Results 1 to 3 of 3

Thread: Problema baterii masina teleghidata (4xAA reincarcabile 1.2V)

 1. Back To Top | #1

  Problema baterii masina teleghidata (4xAA reincarcabile 1.2V)

  Acuma cativa ani mi-am luat o masina cu telecomanda, de jucarie, care probabil a fost vreo 30 de RON, si pe care am scos-o acuma la joaca. I-am luat si 4 acumulatori AA (caci masina merge cu 4 baterii R6/AA si una de 9V la telecomanda).

  Problema este ca dupa ce am incarcat vreo 2 ore acumulatorii si i-am pus in masina, nu a clintit deloc.

  Am pus ceva baterii normale si a mers fara problema. Apoi am inceput sa ma joc alternand bateriile reincarcabile si cele normale si a mers intr-o singura configuratie: R, R, N, R. Daca puneam bateria normala altundeva, nu pornea.

  M-am distrat cat au tinut bateriile si am inceput sa caut pe net care e problema. Intelegand rapid ca e rau sa pui baterii normale in combinatie cu unele reincarcabile, am pus o baterie reincarcabila dintr-un alt set. Complet descarcata. Statea in aparatul foto si nici nu putea sa-l porneasca. Insa masina a mers.

  Am luat acumulatorii noi, i-am legat in serie si am pus un bec de 4.8V - 500 mA. Mergea fara probleme. Am inceput sa le descarc si am pus 2 in aparatul foto. Am mai facut o gramada de poze cu blitz (peste 20) si am lasat aparatul sa filmeze dupa ce m-am tot jucat cu zoom-ul, totul pentru a le consuma. Asa fac si cu cealalta pereche acum, ca apoi sa le las 15 ore la incarcat. Poate ajuta.

  Intrebarea mea este: de ce nu merge cu masina teleghidata? Evident bateriile aveau suficient suc cat macar sa incerce sa porneasca rotile, daca tineam masina cu ele in aer. Macar atat. Nu ma asteptam sa nu clinteasca deloc. Nici un sunet. Si nici nu ma asteptam sa mearga cu un acumulator complet descarcat. De ce?

  Cele 4 baterii noi sunt: Sony CycleEnergy de 2500 mAh.
  Cele 2 baterii vechi (reincarcabile) sunt: GP 1950 mAh.

  Masina e... in poza.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Problema baterii masina teleghidata (4xAA reincarcabile 1.2V)-img_1590.jpg  
  The planet is fine, the people are fucked. -- Oh, Georgy, you goddamned truth-teller.

 2. Back To Top | #2
  Bun. Am gasit problema. Inainte de a o dezvalui, am mai testat aseara pe acumulatorii noi, dupa ce i-am descarcat cat am putut, si a mers. Asta ma facea sa cred ca o fi ceva cu tensiunea prea mare sau alt balaur.

  Azi dimineata dupa ce au stat acumulatorii ~15 ore la incarcat, i-am pus si tot nu a mers. Asa ca am zis sa o iau iarasi cu inceputul. Am schimbat acumulatorii intre ei si tot nu a mers, cu alt acumulator insa a mers. Asa ca m-am uitat la contacte si, da. Contactul de + de la a treia baterie nu se atingea de ea. L-am impins cu o foarfeca si acuma face contact si merge cu toti acumulatorii. Chinezarie. Si se pare ca bateriile au polul + de diferite marimi.
  The planet is fine, the people are fucked. -- Oh, Georgy, you goddamned truth-teller.

 3. Back To Top | #3
  1:72 AdyAero's Avatar
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  Bucuresti
  Mai e o chestie dar vad ca nu e cazul aici.
  Bateriile scot 1,45 V, acumulatorii doar 1,2 V. La LEDuri cel putin se vede diferenta, posibil sa fie si echipamente sensibile la diferenta asta de voltaj.

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •