brat Credite imobiliare
Results 1 to 14 of 14

Thread: Credite imobiliare

Administrator Assassin's Avatar

Post Credite imobiliare

Am cautat pe net informatii despre posibilitatile pe care le are un tanar care doreste sa isi cumpere apartament, insa nu am gasit mai nimic concret. Asa ca am urmatoarele intrebari:

1. Cam cat costa o garsoniera, un apartament de doua/trei camere in Bucuresti?
    2. E mai bine sa iti cumperi o locuinta de la particulari sau e mai bine sa te inscrii la ANL? Cum e mai ieftin?
    Nu am gasit preturile pe care le practica ANL, adica am vazut ca ei iti dau bani sa iti construiesti o locuinta, insa io vreau sa cumpar una gata construita. Cea construita de la stat e mai ieftina ca una de la particulari?
    3. Cum e mai avantajos creditu'? In lei sau in valuta?
    4. La care banca e mai avantajos sa te duci?

Multam©
    Clientu' de azi, victima de maine

Despre carti (deocamdata).

gospodar RE|XX's Avatar
    banuiesc ca ai studiat www.anl.ro
    Problema la ANL sunt cozile imense...casele se dau pe relatii/spaga/un avans consistent platit de la inceput.
    Referitor la pretul aparamentelor de 2 si 3 camere...spune mai intai zona....daca vrei la vila/bloc.

Administrator Assassin's Avatar
    La ANL am vazut ca pentru un credit de 20.000 de euro platesti timp de 25 de ani cam 140 de euro pe luna. Insa acolo nu scrie daca iti dau ei locuinta de banii astia si, daca da, de care.
    Nu ma intereseaza in special zona, si nici daca e la vila sau la bloc. Astea-s criterii dupa care o sa judec ulterior, dupa ce vad preturile si imi fac niste calcule.
    Clientu' de azi, victima de maine

Despre carti (deocamdata).

L3 Artist
    pai la 140euro pe luna e magarie, asa mai bine faci credit la oriare banca pentru ca dobanda e la fel 4.x% la creditele in valuta pe an. to tusi nu stiu pe ce garantii/perioade ofera credite bancile ca sa scapi de cozile/spagile de la anl.
    Geology rocks

Registered User Orson's Avatar

imprumut pt casa

Mai de mult parca era pe aici un thred cu subiectul asta dar nu l-am mai gasit. Oricum, apreciez si raspunsuri si link-uri la thredul respectiv.

Ma interesa sa aflu cateva detalii despre imprumuturile pentru casa acordate de banci (informatii, impresii, sfaturi). Eu inca mai intru in categoria student, sunt si angajat dar salariul meu este salariul minim pe economie ( ) iar parintii mei au salarii intre 6 si 8 mil. daca stiti o banca unde se acorda imprumuturi in conditii mai bune, sau daca stiti o banca unde se acorda imprumuturi in conditii mai rele, sau daca stiti pe cineva care stie pe cineva care a vorbit cu sora vecinei verisorului ... si care s-a imprumutat la banca...
    Subiectul e destul de serios si probabil ca daca acum nu sunteti interesati, cine stie ce o sa se intample in viitor asa ca va rog sa postati chestii folositoare.

Paranoia is natural
    Sunt direct interesat in chestia asta, voiam sa imi iau macar o garsoniera cu un imprumut pe 20 ani, la un calcul sumar rata era de 113$/luna, eu avand nevoie de un salariu de 400$/luna. Dar aceste calcule le poti face si singur pe un site. Pe langa asta mai vin alte cheltuieli, asigurare, evaluator, plus cele legate de cumpararea in sine (cadastru, intabulare) pe care le plateshte de obicei proprietarul (vanzatorul) dar .... Ia in calcul ca ai nevoie de 25% avans, deci la o garsoniera de 20.000 euro sa zicem, ai nevoie de 5000 avans. Din start e bine sa pleci cam cu 7000 euro banii tai, pentru a putea face acest imprumut. iar la 15.000 luati imprumut, am impresia ca rata ajunge la ceva in jur de 130euro, ceea ce te duce catre 400 euro salariu, sau venituri adunate.

So, e cam greu. incearca sa obtii un salariu mai mare . (Asta presupunand ca ai banii de plecare).
    Pain or damage don't end the world. Or despair, or fucking beatings. The world ends when you're dead. Until then, you got more punishment in store. Stand it like a man... and give some back.

Moderator
    cele legate de cumpararea in sine (cadastru, intabulare) pe care le plateshte de obicei proprietarul (vanzatorul)
    Cumparatorul e cel care le plateste de obicei. Ma refer la intabularea dupa cumparare. Tot de obicei, cumparatorul plateste si notarul.
    Mourrons pour des idées, d'accord, mais d'une mort lente

Hattrick, Inq. El Torque's Avatar
    Quote Originally Posted by C3rE
    pai la 140euro pe luna e magarie, asa mai bine faci credit la oriare banca pentru ca dobanda e la fel 4.x% la creditele in valuta pe an. to tusi nu stiu pe ce garantii/perioade ofera credite bancile ca sa scapi de cozile/spagile de la anl.
    Arata-mi imprumut cu 4.x% pe an dobanda si maine iau si eu vreo 3

Sustin schimbarea drapelului naţional (tricolor specific Ierarhiei Astrale a Treimii Zeieşti, inactivată de peste 2.000 de ani) prin adaptarea coloristică la realitatea Ierarhiei Astrale a Cincimii Zeieşti, activată în cursul erei zodiacale nr. 10, cu introducerea culorilor specifice: portocaliu şi verde.

Moderator
    Trebuia sa il intrebi asta acum un an
    Mourrons pour des idées, d'accord, mais d'une mort lente

Banned
    cel mai bine iesi daca iti faci singur o casuta de lemn cu prietenii / oameni platiti de tine pentru detalii , insa cu fundatia si executia la rosu facuta de o firma ce poate sa-ti ofere o garantie la structura pe 20 de ani -> asigurare platita -> credit orice banca dupa ce ti-o intabulezi .

ca asa se platesti zeci de comisoane pe zeci de ani la o suma de 20-30 de mii e mult.
    daca reusesti sa strangi 10.000 din surse proprii ( orice banca iti cere oricum 30 % - mai putin ANL-ul in varianta in care stai cu chirie de 200.000 si esti insurat ) cred ca e mai bine sa te interesezi de lemn pe la munte , echipe de muncitori etc pentru ca in banii astia iti ridici o casuta de 90 mp pe nivel cu doua dormitoare la mansarda , mai putin pretul terenului si al utilitatilor - depinde unde vrei si cat ai de tras lumina / gaz / apa etc . iar daca dupa aceea mai ai nevoie de inca 5-7000 pentru termopane izolatie si centrala poti sa-ti faci credit oricand .

ca idee pretul de constructie la cheie si la rosu ( fara gresie, instalatii sanitare , lavabil ,mobila parchet) e undeva intre 120-150 E mp, in cazul in care vrei fundatie / subsol - 200 E mp , iar daca iti faci din beton cu grinzi etc e minim 300 .

pretul de vanzare la anl e pe la 300 , la particulari pe la 500 - 1200 in functie de zona si de marimea apartamentului - de la 60 mp anl la 90 mp pentru 2 camere .

Registered User Orson's Avatar
    tu stii sigur sau ai auzit pe cineva zicand... mi se pare foarte putin 20.000 pentru constructia unei case cu nivel si ce mai ziceai tu acolo. ai cumva un link la o firma de constructii care sa ofere asa ceva?

Banned
    e plin netul de ele www.google.com

sau vezi cand sunt targuri de industria lemnului pe la romexpo . stiu ca fara izolatie ajungeau si la 10.000 euro .

http://www.tropycom.ro/

Hattrick, Inq. El Torque's Avatar
    Quote Originally Posted by axelg
    Trebuia sa il intrebi asta acum un an
    De ce?

Sustin schimbarea drapelului naţional (tricolor specific Ierarhiei Astrale a Treimii Zeieşti, inactivată de peste 2.000 de ani) prin adaptarea coloristică la realitatea Ierarhiei Astrale a Cincimii Zeieşti, activată în cursul erei zodiacale nr. 10, cu introducerea culorilor specifice: portocaliu şi verde.

Banned
    Capital 12 august

Doar cu un "click" poti alege o vila de cumparat sau un model de construit "la cheie". Casele de pe Internet au preturi, fotografii, schite si descrieri amanuntite. In ultimul an, Internetul abunda de site-uri romanesti in care sunt prezentate case. Exista nu numai pagini cu mii de anunturi imobiliare fiecare, ci si ansambluri rezidentiale in intregime, cu descrierea variantelor de case, fotografii sau machete, harti cu amplasamente (unde si cum sunt pozitionate casele) si preturi de constructie. In unele cazuri apar si lucrarile executate anterior, atunci cand in paginile site-ului sunt descrise noi tehnologii de construire a caselor sau cand casele apartin unor firme de constructii care vor sa convinga clientii sa le aleaga. Din acest punct de vedere, unele din cele mai complete site-uri sunt cele ale companiilor Impact SA si Triumf Construct SA, care realizeaza case angro. Cu o experienta bogata privind ansamblurile rezidentiale private (fiecare din cei doi constructori avand date in folosinta cel putin 100 de case, unele cu fotografii pe site-uri), companiile isi prezinta in amanuntime oferta de vanzare, cu modele de case, schite, descrieri detaliate – suprafete, compartimentari, finisaje, marimea loturilor de teren si, nu in ultimul rand, amplasamentele. Majoritatea caselor de vanzare sunt in Bucuresti, in zone limitrofe – Baneasa pentru Impact si Straulesti, Mogosoaia, pentru Triumf Construct, dar cele doua firme au proiecte si pentru alte orase (Oradea, Ploiesti si Constanta, pentru Impact si Constanta, pentru Triumf). Alte adrese la fel de interesante si cu informatii de acelasi gen, dar cu ansambluri rezidentiale "en detail", cu cate un singur amplasament, sunt www.lakesidepark.ro (care descrie un ansamblu rezidential de lux in constructie in zona Baneasa, cu 17 vile si club privat), www.rezidential.haller.ro (care descrie proiectul Stupini, 51 de case, situat langa Brasov), www.satulamerican.ro (de peste 100 case in constructie in comuna Corbeanca, langa Bucuresti), www.ibizaclub.ro (cel de-al treilea ansamblu spaniol, de 16 vile tot in zona Baneasa, al firmei Ibiza), www.lakeviewcondominium.ro (un minicartier de peste 90 de apartamente de lux din zona Herastrau, Bucuresti), www.casadinvis.ro (doua proiecte in zona Mogosoaia, de 20 si respectiv 40 de case). Preturile locuintelor prezente in aceste site-uri variaza intre 350 euro/mp si 1.400 euro/mp, in functie de locatie si finisaje. In afara de variantele de case din ansambluri rezidentiale private, unde cumparatorii au la dispozitie si terenul aferent casei (loturi intre 138 mp si 1.000 mp, in functie de amplasament), mai exista si firme de constructii care lucreaza "la comanda". De exemplu, la adresa www.lacasa.ro exista calculatii de pret, devize cu materiale de constructie si cu estimari a duratei lucrarilor, precum si opinii ale unor clienti ai firmei respective, fotografii cu diverse stadii de executie (de la fundatie, la rosu sau cu finisaje), ale unor vile deja comandate. Preturile practicate pentru construirea caselor la rosu (structura, peretii si acoperisul) oscileaza intre 100 si 120 euro/mp, in functie de materialele folosite (BCA, caramida sau Porotherm). Cele mai multe pagini cu oferte de case la comanda sunt de departe cele ale firmelor care executa case din lemn. Printre acestea se numara www.caselemn.ro, www.casebianca.ro, www.apicom.ro, www.inl.ro, www.ecomed.ro, www.regin.ro/podreg, www.ecolog.ro. Societatile care executa casele isi descriu in amanuntime pe Internet sistemele de construire, materialele si costurile practicate (intre 70 euro/mp la cabane si 380 euro/mp pentru cele mai sofisticate). Alte tehnologii noi: sistemul "igloo", de beton turnat in cofraje de polistiren, al Energi-Co, pe site-ul www.iglootech.ro, sistemul din panouri importate www.housefactory.ro. O dezvoltare spectaculoasa o au si site-urile cu anunturi imobiliare sau cu informatii imobiliare in general, iar agentiile imobiliare recurg tot mai des la postarea ofertelor cele mai atractive pe Internet. Sute de mii de anunturi din intreaga tara se afla pe zeci de site-uri specializate, ce contin case mai mici sau mai mari, apartamente cu sau fara fotografii, dar intotdeauna cu descrieri amanuntite – etaj, imbunatatiri, daca sunt sau nu decomandate. Adevar sau poleiala? De cele mai multe ori, informatiile de pe Internet sunt si reale. Exista insa si cazuri in care prezentarile sunt voit exagerate, ca sa atraga clientii. De exemplu, pe site-ul www.casadinvis.ro exista imagini ale amplasamentului, dar luate dintr-un unghi din care apar si alte case particulare, finisate, care confera o perspectiva mai buna decat cea reala. Asa ca este bine sa verificati vizitand casele, nu sa le cumparati "pe nevazute". Aceasta practica, des intalnita in tarile vestice, mai ales pentru casele de vacanta, inca nu poate fi aplicata la noi.

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post