![]() |
| | #61 (permalink) | ||
|
Eu nu va inteleg, sincer, cu taiatul asta al curbei. Daca ti-ai luat masina in ziua de azi, probabil te-ai si gandit ca vei da bani si pe benzina, daca nu iti permiti sa mergi regulamentar fara a taia curba "pentru consum scazut de carburant" vinde-o naibii de masina si treci la bicicleta. Iar motivul asta cu "uzura mai mica a franelor, a sasiului, forte laterale and stuff" mi se pare aberant din nou. Cat vrei sa tii masina aia ? Mai mult de 8 ani ? Si in 8 ani crezi ca se modifica forma sasiului caci nu tai curbele ? Ce dumnezeu, din cauza unor inconstienti ca voi murim noi altii pe sosele, voi nu va ganditi un pic ? Ce face un sofer fara experienta, cand te vede ca tu tai curba pe sensul lui ? Trage si el dreapta si ajunge naibii intr-o rapa, sau in primul stalp. Vei putea trai cu sentimentul ca ai omorat o familie din cauza ca tu, simteai nevoia sa tai curbe pentru uzura mai mica a masinii si economisirea carburantului ? Disclaimer: tu = toti care taiati curba si va simtiti cu musca pe caciula!
__________________ Challenge the races that the others can't win... | |||
|
| | #63 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Oct 2007 |
Cand e fara vizibilitate calci banda doar cu o roata. Daca vine ceva ai timp sa revii la banda ta foarte usor, trebuie doar sa dai drumul putin la volan. Cel de pe contrasens este obligat sa-si tina banda si apex-ul (sa taie si el curba), doar e in interesul lui. (pe de alta parte - in mod sigur nu vi s-a intamplat!!- daca respectivul vine pe mijloc si merge drept inainte uitand de curba, tu esti mai aproape de partea stanga pe unde e singurul loc posibil ca sa-l eviti. Extrem de riscant "thou") | ||
|
| | #66 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 Location: Bucuresti | Quote:
Sau cand intalnesti o "pietricica nesemnalizata" de vreo 200kg, cum am patit-o eu pe valea oltului sau la bicaz. | ||
|
| | #67 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 |
Pe taranii care taie curba si te fac sa intri aproape in sant i-as sugruma. Nu zic ca eu nu tai curbele, dar o fac DOAR daca am vizibilitate buna (sunt sigur nu vine altul pe contrasens). E o chestie de bun simt; nu te poti hazarda ca "ala are interes sa o taie pe margine". Cat despre taierea curbelor stranse in paduri cred ca este ruleta ruseasca. | ||
|
| | #68 (permalink) | ||
|
am fost cu 2 saptamani in urma pe la Cheia, duminica dupa-amiaza, drum cat se poate de liber, bun, curbe cu vizibilitate 100%. Care e problema daca mai tai unele curbe? Concret, cine si cu ce are de suferit? Comparatia cu trecut pe rosu e complet deplasata, eu unul nu trec pe rosu poa' sa fie 3 dimineata si nici o masina pe o raza de 2 km. Pur si simplu rosu = nu treci. E automatism. La fel ca si semnalizarea cand schimb banda chit ca nu e nici dracu pe drum...pur si simplu e un reflex care nu poate fi decat benefic. Si inca ceva din categoria "chestii care NU se fac" : provocarile, liniutele si orice intrecere de gen, prin oras sau pe autostrada. Sau depasirile facute fara vizibilitate. Zmeii astia te omoara pe strada si nu unul care taie curba o data la o saptamana in conditiile in care are vizibilitate si are chef sa o taie, sa fim seriosi.
__________________ Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele! Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață! | |||
|
| | #69 (permalink) | ||
| Quote:
care e problema ta ? ![]() -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
btw, tu esti genul de ob descris de mine mai sus ? Last edited by klaxhu; 04-02-2009 at 11:12.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #70 (permalink) | ||
|
Pai cand zic ca am vizibilitate o zic dupa ce am aruncat o privire si in oglinzi. Pe de alta parte daca esti cu benveu si te mananca in dos e bine sa ma atentionezi cumva ca vrei sa ma depasesti in curba. Aici un claxon sau un flash chiar e indicat.
__________________ Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele! Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață! | |||
|
| | #71 (permalink) | ||
| E exact la fel. In afara de faptul ca m-ai asigurat ca nu treci pe rosu, nu mi-ai zis de ce situatiile nu sunt similare. Te asiguri, treci pe rosu, oricum stai degeaba la el, la fel cum si in curba te asiguri ca nu vine nimeni, si o tai, ca n-ai chef sa franezi (sau, citand mai jos, "ai chef s-o tai"). Quote:
). Pe de alta parte pur si simplu nu inteleg de ce ai sta sa pierzi timpul sa te asiguri prin boscheti/iarba/etc la fiecare curba, ca apoi s-o tai, desi in majoritatea cazurilor oricum n-aveai nevoie de asa ceva, cand ai putea sa mergi pe banda ta si gata, mult mai putin stress. Am mers de nenumarate ori in spatele unor "meseriasi" de genul asta care taiau toate curbele, eu tinandu-mi banda, si tot la 5m in spatele lor am terminat serpentinele, inca mergand extrem de lejer si ca sofer, si ca masina din punctul meu de vedere. Asa ca de ce puii mei tot statea ala pe contrasens daca mergea si incet? Ah, sa consume mai putin, am inteles.... Problema asta cu taiatul curbelor "ca asa ai chef" e ca devine o obisnuinta, la fel cum e semnalizatu' and stuff si odata si odata o sa tai curba care nu trebuie.
__________________ The Power of Dreams - Honda. | |||
|
| | #72 (permalink) | ||
|
eu cred ca testarea e de vina pentru multe din probleme. testul psihologic e o formalitate. de multe ori nici nu trebuie sa te duci, daca aranjeaza o cunostinta. testul asta psihologic ar trebui sa fie cel putin la fel de important si de DIFICIL ca si sala si traseul. primesc atestare psihologica toti dezaxatii, impulsivii, inaptii, si alte categorii care in trafic se pot dovedi pericol. sunt ferm convins ca un test psihologic draconic ar lasa fara carnet cel putin 30% din asa zis soferii patriei. sala hai sa zicem ca e destul de dificila. traseul ar trebui sa fie mai greu si mai de durata, pentru ca am auzit cazuri in care s-a dat carnetul pentru 3 minute de mers. carnetul de sofer NU este un drept dat de nastere, trebuie castigat de cei cu aptitudini.
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #74 (permalink) | ||
|
taiatul curbei la interiorul virajului este un stil de condus in situatii de viteza (demonstrat de fizica), si este specific PILOTILOR de curse, care nu incalca nicio regula conducand astfel. pe sosele situatia se schimba total datorita REGULILOR de circulatie, care nu sunt absurde (din contra, avand in vedere numarul de accidente). avand in vedere viteza LEGALA nu e cazul sa se ajunga la taiatul curbei la interior ca urmare a vitezei senzationale. prin urmare cei care fac asta sunt: - soferi cu impresii de schumacher (care nu au nevoie sa taie curba, dar au vazut ei la F1 ca aia fac asa si el nefiind mai prejos procedeaza la fel) - omniscienti care nu tin cont de regulile de circulatie, de precautie si de bun simt ei fiind mai presus de aceste chestii neinteresante care sunt apanajul mediocrilor - prosti (nu inteleg consecintele unei astfel de manevre)
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #75 (permalink) | ||
| Huh? Am zis ca mergeam lejer. Cot pe geam, o mana pe volan. Tocmai d-asta nu intelegeam de ce taie ei curbele (in afara de "coolness factor"). Am "oarecum" scaune cu sustinere laterala. Au ceva, dar sunt mai mult catre confort.
__________________ The Power of Dreams - Honda. | |||
|
| | #77 (permalink) | ||
| Maaama! Doamne! Am patit eu asa, eram intr-o masina(eu la volan + 4 persoane) si am franat violent + iesit cat de mult in afara benzii ca sa scapam. Mi-au zis ca era bulgar. Ahhh! Ii urasc pe soferii de TIR dar mai ales pe cei bulgari, turci, ucrainieni si moldoveni!
__________________ Life is a shit and I want my money back!!! | |||
|
| | #78 (permalink) | ||
|
Mie mi se spune "taietorul de curbe" ![]() Ultima data cand am depasit pe linie continua un ***** de camion care mergea cu 10 la ora la timisu de sus (sau jos k mereu le incurc) M-a oprit garda. Cat a trebuit sa plang sa nu-mi ia permisu'
__________________ All BITCHES AIN'T SHIT!! Bitches fake all the time, they give birth to 8lbs - 22inch babies. What do you think your doing when your fucking them and their screaming all loud and shit? That's right, NOTHING! They keep screaming to keep from laughing in our face! | |||
|
| | #80 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Oct 2007 |
rezare, degeaba zici ca mergi la confort maxim daca nu tai curbele. Incearca sa pui pe bord (sau la schimbatorul de viteze) o cafea fierbinte si o sa vezi. Ca sa n-o versi aproape obligatoriu vei taia orice. Nu zice nimeni sa mergi in forta insa daca vrei "confort" nu prea ai alta solutie decat sa mai calci banda, orice suspensie ai avea. Posted via Mobile Device | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |