Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

Thread Tools
Old 16-10-2006, 12:15   #141
Registered User

greddy's Avatar

NEED ASISTANCE....saptamana asta intentionez sa imi cumpar un canon a610...si nu stiu c acumulatori si incarcator sa iau..am vazut la media galaxy un set cu 4x2500mah sanyo si incarcator de 2h si era 1mil se merita ? sau iau separat acumulatorii la 270mii setu de 2x2500mah si un charger mai lung k incarcare ? ,a intereseaza sa tzina acumulatorii sa fac multe poze dar si sa aibe viata lunga..dupa 100 de reincarcari sa nu tina 100poze in loc de 200...

greddy is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2006, 13:15   #142
Registered User

dan7's Avatar

am si eu o intrebare: are vreo importanta cu unii acumulatori sunt de 1.2v/1.25v? ca din cate stiu eu standardul AA e de 1.5v. iar daca ma ajuta fizica din scoala voltii x amperii = watii (puterea efectiva). iar in spiritul acestei legi nu ar fi mai buni unii de 1.5v la 2100mah fata de unii de 1.2v la 2500mah?

nu dau cu parul, intreb si eu.
pt ca erau dotati cu: antec nsk2480|corsair vx450w|asus p5e-vm hdmi|intel e7200@3.8ghz 400x9.5 1.375v|scythe shuriken|2x1gb a-data vitesta extreme 800+ 4-4-4-12|sapphire hd3850 512mb @ 775/990|leadtek pxpvr2200|creative sb audigy se|2x750gb samsung hd753lj sata2 in 1.5tb raid0|dvd-rw samsung sh-203n|logitech z4|logitech ultraslim-x|ms std. wireless optical|hp dj6540|canon lide90|benq fp241w 24" wide

dan7 is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2006, 15:51   #143
Registered User

ixtl's Avatar

Nu gasesti accu. AA/AAA/C/D etc. NiMh/NiCd de 1.5 V.

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2006, 16:01   #144
Registered User

Afaik, de-abia bateriile de Li dau 1.5V, si alea s-ar putea sa-ti prajeasca aparatul

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2006, 16:12   #145
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Nu iti prajeste nici o baterie de 1,5v aparatul. TOATE aparatele digitale sunt concepute sa mearga si cu baterii alcaline de 1,5v ( sau Li ) fara nici un fel de probleme. Oricum atat Li cat si Alcalinele au rezistenta intern mai mare decat NiMH iar in consum serios de sute de mA sau chiar Amperi, tensiunea nominala scade pe la 1,3v fata de cea de 1,5v in gol.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2006, 17:05   #146
Banned

Sir Alex Ice's Avatar

Cei mai buni NiMH sunt cica unii dezvoltati de Sanyo pentru Olympus, care vin acum la seria noua de aparate Olympus entry level. Scrie pe cutiile alea ca fac pana la 500 de poze.
Iar E500 daca nu ma insel de la Olympus, face pana la 700 de poze pe un acumaltor - dar ala e format proprietar, nu?

Sir Alex Ice is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2006, 17:26   #147
Registered User

ixtl's Avatar

500+ poze fac si eu cu un A610 si 4xSanyo 2500mAh.
Si 450~ cu Hahnel 2500.

Old 17-10-2006, 22:18   #148
Registered User

AlexandruD's Avatar

Canon A420, 2xDuracell 2300mAh. Total 633 poze, din care 228 cu blitz. Pacat ca nu mai e oferta de acumulatori Duracell cu 75 de mii bucata... Daca stiam luam mai multi de 4. Si cand ma gandesc ca atunci cand i-am cumparat am intrebat vanzatorul de ce sunt atat de ieftini si daca e ceva in neregula cu ei, asta fiind prin primavara.

AlexandruD is offline    Reply With Quote
Old 18-10-2006, 09:13   #149
GOR
Registered User

GOR's Avatar

Am o intrebare!
Cum trebuiesc pastrati acumulatorii? Incarcati sau descarcati?!
Adica daca nu ii folosesc o perioada, sa ii las incarcati? si cand am nevoie de ei, de unde stiu daca sunt incarcati sau nu? Aveti idee in cat timp se descarca daca nu sunt folositi?

Am un incarcatori SONY ce da in acumulatori cu 400mA - deci acumulatorii de 2100mA sunt incarcati cam in 6 ore! E considerat un incarcator normal sau rapid? E recomandat sa incarc cu el si acumulatori de 2500-2700mA?

Inca o intrebare legata de descarcarea acumulatorului: Al meu nu are, insa unele incarcatoare au si un sistem de descarcare si chiar verificare a acumulatorilor (daca ati vazut pe undeva de cumparat ceva mai serios spueti-mi si mie), insa daca nu am, e bine sa aplicam metoda becului? si daca da - il lasam pana moare de tot sau nu?

Cum pot sa masor cat de incarcat e?
Ca daca pun ampermetru direct pe el nu cred ca ii face prea bine!

GOR is offline    Send Message via Google Talk to GOR Reply With Quote
Old 18-10-2006, 10:41   #150
Registered User

ixtl's Avatar

Acumulatorii NiMh se descarca cam cu ~1% pe zi, in functie de mai multi factori, temperatura ambianta fiind unul dintre ei.
Ala e icun incarcator rapid, si poti sa incarci orice capacitate mai mare decat cei "originali". Si chiar si mai mica, dar nu cu mult - depinde de incarcator. Perioada de incarcare o sa fie relativ proportionala.
Poti sa descarci acumulatoarele, dar nu cu un "bec", mai bine cu ceva de curent mic.

Old 18-10-2006, 12:31   #151
Registered User

nicolau.cosmin's Avatar

Quote:
Originally Posted by AlexandruD View Post
Canon A420, 2xDuracell 2300mAh. Total 633 poze, din care 228 cu blitz. Pacat ca nu mai e oferta de acumulatori Duracell cu 75 de mii bucata... Daca stiam luam mai multi de 4. Si cand ma gandesc ca atunci cand i-am cumparat am intrebat vanzatorul de ce sunt atat de ieftini si daca e ceva in neregula cu ei, asta fiind prin primavara.
Bai ce borfasi sunt astia care vand acumulatorii! Auzi, cica 75000 bucata este un pret de superoferta cand de fapt la acest pret sunt mai scumpi decat acumulatorii de aici din Germania. Chiar ieri am vazut la Saturn pachet de 4 acumulatori AA de 2700mAh la 10E si asta este pret normal iar cand o sa fie la superoferta cred ca o sa coste la jumatate de pret. Am sa ma duc sa-mi iau si eu ca sa am cand ma intorc in Romania.

nicolau.cosmin is offline    Reply With Quote
Old 18-10-2006, 16:33   #152
Registered User

AlexandruD's Avatar

Sa gasesti un pret corect in Romania e superoferta Si in orice caz, la 75 de mii bucata cat au fost in primavara, nu sunt mai scumpi decat in Germania, daca acolo sunt 10E 4 bucati.

AlexandruD is offline    Reply With Quote
Old 18-10-2006, 16:45   #153
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by nicolau.cosmin View Post
Bai ce borfasi sunt astia care vand acumulatorii! Auzi, cica 75000 bucata este un pret de superoferta cand de fapt la acest pret sunt mai scumpi decat acumulatorii de aici din Germania. Chiar ieri am vazut la Saturn pachet de 4 acumulatori AA de 2700mAh la 10E si asta este pret normal iar cand o sa fie la superoferta cred ca o sa coste la jumatate de pret. Am sa ma duc sa-mi iau si eu ca sa am cand ma intorc in Romania.

ca sa vezi ! Romania = Germania : F64 Studio - Acumulatori AA 1,2V Opiumex 2700mAh. 4 acumulatori de 2700mAh la 10 E !

Old 19-10-2006, 12:45   #154
Registered User

nicolau.cosmin's Avatar

Mir, acumulatorii la care ma refer sunt:1. marca GP, 2.sunt la pretul normal(deci mai pot scadea la pret pe cand in Romania la 10E erau deja la superoferta), 3.ce salariu are un roman si ce salariu are un neamt?
A propos, pentru ca esti fan Canon, stii cat este un Powershot G7 aici in Germania? Numai 460E!

nicolau.cosmin is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 12:49   #155
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Ei lasa ca venim si noi in 2007 la "tine" in Germania...adica in tata Europa

si hai sa incetam cu offtopicul

Old 19-10-2006, 15:50   #156
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Energizer rulez.

GP sint foarte buni si produc pentru multe branduri de pe piata. Acum citiva ani faceau si pentru Panasonic (mai exact cred ca faceau baterii pentru tot concernul Matsushita). Nu stiu daca mai e valabil. Daca faceti o intrebare la importatorul de GP cred ca puteti obtine o lista impresionanta de nume mari care vind GP sub propriul lor brand.
De Rayovac nu mai stiu nimic, sper ca mai sint bune. Intre 94 si 96 am distribuit Rayovac; erau made in US si se cam simtea ca e marfa americana.

Dezamagiri: Duracell si Varta de aici de pe piata. Nu stiu cum sint cele de-afara.

stiller is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 22:37   #157
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by ixtl View Post
Acumulatorii NiMh se descarca cam cu ~1% pe zi, in functie de mai multi factori, temperatura ambianta fiind unul dintre ei.
Ala e icun incarcator rapid, si poti sa incarci orice capacitate mai mare decat cei "originali". Si chiar si mai mica, dar nu cu mult - depinde de incarcator. Perioada de incarcare o sa fie relativ proportionala.
Poti sa descarci acumulatoarele, dar nu cu un "bec", mai bine cu ceva de curent mic.
Apropo de asta, a aparut de curand ceva genial, un nou tip de acumulatori, ceva hibrid. Sunt si acumulatori si baterii; vin gata incarcati. Inovatia consta in faptul ca nu se descarca asa de mult ca acumulatorii normali, si sunt mult mai ecologici. Nu contin nici mercur nici cadmiu. Partea de acumulator e tot Ni-Mh. Dupa ce ii incarci, daca ii lasi in sertar 6 luni, mai au 80% din capacitate. Dupa un an, mai au 70%. Mi se pare genial, mai ales daca nu sunt folositi in continuu.

Maica-mea de exemplu, care face poze din cand in cand, mai tot timpul isi gaseste acumulatorii descarcati, in aparat, dupa cateva luni...

Eu am luat vreo 20 de bucati AA si vreo 10 AAA, azi au venit, ii testez, si va zic cat si cum tin. Ideea mi se pare oricum foarte faina!

Battery Logic UK - HYBRIO batteries

Regards,
A.

AxA is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2006, 16:54   #158
1:72

AdyAero's Avatar

Ha !

am ratat aseara o 'superoferta', 4 acumulatori Varta 2500 cu incarcator, aveau pretul (pus gresit) 45,69 RONi in Cora. Am inteles ca daca ala e pretul de pe raft sunt OBLIGATI sa il vanda la pretul respectiv. Cand m-am intors dupa 1 ora nu mai aveau pret afisat, am intrebat-o pe tanti de la ghiseu si a zis ca 'a fost o greseala, pretul adevarat e de 160 RONi'

PS: am vazut ca aveau Varta de 2700 la 45 RONi 2 bucati parca. Eu cautam de fapt inca o pereche de Duracell cu 20 RONi dar nu am avut noroc, raftul era gol.

AdyAero is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2006, 17:43   #159
Moderator

kork's Avatar

Din pacate, la noi nu sunt obligati.

.-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- --

kork is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2006, 17:44   #160
Banned

.:indie:.'s Avatar

nu sunt obligati cu nimic sa vanda la pretul ala asa ca stai linistit,n`ai pierdut nimic, pretul e tot cel memorat de casa pe baza codului de bare, nu cel afisat.

LE: Kork, iar mi`ai luat-o inainte

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules