Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-11-2008, 15:04   #21 (permalink)
SpS

kyrre's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
kyrre, adica am rar momente de inspiratie? Aceste cuvinte ne doare.
Ce sa-i faci, adevarul doare.

On: Ar fi cazul sa ne vedem si noi barna din ochi, ca sa zic asa. Intradevar, au omorat cateva balene, pentru un ritual care pare barbar, dar pentru ei este firesc. Dar la noi situatia e mai buna? Vezi ce e prin delta, braconajul cu dinamita sau curent, delfinii prinsi in navoadela pescaresti, in care au parte de o moarte oribila, prin sufocare. Iar despre partea ecologica ce sa mai zic. Aia la reciclare sunt cu ani lumina in fata noastra, noi daca aruncam un pet la plastice odata pe an suntem mari ecologisti. Mai fa o tura prin tara, sa vezi peturile insirate prin poieni si paduri, hartiile si tot felul de chestii lasate de bravii nostri compatrioti.
Asa cum am mai zis, suntem la ani lumina in spatele lor.

kyrre is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2008, 15:34   #22 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Quote:
Originally Posted by Daisy View Post
nu stiu de unde le scoateti cu ritualul insa balenele se maninca. in supermaketurile din Norvegia e carne de balena in galantare. e f scumpa ce-i drept. si nu este adevarat ca omoara in nestire. au restrictii la cite balene vineaza asa cum au restrictii si la cit peste au voie sa pescuiasca. tarile nordice sunt f responsabile cind vine forba de resursele naturale. in loc sa va scandalizati de ce se petrece in ograda altuia mai bine puneti mina si ecologizati tara aia in care traiti. ce bine e sa injuram pe altii da la mine in ograda e vai de capu meu nu?
Quote:
Originally Posted by Mishu05
Pui pariu cu mine ca astia in toata istoria lor de insulari au omorat mai putine balene decat pescuitul LEGAL oceanic din 2007 sau 2008 ?
@Daisy si Mihai Viteazu:

Whaling in 2005-2006 and Summer 2006 , zice acolo 2000 total worldwide daca le numeri pe alea legale, alea fiind clare, definitive, si tot atatea in orice statistica, si au mai inclus si ei cateva ilegale de care au auzit, sperand sa faca o imagine completa.

versus

Quote:
Every year around 2,000 whales are driven ashore and cruelly slaughtered in the Faroe Islands,
Ala e un braconaj infect, cretin, nu are NICI o legatura cu ce gasesti in supermarketuri sau asigurarea hranei proprii. Nu vedeti ca sunt cu matzele scoase pe strada in ultima poza? Mi se pare ca seamana multisor a sutele de mistreti insirati de Tiriac si cu taierile masive si cretine de copaci dintr-o anumita zona inundata.

Tot @Daisy: peturi nu prea am vazut prin padure "prin tara", cei care fac asta sunt taranii cu gratarele pe marginea lui DN1, nu ajung CHIAR peste tot. . Ma rog, e adevarat ca am vazut doua poze datate 2007 cu siraguri intregi de cocosi negri si, respectiv, 5 masculi de capra neagra aliniati ca la cazarma. Totusi, nu iti revendica meritele Irlandei, ca imi faci un pic de greata.

SteakHunter is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2008, 17:46   #23 (permalink)
Registered User

Mishu05's Avatar

Domnu' vanator de friptura, avem aici documentatie un pic competenta. Zice ca in 2005 au fost vreo 300 exemplare si in 2006 vreo 850.
Asa ca pana una alta astia omoara mai putine decat restul lumii. Da, e disproportionat numarul fata de populatia lor, dar asta e traditia, nu dispare specia de la balenele astea.

Whaling in the Faroe Islands - Wikipedia, the free encyclopedia
EDIT:
Pai mai ..facem artimetica aici? Una e ca omoara astia 950 alta e restul lumii 2000. 950<2000 . Repet: e traditia lor, tot din link-ul ala pot afla ca estimarile sunt de 700 000 exemplare. Ok..sa zicem ca exagereaza astia. Sa zicem ca sunt 350 000 exemplare. Astia omoara anual 1000. Asta inseamna foarte putin, chiar nu conteaza pentru specie se ucid mai multe caprioare la noi ( ca procentaj din nr total) si nu mai zice nimeni nimic.
Iar astia nu omoara "anumite specii de balene" ci doar unele cu populatii mari, stabile.
PS: da, asta e sursa mea de cunostinte de cand nu mai am tv sa ma uit la teleenciclopedia. Criza economica deh..

Vand miere naturala produsa de albinele mele:
http://forum.computergames.ro/45-div...-naturala.html
Livrare gratuita in Bucuresti.

Last edited by Mishu05; 04-11-2008 at 18:10..

Mishu05 is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2008, 17:56   #24 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Ce n-ai inteles din "astia omoara ilegal 2000, restul lumii legal alte 2000"? Pana si pe wiki zice "Around 950 Long-finned Pilot Whales (Globicephala melaena) are killed annually, mainly during the summer", daca asta e... sursa respectabila

Ba da, specia dispare, anumite soiuri de balene au populatii de cateva mii, cel mult.

Porcu' comun de jambon, pe de alta parte...

Quote:
Since the majority of individual whales have been identified, it is known that at least 13 of 65 sexually mature females have had no calves since 1989 (Allen 1995). In a species that reproduces so slowly and is suffering such casualties from ship collisions, this may spell extinction. The rate of increase for these whales is only about 2 percent. By contrast, Southern Right Whales (Eubalaena australis) in the South Atlantic and Antarctic waters, which numbered 100,000 until they were decimated by whaling (Leatherwood and Reeves 1983), are increasing at a rate of 7 to 8 percent a year, far faster than the North Atlantic population. However, with a population of only about 3,000, they are still highly endangered (Allen 1995).
Deci balena comuna (asta stiam ca e numele, poate ma corecteaza vreun capitan de baleniera ), soiul nordic, se masoara in sute. Mult mai bine sta aia sudica, trei mii

Balenele pilot stau ceva mai bine (sunt delfini, de fapt), sunt vreo 350 000, din care soiul pe care faroezii il "cultiva" vreo 200 de mii. Cam cati tarani sunt intr-un oras de 450 de mii de locuitori . Sa le omoare, da-le naibii, nu stii ca distrug culturile de porumb?

Last edited by SteakHunter; 04-11-2008 at 18:09..

SteakHunter is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2008, 19:12   #25 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
There is a raging debate about whether the pilot whale hunt represents a significant threat to pilot whale populations; the actual size of the Northeast Atlantic Pilot Whale population is a subject of debate between different organizations.

In its Red List of Threatened Species the IUCN lists both the Long-finned and Short-finned Pilot Whales as "Lower Risk: Conservation dependent". The figure accepted by the International Whaling Commission's Scientific Committee is the 778,000 animals obtained by the North Atlantic Sightings Survey in 1992. Those in favour of whaling, such as the North Atlantic Marine Mammal Commission in their 1997 and 1999 report on the hunt,[14] say that this is a conservative estimate, whilst those opposed to the hunt, such as the Whale and Dolphin Conservation Society say the figure is over-estimated. If the figure is accepted, then the average kill from 1990–1999 of 956 animals per year, represents a little more than 0.1% of the population, which the commission insists is sustainable.
Obiceiul este sangeros, dar la fel de sangeroase sunt coridele si casapirile guitatorilor autohtoni.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules