![]() |
| | #21 (permalink) | ||
| Quote:
On: Ar fi cazul sa ne vedem si noi barna din ochi, ca sa zic asa. Intradevar, au omorat cateva balene, pentru un ritual care pare barbar, dar pentru ei este firesc. Dar la noi situatia e mai buna? Vezi ce e prin delta, braconajul cu dinamita sau curent, delfinii prinsi in navoadela pescaresti, in care au parte de o moarte oribila, prin sufocare. Iar despre partea ecologica ce sa mai zic. Aia la reciclare sunt cu ani lumina in fata noastra, noi daca aruncam un pet la plastice odata pe an suntem mari ecologisti. Mai fa o tura prin tara, sa vezi peturile insirate prin poieni si paduri, hartiile si tot felul de chestii lasate de bravii nostri compatrioti. Asa cum am mai zis, suntem la ani lumina in spatele lor.
__________________ *************** Impreuna cu tara (locatia ) | |||
|
| | #22 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
Whaling in 2005-2006 and Summer 2006 , zice acolo 2000 total worldwide daca le numeri pe alea legale, alea fiind clare, definitive, si tot atatea in orice statistica, si au mai inclus si ei cateva ilegale de care au auzit, sperand sa faca o imagine completa. versus Quote:
Tot @Daisy: peturi nu prea am vazut prin padure "prin tara", cei care fac asta sunt taranii cu gratarele pe marginea lui DN1, nu ajung CHIAR peste tot. . Ma rog, e adevarat ca am vazut doua poze datate 2007 cu siraguri intregi de cocosi negri si, respectiv, 5 masculi de capra neagra aliniati ca la cazarma. Totusi, nu iti revendica meritele Irlandei, ca imi faci un pic de greata.
| ||||
|
| | #23 (permalink) | ||
|
Domnu' vanator de friptura, avem aici documentatie un pic competenta. Zice ca in 2005 au fost vreo 300 exemplare si in 2006 vreo 850. Asa ca pana una alta astia omoara mai putine decat restul lumii. Da, e disproportionat numarul fata de populatia lor, dar asta e traditia, nu dispare specia de la balenele astea. Whaling in the Faroe Islands - Wikipedia, the free encyclopedia EDIT: Pai mai ..facem artimetica aici? Una e ca omoara astia 950 alta e restul lumii 2000. 950<2000 . Repet: e traditia lor, tot din link-ul ala pot afla ca estimarile sunt de 700 000 exemplare. Ok..sa zicem ca exagereaza astia. Sa zicem ca sunt 350 000 exemplare. Astia omoara anual 1000. Asta inseamna foarte putin, chiar nu conteaza pentru specie se ucid mai multe caprioare la noi ( ca procentaj din nr total) si nu mai zice nimeni nimic. Iar astia nu omoara "anumite specii de balene" ci doar unele cu populatii mari, stabile. PS: da, asta e sursa mea de cunostinte de cand nu mai am tv sa ma uit la teleenciclopedia. Criza economica deh..
__________________ At my signal, unleash hell ! Vand miere naturala produsa de albinele mele: http://forum.computergames.ro/45-div...-naturala.html Livrare gratuita in Bucuresti. Last edited by Mishu05; 04-11-2008 at 18:10.. | |||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
Ce n-ai inteles din "astia omoara ilegal 2000, restul lumii legal alte 2000"? Pana si pe wiki zice "Around 950 Long-finned Pilot Whales (Globicephala melaena) are killed annually, mainly during the summer", daca asta e... sursa respectabila ![]() Ba da, specia dispare, anumite soiuri de balene au populatii de cateva mii, cel mult. Porcu' comun de jambon, pe de alta parte... ![]() Quote:
), soiul nordic, se masoara in sute. Mult mai bine sta aia sudica, trei mii ![]() Balenele pilot stau ceva mai bine (sunt delfini, de fapt), sunt vreo 350 000, din care soiul pe care faroezii il "cultiva" vreo 200 de mii. Cam cati tarani sunt intr-un oras de 450 de mii de locuitori . Sa le omoare, da-le naibii, nu stii ca distrug culturile de porumb? Last edited by SteakHunter; 04-11-2008 at 18:09.. | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ balanced for lean | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |