in zgomotul asta si sunteti partasi la el, atunci sa fiti sanatosi, cum va asterneti asa dormiti, vorba unuia dintre "racerii" de pe 4tuning, lui ii place sa adoarma pe zgomotul de masina "forjata"/toba sport.

Last edited by raz; 07-07-2008 at 05:28..

raz is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules