![]() |
| | #281 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: bucharest | ultimele 2 1.partea din stanga imi distrage atentia mult prea mul 2.focalizeaza si tu pe ochi 1,2 fa si tu wb manual inainte sau dupa ce ai facut poza.... toti avem scuze si eu cand ma judec pe mine sau cand ma judeca altcineva gasesc destule ideea e sa vrei sa incerci mai mult eu am vreo jumatate de an de cand pot sa zic ca am trecut la fotografie "profesionista" si am vreo 2 ani de photoshop ideea e stai in fiecare zi si sa citesti si sa inveti tehnici si ... (sunt foarte multe tutoriale pe net) la inceput o sa ti iasa mai rau dar o sa imbunatatesti cu timpul ps:si eu muncesc zi de zi .... pps:uite la spcificatile care le ai zis tu :bounce+difuser,1/80....(poza e la nimereala de la rrev de la mine.nu e de le un eveniment special sau ceva ...(asa ca nu e nevoie de vreo parere)) Last edited by avinersan; 05-01-2008 at 20:38. | ||
|
| | #282 | ||
| Nu-mi place freza In schimb imi place iluminarea uniforma. WB l-ai facut dupa ? Ca daca nu....bv 30d , in alte cazuri lumina din camera sau puloverul tipului te-ar fi dus cu WB in alte parti. Nu m-am uitat pe exif, e facut cu "the great white" ? ![]() | |||
|
| | #283 | ||
| se vede efectul diffuserului - umbre mult mai fine, iluminare omogena cu WB-ul... eu de obicei daca trag mai mult intr-o locatie cu lumina stabila, setez manual temperatura, sa nu imi aiureasca toate culorile. ce-i drept, mai nou pe 40D am feature-ul asta, cand la ultimele 2 poze aveam 400D si era mai greu acolo ![]() PS: nu poti face un crop sa iasa un portret din cadrul ala "oarecare" ? | |||
|
| | #284 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: bucharest | eu trag doar raw asa ca wb il fac dupa pt ca in general sunt diferente si mai fac modificari intre ele chiar daca sunt cam in aceleasi loc (intotdeauna ma uit la culoare ochilor) poza e facuta cu 50mm f1.4 acesta este originalul ps:vezi ca sunt resize la 50% ca nu pot transfera toata poza(are cam 4mb) | ||
|
| | #285 | ||
| pe monitorul meu se vede mai corect originalul ![]() Pe prima o vad spre verde Dar e posibil sa fie de la monitor.
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Caut Nokia 6300 furat. imei 354835023184352 | |||
|
| | #286 | ||
| Quote:
ce culoare au dungile tricolului in realitate?
__________________ || Asus P5KPL-CM || Intel Core 2 Duo E4500 || 2x1Gb DDR2-800 GeIL || || Creative Sound Blaster Audigy LS || ASUS DRW-1608P3S || Maxtor DiamondMax10 160gb || || Canon 400D || Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS || Canon 75-300mm f/4-5.6 III || Speedlight 430EX || | |||
|
| | #287 | ||
| e clar ca cea modificata are culori mai calde cu ceva intensificare pe canalele de verde si albastru. Pe lcd-ul meu iiyama se vede ok cea originala, cealalta e cam rece. un mic off-topic de care ziceam si mai devreme: exista vreun thread unde putem posta diferite poze si unde sa le putem comenta ? ceva similar acestuia, dar nu cu tema "nunta"... N-ash vrea sa postam diverse poze si sa directionam discutia pe 2-3 pagini catre altceva decat "nunti"... poate ar merge un thread cu "Upload and comment" pe diverse poze, tehnici diferite, concepte, unghiuri, lumina, cromatica, etc... Mir, crezi ca ar merge un astfel de thread ca sticky ?? | |||
|
| | #288 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: bucharest | acuma am vazut ca aveti dreptate putin si cea editata are o foarte mica tenta de verde(samsung 913n calibrat acu ceva timp...) oricum daca cea originala vi se pare mai ok sau chiar ok as recomanda sa va faceti o mica calibrare la monitor cateva exemple de poze care mi se par corectdin pct de vedere a wb(facute la prima zapada) ps:a 3 ar trebui sa arate putintel mai gri u mici influente de roz-galbui de la soarele care apunea (obs mai ales pe caciula) sper ca nu am iesit total in off topic (desi nu mai are legatura cu nunti direct are legatura cu wb si ...) | ||
|
| | #289 | ||
| Quote:
Nu exista unul sticky, dar puteti deschide discutia pe unul nou, cu titlul cum credeti mai potrivit, si daca se va inghesui lumea la postare il voi face sticky, no problem. Poate vom muta in el si aceste ultime posturi. | |||
|
| | #290 | ||
| Quote:
| |||
|
| | #291 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | @Andy Cateva comentarii in general, ca despre poze s-au zis destule de catre ceilalti, si oricum nu as avea ceva favorabil de comentat. Sepia, blur si alte efecte dintr-astea nu sporesc efectul "artistic" decat in ochii necunoscatorilor. Legat de background-ul suparator, solutia e sa-ti schimbi pozitia, sa folosesti obiective prime luminoase sau teleobiective, pentru un DOF ingust. Oricum, e bine sa se mai si vada ce e pe acolo prin spate, ca daca faci doar izolari de subiecte, nu prea se mai intelege contextul general. "In Romania am observat ca..." - ai mai fotografiat si prin alte tari nunti de faci comparatia asta, sau e doar o scuza vis-a-vis de faptul ca nu reusesti sa faci ceea ce vezi pe la altii in alte tari? Nu e mai greu sau mai usor sa fotografiezi in Romania. Foloseste specificul romanesc al nuntii in avantajul tau, scoate in evidenta obiceiurile noastre intr-un mod creativ in loc sa te plangi ca "in Romania...". De aia merg prost lucrurile la noi, ca plecam din start cu idei preconcepute cum ar fi "in Romania nu se poate face". Asta nu e o atitudine care sa te duca prea departe. Apoi, cele mai importante sunt momentul si lumina, nu incadrarea, nu sharpness-ul obiectivului sau chestiile tehnice. Uita-te la marii fotografi de nunta si vei vedea incadrari aiurea, picioare taiate, dar care au LUMINA si MOMENTUL deosebite. Nici nu vezi ca-s incadrate aiurea. Ma uit la a doua poza din postul 279. Nu are nimic. Lumina nu e perfecta dar e suficient de buna, insa momentul e aiurea...mireasa se uita la tine, iar mirele in cu totul alta directie, de parca cineva l-ar obliga sa danseze cu mireasa. Nu e un moment care sa transmita dragostea dintre ei, apropierea, un moment mai special, ceva acolo...Din puctul asta de vedere prima e mai buna, dar blitz-ul ala direct strica lumina. Nu te uita dupa scule scumpe, studiaza tehnicile de fotografiere, fii acolo cu aparatul in mana si cauta lucrurile deosebite. Un obiectiv mai sharp nu-ti va produce fotografii mai bune. Desigur, trebuie sa ai aparat/obiectve decente ca focus, diafragme, pentru a face treaba buna, dar nu inseamna ca daca-s putin mai soft deschise la maxim nu-s bune. LE: am pus o poza, soft, putin out-of-focus, miscata daca te uiti la ea la 50-100%. Mie personal imi place pentru ca e un moment deosebit dintre miri. Last edited by adipelcz; 10-01-2008 at 10:49. Reason: adaugat poza | ||
|
| | #292 | ||
| Quote:
Drumul pe care o ia un fotograf incepator "plonjat" in foto-reportaj (destul de greu IMHO) e destul de larg, iar sfaturile altora nu fac decat sa il ingusteze, sa-l "sculpteze" catre ceva mai bun - improvment. Thanks for advices !! Quote:
Pe afara am asistat la o nunta in Roma si am fost socat de larghetzea cadrelor, lipsa "inghesuielii", biserici mai mari - chiar si ortodoxe. I'll keep in mind partea cu "specificul romanesc" - cred ca ff putini fotografi de eveniment chiar cauta asta - uite o diferentiere clara a calitatii pozelor dpdv al conceptului. Frumoasa poza, u know, cand sunt cu aparatul la ochi in nebunia "dansului" nu prea imi vine sa prind cadre d-astea, prefer chestii standard, fetze, eventual amandoi... una singura am prins tot asha cu mainile ei in spatele capului mireului - chiar mi-a placut. Thanks again for the advices !
__________________ Canon EOS 40D & 400D EF-S 17-55 f/2.8 IS USM, EF 50mm f/1.8 mk2, 70-200 f/2.8 L IS USM 430EX Speedlite + OmniBounce More of me | |||
|
| | #293 | ||
| romania e singura tara ortodoxa in care am fost cu biserici mici, inghesuite si intunecate. chiar si in moscova e mai bine... pe aici poti trage lejer iso800 fara blitz.
__________________ Save water. Shower with your gilrfriend. | |||
|
| | #294 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Nunta nu inseamna doar cununia religioasa. Si acolo se pot face lucruri ok, chiar si daca e bezna. | ||
|
| | #295 | ||
| cununia civila, ca si restaurantul, are loc in general in incaperi cat de cat normale, cu tavanul aflat la distanta ok fata de un blitz indreptat in sus. in biserica in schimb, e aproape imposibil sa faci bounce din tavan... si chiar daca ai avea tatal blitzurilor, icoanele pictate pe tavan ti-ar face un prea frumos curcubeu din lumina reflectata...
__________________ Save water. Shower with your gilrfriend. | |||
|
| | #296 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Uite cateva poze dintr-o biserica in care era benzna completa, singura lumina fiind de la niste geamuri cu vitralii f. colorate (afara cam ningea, deci cer innorat, pe 10 nov) si de la un reflector cu halogen pus deasupra altarului (destul de departe de desfasurarea actiunii). Cu exceptia primei poze cu altarul si lumina de la respectivul reflector, toate sunt facute cu un singur blitz bounced din tavanul bisericii (care se poate observa ca e colorat destul de bine). Eu nu vad curcubee pe acolo. | ||
|
| | #297 | ||
| Foarte....spatios... ai loc sa te misti. | |||
|
| | #298 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti | dar pe ultima cum ai facut-o? mai bine zis cand? in timp ce ei erau jos, tu ai avut timp sa urci pe undeva, sus? sau mai era cineva cu un body? | ||
|
| | #299 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | De sus dintr-un balcon. Sunt si momente in care popa tine predica iar mirii asculta si in care nu se intampla nimic important. Oricum, nu cred ca mi-a luat un minut sa o fac. Am urcat in 15-20 sec, am facut 2-3 declansari si am coborat rapid inapoi. Pe la majoritatea bisericilor in care am fost spatiul era cam asa. Nu stiu de ce va plangeti ca-s mici si inghesuite. Luati-va obiective wide si vor fi mai mari . | ||
|
| | #300 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Inca o poza, din alta biserica beznoasa si cam inghesuita. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|