Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 23-09-2000, 19:10   #1 (permalink)
Hades
Guest

Wink Home made alcool

Dorintza de a-mi economisi banii cumparand licoarea m-a impins la o idee ce consta in a face un alambic pe balconul (destul de restrans ca dimensiuni) de la camera mea din camin. As vrea de la voi unele informatzii privind asezarea in pagina a elementelor, tablele necesare (oale, butoaie...), de unde sa procur elementele necesare (nu-mi spunetzi magazine din Bucuresti caci eu sunt din Iasi, mai degraba indrumatzi-ma catre tipul de magazin care vinde cele necesare)si cum ar trebui sa arate procesul tehnologic (cate luni/zile trebuie sa stea fructele la fermentat, ce soi de fructe ar fi mai bune). Eu stiu cateva lucruri citite prin FHM dar destul de subtzirele asa ca va astept cu sfaturi si mai tarziu poate vom face niste schimburi de experientza si de licori poate.

Distilerul alambicat

[This message has been edited by Hades (edited 23 Septembrie 2000).]

Reply With Quote
Old 23-09-2000, 21:03   #2 (permalink)
Sebastian
Guest

Question

Hades tata, cand oi muri, la tine vin!
Femei ai? Distractie este! Vad ca te apuci sa faci si bautura!!!!

Harasho Harasho!!!!

Reply With Quote
Old 23-09-2000, 23:52   #3 (permalink)
Registered User

Salammbo's Avatar

Question

Se ia una bucata para sau pruna si se aseaza intr-un butoi. Dupa ce organismul dumneavoastra resimte trecerea unei saptamani pline de activitati mai mult sau mai putin studentesti se scoate para (sau pruna) si se scurge lichidul obtinut intr-un recipient. Se face o scurta incursiune in memorie, cu privire la vacantele petrecute la bunici si mai ales la momentele tarzii din toamna cand bunicul, obligatoriu cu nasul rosu si privirea putin tulbure, sub un prun, fabrica tuica de pere (sau invers). Dupa ce memoria este improspatata se pune lichidul intr-o eprubeta prevazuta cu o prelungire de sticla ce trece printr-un dop de pluta, prelungire care trebuie sa-si dea obstescul sfarsit intr-un vas acceptabil de curat, vas care va fi folosit la cazarea lichidului provenit din pruna. Se aprind pe rand chibrituri sub eprubeta, in timp ce pe colegii de camera ii puneti obligatoriu sa cante la unison cat ii tin plamanii "Cine-a pus carciuma-n drum, ala n-a fost om nebun" sau "Bun ii vinu' Ghiurghiuliu" (terminand serata muzicala, ii dati afara din camera, sa-si ejecteze plamanii prin alte locuri, nu in camin, unde traiesc oameni civilizati). Dupa ce ati epuizat o cutie de chibrituri si aveti basici pe absolut toate degetele, in caz ca nu s-a spart eprubeta, va uitati cu ochii mariti de mirare si cu buzele incretite de scarba la rezultatul acestei educative actiuni si va intrebati cine mama dracului v-a pus sa va apucati de asa ceva, cand era mult mai simplu sa va duceti la alimentara din colt sa cumparati o sticla de vodca fabricata in dughene obscure. Multa bafta, señor!

Lada cu scule

Salammbo is offline    Reply With Quote
Old 24-09-2000, 19:08   #4 (permalink)
Hades
Guest

Wink

Dupa amintirile provocate si improspatate de reactzia educativa de mai sus, ma gasesc surprins de putzinul alcool rezultat si problemele ce rezida din procesul de mai sus, probleme a caror detaliere voi incerca s-o prezint mai jos:

1)in primul rand nu prea vad ce "lichioare" poate sa rezulte in urma fierberii unei eprubete cu lichid de soi dubios (eu i-as spune "mehlem" daca nu l-as bea...dar numa sa rezulte ceva). Multzi pot sa-mi dea dreptate cand spun ca tzuica nu se bea la eprubeta sau la picatura dar poate totusi, in urma fierberii, lichidul se va expanda dar ma indoiesc...profund. Poate o oala n-ar strica.

2)"o prelungire ce trece printr-un dop de pluta"

Err...la ce bun un dop de pluta? Poate o pluta cu care sa ma duc mai tarziu ar fi mai utila. Totusi datzi mai multe detalii daca le detzinetzi si daca nu le-atzi trimis pana acum in mod egoist la adresa mea.

3)Inca mai umblam cu brichete forestiere de gat? Neah...un resou electric ar fi mai bun?

4)Tocmai intentzia de a fenta carciumile (carora le prevad totusi un viitor luminos in comertzul cu "iarba") in cautarea alcoolului m-a determinat sa o pun de o mica si, sper, infloritoare industrie de "apa de foc" asa ca faza cu scarba fatza de propria munca pica, ba chiar face "cratered". Oricum daca o sa iasa ceva absolut dezgustator o sa am pe cine da vina.

5) Cu privire la seratele de falsete pot doar sa le spun vecinilor sa-si dea manelele mai tare ca sa nu se auda opereta din camera mea (asta doar in cazul in care o sa am toate motivele sa dau cu operete-n oameni).

In sperantza ca altzi oameni de bine invatzatzi de bunici imi vor lumina calea catre un succes notabil in inlocuirea apei nu pot decat sa-i multzumesc augustei (asemeni augustooo, multzumim mamaeee!) si sa-l invit pe Sebastian pe la mine cu prima ocazie numa sa-mi aduca niste filmuletze de uns ochiul monitorului si observatorii.

666

------------------
Prefer raiul pentru clima si iadul pentru companie

[This message has been edited by Hades (edited 24 Septembrie 2000).]

Reply With Quote
Old 25-09-2000, 00:08   #5 (permalink)
Registered User

Thumbs up

Bah iti trebe in felu urmator:una bucata racitor preferabil din arama dar se gaseste la cam orice magazin de tehnico medicale din sticla.Ceva mai mare in care sa pui la fiert zeama dupa ce a ferment,si dupa aceea se ia racitorul se pune la oala cu zeama si dupa aia il sa treaca printro oala cu apa rece sau ce iti vine la indemana si la capat ceva in care sa se scurga licoarea.A si mai e ceva poti sa mai combini cu drojdie si zahar si sa torni peste zeama inainte sa o pui la fiert da nu stiu masurile corecte,asta ca sa iasa mai multa licoare. Got the point?
Bafta

Nergal is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2000, 06:40   #6 (permalink)
Registered User

Smile

Hades bag sama ca tu vrei un pui de ciroza.

geo2000 is online now    Reply With Quote
Old 25-09-2000, 11:28   #7 (permalink)
Registered User

Paragusul's Avatar

Question

Racitorul de care se vorbea mai sus se numeste refrigerent. El arata sa un serpent de sticla in mijlocul unei eprubeta mai groase , prin care va trece jetul de apa pentru racire.
Se (mai) gaseste pe la magazinele de tehnico-medicala si e destul de scumpicel, dar mai ieftin ca un racitor din cupru de la tigani.
Vasul in care se distileaza amestecul fermentat trebuie sa fie etans.
JIC ca nu stiai, alcoolul va distila la 78 de grade C, urmat de apa pe la vreo suta.
Atentie ca in primele picaturi de obicei apar si alti alcooli decat cel etilic, mai exact butilici, metilici etc, si care de regula sunt cam toxici.
Asa ca nu asculta sfaturile batranilor potrivit carora fruntea de la tuica e cea mai buna, pentru ca nu e asa. Ori o arunci, ori testezi cu ea niscaiva alcoolici notorii.
Totodata, pentru a preintampina amestecul acloolului cu apa, schimba vasul de colectare cat mai des, adica foloseste mai multe vase mici.
Sa nu crezi ca o sa-ti iasa whisky, ala e mult mai greu de obtinut...

Succes!

------------------
Cu mii de pipe si purici,

Paragusul

www.afterhours.ro

Paragusul is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2000, 11:31   #8 (permalink)
Registered User

Paragusul's Avatar

Question

Iar ca procedeu, vei putea spicui din retorismul concentrat din postul lui Smash arta distilarii la romani, doar ca focul si eprubeta vor fi la cu totul alta scara.

PS Sa nu te puna dracu sa tot gusti din distilat in timpul procesului.
Nu mai faci tu tuica acolo, te asigur. In plus exista pericolul accidentarilor cu focul, cu alcoolul, cu cazanul fierbinte sau pur si simplu cu cioburile de la refrigerent.

------------------

Paragusul

www.afterhours.ro

Old 25-09-2000, 11:47   #9 (permalink)
Registered User

stunn's Avatar

Question

Ce vorbesti man? Eu acum am aterziat dintr-o vizita la bunici, unde fierberile de toamna erau in toi. Tocmai ala e farmecul, sa o gushti pana dimineatza cu 3 vecini, tzigari si poveshti vanatoresti. Cat despre accidentari, e destul de probabil sa se intample dupa ce ai plecat de la locul de munca. Noroc ca nu e departe casa.

Nota: a doua zi esti varza, si te doare capul ca pe mine acuma.

Hades:
Ai putea iesi mult mai lejer cu tziganii, ei se pricep sa-tzi faca o instalatzie de-aia. Te costa ceva, dar macar stii ca o sa traiesti destul ca sa iti scotzi banii aia.

stunn is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2000, 23:11   #10 (permalink)
Hades
Guest

Buun, mersi pentru sfaturi, le-am notat insa tot ma mai rod cateva probleme cum ar fi:

1) Nu se poate face "apa de foc" si intr-un vas sub presiune pus pur si simplu cu mehlemul pe foc si lasat sa fiarba cateva ore? In final, banuiesc, ca va iesi tzuica cu oaresce impuritatzi care le voi lasa sa se sedimenteze vr'o ora.

2)Tzigani nu cred ca am sa gasesc prin Iasi si daca am sa-i gasesc nu-o sa fie interesatzi sa-mi vanda oale ci doar sa-mi ia banii pe oale, asa ca faza cu etnicii comunitari pica. In loc de asta nu atzi putea sa-mi spunetzi niste pretzuri orientative la oalele si ulcelele de mai sus? Sa stiu cat de bine trebuie sa ma blindez cu bancnote (de o mie).

Beleaua cu explozia, buful, big-bangul m-a surprins si posibilitatea ca nemernicia sa se intample m-a facut atent si la micile reguli de protectzie a muncii invatzate la ora de Atelier in generala. Ma intreb totusi daca ar trebui sa stau imbracat in azbest (ciorapii se ridica deja la cerintze) sau cel putzin daca n-ar trebui sa-mi fumez havanele de Carpatzi prin jurul instalatziei. In aceasta privintza cu pe putetzi sa ma ajutatzi? Pyro?

Sincer sa fiu eu m-am gandit mai degraba la o instalatzie precum cea din MASH, adica fara prea multe pretentzii si loc ocupat. Se pare ca m-am inselat. Mica distilerie incape intr-un balcon de camin in asa fel incat sa pot sa mai si stuchesc trecatorii in cap?

P.S.: Hai noroc geo2000!

1 doi si trei de rafinat

------------------
Prefer raiul pentru clima si iadul pentru companie

Reply With Quote
Old 28-09-2000, 11:37   #11 (permalink)
Registered User

Paragusul's Avatar

Question

Hades, nmiste lamuriri (desi nu ne iubim noi prea tare ):

1. Alcoolul etilic exista deja in melasa fermentata. Dupa cum stii, dragile noastre enzime si fermenti transforma zaharurile in alcool etilic (daca te intereseaza iti dau si formulele). Ce trebuie sa faci tu (si aceasta operatie se numeste distilare) este sa separi alcoolul de restul materiilor organice si de apa.
Lucru care se face cu un recipient inchis cu tubul de rigoare la capat pe unde vor iesi vaporii de alcool la 78 de grade Celsius. D-aia trebuie sa incalzesti la foc mic amestecul "detonant".

2. Cu tiganii e grele taica, iti recomand sa cumperi instalatia de la un meserias de la tara. Nu ai rude, prieteni, cunoscuti macar care au vreo tangenta cu mediul rural?

De luat foc nu iei foc decat daca versi alcoolul dulblu rafinat peste flacara. Oricum, fii atent sau fa-ti asigurare.
Iar ca ingrediente, aici e dupa bunul tau plac.
In general fructele parfumate (caise, prune, pere) dau savoare alcoolului obtinut.
Al meu tata cand era in Libia in lipsa de altceva facea tuica din curmale si bulion de rosii. Si cica era foarte parfumat si apreciat si de colegi, dar si de arabi.

Eu nu apreciez aceste bauturi. Eu ma las pe mana scotienilor.

Single malted.

------------------

Paragusul

www.afterhours.ro

Old 29-09-2000, 18:12   #12 (permalink)
Hades
Guest

Din nefericire alambicul se dizolva in neant din lipsa de spatziu chiar daca loc'sorul in care ma aflu e destul de primitor fatza de alte camine din jur. Oricum sfaturile primite de la teranii de bine vor folosi pentru alte datzi. Se pare ca o sa trebuiasca sa ma rezum tot la alambicele de stat si la intermediarii lor din carcuimi.

palinca.com

Reply With Quote
Advertisment
Inscrie-te in arena viitorului! Te asteapta batalii in timp real, foarte rapide!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules