Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 26-02-2009, 14:08   #221 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
Wow...si asa zici ca scrie in biblie ?
da ma, cica au descoperit religiosii astia paranoici ca biblia asta neadevarata contine exact aceste versete, nebuni mai sunt si astia

io zic sa radem de ei, sa facem misto de nebunii astia

Quote:
Originally Posted by aurasdoom View Post
Fa-mi legatura te rog dintre "pasapoarte biometrice" si "dau statului mai multa putere".

Te poate urmari "mai usor"?
daca nu vezi legatura intre pasapoartele biometrice si cresterea autoritatii statului imi pare rau pentru tine dar tin sa te informez ca ai un singur neuron

Bolekkk is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2009, 14:16   #222 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Pasaportul biometric nu-i mare branza, eu astept cu nerabdare cipurile implantate sub piele; cel putin oamenii cu cazier ar trebui sa aiba asa ceva, cel putin...

Cosmin_C is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2009, 14:19   #223 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Cosmin_C View Post
Pasapostul biometric nu-i mare branza, eu astept cu nerabdare cipurile implantate sub piele; cel putin oamenii cu cazier ar trebui sa aiba asa ceva, cel putin...
asta am spus si eu, abia astept sa vina si vremea implanturilor cu microcipuri, banuiesc ca nu mai este asa mult doar cativa ani, si chiar daca ei vor dori sa le implanteze la inceput doar infractorilor eu voi insista sa ne puna si noua oamnilor cinstiti. Nu inteleg pe cei care nu vor, au ei ceva de ascuns !

Old 26-02-2009, 14:31   #224 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bolekkk View Post
daca nu vezi legatura intre pasapoartele biometrice si cresterea autoritatii statului imi pare rau pentru tine dar tin sa te informez ca ai un singur neuron
Ok, ajuta-ma sa am mai multi neuroni. Imi explici sau nici tu nu stii?
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Da, stiu ca va surad afirmatiile de genul asta facut de isterii "anti", este subiect bun pentru divagatii imbecile si mistouri. Not your day, my friend, not today...
NU am vrut sa fac misto. Eu vorbeam chiar serios. Pe scurt, e ceea ce am zis eu sau mai e si altceva? Neuronul meu doar atat a retinut.

Last edited by aurasdoom; 26-02-2009 at 14:31.. Reason: Automerged Doublepost

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2009, 14:32   #225 (permalink)
Paranoia is natural

Auras, bate si el campii, ca si altii.

Pasapoartele biometrice cresc autoritatea statutului cu exact acelashi factor ca si un pasaport normal.

Apropo:

Parintele Constantin Stoica: Imi voi face pasaport biometric - Esential - HotNews.ro

Last edited by AStateOfMind; 26-02-2009 at 14:48..

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2009, 14:33   #226 (permalink)
Registered User

Quote:
Ok, ajuta-ma sa am mai multi neuroni. Imi explici sau nici tu nu stii?
pai sa vedem, statul va avea amprentele degetelor tale, amprenta irisului, imaginea biometrica digitala a fetei tale, probabil si o mostra din ADN-ul tau, si cu ajutorul undelor radio te vor putea identifica oriunde te afli ca de-aia baietii aia care au inventat microcipul l-au numit RFID = Radio Frenquency Identification

Dar binenteles pentru multi mononeuronali noaptea este zi si invers, ei nu ar fi in stare sa recunoasca evidenta nici daca-i loveste cu-o bata in cap .

Old 26-02-2009, 14:35   #227 (permalink)
vreausa@plec.din.ro

skyblue's Avatar

Quote:
asta am spus si eu, abia astept sa vina si vremea implanturilor cu microcipuri, banuiesc ca nu mai este asa mult doar cativa ani, si chiar daca ei vor dori sa le implanteze la inceput doar infractorilor eu voi insista sa ne puna si noua oamnilor cinstiti. Nu inteleg pe cei care nu vor, au ei ceva de ascuns !
De asemenea eu militez pentru instalarea de camere video de supraveghere in fiecare casa , in baie si in dormitor, tot pentru intarirea sigurantei . Nu ii inteleg pe cei care nu vor , au ei ceva de ascuns.

skyblue is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2009, 14:38   #228 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by AStateOfMind View Post
Auras, bate si el campii, ca si altii.
cine bate campii bai gogule

Quote:
Pasapoartele biometrice creste autoritatea statutului cu exact acelashi factor ca si un pasaport normal.
de ce, c-asa vrei tu ?

Quote:
Apropo:

Parintele Constantin Stoica: Imi voi face pasaport biometric - Esential - HotNews.ro
pana acum fac pariu ca-i faceai fanatici religiosi p'aia care ascultau de preoti, deci sa inteleg ca esti fanatic habotnic religios ?

Quote:
Originally Posted by skyblue View Post
De asemenea eu militez pentru instalarea de camere video de supraveghere in fiecare casa , in baie si in dormitor, tot pentru intarirea sigurantei . Nu ii inteleg pe cei care nu vor , au ei ceva de ascuns.
deja suntem doi

Old 26-02-2009, 14:46   #229 (permalink)
Paranoia is natural

Bollek, fara fratele tau lolek eshti si mai si.

Ce o sa faca statul cu informatiile respective? Si acum are fata ta in format digital, poza aia pe care o ai in toate actele. Si vezi ca statul are acces la al drac de multe informatii despre tine.

Vezi ca cineva tocmai spunea ca sunt portofele cu folie care elimina posibilitatea detectarii/citirii cipului din pasaport. Apropo de asta, vezi ca statul shtie in fiecare secunda pe unde iti tii telefonul mobil, pe unde ti-ai folosit cardul, etc. Draguts, nu?

Pig, tot nu ai raspuns, exact, la obiect: CUM iti ingradeste tie libertatea faptul ca pasaportul va contine acele informatii?

Old 26-02-2009, 14:49   #230 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Mdea, ne-am distrat destul, sa mai discutam si serios.

Informatiile de pe chip NU sunt criptate pentru ca schimbul de chei intre 200 de state nu este posibil. Asta implica faptul ca orice gigel cu un skimmer poate citi aceste date, chiar daca nu are dreptul: angajator, barman, you name it. Nu toti se plimba cu pasaportul dupa ei, dar daca iesi afara din tara il vei plimba in mod sigur in buzunar.

Orice informatie copiata poate fi clonata. Nu o sa mearga sa folosesti un pasaport clonat la vama, unde exista date centralizate care pot fi comparate rapid, dar acolo unde se foloseste identificarea pe baza pasaportului in loc de buletin (hotelurile de exemplu) fara a verifica informatiile online exista posibilitatea furtului de identitate. Chestia asta este valabila si atunci cand se folosesc exclusiv mijloace automatizate de identificare.

Raza de actiune a unui reader este de circa 10 metri, suficient pentru a citi date private necriptate la intrarea la metrou, firma, cinema, restaurant. Daca va place sa va cheme barmanul pe numele mic, probabil ca n-o sa va pese.

Securitatea invocata este un mare fas. Asa cum se falsifica pasapoartele acum, asa se vor falsifica si cu RFID cu tot. Cu ce m-am ales? Ah, da, cu bani fututi si un sistem la fel de prost (sau de bun, cum vrei sa o iei) ca pana acum. Este doar praf aruncat in ochii electoratului pentru a le arata ca guvernul are grija de ei.

Trecand la chestii subiective, din moment ce tugulanii au inghitit galusca cu "e pentru securitatea voastra", o sa o inghita si pe cea cu "pasapoartele nu ajung, hai sa facem si buletine cu RFID". Unde distractia va fi dubla, pentru ca ala este un act obligatoriu pe care il ai mereu la tine. Slippery slope de baza, patentat de politicieni de multa vreme.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2009, 14:53   #231 (permalink)
Paranoia is natural

Ah, deci de fapt pe tine te doare faptul ca ... sistemul nu e bun, nu ingradirea libertatii. Parca spuneai altceva pana acum. SO, ashtept raspunsul la intrebarea mea, inca.

Cum spuneam, exista metode de ecranare a acelui pasaport, le poti folosi.

Old 26-02-2009, 14:54   #232 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Ah, deci pentru un sistem prost eu trebuie sa-mi cumpar portofel de tabla. Amuzant, daca nu ar fi ridicol. Nu ar fi mai bine daca nu am folosi un sistem prost de la bun inceput?

Dreptul la viata privata si modul de procesare a informatiilor de genul asta intra tot la capitolul libertati civile, dragule.

Old 26-02-2009, 14:55   #233 (permalink)
Registered User

Quote:
Bollek, fara fratele tau lolek eshti si mai si.

Ce o sa faca statul cu informatiile respective? Si acum are fata ta in format digital, poza aia pe care o ai in toate actele. Si vezi ca statul are acces la al drac de multe informatii despre tine.
o sa si le bage in gaura curului Are you for real ? Poza din buletin nu e imagine biometrica a fetei, imaginea biometrica a fetei este facuta cu ajutorul unui scaner ca-ti scaneaza fata si delimiteaza trasaturile unice ale fiecarei persoane, astfel incat camerele de supraveghere sa te poata recunoaste chiar daca porti mustata iti faci operatii estetice, imbatranesti, te ingrasi etc...

http://www.filecart.com/images/scree.../300/25060.jpg

Quote:
Vezi ca cineva tocmai spunea ca sunt portofele cu folie care elimina posibilitatea detectarii/citirii cipului din pasaport. Apropo de asta, vezi ca statul shtie in fiecare secunda pe unde iti tii telefonul mobil, pe unde ti-ai folosit cardul, etc. Draguts, nu?
ce ne-am face fara astia ca tine care veniti intotdeaua cu solutii ingenioase si salvatoare, abia astept sa te vad umbland cu mana acoperita cu folie peste cativa ani, cat despre telefoanele mobile, cardurile etc, e asa de greu sa realizezi ca ele au fost concepute de aceeasi care introduc acum aceste pasapoarte ? Pasapoartele biometrice nu sunt ceva nou, sunt doar un pas inainte.

[/QUOTE]

Old 26-02-2009, 14:57   #234 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bolekkk View Post
pai sa vedem, statul va avea amprentele degetelor tale, amprenta irisului, imaginea biometrica digitala a fetei tale, probabil si o mostra din ADN-ul tau, si cu ajutorul undelor radio te vor putea identifica oriunde te afli ca de-aia baietii aia care au inventat microcipul l-au numit RFID = Radio Frenquency Identification.
E cam greu sa ma citeasca oriunde. De ce?

Quote:
At what distance can the chip be read?

The IPS chips are designed to operate at a distance of just a few centimetres from the reader. The new British biometric passport is protected with a key that can only be obtained by manually or optically reading the bio data page (the page with the passport holder's details on). Also, once that key is obtained and communication established between the reader and the biometric passport, all messages are electronic with a unique key for each and every session thus thwarting any would be eavesdroppers.

The Basic Access Control protocol requires the passport to be open at the data page and the printed information optically scanned before any data can be read from the chip. It is not possible to read the UK passport when the e-Passport is closed without the relevant printed information.
Sa recapitulam:
1. Nu poate fi citit de la distanta decat de cativa centimetri
2. Pe degeaba poate fi citit de catre "santinele" sau oricare altcineva ca nu stii ce date sunt acolo. Adica nu stii cine e persoana aia.
3. Pe degeaba poate fi clonat (repet) ca nu poti modifica datele de acolo si nici macar nu stii ce date sunt acolo fara sa ai clona de pe pasaportului original.
4. Nici o autoritate oficiala nu poate citi cip-ul inainte sa citeasca optic celelalte informatii pentru ca software-ul nu-ti da voie.

Biometric Passports - Identity and Passport Service

Old 26-02-2009, 15:00   #235 (permalink)
Registered User

Quote:
E cam greu sa ma citeasca oriunde. De ce?

Sa recapitulam:
1. Nu poate fi citit de la distanta decat de cativa centimetri
2. Pe degeaba poate fi citit de catre "santinele" sau oricare altcineva ca nu stii ce date sunt acolo. Adica nu stii cine e persoana aia.
3. Pe degeaba poate fi clonat (repet) ca nu poti modifica datele de acolo si nici macar nu stii ce date sunt acolo fara sa ai clona de pe pasaportului original.
4. Nici o autoritate oficiala nu poate citi cip-ul inainte sa citeasca optic celelalte informatii pentru ca software-ul nu-ti da voie.

Biometric Passports - Identity and Passport Service
bai gogule tu te astepti ca aia pe situ lor oficial sa zica ca microcipurile lor te urmaresc si ca nu sunt bune ? esti chiar atat de prost ?

Old 26-02-2009, 15:05   #236 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
The State Department and the technical specification for the chip say that the data can be read only within four inches, but critics contend the signal can be detected from as far away as 60 feet
Electronic Passports May Make Traveling Americans Targets, Critics Say - PC World

Quote:
Hackers Clone RFID Passports
It was demonstrated today at the BlackHat conference.
http://www.schneier.com/blog/archive...s_clone_r.html

Old 26-02-2009, 15:05   #237 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

O, nu, scuze maiestre. Pe tine te asteptam sa-mi zici ca poate fi citit din elicopter, tu, autoritate mai competenta decat... oricine .
Si chiar de ar fi asa, vezi punctul 2.

Old 26-02-2009, 15:06   #238 (permalink)
Banned

pig, daca se rezolva problema criptarii si "furtului accidental" inseamna ca esti de acord cu implantul?

Prin 60 cartile de credit erau o simpla semnatura pe o hartie. Cum schimba lumea o inventie "nesemnificativa", nu?
Posted via Mobile Device

Extra3OO is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2009, 15:06   #239 (permalink)
Paranoia is natural

Pig, si ce reprezinta viata privata din respectivele informatii? Mai mult sau mai putin respectivele informatii sunt publice . Fata aia ti-am vazut-o de mii de ori, nu te-am vazut pana acum cu cagula. Amprentele le lasi in fiecare seara/zi pe 2-3 pahare, de apa sau de bere. Iar culoarea ochilor e la vedere non-stop. Adn-ul ala il pierzi in fiecare zi in 2-3 fire de par. Deci pana acum tot ce e pe acel pasaport sunt informatii absolut publice. Pe care cineva interesat le poate afla lejer.

Extra, hopa henti. Cu pasaportul poate sunt de acord, dar nu si cu implantul.

Old 26-02-2009, 15:06   #240 (permalink)
Registered User

Florin Popescu's Avatar

E adevarat ca si noile carnete de soferi au implantate chip-uri? Stiti ceva despre asta?

Florin Popescu is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules