Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

Thread Tools
Old 13-11-2007, 23:03   #201
Registered User

marqq's Avatar

nu am poze de nunta pe net.
Si da 85% din poze le fac cu 50 1.4.
Lucrez chiar si cu 1.4 lucru care imi permite sa izolez subiectul si de la distante mai mari..
In fine...mie nu imi place sa ma bag in sufletul nuntasilor, asa ca pot folosi 50mm. Recunosc ca nu e usor, si ca ma gandesc des la 35mm 1.4 sau la un 5d

Canon 5D + BG E4, Canon 350D silver + BG E3 + ecran de focus Haoda, Canon G5
AF: Canon EF-S 18-55, f/3.5-5.6, Canon EF 28-70 f/3.5-4.5 mII, Canon EF 50 f/1.4 USM,
M42 CZJ S 135mm f/3.5 MC, Helios44m-4 58mm f/2
Canon Speedlite 430EX

DE VANZARE: Mir 1B 37mm f/2.8

marqq is offline    Reply With Quote
Old 13-11-2007, 23:04   #202
Registered User

Fara nici o suparare... fotografiile sunt ok. Colajele in schimb......strica tot. Bine.. eu am si o problema cu genul asta de colaje... nu imi plac. Dar asta e optiune pur personala, unora le place genul....chiar am avut clienti care au cerut fix asa ceva.

yyan is offline    Reply With Quote
Old 13-11-2007, 23:33   #203
Registered User

Eu nu am vrut sa zic nimic de colaje, ca discutam de fotografii. Colajele sunt dupa gustul si preferintele clientilor. Am vazut si colaje bune, si dezastruoase. Astea le-as incadra undeva la medii catre slabe. Unele sunt bunicele, altele sunt dezastru. Deci trag media in jos.

@Marqq, daca nu ai poze de nunta pe net, pune aici cateva, sa ne lamurim si noi. Ca vorba lui Mir, nu sunt convins ca stii despre ce vorbesti pana nu vad niste poze acolo. Hai, ca promit ca mai pun si eu.

adipelcz is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 02:35   #204
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by adipelcz View Post
@Marqq, daca nu ai poze de nunta pe net, pune aici cateva, sa ne lamurim si noi. Ca vorba lui Mir, nu sunt convins ca stii despre ce vorbesti pana nu vad niste poze acolo.
Nu tin mortis sa te conving de nimic. Daca tu consideri ca vorbesc aiurea, exista optiunea ignore user.
Am sa pun si pe net poze de nunta, odata cu refacerea saitului meu Promit!

AF: Canon EF-S 18-55, f/3.5-5.6, Canon EF 28-70 f/3.5-4.5 mII, Canon EF 50 f/1.4 USM,
Canon Speedlite 430EX

Old 14-11-2007, 03:26   #205
Registered User

Nu trebuie sa-mi demonstrezi mie ceva. Eu eram curios sa vad cum arata pozele de nunta facute la restaurant fara blitz, cu un obiectiv de 50mm, la f/1.4. Nimic mai mult. Sunt curios mai ales din punct de vedere al incadrarilor, cum te descurci cu el.

Nu cred ca-i asa greu ca atunci cand spui ca nu-ti convine ca eu am dat cu blitz la poza aia si se vede lumina aiurea (nu ca n-ar fi asa), sa vii cu un exemplu personal in care sa arati clar ca ceea ce sustii in teorie se poate face si practic.

Old 14-11-2007, 09:19   #206
Psychedelic mind

TranceRem's Avatar

sculele mele sunt de departe ceva adecvat unui eveniment ( 350d 17-50 tamron ). restul au fost obiective imprumutate. Nu imi permit sa zic ca am facut bine sau nu ce-am facut, pentru ca sunt inca la inceput, mai am multe de invatat. In legatura cu blitul outdoor, pot sa zic doar ca l-am folosit pentru ca, din lipsa timpului pentru a duce o sedinta si cum vizorul de la 350d este asa de magnific ( inca ma mai inseala si lcd-ul la unele fotografii), am ales acele umbre barbare decat o expunere ratata sau negrul din jurul ochilor.

TranceRem is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 09:33   #207
Registered User

IL_Conte's Avatar

hai poate se anima si topicul asta, cm inghetase in ultima vreme....

IL_Conte is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 12:47   #208
Registered User

marqq's Avatar

adi..la biserica e mai intunecat si mai mic spatiul decat la restaurant, si tot fara flash trag. Bineinteles ca nu am sa stau sa scobesc dupa dvd-urile cu nunti, sa fac o selectie, numai ca sa fii tu sigur ca am habar cu ce se mananca.

Canon Speedlite 430EX

Old 14-11-2007, 18:15   #209
Registered User

@Marqq: Asa le spui si clientilor cand iti cer sa le arati ceea ce faci?

Asta e o scuza puerila. Nu se poate sa nu ai 2-3 poze facute la ultima nunta la indemana sa pui aici. Asadar, nu pot sa cred decat ca nu vrei sa pui poze aici, si nicidecum ca ti-e greu sa le cauti.

@TraceRem: pai daca sculele sunt mai mult decat adecvate, atunci nu te plange ca din cauza lor ai dat cu blitzul, ca vizorul, ca etc. Ori sunt adecvate, ori nu. De fapt recunoaste ca greseala e a ta si nu a aparaturii. Si nu vad ce legatura are lipsa timpului pentru sedinta foto cu faptul ca nu stii sa dai un fill cum trebuie. Scuza-mi stilul dur de a da replici, dar scuzele astea sunt inacceptabile.

Old 14-11-2007, 18:24   #210
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Ce treaba au clientii cu pusul imaginilor pe forum ? Il platesti tu pe marqq cu ceva de vrei sa iti arate poze ? ce catig are de pe urma ta ? Sau poate nu vrea sa-si dezvaluie tehnica oricui Sau poate are contract cu clientii si nu are voie sa puna pozele in public. Eu personal asa am cu o parte din clienti, si desigur, costa mai mult.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 20:58   #211
Registered User

Daca voi tot nu va inghesuitzi sa puneti poze, pun eu cateva de la o sedintza foto cu o mireasa. Dupa nunta.
Attached Images
File Type: jpg PP-180-copy-res.jpg (94.3 KB, 108 views)
File Type: jpg PP-169-copy2---res.jpg (99.4 KB, 107 views)
File Type: jpg PP-136-copy3-res.jpg (198.4 KB, 83 views)
File Type: jpg PP-120-copy-res.jpg (82.8 KB, 105 views)
File Type: jpg PP-50-copy-res.jpg (99.6 KB, 106 views)

Old 14-11-2007, 21:16   #212
Registered User

Mir, pai tocmai tu care imi cereai mie poze sa arat, spui asta? Adica eu trebuie sa pun poze sa arat ca stiu ce vorbesc, dar altii nu trebuie. Noi STIM ca ei se pricep, nu e nevoie de poze. In fond nu eu am inceput asta. Eu am criticat ce-am vazut, si mi s-au cerut poze. Am pus, deci mi se pare normal sa cer si eu acum tuturor celor care vin sa critice.

Marqq nu a spus ca are in contracte clauze de confidentialitate a imaginilor realizate. A spus ca ii e lene sa caute prin DVD-urile de nunta si sa faca selectie sa puna pe forum, de parca n-ar avea niciun JPG amarat in tot calculatorul.

Nu inteleg de ce trebuie sa coste mai mult faptul ca nu faci publice fotografiile. Asta ar fi normal sa fie o optiune a mirilor fara sa implice costuri suplimentare, cel putin dupa parerea mea.

Asadar, ori nu mai cere nimeni fotografii si fiecare pune ce vrea si cand vrea, ori punem toti. Sa fie egalitate.

@Yyan, excelenta locatie, pusa bine in valoare. Primele doua imi plac foarte mult. A 3-a si ultima nu-mi plac pentru ca-s putin strambe si asta sugereaza neglijenta. Eventual daca le inclinai ceva mai mult se intelegea ca asta a fost intentia. Asa, parca nu-s nici drepte nici inclinate. Sunt frumoase, dar mie imi vine sa le indrept. A 4-a nu-mi spune mare lucru dar imi place lumina si DOF-ul bine ales. Oricum, felicitari pentru ele, pe ansamblu imi plac si se vede ca ai avut inspiratie.

Old 14-11-2007, 21:28   #213
Registered User

kiphtea69's Avatar

yyan, prima cred ca e pe gustul lui Mir (un pic de softness) iar a doua are o "geometrie" deosebita, un pic chiar spre "hi-tech"...cel putin asa imi da mie sentimentul. Gresesc daca spun ca locatia este in Mamaia langa hotel Condor ?

kiphtea69 is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 21:30   #214
Registered User

Nu gresesti. Aia e locatia. Mare pacat ca pe timp de vara nu o pot folosi...

Old 14-11-2007, 21:42   #215
Registered User

marqq's Avatar

bai adiplex.
1 Chiar nu am nici un jpeg de la nici o nunta in comp. Am HD-ul de 80G si daca as stoca pozele in comp, intr-o saptamana-doua ar fi plin. Am doar niste aranjamente florale, niste poze de produs, si niste balarii trase azi noapte.
2 Daca iti spun ca nu pun poze pe net, nu trebuie sa mai intinzi pelteaua inutil.
3 nu te-a obligat nimeni sa pui nimic.Ti s-a cerut asa cum mi-ai cerut tu mie prima data. Tu te-ai conformat, eu nu! Te oftici?
4. daca mai ai rabdare cam 2 saptamani ai sa vezi si poze d-ale mele.
@yyan interesant stilul foarte soft. Photoshop mult si bine.place si pielea aranjata.Totusi nu are legatura cu fotografia de nunta

Canon Speedlite 430EX

Old 14-11-2007, 21:49   #216
Registered User

IL_Conte's Avatar

poate intra si harpa....

Old 14-11-2007, 21:58   #217
Registered User

Marqq, nu cred ca ti-am pocit nick-name-ul pe undeva, asa ca te rog sa procedezi la fel.

In rest, fie cum zici tu.

Old 14-11-2007, 21:59   #218
Registered User

Master_Puppets's Avatar

Ultimul slide de nunta facut.
Stiu, e un pic cam mare, cam lung si e executabil. Nu va opreste nimeni sa-l scanati dupa ce-l descarcati.
Sunt in el cateva poze care ar fi trebuit scoase dar am avut motive obiective pentru a le pastra.
Attached Images
File Type: jpg Nunta_2007_10_07_IMG_0048.jpg (48.7 KB, 81 views)

Master_Puppets is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 22:34   #219
Registered User

IL_Conte's Avatar

aratati ce este mai bun la voi, sa vedem fotografii si sa citim ceva critici la ele mai invatam si noi cate ceva. (nu mai fiti rautaciosi)

Old 14-11-2007, 23:39   #220
Registered User

kpk1's Avatar

Ha !

Quote:
Originally Posted by Master_Puppets View Post
Ultimul slide de nunta facut.
Stiu, e un pic cam mare, cam lung si e executabil. Nu va opreste nimeni sa-l scanati dupa ce-l descarcati.
Sunt in el cateva poze care ar fi trebuit scoase dar am avut motive obiective pentru a le pastra.
De admirat. Felicitari !

Observ la cadrele de interior un stil aparte de flashuit: stand sau bracket sau ... ???

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules