![]() |
| | #42 (permalink) | ||
|
De politica pasilor marunti ati auzit? Azi o amprenta digitala, maine irisul, poimaine cipul. Asa usor, sa se obisnuiasca oamenii cu ideea. Si oricum in romanistan banii aia ( 89 de milioade de euro, o avere ) ar putea fi cheltuiti in scopuri mult mai utile pentru noi, nu pasapoarte biometrice.
__________________ *************** Impreuna cu tara (locatia ) | |||
|
| | #44 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2003 Location: Hell |
Poate imi explica si mie cineva cu o oarecare urma de logica daca burghezilor, evreilor, samd le-ar fi ajutat extrem de tare sa aiba un pasaport normal in locul unuia biometric. Nu mai spunem ca exista o sansa destul de mica de a se repeta, la acea scara, ceea ce s-a intamplat atunci. Si daca sustine cineva ca se va intampla, il rog sa sustina cu argumente, vorba FrateluiPorc. Deocamdata avem o situatie clara - pasapoarte biometrice vs. pasapoarte normale. Nu e vorba de cipuri bagate sub piele (?), de OZNuri sau de Antichrist. Eu v-am spus care sunt unele avantaje. Deocamdata, cu exceptia scenariilor fantezisto-apocaliptice sustinute de filme americane din anii '70 (sau 2006, for that matter) si de carti SF, n-am vazut nici un dezavantaj si nimeni nu s-a obosit sa ma lamureasca ce drepturi sunt incalcate.
__________________ Never let your sense of morals prevent you from doing what is right Salvador Hardin, "Foundation" | ||
|
| | #45 (permalink) | ||
|
Care granite, AdyAero, alea pe care tocmai le desfiintam? ![]() Nu stiu de ce am o senzatie de ridicol cand aud de securitate, mai ales din gura unui roman. De care urmariti si traficanti vorbesti, de aia care sunt in libertate datorita unui NUP sanatos? Cat despre terorisiti, nu cred ca sunt singurul care s-a saturat de "scuza" asta. AndyRo, parca ti-am mai zis acum doua posturi, eu nu trebuie sa-ti dovedesc tie nimic, tu trebuie sa-mi dovedesti ceva. Burden of proof, u know...
__________________ balanced for lean | |||
|
| | #46 (permalink) | ||
|
Pai nu va e inca frica de teroristi? Pai pentru ca nu ati avut de-a face. ![]() Doar un Omar Hayssam lesinat, care incerca si el sa faca pe viteazul. La noi nu e nevoie, pentru ca pe noi nici teroristii seriosi nu ne baga in seama. Problema e ca daca s-a facut intreaga idee la nivel european, nu stiu cum scapam. Si asa din cate vad ieuroparlamentarii romani sunt inexistenti, din punct de vedere legislativ, sau ca prezenta oarecum vizibila in cadrul adunarii.Ai nostri pleaca la mancat mamaliga cu branza pe la Bruxelles, si nu stiu de ce dar am impresia ca nici nu stiu in ce camera se desfasoara sedinta, de cele mai multe ori.
__________________ With sufficient thrust, pigs fly just fine | |||
|
| | #47 (permalink) | ||
|
Eu stiam ca atacurile teroriste se fac numai la comanda... . Adica cand e nevoie sa se rezolve o problema, problema fiind cetatenii unei tari care incep sa "gandeasca".Scuza terorismului nu mai tine nici la tara, la baba Oarba din fundul satului ultima ulita pe dreapta.
__________________ Eu sunt un om fără de ţară, Un strop de foc purtat de vânt, Un rob răzleţ scăpat din fiară, Cel mai sărac de pe pământ. | |||
|
| | #48 (permalink) | ||
|
Si vrei sa-mi zici ca americanii gandesc mult? ![]() Oricum, daca la nivel legislativ nu exista vreunul care sa se opuna (mai multi ar fi bine), oricat de "anti-constitutional" si toate adjectivele enumerate de Bolekk acolo o fi, masura trece.
|
| | #49 (permalink) | ||
|
Pai sunt puii celor de aici, de ce crezi ca ar fi mai breji ca sforaitorii din parlamentul nostru? Cat despre terorism... Yeah, propagarea in continuare a cauzelor care provoaca terorismul si plantarea unor ziduri mai groase este calea cea mai buna.
|
| | #50 (permalink) | ||
|
Pai asta zic si eu. Cel putin in cazul Romaniei, scuza cu terorismul e o basina aruncata de aiuritii aia care aud si ei o idee pe holuri prin Strasbourg sau Bruxelles, si apoi vin triumfatori in tara sa dea cu mucii in fasole, convinsi fiind ca tara e plina de inculti cocalarizati (pentru ca televizorul cu asta se ocupa), care pot fi folositi ca masa de manevra. La noi, nu vad interesul, si exact cum zicea si Pigul, sa imi explice cineva mai pe indelete, cu ce anume o sa-mi faca viata mai usoara pasaportul biometric. Problema e ca daca la nivel de Europa se decide, cum ai nostrii sunt niste lingai fara coloana vertebrala, nu o sa se opuna. O sa inghita galusca, si o sa zica "saru'mana, boierule francez, englez, german, sau italian".
|
| | #51 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2003 Location: Hell | Quote:
- securitatea informatiei, prin faptul ca un microcip criptat la greu e mai greu de falsificat decat o bucata de carton; - fidelitatea informatiei, prin faptul ca acel microcip integreaza niste date nealterabile in timp versus o poza veche de 9 ani. De la tine in schimb, nu am primit un ceva care sa-mi zica de ce sunt rele (burden of rebuttal, ya know ?), cu exceptia celor mentionate in postul meu precedent.
__________________ Never let your sense of morals prevent you from doing what is right Salvador Hardin, "Foundation" | ||
|
| | #52 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2007 Location: Bucuresti | Quote:
Asta e primul pas. Acum ceva timp (sute de ani) nici de buletin nu aveai nevoie. Acum e obligatoriu. Acum ceva timp (zeci de ani) nu aveai nevoie pasaport sau viza pt a merge in alta tara, acum unii au. | ||
|
| | #53 (permalink) | ||
|
hmm.. am renuntat la a mai cita din posturile anterioare, pentru ca ar fi prea multe.. Oamenii au demonstrat dea lungul istoriei si inca prea mult in viata de zi cu zi ca sunt parsivi; bineinteles ca nu poti avea incredere in cineva (fie el si personaj colectiv) cu o asemenea putere, asta neinsemnand ca esti paranoic sau "conspirationist" - apropo: chiar daca blamezi conspitrationistii asta nu inseamna ca nu au loc conspiratii. Nu trebuie inlocuita paranoia cu nesimtirea e vorba doar de putina vigilenta. Ar fi o prostie ca cineva care stie ce s-a intamplat pe planeta in ultimele sute de ani sa accepte sa dea mai mult decat trebuie din libertatea sa, fara pas pentru implicatiile pe termen lung. Oricum, mai e mult pana departe si astfel de masuri se pot pune in aplicare incet si sigur.. dar incet.. pentru a nu starni spiritele.Parerea mea (daca pasa cuiva): justificarea promovata pentru asemenea masuri este una pozitiva la baza.. problema e ca publicul nu e pregatit pentru ea, si fortarea puneri ei in practica este cea care ridica controverse (stiu, cacofonie, dar chiar nu-mi pasa. .asta ne e limba si ne mandrim cu ea! ) (fortare prin conspiratii sau nu).
__________________ "Prefer sa incerc ceva greu si sa nu reusesc, decat sa incerc sa nu fac nimic si sa reusesc." Robert Schuller | |||
|
| | #54 (permalink) | ||
| ||
|
| | #55 (permalink) | ||
![]() Pai eu zic sa nu mai aiba nimeni acte de identitate, sau mai exact, sa umblam cu niste hartiute la noi, scrise de mana. Alea sunt sigur usor de falsificat, si atunci cand o sa apara acea problema in viitor (posibilitatea aparitiei fiind beyond resonable doubt), sigur o sa scape. In cuvintele unui clasic, I LOLed.
|
| | #56 (permalink) | ||
Dar nu se poate aplica societatii actuale. Poate vrei insa sa imi explici de ce ai nevoie de viza si pasaport. | ||
|
| | #57 (permalink) | ||
| Quote:
Raman gainarii care ciordesc portofele in Italia si care uita sa-si traga niste parlite de manusi pe mana, mdea, un succes deplin. Fidelizarea informatiei este iar o chestie inutila pentru ca este mai simplu sa reactualizezi buletinul o data la 2 ani. In schimb ce avem: culegere de date cu caracter personal care vor permite identificarea oricarui cetatean in orice situatie, stocare a datelor fara a sti in ce mod sunt sau pot fi manipulate datele, si neeliminarea posibilitatii falsificarii si a furtului de identitate. Si atunci, la ce bun?
|
| | #58 (permalink) | ||
| Quote:
![]() <scuze daca am exagerat copilareste.. >
__________________ "Prefer sa incerc ceva greu si sa nu reusesc, decat sa incerc sa nu fac nimic si sa reusesc." Robert Schuller | |||
|
| | #59 (permalink) | ||||||
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Eu trag linie si-mi da cu plus. Tie ?
__________________ Never let your sense of morals prevent you from doing what is right Salvador Hardin, "Foundation" | ||||||
|
| | #60 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Cred ca paranoicii care sunt impotriva exagereaza. Extrapoland e cam cum spune Andy. De ce mai folositi pasapoarte? Telefoane mobile? Aparate GPS? In general de ce mai ieshiti din casa? Daca va dati pe dn1 va filmeaza camerele politiei, daca intrati in diverse institutii va si legitimati si va mai si filmeaza diverse camere. Cand folositi un card automat locul folosirii se inregistreaza. Cand faci o chestie penala se inregistreaza in cazier, cand iti faci o operatie se inregistreaza intr-o fisa medicala, vi s-a luat grupa sanguina inca de la nashtere. Cand mergi la munca faci pontajul. Damn, nu vi se pare ca DEJA puteti fi (poate chiar sunteti) urmariti pas cu pas?
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |