Totul a inceput, ca sa zic asa, acum vreo saptamana cu un prim "incident". Am aprins becul in camera, s-a auzit un "trosc", ca atunci cand ti se arde becul ( fara sa se sparga ) si mi-a cazut curentul ( becuri, nu prize ) in toata garsoniera. Am mers pe hol, am ridicat sigurantele ( am din alea cu clapeta care sar automat ) ( cazusera doar alea pt becuri ) si totul a fos ok, pana aseara. Am ajuns acasa, am aprins lumina, same shit: Au sarit sigurantele ( cu acelasi troscanit de bec ars, sau flama mare. Le-am ridicat si totul a fos ok, vreo jumatate de ora, dupa care, in timp ce stateam la comp, au sarit din nou, cu acelasi fundal sonor. Le-am ridicat dar am lasat becurile stinse.
Pe la fo 2 noaptea am vrut sa fraguiesc niste tzantzari care se zbenguiau prin room si am vrut sa aprind becul. Big mistake. Acelasi crash ( poate chiar mai puternic ) si a cazut curentul in toate garsoniera. Prize, becuri, tot. Obisnuit sa ma duc sa le ridic, am pus mana, si surprize surprize, nu sarise nimic
Deci am ipoteza:
2x siemens C25 pe prize
2x siemens C16 pe becuri
Patronul de pe scara blocului care corespunde apart meu pare ok
Nu am creion de tensiune
Sareau ( cu flama, cred ) C16 cand aprindeam becurile ( posibil sa se intample doar de la un intrerupator )
Mai e inca o posibilitate... acum vreo 2 sapt am fost inundat. rau. de sus. e posibil ca apa aia sa fi facut vreo bucurie cablului electric care trece prin plafonul meu si sa fie vreun scurt?
A trecut careva prin asta? sau ceva asemanator? Ma ingrozesc doar cand ma gandesc la ce reparatii implica ultima posibilitate....
Azi o sa ma duc sa iau un set nou de sigurante si un patron ( just in case ). Ce ma intreb eu e care e probabilitatea sa mi se intample same shit? Adica.. au sigurantele astea siemens, abb & stuff un life span? ca io le am de vreo 2 ani... poate or fi imbatranit?
Jesus, ma simt atat de weak in domeniul asta...

Reply With Quote
hai ca ai fost tare de tot

Bookmarks