Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 25-07-2008, 16:18   #1 (permalink)
Nick anterior: brebo0

Au disparut magazinele IT

Paradox: daca vreau un scanner azi in Bucuresti, nu pot sa-l cumpar. Nu e cine stie ce scanner de nisa (ca sa zici ca e rar modelul), e unul bunicel, popular, Epson V200 Perfection.

Eu inteleg ca magazinele online au facut ravagii pe piata magazinelor retail traditionale, dar, sa fii dispus sa platesti adaosul unui magazin traditional, sa fii dispus sa te deplasezi oriunde ar dori un magazin online, si efectiv sa nu existe oferta acum disponibila pe piata, ma face sa ma gandesc ca e ceva foarte in neregula pe aceasta piata. Sau ca e loc de mai mult, pentru cine stie sa ofere. Imi amintesc puzderia de Flamingo, UltraPro, Best si restu', acum ioc! si daca a scapat vreunu' de faliment, are oferta saracacioasa rau.

Daca vineri dupa-amiaza te lasa scannerul si vrei sa muncesti in weekend, in Bucuresti nu ai de unde sa cumperi un scanner cat de cat decent pana cel mai devreme luni seara. Tare, nu? Vi s-a intamplat ceva similar?

Se cere un mall de IT.

locologo is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 16:31   #2 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Am UP-ul langa mine, so no problem for me

big_bum is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 16:34   #3 (permalink)
I'm the MASTER! Trust ME!

TheGreatMaster's Avatar

Adevarat. Desi sunt multe magazine IT, majoritatea NU au program si in week-end. Daca ai nevoie de ceva urgent, e cam greu daca faci comanda intr-o vineri... exact asta mi s-a intamplat si mie astazi: am comandat astazi (vineri) niste produse, insa la mine vor ajunge pe marti cam asa... mai e deci pana atunci, bine ca nu e nimic urgent...

TheGreatMaster is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 16:37   #4 (permalink)

Am sunat la Depozitul de Calculatoare. "Nu comercializam scannere in magazinele noastre".

edit: Flamingo Stefan cel Mare: "Tocmai L-am dat!" cu L mare fiindca probabil era foarte celebru, fiind singurul de altfel. Acum sun la celelalte Flamingo poate mai prind vreo vedeta d-asta ramasa pe rafturi.

Old 25-07-2008, 16:42   #5 (permalink)
Registered User

Komissar's Avatar

Si eu am patit asta... cu un cartus de imprimanta HP 10
Ar mai fi magazinele de la Unirea cred ca alea sunt deschise si sambata.

Komissar is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 16:52   #6 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Quote:
Originally Posted by brebo0 View Post
Am sunat la Depozitul de Calculatoare. "Nu comercializam scannere in magazinele noastre".

edit: Flamingo Stefan cel Mare: "Tocmai L-am dat!" cu L mare fiindca probabil era foarte celebru, fiind singurul de altfel. Acum sun la celelalte Flamingo poate mai prind vreo vedeta d-asta ramasa pe rafturi.
Mi-a placut asta cu "tocmai L-am dat"

Pe timp de we se poate incerca Diverta din Mall Vitan.

bogrado is offline    Send Message via Google Talk to bogrado Reply With Quote
Old 25-07-2008, 17:45   #7 (permalink)
Registered User

atalbu's Avatar

OMG OMG o sa murim toti!

Nu e fix modelul ala, dar avand in vedere ca il vrei in weekend, cred ca merge:

http://www.mediagalaxy.ro/catalog/it...d=&itemId=2435

Alte magazine deschise in weekend unde poti gasi diferite chestii: Altex, Domo.

atalbu is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 18:04   #8 (permalink)
Registered User

freeman21's Avatar

cam are dreptate omu', ieri aveam drum pe la unirea si intamplator si nevoie de cd-uri. Hai sa ma duc la dc-shop sau diverta sa cumpar, mi-am zis. Cand ajung la etajul 3, ditai' magazinu de şoşoni in locul unde era diverta si dc shop.

freeman21 is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 18:38   #9 (permalink)

atalbu, nicaieri n-am facut pe alarmistu', nu stiu de unde ironiile alea. Merci de link dar rezolutia e de 2 ori mai mica, n-are adaptor de transparenta, etc. e o generatie mai jos. Ma descurc eu, dar nu despre scannerul asta era topicul.

Am constatat pur si simplu ca, de unde toti gospodarii ii gaseai sambata in orice Flamingo luand calculatoare la kilogram pentru odrasla, iar magazine IT erau la tot pasul, acum au disparut pur si simplu! Imi dau seama ca daca maine as vrea sa cumpar un harddisk sau nu stiu, un RAM cu o anumita frecventa, nu mai zic o placa de baza daca mi s-ar arde in seara asta, aia e! nu mai stiu de unde sa le iau. Precum internet-cafeurile ce au murit de cativa ani, asa si magazinele IT, ce sa mai, lumea mea, asa cum o stiam se naruie, hehe

Nu e normal ca in Bucuresti sa nu poti sa te duci direct sa cumperi orice "IT stuff" (un pic mai pretentios) de care ai avea nevoie ACUM. E o nisa aici care a ramas neacoperita. Iar "Pe stoc" vinerea la emag&clonele online inseamna de fapt marti, asta daca nu ma abureau aia care imi promiteau solemn livrarea marti, fiindca ceilalti se fereau de acest termen. Iar IT mall-uri chiar exista dar totusi inca nu cred ca e cazul la noi. Sau poate ca este.

Old 25-07-2008, 19:22   #10 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

Quote:
Originally Posted by freeman21 View Post
cam are dreptate omu', ieri aveam drum pe la unirea si intamplator si nevoie de cd-uri. Hai sa ma duc la dc-shop sau diverta sa cumpar, mi-am zis. Cand ajung la etajul 3, ditai' magazinu de şoşoni in locul unde era diverta si dc shop.
Depozitul s-a mutat mai in spate in cealalta aripa, am fost si eu pentru HD ieri si am fost surprins cand am ajuns la etaju 3 sa fiu in mijlocul magazinului Leonardo.
Era numai un Flamingo mai in spate unde au mutat si Diverta iar Depozitul in cealalta aripa in fund.

Bogdan_P is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 20:53   #11 (permalink)
Registered User

noob_one's Avatar

Breeboo sa stii ca poti sa mergi la reprezentanta unui magazin online si cumperi ce vrei tu de acolo.Eu am vrut intr-o zi sa cumpar un hdd si m-am dus pur si simplu la sediul PC Garage si am cumparat,asta fara sa fac comanda inainte.

noob_one is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 22:16   #12 (permalink)

noob, ai avut noroc. La cei online, ideea si ideal e ca afacere sa ai zero pe stoc dar presupun ca pastreaza si ei o marja minima de produse des cerute. D-aia zic ca ai avut noroc. Iar pe stoc vineri, iti traduc eu, inseamna ca produsul e in depozitul furnizorilor, nu ca il au efectiv. Sau daca "din pacate, ne cerem scuze siteul este neupdatat cu inventarul de azi", expresia "pe stoc" e doar o modalitate de marketing ca sa te agate, urmand sa intarzie un pic livrare pana chiar fac rost de acel produs. Probabil ca le si merge cu clientii la care timpul de livrare nu e problema.

Old 25-07-2008, 22:53   #13 (permalink)
Acid Pimp

Flat's Avatar

lol. pana mai deunazi toata lumea se ruga sa dispara flamingo best si ultrapro ca ce nesimtiti sunt si ce preturi mari au. acum ca au disparut tot nu e bine. (ne)seriozitatea unor magazine online (nu generalizez) e pretul platit.
IT mall exista, este mediagalaxy care e tot la unirii la parter si e deschis si duminica am impresia. gospodarii isi cumpara pc din cora si carrefour. ai incercat la astea? visul de a gasi un produs cu pretentii de high-end la orice ora pe stoc in magazin e dragut.. si se va concretiza numai atunci cand vor aparea magazinele de nisa. romania nu e inca la nivelul la care sa existe un magazin specializat de scannere.. asa cum exista cel de coolere si carcase de exemplu

Flat is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 23:24   #14 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Din partea mea sa dea faliment pina la ultimul, in frunte cu Flamingo. Cautam hard de 500g si la prosteala am zis sa intru la flamingo in Cora. Cel mai bun hard pe care il aveau era de 160g, de pe vremea lu tataie. "Pai ce vindeti voi aici, televizoare, fiare de calcat? Ia mai faceti o tura".

Don't pass GO. Do NOT collect 200$

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 23:48   #15 (permalink)
Registered User

SK_Kane's Avatar

Quote:
Originally Posted by Johnny View Post
Din partea mea sa dea faliment pina la ultimul, in frunte cu Flamingo. Cautam hard de 500g si la prosteala am zis sa intru la flamingo in Cora. Cel mai bun hard pe care il aveau era de 160g, de pe vremea lu tataie. "Pai ce vindeti voi aici, televizoare, fiare de calcat? Ia mai faceti o tura".

Don't pass GO. Do NOT collect 200$

Eu cand am fost ultima oara la ei, la 2 dimineata, sa iau un hard (erau singurii non-stop) mi-au zis ca imi pot da numai de 80 Le-am spus ca vreau un hard totusi nu un memorycard.
Intel Wolfenstein E8500 @ 4300MHz @ 1.31v - Q814A746 :: Xigmatek S1283 Red Scorpion :: DFI LanParty LT X48-T2R :: 2GB Team Xtreem HC3DC :: 2 x Sapphire Radeon 4870 CF :: Corsair 1000W :: Philips 22" :: Lian Li V1010B :: Asus Xonar DX :: Technics SB-M1000

SK_Kane is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2008, 23:52   #16 (permalink)
Banned

Lasa ca nici cu Emag nu mi-e rusine.

Pe de alta parte, cam in orice domeniu eu am cam renuntat sa mai caut experti si profesionisti, in ultimii 2 3 ani cel putin vad zilnic foarte multi oameni care s-ar potrivi mai bine intr-un peisaj la munte sau la tara, pe camp. Ei insa prefera sa lucreze in banci (desi au experienta in vanzari pantofi), sa faca firme de webdesign (desi abia au invatat photoshopul).

Sa dai acum intr-un magazin de calculatoare peste un pasionat care sa-ti spuna ultimele tendinte primavara vara in HD-uri e cam acelasi lucru.

You are assessed for street repairs – $40 per house, $115 per hotel

Extra3OO is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2008, 00:05   #17 (permalink)
ROMAN

Mishu05's Avatar

Am atat de spus:
- cumperi in conditiile in care cumpara majoritatea. puteti inlocui "cumpara" cu "existi".
- bizonimea cumpara de la carrefour ce e pe raft, atat, nu e interesata de "delicatese".
mai clar: daca turma vrea apa rece la ora 10.00 si numai atunci, la orice alta ora o sa mori de sete.
explicatie on-topic ( daca mai e nevoie) : CATI crezi ca vor in orasul asta sa isi cumpere hard/memorie/scanner de la magazin? Au toti net acasa, comanda online. CATI crezi ca sunt dispusi sa plateasca un pret mai mare si sa se duca la magazin? Sa va spun un adevar : romanul e calic pana in maduva oaselor desi pe termen lung iese mai scump asa. Va face tot posibilul sa cumpere CAT MAI IEFTIN. Nu conteaza ce, conteaza sa fie cel mai ieftin posibil, eventual sa primeasca bani in momentul achizitiei.
Tot susti ca e o "nisa" . Daca nisa asta inseamna cateva sute de oameni care cumpara 1 produs/an de la un magazin clasic? De ce nu deschizi unu sa vezi ce super-super nisa e..atat de mare incat vei da faliment in 1 luna maxim.
Este exact ca marea nisa a mancarii non-stop. De ce nu exista nici pana in ziua de azi pizza cu livrare non-stop?
Hai ca am spus destul..

Mishu05 is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2008, 00:23   #18 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Este o tendinta normal ca lumea ITului sa devina deja o lume apusa, de consum.

Daca mai ieri toti gospodarii si amaratii aveau o singur in tel in viata , si acela de a sta pe "mirc" si a juca "cs", deja se pare ca a mai evoluat si societatea noastra, cel putin in Bucuresti. Evolua, la fel intre ghilimele, caci tot aceeasi mentalitate a ramas (de cocalar) incat in loc sa se laude cu ultima achizitie de placa video (care oricum era o petarda de nvidia 64 biti cu 128-256 mb) se lauda cu ultima achizitie autovehiculista din domeniu (a se vedea un aaa "seiz" cumparat cu banii de teren vandut drept mostenire de la bunica lu' tata mare)

Lumea evolueaza, concluzia, chiar daca putin ironica, este data de faptul ca PCul a devenit un bun de consum larg (ideea a mai fost scrisa cu care sunt 100 % de acord si in xtrempc, cu care sunt f. de acord ). Si trebuie doar sa ne gandim cum interesul a scazut drastic pentru componente, iar o cauza (oarecum principala) este si lipsa titlurilor care sa necesite cine stie ce resurse avansate. Astfel incat cu 20 mil ti-ai luat super "sistem" pe care il folosesti de la jocuri pana la internet si ce mai ai nevoie (office & stuff) rezultand in niste vanzari foarte slabe pentru magazinele IT.

Iar daca aceste magazine IT mai si plateau o chirie destul de mare pentru locatiile din centru (deh - spatii comerciale) atunci este clar cum au disparut "peste noapte". Traim deja intr-o economie de piata, fie ca ne place fie ca nu, astfel ca daca nu produci ... nu mananci !

Stiu, este trist, pentru multi dintre noi care suntem membri mai vechi pe aici, care ne-am pierdut tineretea prin salile de net sa ne intereseze din ce in ce mai putin aceasta minunata lume (recunoasteti multi dintre voi ca viata devine din ce in ce mai complicata si numai la placi video, procesoare si/sau hard-diskuri nu ne mai este gandul)

Personal, treaba cu scanerul mi se pare oarecum trasa de par, fiindca totsui vrei si ceva de nisa, nu neaparat orice scaner care-ti iese din cale, caci atunci alternative poate ai mai avea .... deci este oarecum normal sa nu gasesti batand din palme. Dar asta nu inseamna ca topicul nu este binevenit, spre exemplu eu am inceput sa caut un hard disk de la 750gb in sus si am observat cu stupoare CA NU SE GASESC!!! decat da, la emag, pcgarage sau cel , ceea ce poate nu ma intereseaza neaparat, vroiam si eu de la magazinul din colt sau diverta din plazza (stau la 10 min de mall plazza) sau de ce nu sh de pe forum Dar ia-l de unde nu-i!

Eheh dragii mosilor, s-au dus vremurile bune si demult apuse, imi aduc aminte acum 2 ani in Roma ca ma uitam cu stupoare si observam ca nu este niciun magazin de calculatoare mai serios, iar care exista sunt numai cu "vechituri", placi video antice si procesoare cel putin cu un an in urma...dar deh, astea se cereau, astea vindeau respectivii si nu prea intelegeam cum se poate asta, intr-o "tara mult peste romanica noastra" Si iata cum la 2 ani distanta se leaga totul....

Merlin is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2008, 08:44   #19 (permalink)
Banned

Mie nu mi se pare deloc asa.
Acum in Romania gasesti chestii pe care acum 3-4-5 ani erau extreme raritati (placi video superperformante, procesoarele de top, carcase de top, sisteme de racire de top, etc). Bani sa ai.

Faza e ca piata s-a impartit in 2: sisteme brand si componente highend pt entuziasti si calculatoare foarte accesibile pentru restul oamenilor.

Eu de exemplu imi fac treaba superbine cu un PC cu toate-integrate si cu o carcasa Delux (cred ca are un proc Celeron si 1 GB ram nu sunt sigur ) + un monitor LCD Samsung de 17``.
Care e problema?
Nu e nici Dell nici Gateway nici HP nici Apple dar imi e ultra suficient. Cine vrea performanta pt jocuri etc etc are de unde alege.
Ia sa fi cautat tu acum 5 ani (2002-2003) ultima placa de la Nvidia. Nu era chiar asa simplu sa o ai.

Poate magazinele IT au migrat catre e-commerce (vezi emag, pcgarage, mediadot,pcfun, pcbay, e-flamingo dracu_le_mai_stie_numele) si nu mai au reprezentante in strada (e si normal daca stai sa te gandesti dpdv al costurilor) dar nu vad asta o problema.

Oferta IT de acum e clar mai bogata decat aia de acum cativa ani.
Tin minte prin 2003 cum alergam la TAPE COMPUTERS sa imi iau niste coolere bune, erau singurii care aduceau DrThermal, Thermalright, etc.
Acum le gasesti cam peste tot, lumea nu se mai uita urat la tine cand pronunti `Thermalright`

oranje is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2008, 14:15   #20 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

eu nu stiu cum acum cativa ani nu gaseai ultima placa video in magazin sau cel mai "bengos procesor"... conta insa mai mult sa ai si bani si sa o iei si mai ieftin , ca pe atunci nu toata lumea isi permitea sa dea 10-15 milioane pe o placa video ... (nici pe un calculator dar ma rog )

Ce zici tu este perfect adevarat si rational, de fapt nimeni nu a negat asta Ce se vorbeste in topic este de fapt alt lucru si anume ca au disparut (FIZIC!) magazinele de retail IT ...cel putin majoritatea, si cam care inca mai exista nu mai au marfa decat pentru ce se "vinde", in rest la fel ca si la online, trebuie comanda si in cateva zile ai marfa (sau chiar mai multe zile + nervi la pachet, dar asta depinde de firma de curierat ) .
Oricum, asta cu PCurile la fel ca si cu alte obiecte de gen (tv lcd , "gadgets" ) sau de exemplu consumabile pe termen lung (gen termopane, usi metalice) sunt niste afaceri oarecum pe termen scurt. Iar daca la PC tot mai ai nevoie de-un upgrade, de "una alta" , atunci cand pui un geam termopan asta e, nu mai ai nevoie si a doua oara

Repet, traim si noi la ora actuala intr-o economie de piata oarecum functionala si cum fenomenul globalizarii ne-a prins si pe noi foarte mult este evident ca tot ce se intampla si toate tendintele internationale sunt prezente si la noi (iar pcul la ora actuala a devenit UN BUN DE LARG CONSUM , nu mai este o "raritate" sau ceva special).

Din cauza asta si CERFUL de la an la an are probleme , fiindca noutatile intarzie sa apara...chiar mi-as dori foarte mult sa mai simt entuziasmul momentelor din tinerete cand ma bucuram nespus de mult la achizitia unei placi video sau a unui procesor . Cred ca m-as bucura si acum la fel de mult daca as avea oportunitatea de a-mi cumpara sa zicem o casca de realitate virtuala, dar care chiar sa faca asa ceva si nu doar sa "simuleze" mediocru niste obiecte...

pe cand ?

Merlin is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules