Results 1 to 12 of 12

Thread: Coranul in limba Romana?

 1. Back To Top | #1
  Registered User
  Join Date
  Apr 1999
  Location
  Home

  Coranul in limba Romana?

  Biblia se gaseshte (Romana shi Rusa) peste tot dar de Coran tradus in Romana nu am auzit. Exista asha ceva? Unde pot sa gasesc traducerea in RO?
  Sunt curios care sunt legaturile dintre cele doua carti (Coranul este inspirat din Biblie?) shi daca terorismul este incurajat in Coran.

 2. Back To Top | #2
  Registered User
  Join Date
  Feb 1999
  Location
  Bucuresti,Romania
  Parca spune ceva in coran ca cei care nu sunt islamisti sunt inamici...dar poate am auzit eu gresit sau se afla inr-un alt context...the rest is up to god...again

  Every book tells a lie.

 3. Back To Top | #3
  puturos irecuperabil EMI's Avatar
  Join Date
  Apr 2001
  Pai spune direct ca ala care îsi da duhul casapind pagâni merge direct în bratele lui Allah.

  Si celelalte carti sfinte spun asta, dar macar mai voalat.

 4. Back To Top | #4
  Registered User S7E6E's Avatar
  Join Date
  Jul 2000
  Location
  SA
  Am eu Coranul tradus in romana. iar cei care nu l-au citit spun numai aberatii pe seama lui. Ca in orice carte sfanta, se pleaca de la idee dinte pentru dinte pentru ca mai apoi sa apara [personajul care propovaduieste binele pacea whatever. Asa se intampla si cu Coranul. Si NU! Coranul blameaza terorismul iar cei care lupta in numele lui Allah sunt acei extremisti care inteleg din Coran ceea ce vor. Eu am citit si Coranul si Biblia de mai multe ori. Si pot sa va spun chestii incredibile. Spre exemplu in Biblie scrie negru pe alb de farfurii zburatoare si omuleti verzi asa cum ii vedem la tv, iar in Coran scrie la fel de negru pe alb ca Allah si Dumnezeul nostru crestin este una si aceeasi persoana. Faptul ca mesajele difera in cele doua carti este o consecinta a educatiei si felului de a fi a popoarelor care au contribuit la diferitele scrieri.
  Atat in Coran cat si in Biblie, se spune sa si ucizi dar si sa nu ucizi. Depinde de felul in care esti obisnuit sa vezi lucrurile. Dar fie vorba intre noi, Biblia a adus mai multe sacrificii de cat Coranul. Cam de cateva mii de ori mai multe...

 5. Back To Top | #5
  Registered User Taw's Avatar
  Join Date
  Oct 2002
  Location
  Bucuresti
  Am eu Coranul in limba romana, dar traducerea lasa de dorit.Multe din intelesuri se schimba odata cu traducerea, dar nu neaparat datorita traducatorului, cat a lipsei multor cuvinte echivalente in lb. romana.

  @jayda
  Ti-ai facut cont pe forum doar pentru reclama adusa acelor site-uri?

 6. Back To Top | #6
  Doctor Invincibilis Messire's Avatar
  Join Date
  May 2008
  Location
  Whoroscope
  A aparut la editura Herald (au si site).

 7. Back To Top | #7
  Quote Originally Posted by crct View Post
  (Coranul este inspirat din Biblie?) shi daca terorismul este incurajat in Coran.
  depinde ce intelegi prin afirmatiile astea. Din ce am invatat eu la facultate despre islamism, Coranul este asemanator Bibliei, in sensul ca exista un singur Dumnezeu. Uite, extras din manualul meu de la SNSPA, Geopolitica (Paul Dobrescu, editura comunicare.ro)

  Legea canonicã fixeazã cinci datorii fundamentale ale credinciosului, cunoscute sub numele de „Cei cinci stâlpi ai Islamului“:
  1. Nu existã alt Dumnezeu decât Allah, iar Mahomed este trimisul lui Allah.
  2. Rugãciunea ritualã trebuie fãcutã de cinci ori pe zi.
  3. Respectarea sãrbãtorii Ramadanului, care dureazã o lunã, timp în care, de la rãsãritul soarelui pânã la apus, credinciosul trebuie sã manifeste o abstinentã totalã de la mâncare, bãuturã si viatã sexualã.
  4. Pelerinajul la Mecca, cel putin o datã în viatã.
  5. Milostenia, constând în plata, în bani sau naturã, a unei contributii ce reprezintã a 40-a parte a veniturilor.


  Cat priveste Jihadul, e vorba de Razboiul Sfant, iar cele continute de Coran sustin ideea de a pedepsi inamicul/necredinciosul. Nu scrie in Coran "omorati-i pe americani", dar asa s-a ajuns in prezent la anumite tipare / interpretari mass-media. Pe vremuri se purtau razboaie organizate (mai ales in timpul marilor cruciade), acum se practica actele de terorism (asta e contextul international actual).

  Anyways, o problema mare e ca lumea confunda lumea araba cu islamismul. Adevarul e altul, nu toti arabii sunt islamisti. Religiile populatiei cuprind o plaja mai larga de religii, printre care crestinismul, judaismul, hinduismul, cat si religii mai exotice, gen budism. E vorba de o propaganda americana care ne-a facut sa credem ca toti arabii = islamisti = inamici. E gresit. Mai ales cand o parte din islamisti sunt rasa alba (Iran - mostenitorii Imperiului Persan), asiatici, indieni, egipteni si africani. E atata confuzie/propaganda difuzata in mass media incat nu ma mira faptul ca exista atata intoleranta reciproca.
  (under construction)

 8. Back To Top | #8
  Coranul recunoaste tot ce e in biblie si spune ca e corect.
  In sensul ca Moise, si Jesus sunt recunoscuti ca fiind profeti (ai islamului). Singura diferenta e ca astia au profetit adevaratul Dumnezeu (pe Allah), si nu ceea ce considera crestinii sau evreii ca fiind Dumnezeu.

  De asemenea, Mohamed este ultimul din seria asta ilustra si cel caruia i s-a infatisat adevarul ultim. Prin urmare, fiind cel mai "de pe urma", este cel mai actualizat si trebuie adoptat ca atare (sunt cam 700 de ani diferenta intre Bibile si Coran). Musulmanii sunt inca prin 1300, in timp ce noi imediat vedem 2010.

  Chiar si in apocalipsa islamica, Isus vine si ii arde la fund pe toti inamicii islamului, plus declara sus si tare ca asta e singura religie valabila. Tare, nu?
  Last edited by Lord Raptor; 10-04-2009 at 14:59.
  Americans have no capacity for abstract thought, and make bad coffee.

 9. Back To Top | #9
  Quote Originally Posted by crct View Post
  Biblia se gaseshte (Romana shi Rusa) peste tot dar de Coran tradus in Romana nu am auzit. Exista asha ceva? Unde pot sa gasesc traducerea in RO?
  Sunt curios care sunt legaturile dintre cele doua carti (Coranul este inspirat din Biblie?) shi daca terorismul este incurajat in Coran.
  Da, exista. Eu l-am cumparat de la librarie prin 1999, o traducere a unui calugar ortodox de pe la inceputul secolului XX.
  S-ar putea sa mai existe si editii cu traduceri mai noi si mai "autorizate", adica facute de musulmani.

  Puah, acum vad ca intrebarea a fost pusa in ....2003! Pardon.
  Nu exista popor prost cu conducatori buni. (PigBrother TM)
  Nu trebuie sa mintim, deoarece din oameni ne transformam in politicieni.
  (dintr-un comentariu al unui cititor ziare.com)

 10. Back To Top | #10
  nici eu n-am observat. FAIL!
  (under construction)

 11. Back To Top | #11
  nu am facut cont pentru reclama (ce reclama as putea face la situl cu Coranul...pe care l-ati fi putut gasi si voi) ci pentru a va raspunde si pentru a va da locatii de unde v-ati putea documenta. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Pace si calauzire.
  --------------------
  Editare ulterioară
  --------------------
  Lord Raptor asa este, Islamul il accepta pe Isus [pacea fie asupra sa] ca fiind trimis al Lui Dumnezeu si in Coran ii este dedicat un capitol Fecioarei Maria si nasterii profetului Isus [pacea fie asupra sa]. In plus Islamul nu accepta faptul ca el a fost omorat...nu ar avea sens pt ce? Dumnezeu nu poate ierta decat prin varsare de sange si chin? Plus ca Isus [as] spune sa-L adoram pe UNICUL DUMNEZEU...nu pe el. Daca aveti intrebari o sa incerc sa mai raspund. Dar un raspuns sigur este insusi Coranul.

  cat despre jihad, in limba araba nu inseamna razboi sfant, ci straduinta. jihadul nu poate fi dus oriqm ci trebuiesc indeplinite anumite conditii, dupa care se declara inceperea jihadului, in ceea ce priveste razboiul. Insa jihad reprezinta orice stradanie a musulmanului pentru religia sa si incercarile prin care trece, nu doar lupta prin razboi. In Coran scrie sa nu inceapa musulmanii lupta, ci mai intai sa ceara pacea, insa daca ea nu este acceptata sa se apere.

  Pace tuturor! Sper ca nu am jignit pe nimeni. Nu intentionez asta. Multumesc!
  Last edited by jaydaa; 11-04-2009 at 21:29. Reason: Automerged Doublepost

 12. Back To Top | #12
  Registered User
  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Bucuresti
  Stiu ca e cam ciudat sa redeschid acest topic, dar am nevoie de o referinta bibliografica pentru editia romaneasca a Coranului. Am nevoie de titlu, editura, oras, anul aparitiei. Daca ma poate ajuta cineva, dati PM. Mersi!

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •