Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-11-2006, 15:42   #161 (permalink)
1:72

AdyAero's Avatar

Ce spuneti de astia? Am citit prin thread ca Hahnel sunt OK, la fel si magazinul.

AdyAero is offline    Reply With Quote
Old 15-11-2006, 15:03   #162 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

e valabil ce ai citit. daca te incanta timpul de incarcare ia-i.

Mir is online now    Reply With Quote
Old 07-05-2007, 15:33   #163 (permalink)
Registered User

Talking

Am o mare intrebare.
Intentionez sa imi cumpar aparatul fotodigital BenQ C740. Nu prea stiu cu sta treaba cu bateriile si acumulatori. este primul meu aparat.
Din cate am citit pe net, pe unele siteuri scrie ca necesita 2 baterii de tip AA. Pe altele scrie ca necesita 2 baterii AA alkaline.
As vrea sa stiu daca pot fi folositi acumulatori si daca da de care mA? Se pot folosi de orice mA? Asta ma rog.. daca se pot folosii acumulatorii.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

FotoFOTO is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2007, 16:15   #164 (permalink)
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

AA e marimea fizica a acumulatorilor sau bateriilor. AA sunt cunoscuti pe la noi si ca R6. Producatorii recomanda baterii alkaline pentru ca au putere mare si nu curg cand se descarca.
Acumulatori AA Ni-Mh poti folosi de oricare de la 1000mAh pana la 2700mAh, e vorba de capacitatea de stocare a energiei.

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2007, 02:22   #165 (permalink)
Registered User

poker_x's Avatar

Ce incarcator rapid recomandati pt niste acumulatori energizer de 2500? As vrea ca daca ii uit in priza, incarcatorul sa stie cand sunt incarcati si sa opreasca incarcarea
PS: bineinteles, sa fie cat mai ieftin (max 70-90 ron) ; nu ma intereseaza acumulatori inclusi

poker_x is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2007, 02:43   #166 (permalink)
Andyno

Alex2007's Avatar

Toate aparatele se opresc cand se trermina incarcarea.

Alex2007 is online now    Reply With Quote
Old 09-05-2007, 03:46   #167 (permalink)
Registered User

poker_x's Avatar

mai documenteaza-te

poker_x is offline    Reply With Quote
Old 03-09-2007, 12:43   #168 (permalink)
Registered User

de unde pot cumpara un incarcator de patru locuri pt acumulatori AA 2500Ah , iar incarcatorul sa fie fuji? multumesc!

georgescu58 is offline    Reply With Quote
Old 03-09-2007, 13:04   #169 (permalink)
Registered User

Dr Andrei's Avatar

De ce neaparat fuji ?

Dr Andrei is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2008, 18:55   #170 (permalink)
Registered User

Haw!

Am stat si m-am plictisit putin citind cam totul... legat de subiectul din titlu. Pana la urma mi-am dat seama ca lumea priveste acumulatorii Sanyo ca fiind ceva reusit.

Sanyo creaza acumulatori ce functioneaza cat de cat atat timp cat ii incarci cu rahaturi. (am voie sa zic "rahaturi", nu?). Nu sunt detectati corect dupa 1, 2 luni de utilizare.

Dintre toate incarcatoarele ce le gasesti in comert, foarte foarte putine au un controler adevarat si iti incarca CORECT acumulatorii, indiferent daca sunt de capacitatea Ξ , ψ sau chiar ж, dupa un algoritm predefinit, gandit de producatori si testat riguros pe sute de exemplare.

Anyway... eu am ales sa imi fac propriul incarcator utilizand A C E S T integrat. Baietii de la MAXIM chiar se pricep . Totul a decurs frumos: transportul pana in Romania a fost prompt (< 4 zile) piesele le-am gasit relativ usor... a trebuit sa inlocuiesc tranzistorii cu ceva echivalent (a durat cam 1 saptamana documentarea numai pentru tranzistori), iar apoi am facut designul pentru placa... cam 2 saptamani.

Rezultatul ? I own a state of the art charger for my Ni-Cd, Ni-Mh batt. .
Cred ca am cheltuit cam 25 de ron pe tot ce mi-a trebuit... si valoarea, daca ar fi sa vand incarcatorul... pai... ganditi-va ce stie:

Quote:
  • Charge 1 or 2 NiMH Cells
  • Detect and Avoid Charging Alkaline Cells
  • Precharge Deeply Depleted Cells
  • Fast Charge NiMH with -http://www.maxim-ic.com/images/Delta.gifV Termination Sensitivity of 2mV (typ)
  • Monitor Voltage, Temperature, and Time for Safety and Secondary Termination
  • Regulate Charge Current:
    • Linear Control (DS2711) (eu am ales acest mod de incarcare pentru ca era mai usor de contruit)
    • Switch-Mode Control (DS2712)
Click___A I C I___pentru o diagrama a procesului de incarcare

Aici voiam sa ajung... la cele 2 moduri in care poti baga curentul in acumulatori:
Linear Control este folosit cam peste tot din cauza ca e usor de implementat. Dezavantaje -> incalzirea acumulatorului = curentul maxim de incarcare este redus.
Switch-Mode e folosit de firmele serioase :P si in principiu ai posibilitatea de a incarca acumulatorii pe la 2 Amperi ca si cum ai utiliza Linear mode la 0.5 [folosind "impulsuri" ii incalzesti mult mai putin] + ca circuitul ar ocupa mai putin loc tocmai din cauza ca nu vei avea niciodata nevoie de un Ventilator, cum am vazut intr-un post cu mult anterior.

Mda... cu putina documentatie puteti realiza multe . E valabil si in programare dar si in munca de jos, hardware... cum ar fi sa iti faci un incarcator.

Ziceam SUS ca Sanyo nu sunt detectati corect... poi... incarcatorul facut de mine, cel propus de Maxim, are protectie destul de utila: nu iti incarca bateriile normale, alcalinele, acumulatorii f*t*ti (pot sa zic "f*t*ti", nu? ). De fiecare data cand vreau sa bag ceva curent in acumulatorii AAA de 1000 mAmp, trebuie sa ii fortez cu un jaf de transformator cam 1 minut, pana iau ceva curent si se modifica rezistenta interna... altfel primesc eroare la incarcare dupa vreo 20 de secunde.

Singurul mod in care as putea sa evit procesul de mai sus... ar fi sa ghicesc cand e cam gata acumulatorul si sa-l scot din mp3 player. Daca il scap si imi moare mp3'u... clar pierd 1 minut din viata facand prostia de sus.

So... Sanyo sucks.

Obs! Procesul de incarcare se opreste dupa ce acumulatorul trimite un impuls ... dupa acel impuls incarcarea daca nu e terminata, il cam termini tu pe el si nici nu obtii mai multa putere

---->> http://img513.imageshack.us/my.php?i...07fig03bp3.jpg
---->> http://media.maxim-ic.com/images/app.../3999Fig02.gif

Last edited by Captcha; 19-10-2008 at 19:20..

Captcha is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2008, 13:57   #171 (permalink)
Registered User

As vrea sa iau acesti acumulatori pentru aparatul foto(canon A620) * Sanyo Mignon HR-3U AA 2700mAh NiMH 4 buc. Blister.Vreau sa stiu daca sunt buni sau sa iau altceva.Multumesc

speedman2006 is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2008, 14:03   #172 (permalink)
Registered User

romeo_id's Avatar

Quote:
Originally Posted by speedman2006 View Post
As vrea sa iau acesti acumulatori pentru aparatul foto(canon A620) * Sanyo Mignon HR-3U AA 2700mAh NiMH 4 buc. Blister.Vreau sa stiu daca sunt buni sau sa iau altceva.Multumesc
La acelasi pret eu ti-as recomanda Maha Powerex 2700 mAh. Vezi ca au la f64.

romeo_id is offline    Reply With Quote
Old 08-11-2008, 16:31   #173 (permalink)
Registered User

tibit's Avatar

problema cu acumulatorii GP

am si eu nevoie de un sfat : am cumparat acum jumatate de an 4+2 acumulatori AA NIMH gp de 2500 si un incarcator gp PowerBanck mini.Aproximativ 6 luni au functionat bine fiind folositi doar la camera foto un Cannon A610 , adevarul e ca nici nu au fost icarcati mai mult de 10 ori in aceasta perioada, pana saptamana trecuta cand dupa incarcare nu au mai mers deloc.Pe acumulatori timpul de incarcare scris e de 16 ore.Acumulatori au stat aproximativ tot timpul in aparatul foto nefind scosi decat la incarcare.
Este normal sa ma tina doar atat si ce am gresit in folosirea lor?
Merci

tibit is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2008, 21:41   #174 (permalink)
Registered User

Smile's Avatar

Incarcator
azi am cumparat un incarcator+4 acumulatori GP2500. arata ca in prima poza. Desi aveam incarcator, am zis sa-mi iau altul+ acumulatori noi.

Primii acumulatori (Energizer2300) m-au tinut un an, incarcati cu un incarcator Varta Urmatorii acumulatori au fost GP2500 care m-au tinut f putin.La cate poze am facut, as zice ca max 6 luni. Mi-am zis ca o fi din cauza incarcatorului, de-aia i-am luat pe astia cu tot cu incarcator de la ei.

pe acumulatori am vazut ca scrie 1.2V iar pe incarcatorul meu scrie:
-AA 2x(2.8V....230mA 0.644VA)
-AAA 2x(2.8V....100mA 0.308VA)
9-V-x(9.0...20mA 0.18VA)

La datele astea e posibil sa imi buseasca incarcatorul bateriile? am si observat urme de "mucegai" pe el, de parca s-ar fi scurs ceva din baterii.

Smile is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2008, 14:14   #175 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

nu's asa tare pe electronica, shtiu doar ca incarcarea unui acumulator se face la o tensiune CEL PUTIN mai mare decat cea nominala pe care o poate da el. Deci chiar ca-i incarci la 10 V, la 1.3, sau la 50, tot cam aia e... atat doar ca-i "solicita" mai mult, se incing mai tare, se incarca ce-i drept si mai repede, daca incarcatorul asigura un curent suficient de mare...
daca acumulatorii resp. nu's capabili sa fie incarcate asha "tare" pot sa aiba scurgeri

nu cred ca-i problema ca incarca la tensiunile alea, mi se par ff ok

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2008, 20:33   #176 (permalink)
Registered User

parerea mea energizer sunt cei mai buni...cei de 2500!! p un canon a580 m-au tinut cam o saptamana...in jur de 300 de poze

danudada is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2008, 21:16   #177 (permalink)

Phasola's Avatar

Quote:
Originally Posted by danudada View Post
parerea mea energizer sunt cei mai buni...cei de 2500!! p un canon a580 m-au tinut cam o saptamana...in jur de 300 de poze
Am facut 500 de poze cu flash cu 2 eneloop...
The best engine in the world is the vagina, it takes any size piston, its self lubricating, starts with 1 finger, and every 4 weeks does its own oil change. It's just a pity the management system is so fucking temperamental.

Phasola is offline    Reply With Quote
Old 12-12-2008, 17:55   #178 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by romeo_id View Post
La acelasi pret eu ti-as recomanda Maha Powerex 2700 mAh. Vezi ca au la f64.
am io dinaia, si tin mai putin decat acumulatorii carrefour de 2100... Mult mai putin

marqq is offline    Reply With Quote
Old 12-12-2008, 18:18   #179 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

sony de 2700 (parca ) m-au tinut ff putin, dar incarcau mult mai repede ca maha-uri sau GP-uri
de 2 ani am gp de 2600... merg perfect, tin la fel de mult, incarca repede...

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 08-04-2009, 00:23   #180 (permalink)
Registered User

copii, cei mai buni acumulatori sunt cei de la panasonic. pe ai mei ii folosesc la camera foto. in ceea ce priveste mp3-playerele, am observat ca cei de la sony fac treaba buna. duracell-urile si energizer-ele sunt ok, iar singurii acumulatori care m-au dezamagit au fost cei de la sanyo, care dupa vreo 20 de incarcari au inceput sa se descarce rapid automat. deci, fara sanyo si eneloop(chiar daca sunt made in japan). despre gp nu stiu decat ca sunt cei ma vinduti...dar eu m-am ferit mereu sa cumpar asa ceva. si ca sa nu uit....odata am cumparat 2 acumulatori r6 no name made in china, si am fost extrem de multumit de ei. nu m-as fi asteptat niciodata ca niste acumulatori no name made in china sa fie mai buni decat cei de la sanyo, made in japan. toti acumulatorii testati de mine aveau intre 2500-2700(am tinut cont si de asta in timp ce mi-am facut o opinie generala despre acumulatori). sper ca observatiile mele sa va fie de ajutor........

edydear21 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules