Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-06-2008, 03:57   #1 (permalink)
Egg
Registered User

Question Lamurire gastronomica

Faza tare .... acum de curand m-am hotarat sa ma apuc sa fac si eu o meserie curata si banoasa.....si mi-am dat seama ca imi place sa gatesc, dar numai ca e o mica problema ....nu stiu unde pot sa invat chestia asta ...adik o scoala buna...adik care e cea mai buna....daca tot fac ceva ce imi place...sa ma invetze ceva calumea...... daca stie cineva sau care a mai facut o scoala poate sa imi recomande si mie ceva PLS. Daca e sa ies din scoala aia cu ceva util dau o bere si o cina asta daca e F... daca ....shaworma rules

Egg is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 05:36   #2 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

http://www.google.ro/search?q=cursur...ient=firefox-a

s.i.m.p.l.u. is online now    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 06:12   #3 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Ne-am mutat la Generalitati, aici se gateste ca lumea.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 08:06   #4 (permalink)
Registered User

razvantt's Avatar

e cale lunga si stresanta. sper ca ai nervii de otel

razvantt is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 16:20   #5 (permalink)
oni
Registered User

Pentru saorme nu ai nevoie de o scoala; dupa o asemenea scoala o sa le dispretuiesti si vei stii ce este mancarea buna (eu nu stiu ce inseamna asta, sunt forumist CG deci imi plac si mie).

Poti face la Paris o scoala adevarata, 2 ani, pe bani putini (nu mai mult decat o "faculta" de la noi); insa cheltuiesti la chirie, etc. Ar fi o investitie buna insa (un "chef" are in ro un salariu mai mare decat multi directorasi de pe la noi. Asta nu la shaormeria din colt, desigur)

oni is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 16:27   #6 (permalink)
Registered User

Lord Raptor's Avatar

Lasati scoala gastronomica de la Paris facuta la buget accesibil romanului!

Ca aia te invata cum sa fierbi pastai de fasole, si sa faci omleta.
Uite idee, ce ar fi sa incerci sa iti gasesti un post de ucenic, la bucataria unui restaurant in Romania, pentru inceput.
Nu trebuie sa mergi la Marriot, sau mai stiu eu ce culme intangibila, dar mai intai ia-o de jos.

Lord Raptor is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 16:27   #7 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by oni View Post
Pentru saorme nu ai nevoie de o scoala; dupa o asemenea scoala o sa le dispretuiesti si vei stii ce este mancarea buna (eu nu stiu ce inseamna asta, sunt forumist CG deci imi plac si mie).

Poti face la Paris o scoala adevarata, 2 ani, pe bani putini (nu mai mult decat o "faculta" de la noi); insa cheltuiesti la chirie, etc. Ar fi o investitie buna insa (un "chef" are in ro un salariu mai mare decat multi directorasi de pe la noi. Asta nu la shaormeria din colt, desigur)

Pt ca pe adevaratii bucatari din bucuresti cel putin ii numeri pe degetele de la o mana/hai doua....in timp ce sefuleti/directorasi avem cu miile...

In restul tarii dumnezeu cu mila...nu o data am mancat pfeffersteak cu sos de rosii si alte inventii de mare exceptie...

Old 09-06-2008, 16:33   #8 (permalink)

altceva's Avatar

Nu prea merge cu ucenic aici, o sa-l puna la spalat vase luni de zile. Trebuie sa faca scoala, exista scoli de bucatari. Nu stiu cum sunt cele de pe aici, dar la ce bucatarie avem noi romanii, ar trebui sa iasa super specializat.
PENTRU COPACI!!!

altceva is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 21:41   #9 (permalink)
Egg
Registered User

2 ani la paris pt scoala sa sti ca e cam mult dar ideea e ca o sa fac ceva acolo, si sa incerc aici o ucenicie si sa spal vase cateva luni pana termin o scoala buna e si asta acceptabil, ideea e ca daca tot vreau sa fac o scoala... sper sa fie ce-a mai buna scoala din bucuresti ca sa pot sa imi termin si facultatea si o ucenicie si scoala de bucatari deci am cam multe pe cap

Old 09-06-2008, 21:46   #10 (permalink)
Registered User

auzisem ca face dan chisu scoala de bucatari deasupra restaurantului lui

alexdin1991 is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 21:48   #11 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by alexdin1991 View Post
daca si ala e bucatar...

Portii bune de ras mai aveam cu emisiunea de pe prima - 3 flavours...

Ca termen de comparatie puteti lua emisiunea de pe Euforia cu negrul ala care face gratare...ce stiinta este necesara pentru un simplu gratar...

Investiti 2-3 milioane intr-o cina la hilton si mai vb despre cum arata/ce gust are o masa gatita de un chef de la mama lui...

Old 09-06-2008, 22:57   #12 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by alexdin1991 View Post
Quote:
Originally Posted by s.i.m.p.l.u. View Post
daca si ala e bucatar...
Banuiesc totusi ca nu va preda el. (ma cam sacaie Chisu, nu stiu de ce, poate tonul cu care se adreseaza uneori)

AKON is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 02:32   #13 (permalink)
Egg
Registered User

sincer si pt un gratar obinuit tre sa sti ceva in bucatarie ...cu mirodeniile cu intorsu si sa sti cum arata o bucata care e gata de intors, in fine eu tot la chef adevarat ma gandesc si intradevar nu chisu preda acolo ca doar si-a deschis scoala de bucatari ca sa scoata $$$ si tipi de la flavours sunt bunicei! si nu ar strica daca as ajunge ca ei....la o adik si ala e un $ cinstit dar tot ma gandeam la un nivel mai inalt

Old 10-06-2008, 08:11   #14 (permalink)
Moderator

ninanina's Avatar

Quote:
Originally Posted by Egg View Post
sincer si pt un gratar obinuit tre sa sti ceva in bucatarie ...cu mirodeniile cu intorsu si sa sti cum arata o bucata care e gata de intors, in fine eu tot la chef adevarat ma gandesc si intradevar nu chisu preda acolo ca doar si-a deschis scoala de bucatari ca sa scoata $$$ si tipi de la flavours sunt bunicei! si nu ar strica daca as ajunge ca ei....la o adik si ala e un $ cinstit dar tot ma gandeam la un nivel mai inalt
Corect, sa vezi ce munca ai pana inveti sa faci un chateaubriand ca la carte.
Mult succes, sper sa reusesti sa nu stai mult la spalat vase si sa treci cat mai repede la taiat legume.Daca vei gasi pe cineva care-ti intelege pasiunea poate te ia sub aripa lui.

ninanina is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 09:36   #15 (permalink)
Taw
CG Editor

Taw's Avatar

Ucenic, ne-ucenic, o scoala in strainatate (stiu ca era una la Londra super) te ridica foarte mult, acolo inveti niste chestii pe care n-ai sa le inveti niciodata in Romania.In plus, altfel arata in CV ca ai nush ce diplome la Paris.

Lord Raptor, aia cu omletele e spusa din auzite banuiesc.Mai documenteaza-te.In plus de asta la o scoala mare de gastronomie sunt mai multe clase: incepatori, avansati, profi.
Costa destul de mult in schimb.

Taw is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 10:31   #16 (permalink)
Ganker

idiotz0r's Avatar

eu am facut scoala de bucatari la Patronatul National Roman pe la Eroii Revolutiei.. profesoara buna cursuri bune .. dar sa intelegi ca acolo nu te invata sa gatesti te invata despre alimente cum trebuie stocate retete si alte lucruri.. sa gatesti inveti in practica acolo unde iti alegi tu sa faci..sau daca nu te repartizeaza scoala.. si vorba multora de aici trebuie sa incepi de jos.. mai speli o farfurie mai faci o salata mai cureti un cartof etc..gandeste'te bine la ceea ce vrei sa faci ca nu e deloc cum e la televizor gen Jamie Oliver.

idiotz0r is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 12:25   #17 (permalink)
Registered User

Lord Raptor's Avatar

Quote:
Lord Raptor, aia cu omletele e spusa din auzite banuiesc.Mai documenteaza-te.In plus de asta la o scoala mare de gastronomie sunt mai multe clase: incepatori, avansati, profi.
Costa destul de mult in schimb.
Pai si eu ce spun?
Daca vrei o scoala de calitate scoti banul, si intr-adevar te invata sa faci minunatii!
Dar scolile de bucatarie la care are acces bugetul romanului se rezuma la exact ceea ce spuneam eu mai sus.

Lord Raptor is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 17:56   #18 (permalink)
Egg
Registered User

da... Am fost ieri la scoala(UCECOM) si m-am interesat la ei.....ideea e ca tre sa platesc 11.5 mil pt un curs ce consta in teorie si practica la restaurant, cursurile incep pe 16 luna asta sau in toamna dar nu stiu ce o sa invat...ideea e ca imi dau diploma care este recunoscuta in toata lumea si daca e pot sa plec cu ea din tara si poate si pe croaziera o sa mai dau informatii cand ma duc la scoala

Old 14-06-2008, 22:02   #19 (permalink)
Registered User

pitbullu's Avatar

eu sunt bucatar cu diploma si o vechime de 7 ani in domeniu( 5 ani in lido,1 an la union,1 an la doua pravalii italiene)
de ceva timp nu mai lucrez in acest domeniu
tu esti sigur ca vrei sa devii bucatar?
ptr ca sa stii ca este una din cele mai grele meserii
daca vrei sa faci treaba,angajaza-te ajutor la un restaurant cu profil international,dupa care in paralel,inscrie-te la scoala de bucatari de la hotel turist
dupa ce lucrezi 1 an intr-o bucatarie mai stam de vorba

pitbullu is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules