![]() |
| | #221 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Master_Puppets, sincere felicitari. Fotografiile sunt de nota 10. Ce m-a impresionat este faptul ca esti un fotograf complet. Ai si portrete si cadre regizate bune si nici la capitoul fotojurnalism nu stai mai prejos. Momentele surprinse sunt deosebite iar nunta cred ca a fost una de exceptie. Se vede efortul depus si talentul. Ca o mica observatie, in unele fotografii mireasa este foarte retusata, iar in altele nu. Retusul este bun, dar sa fie peste tot . | ||
|
| | #222 | ||
| Si mie mi-au placut mult. esti meserias daca ai reusit sa fii peste tot la nunta aia eu ma oftic uneori cand imi dau seama ca ar fi trebuit sa fiu in celalt capat al incaperii, si pana ajung acolo, momentul trece (chiar...ai fost singur?)Ce folosesti pt slide?
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Canon 5D + BG E4, Canon 350D silver + BG E3 + ecran de focus Haoda, Canon G5 AF: Canon EF-S 18-55, f/3.5-5.6, Canon EF 28-70 f/3.5-4.5 mII, Canon EF 50 f/1.4 USM, M42 CZJ S 135mm f/3.5 MC, Helios44m-4 58mm f/2 Canon Speedlite 430EX DE VANZARE: Mir 1B 37mm f/2.8 | |||
|
| | #223 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Daca te uiti cu atentie, se vede in spalsh screen cand deschizi slideshow-ul: Photodex ProShow Gold. | ||
|
| | #224 | ||
| Multumesc pentru comentarii, dar m-au ajutat si mirii f mult. Quote:
. Din cauza prelurarii si a actionului de resize care a continut si ceva sharpening in unele pozele a aparut un noise excesiv sau au iesit in evidenta prea mult defectele pielii. Din acest motiv am retusat doar anumite poze.Quote:
Nu, am o asistenta care ma ajuta. Si cum a spus si adipelcz, folosesc Photodex Proshow. Dupa mine, nunta facuta cum trebuie, este cel mai complet job in domeniu deoarece poate contine destule alte genuri de fotografie: foto-jurnalism, lucru cu studio/lumini, fotografia de produs/macro dar mai putin etc. [altele nu-mi mai vin acum in minte]
__________________ So fell autumn rain. | |||
|
| | #225 | ||
| felicitari dar putin ca prea lungut slide-ul, pentru ei va fi ok, ca au fost direct implicati, dar pentru 3rd party ca mine si/sau altii e lungut inca odata felicitari
__________________ Canon EOS 20D Tamron 17-50mm f2.8 Canon EF 50mm f1.4 Canon EF 70-200mm F4 L Canon Speedlight 430EX | |||
|
| | #226 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | @Master_Puppets: Mai adaug eu fotografie de portret, arhitectura, lucru sub presiunea timpului, responsabilitate mare si imposibilitatea de a repeta momentele, lucrul cu oameni care nu e mereu usor, etc. Sunt multe lucruri care fac dificila sarcina de a fotografia bine o nunta. | ||
|
| | #227 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | va salut pe toti! ieri am citit parerile voastre cu nuntile. interesant si util! azi la birou - a se citi bufet - nu prea aveam liniste (berea) si am luat ziaru local (iasi "evenimentul") si am luat la rind anunturile cu filmari , foto si sonorizari. stupooareeee!!! "profesionistii" din ziar (am ales 2 din vreo 10 anunturi) au fuji 5700 !!!! comentarii...???!!! | ||
|
| | #228 | ||
| mai greseste cine ii alege pe acei "profesionisti", nu ei ca vor sa faca un ban "cinstit" .
__________________ Canon 40D/BG-E2N + 15 2.8 + 24-105 4 IS L USM + 50 1.4 USM + 70-200 4 L USM + 300 4 IS L USM + 580EX AMD 6400+ BE,4GB DDR800,250WD,7600GTextreme si'alte chestii pe care le folosesc din ce in ce mai rar. | |||
|
| | #229 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: bucharest | si daca au un mark si .. dar il folosesc in full auto si cu blitzul in direct e mai bine ? (credema ca sunt si dinastia si pozele le ies mai proaste decat ti-ai imagina) mai greseste cine ii alege pe acei "profesionisti", nu ei ca vor sa faca un ban "cinstit" http://forum.computergames.ro/../../...es/biggrin.gif. sincer mi se pare cinstit miri dau 3 mil pe "profesionisti" si primesc poze "profesioniste" de 3 mil | ||
|
| | #230 | ||
| Corect. Insa practica nu este sa negociezi $$$ fara a consulta marfa. Cine se uita la bani si-o merita din plin. | |||
|
| | #231 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Voi aveti idee ca de fapt majoritatea mirilor care primesc astfel de poze, sunt in realitate multumiti cu ce au primit si ca nu ar putea face diferenta, in aceeasi masura in care o face un fotograf cunoscator? Unii miri nu pot sesiza diferenta intre un blitz direct si unul bounced. Asa ca nu are rost sa le plangem de mila acelor oameni pe la colturile forumurilor. Cata vreme majoritatea "fotografilor" de nunta sunt de genul asta, inseamna ca ei au o piata, ca daca nu ar avea ar disparea natural. Dar cine sa le ia locul? Cei 10-15 fotografi buni din tara. Au loc saptamanal MII DE NUNTI. Fotografii se fac la majoritatea si nu pot exista mii de fotografi buni. E ca si cum ne-am plagne de existenta daciilor vechi de 20 de ani pe strada. E inadmisibil, ar trebui sa fie doar masini de la 30.000 euro in sus. Cam asa suna toate plangerile de genul asta. Trebuie sa existe diversitate pe piata si cine poate face diferenta si stie ce vrea, gaseste si mai bun, desigur pe alti bani. Nu putem compara servicii de 100-150 euro cu servicii de 1000 euro. Nu-i putem judeca gresit pe cei care iau 100 euro si fac praf totul. Mirii care ii iau, poate ca nu au posibilitatea de a plati mai mult, si au de ales intre poze proaste si ... fara poze. A, ca exista unii care vin cu aparatura scumpa si nu stiu s-o foloseasca si iau bani multi, pai nu e vina lor, ci a clientilor. Voi ati arunca cu pietre intr-un producator chinez care vine masini la preturi de Audi, Bmw, dar care sunt mult mai proaste? NU, ati spune ca cine cumpara e fraier. De ce nu ar fi la fel si in fotografia de nunta? | ||
|
| | #232 | ||
| Desigur ca e vina clientilor. Si tine de cultura. Din pacate clientul trebuie educat. Sau cel deja educat.... stie ce cauta, si pentru acel client suntem noi, cei care le plangem de mila celorlati pe la "colturile forumurilor" ( sincer...nu am inteles expresia asta cu "colturile forumurilor" ...poate vrei sa o explici .. ) Si daca majoritatea sunt fotografi slabi asta inseamna inseamna o realitate, nici pe departe o normalitate. Multe lucruri nu sunt normale pe lumea asta, si nu ne poti forta tu sa le acceptam doar pentru ca exista.... Diversitate pe piata nu insemana servicii proaste, ci doar "diferite" . Incurci termenii. Da, nivelul de trai prost ii impinge la achizitionarea de servicii slabe, nici asta nu este normal. Scuza ca un serviciu e PROST doar pentru ca este ieftin ( 100 E ) e cea mai proasta scuza posibila. Eu zic ca este prost pentru ca nu poate fotograful mai mult, nu pentru ca e nevoit sa ia 100E . Se poate face treaba buna si cu BUN SIMT si profesionalism si pe bani putini. OK, se poate reduce numarul de poze, dar se poat livra 50 cadre foarte bune la care muncesti ulterior 3 ore in Photoshop, nu 500 cadre trase la compresia maxima sa intre pe cardul de 512MB si neprelucrate Am tot dreptul sa-i judec pe acei fotografi care cer 100 E pe un serviciu PROST .Cum ziceam mai sus, clientul trebuie educat/invatat/cultivat sa nu mai accepte serviciu prost chiar daca e ieftin. Fotograful nu are nicio scuza ca nu se pricepe. Se pot face fotografii EXCELENTE si cu un Canon D30 sau 300D la ora actuala, care costa 150...300E second hand, adica cat au dat pe prostia de Fuji 5900, si cu putina straduinta la prelucrare. Asa ca repet, NU AU NICIO SCUZA ! exemplul dat de tine cu masina e fictiv, nu exista in realitate, tocmai pentru ca ar fi imposibil. Da, si toata lumea ar da in ei cu pietre, adica nimeni nu ar cumpara acea masina, deci de aia nu exista.... deci vino cu un exemplu real... daca vrei sa compari realitatea din fotografia de nunta cu ceva..... | |||
|
| | #233 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | "colturile forumurilor"...forumul in ziua de azi e un mijloc de comunicare asa cum era cea directa, fata in fata in trecut. Si asemeni oamenilor care stateau la colt de strada sa povesteasca ceva, acum stau pe la "colt de forum"...nu am spus-o cu un sens peiorativ. Nu am spus ca e normalitate. Intrebarea e: Ce anume facem concret in afara de a ne plange pentru a schimba realitatea (nu neaparat normala) din fotografia de nunta? Daca doar ne plangem pe forumuri ca majoritatea fotografilor sunt incredibil de jalnici nu rezolvam nimic. Apoi, cine defineste ce inseamna fotografii de nunta proaste, mediocre, bune, exceptionale? Zici de profesionalism pe bani putini. Arata-mi tu profesionistul care stie ce face si care prefera sa isi ocupe o sambata sau o duminica tragand o nunta cu 100 euro si care sa implice munca putina. Tu ai face asta? Nu cred. Eu nu as face asta, tocmai pentru ca pot sa ii refuz elegant pe cei cu suta si sa astept poate vin unii care sunt dispusi sa dea 500. Deci sansele sa gasesti fotografi profesionisti de nunta care stiu bine ce fac, si care sa aiba o oferta low-budget este practic inexistenta. Pentru ca nu se complica pentru o suma asa de mica. Eu consider ca in 100 Euro nu poti oferi un serviciu BUN. 50 de fotografii foarte bune nu inseamna un serviciu bun, pentru ca implica automat faptul ca nu poti acoperi evenimentul suficient. Se va gasi unul care sa le dea 200 de cadre mediocre si care sa fie preferat. Daca ti-e foame si mananci un graunte de caviar nu te saturi, nu? A fost aia o masa buna? Nu cred, pentru ca e insuficienta. Mai buna e o felie de paine in cazul asta. Trebuie sa existe un echilibru minim intre calitate si cantitate. Si la 100 euro nu le poti avea pe ambele, iar 99% vor alege cantitatea la banii aia, nu calitatea. Nu ii apar pe cei care ofera servicii proaste, doar combat faptul ca toti se plang de existenta lor (chiar si ei, culmea), dar nu fac nimic concret pentru a creste nivelul de calitate. Mir, tu ai in oferta ta pentru nunti un pachet de servicii care costa 100 euro? Daca nu ai, de ce nu? | ||
|
| | #234 | ||||||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Tu ce preferi ? O melodie frumoasa care iti place, sau sa asculti 10 CD-uri de muzica care te scoate din sarite ( era sa scriu un gen anume... ) ? asa se poate face comparatia ... Quote:
Exemple ai mai sus ....au intrebat...le-am raspuns...atat cat ne pricepem..... invitam pe cei mai invatati sa expuna mai multe chiar aici pe forum. Linkuri, etc...chiar mura in gura nu se poate, trebuie sa-si dea si ei interesul. Quote:
da. chiar am. 1 ora, ceremonia de la Biserica - 100E. Acolo amatorii chiar nu pot face fotografii, in primul rand din cauza luminii, apoi ca nu stiu cursul evenimentului, nu au aparatura necesara pt locatie, si ar incurca mai mult ceremonia/preotii daca s-ar aduna toti invitatii buluc sa faca poze. Dupa mine, e cea mai importanta parte a nuntii, fastuoasa, esenta evenimentului. Dupa aia, petrecerea e o invalmasala...se poate "documenta" de orice amator cu minime cunostiinte in domniul foto si un aparat decent. Nu e vorba de imagini artistice.... Si in primul rand nu am "pachete de servicii". Pretul il fac in functie de ce are nevoie clientul, pot sa fiu prezent de la 10 minute pana la 24 ore, pot face de la 1 cadru pana la cate mii de cadre vrea clientul, depinde de cate evenimente sunt, de locatie, de numarul de invitati, de volumul de munca cerut. totul este flexibil. De exemplu clientul poate sa zica. Am buget de 75 E. Ce servicii imi poti oferii de 75 E ? Si ii fac oferta, cat pot sa acopar din eveniment.... Sau are buget de 2000 E. Atunci pentru ridicarea standardului calitatii pot aduce si luminile de studio, si in locatie sa instalam un mic cadru mirific pentru fotografii cu cuplurile, sau pot aduce asistent care sa ma ajute. Oferta este foarte larga si pentru toate buzunarele. La tine daca vine un client si iti ofera 100E tu il refuzi .....ca poate prinzi unul cu 500E ( asa ai afirmat mai sus ).... Eu nu il refuz, ci ii arat ce pot sa-i ofer de 100 E, ce pot sa-i ofer de 150 E, ce pot sa-i ofer de 300E si ce pot sa-i ofer de 500E ...poate se razgandeste si am castigat unul cu 500E...nu sa astept....ca poate pica unuil direct cu 500. Sau ma ocup o ora la 100E cat a oferit initial, canvingandu-l ca-i ofer calitate. Apoi mai prind 4 ceremonii de cate o ora in aceeasi zi, si in 5 ore am castigat 500 E, pe cand tu ai asteptat si poate ai luat un client de 500E, dar muncesti 14 ore toata noaptea. care e mai avantajat ? ![]() Dar intre 10 si 1000 cadre ofer aceeasi calitate a rezultatului. Sa nu-mi spui ca peste 40 de ani, un cuplu de batrani se uita altfel la 200 de poze de la nunta si altfel la 30 de poze de la nunta ....ca nu te cred. Last edited by Mir; 29-11-2007 at 15:33. | |||||||||
|
| | #235 | ||
| Master_Puppets , destul de tarziu, insa voiam sa-ti transmit si eu felicitari. Sunt cateva care par putin exagerate din shaddow/highlights, insa celelalte sunt foarte bune.Si punerea in scena de asemenea.
__________________ Canon 40d 17-85 IS USM | |||
|
| | #236 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Mir, in mare sunt de acord cu tine. Singura parte cu care sunt de acord este acoperirea partiala a evenimentului. Aici avem un mod de a privi lucrurile complet diferit. Eu nu fac nunti pe jumatate. Si am preturi incepand de la o anumita suma. Daca vin clientii cu un buget mai mic in cap si e sa se razgandeasca, oricum vin la mine si platesc suma minima, pentru ca ma vor pe mine ca fotograf. Nu voi oferi servicii de genul doar la biserica, sau doar inceputul petrecerii, etc. Prefer sa fac un lucru pe de-a intregul. Nu spun ca modul tau e gresit, pentru ca fiecare isi face oferta cum crede mai bine. Legat de intrebarea ta, cu cine-i mai avantajat: in cazul meu, CLIENTUL este. Toti clientii mei vor avea fotografiile facute de mine pentru tot evenimentul. Ai tai, chiar daca tu iesi in castig fianciar, vor avea poze bune doar pentru o mica parte din eveniment si probabil niste poze varza din rest. Cu ce isi fac ei un album al nuntii? Te simti bine cand stii ca intr-un album, langa pozele tale stau inca o suta de porcarii? Eu nu. Eu vreau sa am toti clientii foarte multumiti. Ca platesc un pret pt asta, si ca pretul minim e unul nu f. mic...e alta poveste. | ||
|
| | #237 | ||
| Quote:
Scenariul deruleaza in felul urmator. 1. Clientul cu 100 E a venit la tine ( tu = fotograf foarte bun ) si l-ai refuzat, caci tariful tau e de sa zicem 500 E...a plecat ....hai poate i-ai face pozele la 400E, dar nu are baii si pleaca 2. Acelasi client ajunge la mine cu 100E ( eu = tot fotograf bun, ca tine ), tariful meu tot 500E , dar nu il refuz si ii zic ca de 100 E ii fac biserica frumos artistic.... se gandeste 3. Se duce la un fotograf prost, acesta ii cere 200 E pe toata nunta. Clientul ii propune 100 E pe petrecere. Fotograful e de acord ( ca oricum nu prea are clienti caci nu l-a recomandat nimeni si e cu foamea in gat dupa bani ) 4. Clientul se intoarce la mine si are biserica - 100E poze bune, plus 100E petrecerea poze proaste Daca nu ar fi existat pct 2( adica eu), clientul ar fi plecat de la tine, si fericit, ajungea la fotograful prost de unde avea de 200 E poze proaste ! Cam asa sta treaba, pt un client informat, pretentios dar cu situatie financiara mai slaba.... Si da, prefer sa aiba fotografii facute de mine macar la o parte din eveniment, sa zicem cele de la biserica, macar stiu ca sunt foarte bune Decat sa dea putin mai mult pt un fotograf care sa faca tot evenimentul, dar prost ....Eu sunt multumit, daca vrea si clientul calitate pe toata durata evenimentului, eu ii ofer posibilitatea ! alegerea este a lui. Caliateta se plateste, si timpul de asemenea. Eu nu fac rabat la calitate in favoarea timpului. daca unii fotografi prefera sa lucreze de mantuiala mai mult timp, tot evenimentul pe bani putini, este politica lor, si eu nu sunt de acord cu ea. Inteleg ca nici tu nu faci, si preferi sa refuzi clientul daca nu are bani cat ai cerut tu. Atunci clientul ce o sa faca?, o sa se duca la un "fotogarf" care o sa-i dea tot evenimentul varza ! Nu era mai bine sa aiba macar cateva zeci de fotografii bune de pus in rama de la tine ? sa-l unga pe suflet ? Iar tu castigai bani si munceai mai putin..... Last edited by Mir; 29-11-2007 at 16:46. | |||
|
| | #238 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Eu am spus relativ la situatia urmatoare: Eu am un client cu 500 euro si tu ai 5 cu 100. In cazul asta e cum zic eu. Daca eu nu am client si tu ai 5 cu 100, da, atunci clientul ala de l-am refuzat eu nu e castigat si e cum zici tu. Tu in momentul in care te-ai angajat ca faci o ceremonie religioasa, ti-ai ratat sansa de a mai avea o nunta full in ziua respectiva. Zic bine? Daca peste 2 saptamani vine un client care ti-ar da 1000 pe o nunta full, il vei refuza pentru ca deocamdata ai 1 client cu 100 pentru care ai de lucru o ora la biserica. Ce faci? Nu te zgarii putin pe ochi? Poate ca pana la urma ramai cu acel singur client de 100. Eu nu abordez problema in modul asta. Atata tot. Daca nu sunt full de nunti, pot face altceva in timpul ala si nu sufar ca nu am 40 de nunti pe an. Prefer sa am 20 full. | ||
|
| | #239 | ||
| da, eu am 5 cu 100, tu ai 1 cu 500 si 4 care i-ai refuzat si au plecat la fotografi prosti deci in unicul eveniment fastuos din viata lor nu vor avea poze bune doar pt ca nu au avut buget... ( tu singur spuneai ca sunt foarte putini fotografi buni, deci probabilitatea cea mai mare e ca acei pe care i-ai refuzat , caci au bani putini sa ajunga la servici proaste ) . Deci tot cum zic eu e mai bine. pt noi, financiar e lafel. 5 clienti de-ai mei sunt multumiti ca au poze bune macar la biserica si bucurosi ca au dat putini bani, 1 client de-al tau e foarte multumit si 4 potentiali clienti de-ai tai o sa se zgarie pe ochi ca nu ti-au dat tie 500E pt un serviciu bun, eu muncesc 5 ore ( plus vreo 2 ore deplasarile ), tu muncesti 14 ore.. Do the math !Si nu ma zgariu pe ochi pt cel de 1000, pentru ca e il iau si pe acesta mentionand in contract ca 1 ora si 30 minute lipsesc lasand numai ajutorul meu, caci fix la acea ora la care lipsesc, nu se intampla nimic important oricum, pentru ca suntla mireasa acasa, unde face foarte bine fotografii si ajutorul meu . Cel mult ii fac o reducere de 50E din bugetul initial si toata lumea e fericita.Iar daca nu apare un client de 100 E, poate mai apar 2 "biserici" la ore diferite, si muncesc mai putin. Nici eu nu tin sa fiu full cu nuntile, nu ma gariu pe ochi. E mai important timpul liber ![]() | |||
|
| | #240 | ||
| Amandoi aveti dreptate.Sunt moduri diferite de-a aborda problema. Personal , am acelasi principiu cu Adi. Oricum, ala care e dispus sa dea 100 E, va apela la fotograful prost, care ii face toata nunta, nu va mai scoate inca 100E din buzunar pentru imagini foarte bune la biserica. Si din punctul lui Mir de vedere poti face 500E intr-o zi.Faci 5 cununii religioase care sunt la ore diferite - si scapi si de noaptea nedormita. Oricum, nu totul se rezuma la banii pe care-i castigi.Facand toata nunta ai ocazia sa cunosti mult mai bine persoanele,cum reactioneaza; si ei se familiarizeaza cu tine si se relaxeaza..... intr-un final ai mult mai multe sanse sa obtii imagini bune (chiar si de la petrecere) decat facand 5 nunti intr-o zi. In zona asta a tarii, unde locuiesc eu, 200 euro /nunta intreaga este considerata o suma extrem de mare, chiar si de cei care isi permit sa dea 2000.A ramas vechea idee ca fotografiatul inseamna doar o apasare de buton.
__________________ Canon 40d 17-85 IS USM | |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|