brat Retete de PIZZA (de casa) cine stie ? - Page 3
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 53 of 53

Thread: Retete de PIZZA (de casa) cine stie ?

  1. #41
    Tales from the Crypt Vulpitza's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    In vizuina
    Eshti iertat :*
    Dupa mine potopul!!!

  2. #42
    unq_flipmo's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    -
    DHB14 - 300 - Thread
    Ce mancati voi (si eu cateodata cand nu e ala batran in Romania) la Pizza Hut sunt jeguri; pe langa adevarata pizza facuta in Italia . Pe langa alea de la colt de strada sunt yummy-yummy.

    Semnat: Padureanu' (pritenii stiu de ce)
    Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia

  3. #43
    Registered User
    Join Date
    Oct 2001
    Originally posted by Vulpitza
    LOL

    Barbatzii la cratitza Suna bine!
    Aluat: faina aproximativ 350g, 1/2 de cubulets de drojdie, un ou, un varf de sare, o cana de apa. Se pune la crescut cam 30 de min.Tava se unge cu ulei ca sa nu se lipeasca.

    Pe deasupra punetzi ce vretzi. De la clasicul sunca+cascaval+ ciuperci+ou+ketchup, pana la diverse combinatzii cu porumb, peshte, ceapa, ananas si multe multe altele. A nu se uita de OREGANO.

    Pofta buna
    Te sfatuiesc sa folosesti unt in loc de ulei si sa nu pui ou deasupra, e cea mai naspa chestie pe care o poti face.
    ./make world -exclude all

  4. #44
    DXN
    DXN is offline
    Banned
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Utah, US

    Mancare: Reteta Originala a Pizzei HUT

    am cautat pe net si nu am gasit...poate stiti voi: e vorba de Reteta Originala a Pizzei HUT. am inteles ca este unul din secretele detinute pe serverele de la Pentagon si acolo nu am acces deocamdata.
    deci, daca binevoieste vreunul din voi sa imi dea vreo adresa sau chiar aceasta multrivnita reteta, as fi recunoscator.

  5. #45
    Call me Lou. Strangelove's Avatar
    Join Date
    May 2000
    duminica asta trag o fuga pana la Pentagon, daca e pe acolo ti-o aduc negreshit.
    m-a mai rugat un prieten sa il ajut cu nu-sh ce secrete de prin Vatican... secrete pe naiba! tzineau hartiile alea pe dormeza, in camera Papei. le-am citit, dar cum nu mi s-au parut cine stie ce nu mi-am mai batut capul sa le retzin.

    a, era sa uit, peste 2 saptamani plec la Muntele Athos. vrei sa iti aduc ceva de acolo?

    (pizza nu e o placinta cu niste chestii pe ea?)
    infernul sunt ceilalti.

  6. #46
    DXN
    DXN is offline
    Banned
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Utah, US
    niste hirtie igienica...acum, serios, am nev de reteta aia.

  7. #47
    Administrator Assassin's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Bucuresti, Romania
    Nu stiam dc hackerii au o predilectie pentru serverele de la Pentagon

    Attack©
    Clientu' de azi, victima de maine

    Despre carti (deocamdata).

  8. #48
    DXN
    DXN is offline
    Banned
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Utah, US

    Re: Am lucrat la pizza hut

    Originally posted by Amoke
    Daca platesti bine iti zic io retetele de la pizza hut, dar nu o sa iasa exact ca acolo pentru ca au o drojdie speciala facuta in polonia numa' pentru pizza hut

    in afara de drojdie, nu cumva e vorba de aluatul tinut la frigider timp de 1-2 zile, pina prinde crusta...au lucrat si altii la pizza hut...
    sunt interesat de retetele tale.

  9. #49
    Registered User Praetorian's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Roma antica
    Ce de retete !!! Bah, nu va mai chinuiti sa faceti aluatul. Va dau eu o rezolvare mai simpla - va duceti la franzelaria din colt si cumparati paine nefacuta (COCA). Ajungeti cu ea acasa si o modelati cum vreti. Doar sa fie gata dospita, ca sa nu mai fie nevoie sa mai asteptati.

  10. #50
    PET
    PET is offline
    Infectious Grooves PET's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Timisoara
    A comandat taica-miu mai demult...pitza cu ananas, cirese ... maicamea e cu chesii dinastea.
    if ($yourehappyAndYouKnowIt) {
    clapyourhands;
    }

  11. #51
    Registered User GunX's Avatar
    Join Date
    Dec 1999
    nu stiu italiana sau clasica, eu stiu cum m-am specializat eu si prietena....

    in legatura cu un blat gen pizza hut (pufos), atata pot sa va spun...ganditi-va la niste praf de copt adaugat, o faina putin mai speciala (amestecata cu un zahar semi-dulce)....cand ati mancat aluat gol de pe margine, nu vi s-a parut ca seamana un pic cu gogosile, daca acestea ar fi mai putin dulci ?

    in rest aspectul intr-adevar este esential, ciupercile se taie numai in sectiune transversala si se calesc inainte in ulei aromat, dupa primul lucru aplicat pe aluat (sos de pizza, piper, oregano) se pune cascaval (nu afumat !) care prinde mult mai bine restul de ingrediente fiind mai uscat decat mozzarela de deasupra care va lasa acele "atze" delicioase cand va fi taiata
    daca pui mozzarela si jos, iti aluneca tot si nu o mai poti manca turtles ninja style (musti din ea tinand-o in mana cum apuci)
    dupa cascaval se pune carnea, costita afumata sau cabanos, cu cateva fire de salam picant si uscat (am alfat un super secret, pana pe 20 august, METRO a scos la vanzare salam nemtzesc super de cca 350.000 lei/kg la numai 78.000 kg-ul pt ca nu fusese cumparat de nimeni la asa pret si in 2 luni expira, am luat vreo 2 kg si ne-am lins pe degete dandu-l gata in numai 3 saptamani, ca altfel nu prea ne permiteam asa dezmatz, iesea toata distractia mai scump ca in oras )
    peste carne merg ciupercile nu inainte de a bate 1-2 oua ca pt omleta, in sosul acesta adaugi branza sarata rasa si putin otzet, apoi intinzi totul ca sa prinda mai bine una de alta, apoi vin intr-un mod cat mai estetic ardeii si rosiile feliutze subtiri, mozzarela la greu si maslinele taiate rondele deasupra.....se recomanda ardei grasi de culoare rosie si rosiile cat mai mici si tari (au mai multa aroma si nu lasa suc asa mult). nu stiu voi, dar mie mai imi place cu porumb dulce fiert in prealabil si presarat pe alocuri....

    pe cuvant ca data viitoare poate reusesc sa pun atasament o poza, sa vedeti arta perfectionata de aproape 2 ani, timp in care am batut orasul incercand sa ne perfectionam stilul, gusturile si sa furam idei de la toti....

  12. #52
    dbe
    dbe is offline
    Nick anterior: DANA
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    bukale
    ca pizzamaniac si cititor al acestui thread care mi-a redeschis apetitul imediat dupa pauza de masa, din experienta proprie adaug:

    - in Italia exista pizza extraordinara dar si foarte proasta (zona Firenzze)

    - Ketchup-ul nu are nici o legatura cu acest aliment de baza in orice dieta sanatoasa, exceptand o pizza extrem de proasta, ca cele de la mare, unele...

    - intr-adevar acea pizzerie din Baneasa despre care s-a vorbit intr-un post anterior este extraordinara, singura asemanatoare fiind cea de la Trattoria Il Calcio din Amzei; la cea din urma dublati sau chiar triplati toate preturile (ambele restaurante au cuptor de caramida cu lemn)

    - intr-o reteta anterioara se vorbea de parmigiano pe pizza... exceptand quatro formagi ma indoiesc ca va place cuiva.

    - deasemenea omleta pe pizza... uuhhh

    Pana la urma orice pizza e buna, toate retetele merg, dar una ca la mama ei gasiti numai la cele doua restaurante de care am scris mai sus (or mai fi dar nu le stiu eu)

    O reteta ciudata de "pizza" vazuta acum cativa ani la TV (pseudopizza, of course):

    Se rad catziva cartofi, se amesteca sare, piper, etc, se prajesc in tigaie (asemeni rosti-lor elvetieni) facandu-se ca o placinta crocanta, aurie, se pune "placinta" in tava, se acopera cu sos de rosii cu ardei iute, cimbru / busuioc / oregano (in functie de gusturi), deasupra ingredientele, ciuperci / sunca, yada yada, cascaval gras ras, cuptor, => papa.

    (nu radetzi, am zis pseudopizza)

    Pizza online

    Si inca ceva legat de pizza
    Last edited by dbe; 30-07-2002 at 13:48.

  13. #53
    unq_flipmo's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    -
    http://www-2.cs.cmu.edu/~mjw/recipes...lif-pizza.html
    http://www.hawthornelane.com/hawthor.../peppizza.html
    http://www.virtualcities.com/ons/ma/f/maf78011.htm
    http://www.virtualcities.com/ons/ma/f/maf78011.htm
    http://www-2.cs.cmu.edu/~mjw/recipes...ion-pizza.html
    http://www.co.beeftips.com/recipes/cheese-stk-pza.html
    http://www.wchstv.com/gmarecipes/cranberrypizza.html
    http://www.hawthornelane.com/hawthor.../potpizza.html
    http://www.fatfree.com/archive/1999/jan/msg00113.html
    http://www.ghgcorp.com/coyej/Recipes/eggsb.htm
    http://www.virtualcities.com/ons/fl/d/fld39011.htm
    http://www.ghgcorp.com/coyej/Recipes/greek.htm
    http://food.epicurious.com/run/recipe/view?id=12649
    http://food.epicurious.com/run/recipe/view?id=101994
    http://food4.epicurious.com/HyperNew...0/30122/2.html
    http://food.epicurious.com/run/recipe/view?id=14648
    http://www.ghgcorp.com/coyej/Recipes/pepper.htm
    http://food.epicurious.com/run/recipe/view?id=5727
    http://food.epicurious.com/run/recipe/view?id=5654
    http://www.italianvillas.com/recipes/pizza.htm
    http://www.hawthornelane.com/hawthor.../tompizza.html
    http://food.epicurious.com/run/recipe/view?id=103101
    http://www.whatscookingamerica.net/B...zaDoughGar.htm
    http://www.whatscookingamerica.net/Bread/PizzaDough.htm
    http://www.whatscookingamerica.net/B...aDoughTruf.htm
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz028.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz027.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz036.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz023.shtml
    http://www.cdkitchen.com/recipes/ca/...a-piz049.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz037.shtml
    http://www.cdkitchen.com/recipes/ca/...a-piz002.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz007.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz030.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz008.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz009.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz041.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz039.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz010.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz014.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz051.shtml
    http://www.cdkitchen.com/rfr/data/2002/1011757133.shtml
    http://www.cdkitchen.com/rfr/data/962468105.shtml
    http://cdkitchen.com/recipes/ca/pizza/ca-piz029.shtml
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Unele suna chiar bine. Ma multumesc totusi cu ce face taica-miu, nu ma risc sa fac eu una.

    Semnat: kiss the cook
    Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia

  1.  
    Jerry DHB14 - Last post
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. Replies: 18
    Last Post: 10-03-2008, 08:47
  2. Cine stie ?
    By lightnight in forum Cum, cât, unde?
    Replies: 1
    Last Post: 24-10-2007, 20:26
  3. cine stie?
    By skil in forum Software
    Replies: 5
    Last Post: 18-01-2007, 12:33
  4. Cine stie ...
    By titiyo in forum Muzică
    Replies: 6
    Last Post: 28-04-2003, 04:53
  5. Cine stie?
    By Marker in forum Generalităţi
    Replies: 2
    Last Post: 05-01-2001, 14:34

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •