Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-01-2009, 12:52   #1 (permalink)
: anima libera :

Nervoz's Avatar

Problema parcare/porti curte comuna - legislatie -

Postez aici pt ca nu stiu unde. Problema sta cam asa.

Stau la casa intro curte comuna. Sunt 5 case din care 2 firme. Una de stomatologie si inca una de design sau ceva asemanator. Poarta nu are mecanism automat de inchidere asa ca trebuie inchisa manual. Firmele lasa tot timpul portile deschise, sub pretextul ca ei intra si ies cu masini, ceea ce evident nu imi place.
Am ajuns sa ne certam destul de urat, dar vreau sa stiu ce drepturi am, daca au voie sa lase portile deschise toata ziua.
Am voie sa imi parchez masina in fata portii cat sa nu mai intre ei? Cu alte cuvinte sa blochez poarta?
Ce solutii am sa tin portile inchise?

Problema 2 sta cam asa.

Cei cu firma de design au 3 masini, DAR, doar un loc de parcare. Restul de 2 mi le pun mie frumusel in fata usii si cand vreau sa ies cu masina, trebuie sa stau sa coboare ei, sa isi mute masinile si tot asa, (ceea ce ia timp si daca vreau sa plec undeva trebuie sa imi iau 10 minute special pt asta) iar cand ma intorc ii blochez eu pe ei, deci ma deranjeaza iar cand vine vorba sa plece.

In curte sunt doar eu propietar, restul sunt cladiri inchiriate. Am vorbit de 100 de ori cu propietarii legat de chiriasii lor dar rezultatul a fost tot 0. Un avocat prin zona?

daca nu stiti ceva sigur macar indrumatima spre ceva/cineva.
am cautat pe net probleme de genu si nu am gasit nimic, asa ca nogoogleit.

Nervoz is offline    Send Message via Google Talk to Nervoz Reply With Quote
Old 13-01-2009, 08:45   #2 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

Sa inteleg ca locul tau e platit ? In cazul asta de cate ori ai masina blocata de unul dintre vecini chemi Politia Comunitara. Ai sa vezi ca dupa mai multe astfel de reclamatii se vor satura respectabilii chiriasi de a parca masinile alandala.

Referitor la poarta chiar nu stiu ce sa spun. E inestetic sa stea deschisa permanent. La siguranta nu ma pot gandi pentru ca un potential hot nu se va poticni in ea.

Petre Ţuţea

Bogotta is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2009, 11:55   #3 (permalink)
ateu

Colonelu''s Avatar

daca e curte nu trebuie sa platesti nimic
daca e curte comuna, probabil are rol de spatiu de servitute (se intelege ca e mica din ce ai descris tu) si este la comun pentru toti locatarii
au voie sa lase poarta deschisa pentru ca proprietate privata
ai voie sa parchezi in fata portii pentru ca este proprietatea ta (printre altele)
toate disputele se vor rezolva doar intre voi, politia nu are cum sa intervina (e considerata disputa domestica cearta dintre colocatari)
singura metoda prin care poti lua masuri este sa-i dai in judecata dar e costisitor si e greu de dovedit ca te deranjeaza cu ceva actiunile lor sau ca sunt actiuni impotriva ta...

Colonelu' is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2009, 15:30   #4 (permalink)
: anima libera :

Nervoz's Avatar

multumesc pt raspunsuri.
Colonelu' a inteles perfect cum sta treaba. totusi sa inteleg ca ei pot lasa poarta deschisa tot timpul?

Nervoz is offline    Send Message via Google Talk to Nervoz Reply With Quote
Old 14-01-2009, 16:09   #5 (permalink)
ateu

Colonelu''s Avatar

e ca si cum ai lasa-o tu tot timpul deschisa
aceste lucruri se rezolva numai intre voi, nu are cine sa intervina (decat daca ii dai in judecata)

Colonelu' is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2009, 16:17   #6 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nervoz View Post
multumesc pt raspunsuri.
Colonelu' a inteles perfect cum sta treaba. totusi sa inteleg ca ei pot lasa poarta deschisa tot timpul?
Audienta/scrisoare la primarie, poate ii convingi pe astia sa dea o directiva care sa te oblige sa inchizi poarta. Altfel nu vad cum. Creeaza un precedent.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2009, 16:46   #7 (permalink)
proud member

Daca eram in USA te rezolva Oprah, altfel naspa!

always is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2009, 21:54   #8 (permalink)
Acid Pimp

Flat's Avatar

nu inteleg de ce nu pot parca mai incolo, si trebuie sa parcheze fix in fata portii.
ai putea amenaja niste tarusi la marginea trotuarului si sa lasi loc numai cat sa intre o masina in curte. pui un semn de oprirea interzisa pe poarta si cam asta e

Flat is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2009, 07:59   #9 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Flat View Post
si cam asta e
Ce spui tu "straine", cum cam asta e ?

Cauta un motiv banal de scandal (pe propietatea ta) si iesi cu bata la ei, atunci sa vezi cu adevarat respect.

RossoNerro is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2009, 08:37   #10 (permalink)
Registered User

razvantt's Avatar

daca tin bine minte... o poarta automatizata era vreo 1500 ron ( m-am uitat acum o luna accidental la o chestie din asta ). Cred ca daca toti oamenii de acolo renunta o luna la tigari aveti destui bani sa luati o poarta... Trebuie purtata altfel discutia, dar deh... suferinta pe fiecare.

razvantt is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2009, 10:04   #11 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by RossoNerro View Post
........
Cauta un motiv banal de scandal (pe propietatea ta) si iesi cu bata la ei, atunci sa vezi cu adevarat respect.

pai tocmai aici e problema, ca nu e proprietatea lui. e proprietate comuna. si ceilalti au dreptul sa parcheze acolo.

cat despre poarta inchisa/deschisa, pentru o firma e important ca accesul clientilor sa fie cat mai usor. una e sa vina amaratul la stomatologie (stiind doar adresa) si sa se trezeasca cu o poarta inchisa si o curte in care poate ca nu e nimeni sa-i raspunda la intrebari(deci nu e sigur daca sa intre sau nu), si alta e sa fie poarta deschisa si sa-i vina usor sa-si dea seama unde e cabinetul. daca as avea o firma care lucreaza cu publicul, n-as accepta sa tin poarta inchisa, mi se pare ca intimideaza clientii.

Smiley is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2009, 10:17   #12 (permalink)
Registered User

Asta am inteles de demult, eu doresc sa le gaseasca un "nod in papura" ( gen: ai aruncat o hartie in curtea mea sau ai ras prea tare, etc.) sa iasa cu paru' si sa le aplice o corectie iar la urma sa le zica sa inchida poarta / sa nu mai parcheze in fata ei. O sa-l considere dus cu "capu", dar mai mult ca sigur o sa aiba respect din partea lor.

P.S. Nu te razbuna pe autovehicule, deoarece nu au nici o vina ca proprietari sunt nesimtiti.

P.S. 2 De aceea sa inventat interfonu', ca sa putem comunica, plus ca mai este un amanunt important " In curte sunt doar eu propietar, restul sunt cladiri inchiriate", pai sa nu iesi cu paru'(ai frate domiciliu' aici? pai sa vezi, co fi co pati, zbang....de unde sa stiu eu ca tu nu esti infractor....scrie pe fruntea ta ca ai venit la stomatologie) si sa dai pana la loc comanda, oare o sa mai comenteze?

Last edited by RossoNerro; 15-01-2009 at 10:31..

RossoNerro is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2009, 10:36   #13 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
cat despre poarta inchisa/deschisa, pentru o firma e important ca accesul clientilor sa fie cat mai usor. una e sa vina amaratul la stomatologie (stiind doar adresa) si sa se trezeasca cu o poarta inchisa si o curte in care poate ca nu e nimeni sa-i raspunda la intrebari(deci nu e sigur daca sa intre sau nu), si alta e sa fie poarta deschisa si sa-i vina usor sa-si dea seama unde e cabinetul. daca as avea o firma care lucreaza cu publicul, n-as accepta sa tin poarta inchisa, mi se pare ca intimideaza clientii.
Omul se refera la poarta acces auto din cate am inteles, nu la poarta de intrare in curte.
Plus ca daca spune ca
Quote:
Cei cu firma de design au 3 masini, DAR, doar un loc de parcare. Restul de 2 mi le pun mie frumusel in fata usii...
deja parca situatia lui devine roz. Politia Comunitara pana se plictisesc.

Old 15-01-2009, 12:47   #14 (permalink)
Registered User

si ce-ai vrea sa faca politia comunitara? pune aici legea si articolul care le permite sa intervina atunci cand intr-o curte (deci nu pe domeniul public) este blocata o masina.

Old 15-01-2009, 12:52   #15 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Pai a zis omul ca aia au doar un loc de parcare rezervat, numai ca ei baga 3 masini si automat blocheaza toata curtea. Parca politia comunitara se ocupa cu amenzi pentru parcari interzise si alte litigii d'astea, nu? Presupun ca intr-o parcare in care sunt 2 locuri rezervate nu poti baga 4 masini fara sa patesti nimic legal.

Old 15-01-2009, 14:34   #16 (permalink)
Registered User

o fi facut ADP-ul parcari in curtea lui Nervoz si a uitat el sa ne spuna

daca nu, atunci cum iti inchipui tu ca se rezerva un loc de parcare intr-o curte?

Old 15-01-2009, 15:39   #17 (permalink)
Banned

Magister Ludi's Avatar

Eu stiu ca atunci cand spatiile sunt inchiriate toti vecinii trebuie sa-si dea acordul pentru ca ei sa deruleze activitatile respective. Le poti spune ca daca nu inceteaza cu problemele din parcare nu mai semenzi cum ca esti de acord ca ei sa-si desfasoare activitatea acolo.

Magister Ludi is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2009, 15:42   #18 (permalink)
Registered User

Cred ca ar trebui sa pui o schita, si sa cauti sa delimitezi cumva locul tau de parcare din curte si calea de acces in asa fel incit sa ramina mereu libera (stilpi, lant, un panou ...)

EUSINT is online now    Reply With Quote
Old 15-01-2009, 16:20   #19 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Magister Ludi View Post
Eu stiu ca atunci cand spatiile sunt inchiriate toti vecinii trebuie sa-si dea acordul pentru ca ei sa deruleze activitatile respective. Le poti spune ca daca nu inceteaza cu problemele din parcare nu mai semenzi cum ca esti de acord ca ei sa-si desfasoare activitatea acolo.
"vecinii" sunt fiecare in casa lor, iar la registrul comertului nu-ti cere semnatura vecinilor decat daca stai la bloc. si semnatura aia odata data, ramane data, indiferent ce se intampla. nu te poti razgandi.

Old 15-01-2009, 17:32   #20 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Originally Posted by Smiley View Post
o fi facut ADP-ul parcari in curtea lui Nervoz si a uitat el sa ne spuna

daca nu, atunci cum iti inchipui tu ca se rezerva un loc de parcare intr-o curte?
Habar n-am cum se rezerva, dar presupun ca nu poti bloca un drum de servitute, sau cum ii zice chestiei legal. si din cate zice el, masinile alora chiar asat fac, ii blocheaza lui accesul.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules