![]() |
| | #21 | ||
| Quote:
Pentru faze din astea e musai acumulatori precum cel din pozitia 5. Nu orice acumultor suporta asa ceva. Pentru incarcare in 15min trebuie si acumultori speciali si incarcator pentru ei.
__________________ Oricat de mica ne e leafa, noi tot putem munci mai putin decat ne platesc ei... | |||
|
| | #22 | ||
| Quote:
Chiar daca ai avea de unde sa iei asa ceva, pentru acumulatoarele din ziua de azi, oricare ar fi ele, sa le incarci la un curent echivalent timpului ala de incarcare superfenomenal ar insemna sinucidere curata. Mai citeste si matale breh una-alta despre chimia acumulatoarelor, ca nu strica, plus ca nu mai scrii aberatii pe unele forumuri...
__________________ This space is intentionally left blank | |||
|
| | #23 | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 | regula simpla pt incarcarea acumulatoarelor La incarcarea acumulatoarelor trebuie respectata urmatoarea regula generala, valabila pt toate tipurile de acumulatoare: Daca incarcatorul asigura un curent constant de I amperi, iar acumulatorul are o capacitate de Q amperi ore, timpul de incarcare trebuie sa fie mai mare decat I/Q dar nu mai mare decat 1.5I/Q. Cel mai indicat este sa aplici un curent de incarcare (in A)de 10% din valoarea capacitatii acumulatorului exprimata in Ah (amperi ore). Atunci timpul de incarcare va fi de 13-15 ore. Un curent mai mare incarca mai repede, dar solicita mai tare acumulatorul. Incarcarea ultrarapida in 15 min este o aberatie. Eu de 3 ani folosesc la aparatul meu foto acumulatoare GP Ni-MH de 2100mAh. Le folosesc intens in fiecare saptamana si sunt f bune. Incarcatorul meu asigura curent de 100 mA. La acest curent timpul de incarcare trebuie sa fie 31 ore. E lung acest timp, dar nu-i nimic, ca nu strica. Am 2 schimburi de baterii si niciodata nu raman fara acumulatoare incarcate. In asemenea regim de exploatare trag nadejde sa ma tina inca multa vreme. | ||
|
| | #24 | ||
| Quote:
| |||
|
| | #25 | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 | Quote:
Last edited by duku; 22-02-2006 at 23:22. | ||
|
| | #26 | ||
| Aproximativ 12 ore | |||
|
| | #27 | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 | Multumesc. | ||
|
| | #28 | ||
| Am un incarcator GP care incarca acumulatorii mei AA de 2100mA in aprox 6 ore. Incarcatorul are si doua sloturi pentru AAA si de curand am intrat in posesia a doi acumulatori AAA de 650 mA. Se pot incarca acumulatorii in acest incarcator? Pe spatele incarcatorului, la output ,scrie ptr AAA size 160mA. Banuiesc k raspunsul este evident, dar chiar nu ma pricep si n-ash vrea sa prajesc ceva ![]() | |||
|
| | #29 | ||
| Ce ziceti de acumulatorii de 2500 mah Energizer cu incarcator de 8 ore ... l-am gasit la aprox. un milion...
__________________ | |||
|
| | #30 | ||
| Registered User Join Date: Feb 2005 | eu iti recomand Hahnel, folosesc de aproape 1 an..sunt foarte multumit..
__________________ | ||
|
| | #31 | ||
| Quote:
http://www.hahnel.ie/index.cfm?actio...charger&cid=16 introduc acumulatorii ... bag in priza ... se aprind ledurile ... si asa raman ... l-am mai uitat si cate 24 de ore in priza, poate mai mult ... dar nu s-au stins niciodata. pe el scrie ca ar scoate 150mA la 2.8V ... pe doua iesiri e defect sau asa "face" toate? multumesc | |||
|
| | #32 | ||
| Eu folosesc Energizer de 2500mA si sunt foarte multumit de ei, in manualul aparatului scrie ca daca folosesc acumulatori voi putea face pana la 550 de poze, azi am ajuns la 600 de poze+filmulete de la ultima incarcare si inca mai trag tare. ![]() | |||
|
| | #33 | ||
| Mns , ce aparat foto ai?
__________________ | |||
|
| | #34 | ||
| Canon S2 IS | |||
|
| | #35 | ||
| Io am avut GP si nu mi-au placut. PE un Canon a-60, a-75 si A-95. O sa incerc daca gasesc Varta si sunt la un pret mai normal.
__________________ Desktop: Q6600 G0, MSI P35 NEO2-FR, 2x2gb A-data 800 12-4-4-4, 4x1TB Seagate 32mb, Gainward 8800 GTS 640 600/1404/1800, X-FI Extreme, Leadtek DV2000, Corsair TX-650W, Lian-Li Case, 25cm fan. Laptops: Dell XPS 1330, Dell Latitude D-410, Toshiba A215-16G. | |||
|
| | #36 | ||
| eu la un a520 ce pot folosi? si de unde pot sa cumpar asa ceva? ca ma seaca bateriile alkaline :| | |||
|
| | #37 | ||
| Ai citit tot threadul ? Ia acumulatori de firma de capacitate cat mai mare : http://www.digitalworld.ro/categorie.php?idcat=959 http://www.f64studio.ro/catzero.php?id=293 | |||
|
| | #38 | ||
| l-am citit pe tot, dar sunt pareri destul de diferite. Eu tot nu am priceput ce firma e mai bune, multi au zis ca GP e buna, multi au zis ca nu e buna........ acumulatorii de la canon nu sunt buni? am vazut pe net la un magazin din bucuresti ca au asa ceva pe la vreo 2 milioane, dar nu m-am uitat la capacitate | |||
|
| | #39 | ||
| si.....am uitat ceva ![]() acumulatorii pe litiu nu sunt buni? sau nu exista pt aparate foto? ms pt linkuri | |||
|
| | #40 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: Bucuresti | Format AA nu exista. Sunt insa RCR-V3, arata ca 2 AA-uri lipite - dar aparatul trebuie sa suporte asa ceva (si chiar daca merg, atentie mare la voltaj! multi acumulatori RCR-V3 au un voltaj mult peste 3V). Aia de la f64 (probabil si gpbatteries) sunt OK - inca o data, cu conditia ca aparatul sa suporte acest format. La A520-ul tau tare ma indoiesc ca ar merge... n-am insa vazut compartimentul bateriilor asa ca nu bag mana-n foc. Asa ca un incarcator bun si ceva NiMh-uri...
__________________ Vinovat pana la proba contrarie. | ||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|