![]() |
| | #102 (permalink) | ||
|
Ok... deci avem două veşti relativ îmbucurătoare 1. Numărul pacienţilor spitalizaţi după ce au prezentat simptome suspecte de gripă porcină s-a diminuat la jumătate în Mexic, a anunţat joi ministrul mexican al sănătăţii ![]() 2. Potrivit prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", România este bine pregătită, având o reţea de spitale şi secţii de boli infecţioase care deja a fost alertată prin ordinul de luni al ministrului de resort ![]() ![]() Pe de altă parte, tot azi avem şi primul caz suspect în Serbia, deci nu prea departe de noi
__________________ Lipsa unei singure unitati de masura atunci cand apreciezi/sanctionezi actiuni/infractiuni ale userilor de pe un forum e regretabila. | |||
|
| | #103 (permalink) | ||
| Quote:
Romania nu e "bine pregatita" in nici un domeniu, cu atit mai putin in caz de urgenta medicala la nivel national.
__________________ With sufficient thrust, pigs fly just fine | |||
|
| | #104 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti | Cunosc eu nishte indivizi f bine pregatiti intr-un anumit domeniu. Dar nu's imbracati in alb, de obicei uniforma lor e neagra.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #106 (permalink) | ||
|
din cate am inteles eu,boala asta poate fi tratata cu multe antibiotice si injectii daca o depistezi la timp
__________________ Atentie!Campionat Fifa 09 de PSP.Rog seriozitate!Daca vreti sa va inscrieti duceti-va pe Link-ul urmator http://forum.computergames.ro/123-pl...l#post39488666 | |||
|
| | #107 (permalink) | ||
| Sfatul medicului Pe care niste baetz pe carei stiu io or sa va sfatuiasca sa nul urmati sub nicio forma fin'ca nus decat niste marionete prinse in miezu' lu' marea conspiratie iudeo-fascisto-masonica care vrea sa ne omoare pe totz. Doamne-ajuta
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC | |||
|
| | #108 (permalink) | ||
| Antibioticele sunt impotriva bacteriilor, antiviralele sunt impotriva virusilor. Virusul gripei nu este cu nimic perturbat de antibiotice. Asa ca nu inghiti Augmentinu' ala... si nu posta doar ca sa te vezi pe net.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #109 (permalink) | ||
| Quote:
In context, autoritatile sanitare din tara defunctului Abe Lincoln au anuntat azi ca au inceput deja distribuirea de Tamiflu si Relenza in statele atinse de gripa porcina... pe care OMS-u, in mod inopinat, a decis asta seara sa o redenumeasca 'gripa A' ![]() Acelasi OMS, prin vocea directorului general adjunct al sau Keiji Fukuda /care s-a remarcat in ultimele zile pe micile ecrane/, a spus ca inca nu sunt motive de trecere la urmatorul si totodata ultimul nivel al alertei pandemice, si anume 6 ![]() Si ca sa mai destindem atmosfera -> Joe Biden face o gafă pe tema gripei porcine, iritând membrii asociaţiilor din transporturi - Cotidianul LE: da, cred ca de fapt i-au spus gripa A (H1N1) si da, baietii au ajuns la concluzia noul virus contine gene care provin de la pasari, porci si om
__________________ Lipsa unei singure unitati de masura atunci cand apreciezi/sanctionezi actiuni/infractiuni ale userilor de pe un forum e regretabila. Last edited by mugabe; 30-04-2009 at 21:42.. | |||
|
| | #110 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Cica A de fapt e mai veche (contine mai multe tipuri): Influenzavirus A - Wikipedia, the free encyclopedia Dar deja se shtie ca asta porcina are elemente luate de la 3 virusi diferiti. Si mai interesant: http://en.wikipedia.org/wiki/Swine_flu "The origins of this new strain are unknown, and the World Organization for Animal Health (OIE) reports that this strain has not been isolated in swine.[3] It passes with apparent ease from human to human, an ability attributed to an as-yet unidentified mutation.[4] The strain in most cases causes only mild symptoms and the infected person makes a full recovery without requiring medical attention and without the use of antiviral medicines.[5]" hmmmmmm Oricum, interesant ca lectura.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #111 (permalink) | ||
| Quote:
![]() De la bronsite la pneumonii toate astea sint doar niste complicatii rezultate din citeva scenarii. De exemplu poate virusul a fost extrem de virulent si a lasat organismul in chiloti in trafic expus la toate bacteriile, sau pacientul nu s-a izolat in momentul aparitiei simptomatice a gripei si s-a expus mediului in conditiile unor handicapuri imunologice temporare, sau pacientul are un sistem imunitar deficitar deja la momentul instalarii infectiei virale, astfel incit nu au mai ramas mari resurse pentru lupta cu alti atacatori (motiv pentru care copiii si batrinii sint primii candidati la complicatii -> potentiale fatalitati) etc. Indiferent de toate astea virusul gripei nu face decit sa rupa poarta cetatii, abia in valul doi pot intra pe poarta tot felul de pungasi chiar daca agresorul initial a fost ingenuncheat pe coji de nuci. In atari conditii orice infectie virala FLU-like prezinta un pericol maxim pentru sistemele medicale slabe, tarile sarace fiind practic in chiloti chiar si in fata unei epidemii de mici dimensiuni. Sistemele medicale in tarile "bogate" sint suficiente pentru a reduce fatalitatile la nivelul obisnuit al gripei sezoniere. Pericolul in cazul unei pandemii, chiar si pentru un sistem medical beton este multitudinea de cazuri in unitatea de timp care poate subtia resursele medicale pina la punctul de disolutie rezultind un potential grad de fatalitate apropiat de cifrele amintite de Pig din 1918. Una peste alta fatalitati confirmate chiar si in Mexic sint 12 din niste mii de (potentiale) infectari. | |||
|
| | #112 (permalink) | ||
|
Nu am urmarit firul evenimentelor la teve* (pentru ca imi vine greata) si nici nu am citit presa dar daca virusul omoara mai curand tineri in putere decat mosnegi sfatosi probabil actioneaza asemanator cu cel de la noosuteoptâşpe. Adica prin stimularea si darea peste cap a sistemului imunitar, care in cele din urma te omoara. El, sistemul imunitar. Cu cat esti mai tanar si mai rezistent cu atat mai competent te curata. Linkie. *Am mintit putin totusi, am vazut azi-dimineata un caz al unei familii din Arad plimbata prin Spania care a ajuns cu puiul de 2 ani la medic si a fost diagnosticat cu raceala. De ce p**a mea au mai dat stirea nu imi este clar nici acum. | |||
|
| | #117 (permalink) | ||
| no problem, se anuleaza cu cel din Peru de ieri, care a disparut azi ![]() http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8021547.stm | |||
|
| | #118 (permalink) | ||
| Swine flu may be less potent than first feared Si mai nou, cica nu e chiar asa de negru' in ceru' gurii virusul asta. The swine flu outbreak that has alarmed the world for a week now appears less ominous, with the virus showing little staying power in the hardest-hit cities and scientists suggesting it lacks the genetic fortitude of past killer bugs.
|
| | #120 (permalink) | ||
|
Bineinteles! Doar ca eu unul sunt un pic dezamagit. ![]() Ma asteptam la ceva mai dramatic.
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |