Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-06-2008, 01:05   #1 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Donatii cercetare cancer

M-am inscris intr-o cursa de bicicleta, in scopul de a strange bani pentru cercetarea in domeniul cancerului. Cursa o sa aiba 26 de mile, prin centrul Londrei, in 29 iunie.

Cine vrea sa sponsorizeze, prin mine, ca participant la cursa poate dona aici orice suma: http://www.justgiving.com/axa-bikeathon

Va tin la curent cu rezultatul cursei, intre timp ma antrenez in fiecare zi minim 20 de mile (32 km).

Regards,
A.

Last edited by AxA; 11-06-2008 at 01:30.

AxA is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 01:09   #2 (permalink)

altceva's Avatar

N-am bicicleta, ca as fi venit si eu. Data viitoare.
PENTRU COPACI!!!

altceva is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 20:20   #3 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Poti sa inchiriezi bicicleta pentru o zi. Stiu un centru mare de inchirieri pe malul de sud (al Tamisei) intre OXO Tower si Tate Modern. Daca vrei caut si-ti dau adresa exacta, sau iti arat pe harta (satelit) exact unde este.

LE:

A aparut si prima donatie pe pagina! Nu va inghesuiti, sa ajunga la toata lumea!

Last edited by AxA; 11-06-2008 at 20:20. Reason: Automerged Doublepost

Old 12-06-2008, 08:10   #4 (permalink)
Registered User

shortafella's Avatar

exista n feluri in care "ajuti" cercetatorii si alte abureli. unde sunt rezultatele? unu mic acolo....

shortafella is offline    Reply With Quote
Old 12-06-2008, 13:28   #5 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

In jurul tau... Imi para ca nu prea inteleg intrebarea ta. Vrei sa reformulezi, te rog?

Old 12-06-2008, 15:55   #6 (permalink)
Registered User

shortafella's Avatar

e simplu. unde sunt rezultatele concrete ale cercetatorilor care vor sa ne scape de cancer?

Old 12-06-2008, 16:02   #7 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

In graficele statistice de supravietuire dupa cancere (progres evident al ratei supravietuirii), comparativ 1960-1970-1980-1990-2000- etc.

Pe scurt, în dezvoltarea stiintei medicale numite "oncologie" - molecule citostatice (cercetare în biologie moleculara), radioterapie (cercetare în medicina nucleara), chirurgie oncologica ...

Sau chiar si în faptul ca nu mai mori în chinuri ca pe vremuri, daca tot e sa mori. E un progres imens (medicina paliativa conexa oncologiei).

Toate astea nu au crescut în copaci, de la mama natura, a fost nevoie de ani de cercetare si de fonduri astronomice. Si procesul de ameliorare a medicinii continua si azi, pentru rezultate mai bune mâine, gratie finantarilor actuale si viitoare.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 12-06-2008, 16:16   #8 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

crezi ca se poate adauga si paypal?

murfisor is offline    Reply With Quote
Old 12-06-2008, 16:37   #9 (permalink)
Registered User

shortafella's Avatar

emi, crezi ca se va gasi un cure pentru cancer cat timp suntem noi in viata?

ca nu are rost sa intram in polemici legate de bucuria pe care o provoaca/sau nu o prelungire a vietii cu 6 luni-1 an.

se fac cercetari de cati ani? 30-40? e un timp indelungat si s-au consumat resurse importante din cate zici chiar tu...iar rezultatele par prea mici...

Old 12-06-2008, 16:56   #10 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

asteti sa pice para malaiata in gura lu` natafleata pare-mi-se...

nu vine totul de-a gata din pacate, exista anumite etape care trebuiesc urmate, si nu scrie nicaieri ca pe parcursul vietii vei fi martorul a nush cate realizari si/sau inovatii, cele mai mari sanse sunt sa nu se intample nimic de anvergura

le: ca sa nu mai spun ca mi se pare normal, ca pe masura ce avansam, costurile de trecere de la un nivel la altul sa creasca... cand newton a descoperit forta de atractie gravitationala nu l-a costat nimic(fizic/material), acuma exista telescoape care "costa cat romania" iar fara ele sansele pentru noi descoperiri sunt minuscule(doar un exemplu)

sldr is offline    Send Message via Google Talk to sldr Reply With Quote
Old 12-06-2008, 17:43   #11 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by murfisor View Post
crezi ca se poate adauga si paypal?
Din pacate se poate face doar online, cu card. Pot sa platesc eu pentru tine si imi trimiti tu mie banii prin paypal. Zi-mi ce suma vrei sa pun, ce mesaj si nume sa trec?

Multumesc!

Old 12-06-2008, 17:57   #12 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

pune 2£ pentru murfisor_cg
ai pe pm adresa mea de paypal

Old 12-06-2008, 17:58   #13 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by shortafella View Post
emi, crezi ca se va gasi un cure pentru cancer cat timp suntem noi in viata?
Termenul de "cancer" e generic dar nu e o paradigma. Sunt jdemii de tipuri de cancer, sunt cancere benigne si cancere maligne, alea maligne având o mortalitate mai mica sau mai mare (sau privind partea plina a paharului, o sansa de vindecare mai mare sau mai mica).

Un lucru e sigur, la începutul secolului toate cancerele maligne aveau sansa de vindecare zero. In prezent stiinta începutului de mileniu trei (dezvoltata cu aceste fonduri de care vorbim, fonduri de cercetare - care nu au crescut în copaci) permite o vindecare globala a doua treimi din cancerele maligne.

Diferite cancere având cauze moleculare diferite, fiecare categorie necesita cercetarea ei. Daca gasesti leacul pentru un anumit cancer de ficat, acesta nu îti foloseste si la leucemii (cancerul sângelui), si invers.

Iar leacul nu e o chestie miraculoasa, gasita printr-un "Evrika" laboratoricesc. Nu, sunt niste protocoale de tratament (combinatii de citostatice, de raze, de chirurgie) care la început (sa zicem în anii '60) cu mijloacele de atunci dadeau 20% (sa zicem) rezultate favorabile pe o boala data, iar acum, urmasele din 2008 ale acestor protocoale, îmbunatatite constant gratie cercetarilor, dau o rata de 80% (sa zicem).

Tratarea unui cancer e o combinatie complexa de stiinte, progresele nu se fac de azi pe mâine ci se avanseaza pe toate fronturile acestei combinatii, si se câstiga teren putin câte putin.

Quote:
ca nu are rost sa intram in polemici legate de bucuria pe care o provoaca/sau nu o prelungire a vietii cu 6 luni-1 an.
1) nu, vorbeam de obiective mai optimiste, dar
2) daca da ghinionul peste tine si faci un cancer cu rata de mortalitate ridicata, 1 an ti se pare o viata, iar
3) progresul medicinei paliative (care tot prin fonduri de cercetare s-a facut) face ca acest an sa fie mai uman decât cele 3 saptamâni în chinuri de care beneficiai în 1960

Quote:
se fac cercetari de cati ani? 30-40? e un timp indelungat si s-au consumat resurse importante din cate zici chiar tu...iar rezultatele par prea mici...
Pari pesimist, si ma tem ca de la o experienta tragica.

Rezultatele par zero atunci când în ciuda progresului stiintei, tot îti moare cineva drag.

Insa la scara globala progresul exista, fata de ce era acum 60 de ani e o prapastie (în bine), n-au evoluat avioanele, masinile si constructiile nici 1% fata de cât a evoluat oncologia. Si de toate rezultatele acestea beneficiezi chiar tu (sper sa nu ai nevoie dar ai prins ideea).

(sunt biased, si eu si nevasta lucram în domeniu)

Old 12-06-2008, 18:11   #14 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

AxA acum am vazut ca evenimentul este pe 13 Iulie nu pe 29 iunie cum ai zis tu asa ca mai ai timp sa te antrenezi
L.E. vad ca este unul si pe 29 dar nu e cel din Londra http://www.lrf.org.uk/

tu la care vrei sa mergi?

Old 12-06-2008, 18:21   #15 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

What?!! Eu aveam impresia ca pe 29 iunie... O sa ma uit sa vad mai clar. Oricum dupa ce am platit inscrierea au zis ca imi trimit acasa tricoul, harta cu traseul si datele despre cursa - sper ca o sa scrie acolo cand e... Si sper ca m-am inscris la ala din Londra... Desi nu-i asa de grav, imi pot cara bicicleta cu masina/tren.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by murfisor View Post
pune 2£ pentru murfisor_cg
ai pe pm adresa mea de paypal
Pun ceva la comentariu? Maxim 150 de caractere.

Last edited by AxA; 12-06-2008 at 18:21. Reason: Automerged Doublepost

Old 12-06-2008, 18:21   #16 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

sa-mi dai si mie de stire la care te-ai inscris poate vin si eu.
nu pune nici un comentariu.

Old 12-06-2008, 18:38   #17 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Eu m-am inscris la asta, varianta de 26 de mile, plecarea de la Thames Barrier Park.

http://www.londonbikeathon.co.uk/en/1/lbwhicit.html

Intr-adevar este in 13 iulie, ai dreptate.

Tot mai sosesc in continuare donatii: http://www.justgiving.com/axa-bikeathon
Multumesc inca o data celor care au donat pana acum!

Regards,
A.

Last edited by AxA; 12-06-2008 at 18:57.

Old 12-06-2008, 21:47   #18 (permalink)
Registered User

shortafella's Avatar

Quote:
Originally Posted by EMI View Post

Pari pesimist, si ma tem ca de la o experienta tragica.

Rezultatele par zero atunci când în ciuda progresului stiintei, tot îti moare cineva drag.
A murit o cunostinta (26 ani) de cancer la ovare but nu m-a afectat asta atat de mult incat sa am atitudinea asta fata de cercetarea in acest domeniu.

Dar aud atat de des de persoane care mor de cancer, iar pe net dau de numere ametitoare de morti de cancer, asa ca privesc toata treaba cu ochi foarte "judgemental"

Pana una alta, problema mea personala se rezuma la...mine, evident. Ca asa suntem noi oamenii: me first si apoi vedem cu restu.

Nu am cancer, dar logica mea inclina sa ma faca sa cred ca voi face. De ce? Fumez, sunt mai firav(am si treaba aia aiurea legata de respiratie BPOC) si traiesc in orasul asta [Bucuresti] cu un grad mare de poluare.

Acum ce sa spun...de la o varsta(un 55-60-65) hai sa spunem ca e ok sa faci cancer de fumezi samd, dar mor atatia tineri...ceea ce e aiurea.

Si atunci...de ce sa iti mai bati capul cu ceva de genul mers pe bicicleta pentru ceva ce nu te va salva oricum?

Cei care sunt pentru: nu am nimic cu voi. Respect faptul ca vreti sa faceti un bine. Dar oare chiar realizati ceva?
Mai bine dau un ban lui x-ulescu miclejean care are nevoie de o operatie care chiar il saveaza.

Old 12-06-2008, 22:07   #19 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Sa vezi ce se bucura pacientii "norocosi" când le spune medicul ca pentru cancerul lor ar exista un tratament cu sanse mai mari (reiesite din trial-uri) dar din nefericire din lipsa de fonduri de cercetare, înca nu e omologat deci nu-i va fi administrat.

Dar ai dreptate, e bine sa fii econom în viata, sa nu te arunci cu banii pe cauze ce par oricum pierdute. De exemplu în cazul tau (fumator împacat deja cu gândul la bolile ce vor urma), as economisi banii comunitatii. Oricum, nici tu nu participasei prea tare deci rezervam tratamentul scump pentru cauze mai bune.

Old 13-06-2008, 01:33   #20 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Dar oare chiar realizati ceva?
Eu zic ca da. In plus, o fac si pentru mine, sa vad daca pot sa termin cursa, sa fac miscare (eu chiar am nevoie). Banii pentru cancer nu-i strang (potential) pentru mine, pentru ca mi-e frica pe viitor; sunt convins ca n-o sa mor de cancer... Dar am prieteni care lucreaza in cercetare medicala si stiu cat de importante sunt fondurile, si cat de multe descoperiri se fac. Iti recomand un site unde ai de citit o gramada de lucruri interesante: http://www.nature.com/nature/index.html

Daca toti ar fi avut atitudinea ta si nu s-ar fi facut asemenea progrese in medicina, acum mureai de pneumonie si n-aveai un dinte in gura la 30 de ani. Sa nu-ti mai spun de alte boli impotriva caruia acum esti vaccinat, pentru ca altii au donat bani, si s-a cercetat si descoperit leacul. Dar e de inteles, cand esti la caldurica si ti-e relativ bine, e simplu sa iei o gramada de lucruri... for granted, la naiba, ca nu-mi vine echivalentul romanesc in minte acum.

Regards,
A.

Advertisment
Devino un pirat, un mare lider al Oceanului!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules