brat Mi s-au ars sigurantele? Cine poate sa ma lumineze?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 30

Thread: Mi s-au ars sigurantele? Cine poate sa ma lumineze?

Registered User

Mi s-au ars sigurantele? Cine poate sa ma lumineze?

Totul a inceput, ca sa zic asa, acum vreo saptamana cu un prim "incident". Am aprins becul in camera, s-a auzit un "trosc", ca atunci cand ti se arde becul ( fara sa se sparga ) si mi-a cazut curentul ( becuri, nu prize ) in toata garsoniera. Am mers pe hol, am ridicat sigurantele ( am din alea cu clapeta care sar automat ) ( cazusera doar alea pt becuri ) si totul a fos ok, pana aseara. Am ajuns acasa, am aprins lumina, same shit: Au sarit sigurantele ( cu acelasi troscanit de bec ars, sau flama mare. Le-am ridicat si totul a fos ok, vreo jumatate de ora, dupa care, in timp ce stateam la comp, au sarit din nou, cu acelasi fundal sonor. Le-am ridicat dar am lasat becurile stinse.

Pe la fo 2 noaptea am vrut sa fraguiesc niste tzantzari care se zbenguiau prin room si am vrut sa aprind becul. Big mistake. Acelasi crash ( poate chiar mai puternic ) si a cazut curentul in toate garsoniera. Prize, becuri, tot. Obisnuit sa ma duc sa le ridic, am pus mana, si surprize surprize, nu sarise nimic

Deci am ipoteza:
    2x siemens C25 pe prize
    2x siemens C16 pe becuri
    Patronul de pe scara blocului care corespunde apart meu pare ok
    Nu am creion de tensiune
    Sareau ( cu flama, cred ) C16 cand aprindeam becurile ( posibil sa se intample doar de la un intrerupator )

Mai e inca o posibilitate... acum vreo 2 sapt am fost inundat. rau. de sus. e posibil ca apa aia sa fi facut vreo bucurie cablului electric care trece prin plafonul meu si sa fie vreun scurt?

A trecut careva prin asta? sau ceva asemanator? Ma ingrozesc doar cand ma gandesc la ce reparatii implica ultima posibilitate....

Azi o sa ma duc sa iau un set nou de sigurante si un patron ( just in case ). Ce ma intreb eu e care e probabilitatea sa mi se intample same shit? Adica.. au sigurantele astea siemens, abb & stuff un life span? ca io le am de vreo 2 ani... poate or fi imbatranit?

Jesus, ma simt atat de weak in domeniul asta...
    bleah

Administrator Johnny's Avatar
    E varza ceva pe circuitul electric nu au nici o treaba sigurantele. Cheama un electrician ca e mai groasa decit crezi.

SM
    SM is offline
    Leather SM's Avatar
    offtopic: unde se gasesc sigurante siemens ?

Registered User PigBrother's Avatar
    La orice magazin serios de electrice
    I need new haters, the old ones are starting to like me.

Registered User

:(

Quote Originally Posted by Johnny
    E varza ceva pe circuitul electric nu au nici o treaba sigurantele. Cheama un electrician ca e mai groasa decit crezi.
    banuiam . multumesc pentru raspuns.
    acum vine a doua intrebare... care stiti un electrician bun? ok, ok, care stiti un electrician?

off-topic
    dark reign, io le-am luat de langa obor, de la un magazin care are deasupra o sigla siemens. stai in fata la mcdonalds si uita-te spre statia de tramvai.
    bleah

Need I explain? Bogotta's Avatar
    Io' am made in Turkey. Am luat din astea pt. ca erau ieftine si eu aveam nevoie de multe. Anyway, problema ta nu e de la sigurante. Instalatia e down, cel mai probabil din cauza inundatiei despre care aminteai. Sigur a ramas apa si umezeala in tuburile prin care trec cablurile electrice si a lucrat in defavoarea ta. Cu un electrician bun, rezolvi.
    „ internetul este subconştientul societăţii. Ni-l putem imagina ca pe reţeaua de canalizare a unui oraş, unde se deversează toate dejecţiile. ”

Mircea Cărtărescu

Banned zoso's Avatar
    nu ai in bloc un vecin electrician?
    sau printre prietenii lu tata?
    atunci intreaba la servici, ca sigur gasesti

LR
    LR is offline
    Registered User LR's Avatar
    acum vreo 2 sapt am fost inundat. rau. de sus. e posibil ca apa aia sa fi facut vreo bucurie cablului electric care trece prin plafonul meu si sa fie vreun scurt
    100% mai este umezeala sau poate chiar apa pe unele din contactele instalatiei electrice (se poate sa se fi scurs si prin tubulatura de plastic din perete pana in doze). Sfatul meu este sa aduci un electrician sa remedieze problema cat se poate de repede asa cum ti-a spus si Johnny ca nu este de glumit cu asa ceva. Pana atunci... daca peretii mai prezita semne de umezeala cauta sa nu ii atingi sub nici o forma !!!

SM
    SM is offline
    Leather SM's Avatar
    si sigurantele astea se potrivesc si pe tablouri mai vechi ?
    cat e o siguranta apropo ?

Registered User
    hmm, sunt sigurante din alea dreptunghiulare, nu tip patron, nu cred ca se potrivesc foarte usor :P cat despre pret.. i dunno
    bleah

SM
    SM is offline
    Leather SM's Avatar
    pai atunci trebuie schimbat si tabloul

Registered User

:)

Quote Originally Posted by Dark Reign
    pai atunci trebuie schimbat si tabloul
    nu stiu la ce te referi, daca te referi la tine, da, trebuie tablou nou, care sa mearga cu sigurantele de care vorbesc.

daca te referi la ale mele, evident ca am tablou nou, ca nu prea pot sa tin sigurantele alea dreptunghiulare agatate in aer doar de 2-3 sarme. Tabloul nu prezinta nici o urma de scurt prin interior.

ontopic,am vorbit cu un electrician (deci inca nu a vazut), a zis ca imi ia 100$ sa imi faca o improvizatie sa ma tina catva timp, si ca m-ar costa cam 200$ inlocuirea cablurilor, daramarea peretilor and stuff...
    bleah

SM
    SM is offline
    Leather SM's Avatar
    evident ca ma refeream la un tablou nou la mine

Need I explain? Bogotta's Avatar
    inlocuirea cablurilor nu presupune daramarea peretilor. Pretul insa pare cam mare pentru o simpla garsoniera. Sfatul meu este sa nu faci improvizatii. E un domeniu unde e mai bine sa fi sigur ca treaba e facuta pana la capat.
    „ internetul este subconştientul societăţii. Ni-l putem imagina ca pe reţeaua de canalizare a unui oraş, unde se deversează toate dejecţiile. ”

Mircea Cărtărescu

Registered User Daisy's Avatar
    Baile Átha Cliath, Éire (Poblacht na hÉireann)
    mie mi se pare normal ca vecinul care te-a inunddat sa suporte cheltuielile reparatiei. daca garsoniera nu e propietatea ta si e doar inchiriata atunci vorbesti cu propietarul ca e raspunderea lui sa rezolve problema.
    It is more often from pride than from ignorance that we are so obstinately opposed to current opinions; we find the first places taken, and we do not want to be the last. - Francois De La Rochefoucauld

Registered User
    Deja am vorbit cu vecina, ( care, apropos, e singurica, si lu' cumnatu-meu ii curgeau balele dupa ea, si ma tot tragea de maneca "las-o, mah, ca platesc eu " ) sa plateasca zugraveala si factura la energ electrica pe luna asta ( am folosit o aeroterma sa uscam peretii ), si s-a cam facut nevazuta de vreo saptamana... sa vezi cand i-oi arata si continuarea.. hihihi. damn blonde! era in cada si abia cand a iesit si-a dat seama ca i s-a spart conducta din bucatarie ( deja apa la ea in camera era de 5 cm ).

Din pacate garsoniera e inca a mea, pana la primavara cand o vand.
    bleah

LR
    LR is offline
    Registered User LR's Avatar
    ... care, apropos, e singurica, si lu' cumnatu-meu ii curgeau balele dupa ea, si ma tot tragea de maneca "las-o, mah, ca platesc eu"
    hai ca ai fost tare de tot

Banned zoso's Avatar
    deci la vecina e bordel?

Registered User

?

Quote Originally Posted by zoso
    deci la vecina e bordel?
    i dont get it. il insulti pe cumnatu-meu, sau pe vecina?
    bleah

Registered User atreides's Avatar
    Quote Originally Posted by Sektor
    Din pacate garsoniera e inca a mea, pana la primavara cand o vand.
    O vinzi cu tot cu vecina blonda?
    "I'd explain it to you, but your brain would explode. " - Dilbert's Words of Wisdom

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post
Page 1 of 2 12 LastLast