Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 07-07-2004, 02:54   #41 (permalink)
Registered User

UnSlayne's Avatar

sau leaga wc-ul la instalatia de apa calda (centrala, whatever), da apa calda la maxim shi trage apa cu regularitate

UnSlayne is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 05:00   #42 (permalink)
Registered User

zoso's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dark Reign
nu stiu cat de bine stiu sa inoate sobolani dar...era mort?
au nevoie de oameni si la matura, se pare...

zoso is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 09:19   #43 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

Quote:
Originally Posted by UnSlayne
sau leaga wc-ul la instalatia de apa calda (centrala, whatever), da apa calda la maxim shi trage apa cu regularitate
Adica tu vrei sa ii si imbaiezi sau cum ? Mai ramane sa le adaugi si ceva sampon / deodorante...

Un sobolan mai curat si mai uscat este PET-ul preferat !

Bogotta is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 10:13   #44 (permalink)
the Boss

Dahn's Avatar

Deocamdata nu am aflat de nici un remediu, insa incet, incet am mai aflat de unul altul care stie pe cineva care a patit ceva similar. Singura deosebire e ca nimeni nu statea pe wc cand a s-a intamplat tarasenia.

Mai am niste preteni, care mi-au sugerat sa bag electrozi in apa ! Sa pun nu stiu ce site desupra apei in timp ce folosesc wcul, etc. Cert e ca deocamdata, o vreme, o sa fie al naibii de greu pentru mine sa stau pe wc, psihologic vorbind.

Si oricum chestia asta face parte din lucrurile de care auzi, teoretic esti de acord ca se poate intampla oricui, insa deoarece probabilitatea de a se intampla este extrem de mica, stai linistit si o ignori. In momentul cand o traiesti pe pielea ta se mai schimba lucrurile.

Dahn is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 10:18   #45 (permalink)
Moderator

Arunca niste otrava (nu praf ca se dizolva, niste seminte sau asa ceva) si trage apa. poate le gaseste pe undeva pe conducta si le mananca. Sau cand scoate nasul arunca o pisica si trage apa .

axelg is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 11:08   #46 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Contrar opiniilor populare nici un sobolan nu traieste by default in reteaua de canalizare a wcurilor E doar un mijloc de transport uneori chiar accidental. Cel mai probabil sobolanul care a ajuns la tine a venit de la nivelul tau sau de deasupra, intrind prin closetul altcuiva, nu te gindi ca a urcat pe tevile verticale de la nivelul strazii pina la 3.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 11:14   #47 (permalink)
Moderator

Mai degraba a intrat in sistem pe undeva pe jos si a urcat pe tevi decat sa fi iesit din bucataria unui vecin, intrat in baie, sarit in WC, inotat pana la conducta principala, trecut pe conducta lui Dahn, inotat iar..., deja suna a plan tactic.

axelg is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 11:44   #48 (permalink)

Aquashark's Avatar

rodent in the hole!

Aquashark is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 11:58   #49 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Pe mine ma fascineaza cati forumisti se pricep la deratizare, retele de tevi si principiul de functionare al unei toalete.

Roadkill is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 12:05   #50 (permalink)
Audio Only

Alex64's Avatar

Glumim noi glumim dar situatia e grava..va dati seama in ce hal de necivilizatie suntem ?

Bucurestiul nu e Venetia dar soboleti tot avem

Alex64 is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 12:11   #51 (permalink)
Registered User

nu vrei sa incerci asta?
http://www.danvet.ro/catalog/electro...od=ultrasunete
sau
http://www.danvet.ro/catalog/electro...ectromagnetice[/quote]

DireStr8s is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 12:28   #52 (permalink)
bj
trademark

bj's Avatar

Eu cred ca a fugit speriat de ce a vazut sobolanul la (mai ales ca tu statea si pe wc cred ca avea de ce sa se sperie )

Revenind cu picioarele pe pamant solutii pentru scaparea de sobolani sunt:

1. X-ul din sarma de care s-a vorbit mai devreme (eventual inlocuiesti o bucata de cot cu una in care e montat pe interior asa ceva, fara gauri si alte minuni (exista solutii)). Eventual sita dublada da una care sa se suprapuna la vreo 10 cm de cea in X si sa vina ca un "+". Astfel vei avea un dublu blocaj pentru animale, si in acelasi timp sanse mai mici ca WC-ul sa se infunde.

2. anuntat administratorul de bloc pentru aceasta cauza si solicitat deratizare

3. petitie la primarie (mai ales ca in Timisoara ati votat din nou fostul primar, ceea ce inseamna ca e gospodar) prin care sa soliciti deratizare. Actiunea asta va fi oarecum paralela cu cea a administratorlui (dc este competent) si o va ajuta pt o mai rapida solutionare.

Pentru partea psihologica, intradevar trebuie o perioada de reacomodare. Pt asta recomand WC-urile in aer liber de la tara din fundul curtii

Intel PIV 2,67 GHz Boxed FSB 533 | Gigabyte GA-8IPE1000-L (Rev 2.0) | 1GB DDRAM | Gygabyte Ati Radeon 9200 128/128 GV-R92128DH | 80 GB @ 7200 rpm Maxtor | DVD-RW Teac | 19" Trinitron Compaq P910

bj is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 12:34   #53 (permalink)
Banned

.:indie:.'s Avatar

bah,nu mai radeti de om,ca nu e de ras
maine poimaine va pomeninti cu shobolanu pe la fund

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 13:10   #54 (permalink)
Darth Ocelot

Ocelot's Avatar

mai mananca si el ceva...

Ocelot is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 13:54   #55 (permalink)
the Boss

Dahn's Avatar

Reviewul solutiilor serioase

Solutia cu ultrasunete si/sau unde elecro-magnetice:
M-am uitat la linkurile alea inca de prima data, si sincer sa fiu reprezinta o solutie. Prima intrebare care am avut-o cand am cetit ce scrie de deviceurile alea a fost daca sunt eficiente in sectorul care ma intereseaza pe mine, pentru ca ultrasunetele/undele em trebe sa treaca de ceva protectie: portelanul vasului de wc sau materialul conductei de scurgere. Pe langa intrebarea asta, senzatia pe care o am inchipuindu-ma folosind unul din deviceuri este ca nu sunt sigur ca s-a rezolvat, adica spatiul fizic inca exista si un sobolan mai rezistent, sau unul care e disperat de sunetul din urechi si vrea sa scape de el ar putea sa apara din haul wcului.
Oricum propunerea asta a ta a fost una din putinele viabile si de aplicat, si probabil ca in lipsa de altceva merita incercata.

Solutia cu X-ul de sarma:
Solutia asta se apropie mai mult de ceea ce aveam io in gand. Adica o solutie mecanica stii ca este acolo ceva si impiedica sobolanu' sa vina. Insa pe langa faptul ca ingreuneaza scurgerea, nu se poate ca sobolanul sa se strecoare pe langa? Am citit pe net ca daca un sobolan reuseste sa isi strecoare capul printr-o crapatura, restul corpului vine de la sine, deci nu stiu cat de eficienta ar fii si solutia asta.

Solutia cu otrava:
Faptul ca pun otrava in apa din wc nu imi garanteaza ca sobolanii aia o sa si bea din apa, sau in cazul grauntelor sa manance din ele. Ba dimpotriva mi se pare ca nu prea o sa se intample. Pe deasupra wc-ul ala ar trebuii sa fie cat de cat igienic, pentru ca apa din wc se intampla sa mai si stropeasca

Solutia cu deratizatu:
Faptul ca deratizez prin prejurul blocului + in subsol este un lucru absolut necesar. Insa nu este o actiune directa asupra sistemului de scurgere si pe deasupra este temporara. Asta cu deratizarea merge combinata cu ceva reteta de a spala tzevile de scurgere poate sa rezolve treaba.

Altele din pacate inca nu am si deocamdata inca sper sa gasesc ceva. Nu imi vine sa cred ca nimeni nu s-a gandit la chestia asta si ca rezolvarea consta in probabilitatea scazuta cu care se intampla chestii din astea.

Last edited by Dahn; 07-07-2004 at 14:23.

Old 07-07-2004, 14:08   #56 (permalink)
the Boss

Dahn's Avatar

Cool Reviewul solutiilor neserioase

Pisica de mare in apa din wc.

Dresat sobolanii sa ma stearga la fund

Mancare picanta : mult usturoi + multi ardei iuti

Old 07-07-2004, 14:17   #57 (permalink)
Registered User

o alta soltie care mi-a venit acum: sa montezi pe (in) conducta de la WC (in ce zona vrei tu), un fel de valva (ventil) care sa permita apa sa curga pe conducta, dar sa nu permita sa intre nimic. deci: daca tragi apa, valva se deschide inspre conducta, si se inchide pe urma inspre WC.
daca vrea sobo sa intre, nu poate, ca valva se deschide doar spre el si e actionata de forta apei care vine din WC.
cred ca se gasesc asa ceva.

atasez si o schema. sper sa intelegi
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	solutie.jpg
Views:	54
Size:	82.8 KB
ID:	16293  

Last edited by DireStr8s; 07-07-2004 at 14:45.

DireStr8s is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 14:19   #58 (permalink)
Banned

io zic sa te mai gandesti la faza aia cu dresatu
iti dai seama ca ai intra in guiness book of records
faima si glorie de aici

Old 07-07-2004, 14:20   #59 (permalink)
Registered User

bluesica's Avatar

cel mai indicat ar fi sa faci reclamatie la astia care se ocupa de canalizare, doar tu platesti, si sobolanii nu iti intra in factura.
Sau roaga-te sa mai apara faii poza si dute cu alea si fa reclamatii.

bluesica is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2004, 14:21   #60 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Roadkill.TDR
Pe mine ma fascineaza cati forumisti se pricep la deratizare, retele de tevi si principiul de functionare al unei toalete.
toaleta este o mica sursa de placeri zilnice
si in plus...toti ne pricepem la fotbal, la femei si la... toalete

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules