Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 28-02-2008, 00:34   #321 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

null tata...aici e vorba de perspectiva..Daca tu faci paralele din astea dupa ureche, bineinteles ca mai mult strambi poza in loc a o indrepta!
ia zi tu sincer daca nu e mai dreapta asa...(si mie tot mi se pare f. usor inclinata spre stanga)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Copy%20of%20DSC_0360.jpg
Views:	133
Size:	107.8 KB
ID:	314385  

marqq is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2008, 01:48   #322 (permalink)
Registered User

SirGerula's Avatar

da, originalul e stramb rau. atasat cu locuri unde am vazut eu in mod EVIDENT ca e stramb.
Attached Thumbnails

Name:	Copy of DSC_0360.jpg
Views:	116
Size:	143.1 KB
ID:	314392  

SirGerula is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2008, 09:52   #323 (permalink)
Registered User

ia sa vad si eu poze facute de voi sa comentez si eu oricum ms de coment

null is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2008, 12:04   #324 (permalink)
AFX
Nick anterior: ANALORD

AFX's Avatar

Quote:
Originally Posted by andyxpertul View Post
nu inteleg la a doua daca ai folosit un trigger pt flash si l-ai pus undeva jos in dreapta... sau aveai alta lumina de care ai profitat... in exif nu scrie nimic de flash.
Scrie foarte clar de flash in exif, pana si Opera imi citeste exif si zice ca are flash in poza

A tras si cu Built-in si cu flash extern pe modul i-TTL-BL, bl vine de la balanced cand e flashul pe full auto si incearca sa faca un echilibru in iluminarea subiectului fata de background, e mai bun ca fill flash decat key light. In modul bl flashul oricum compenseaza pe - si nu e atat de tare fata de TTL standard sau manual calculat pe baza de focala si distanta.

In principiu e ok sa automatizezi cat mai mult, dar chiar pe P pusa camera si flashul pe BL nu stiu daca e tocmai bine la o nunta sau ceva de genul. Camera si flashul pe auto incearca de foarte multe ori sa reduca semnificativ viteza obturatorului, iar la 1/30 sau 1/60 cred ca te cam poate faulta treaba asta daca ai subiecti care se misca prin cadru.

Last edited by AFX; 28-02-2008 at 12:16.

AFX is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2008, 13:05   #325 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

OT putin... ce tool integrat in browser (plugin, ceva) poate sa-mi arate exif-urile imaginilor ?? sa nu mai dau mereu save si properties... si-asha pe exif-ul aratat de vista nu prea ma bazez
nu-mi spuneti de ACDSee... am o fobie, nush de ce...

null, cu cea mai mare placere ti-am arata poze facute de noi, dar nu ar fi mai simplu sa te uiti pe paginile precedente ?!?!?!?
arunca-ti un ochi si prin galeriile personale... sunt cativa fotografi pe aici de-a dreptul talentati !!!
More of me

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 03-03-2008, 11:05   #326 (permalink)
Registered User

Ca e stramba imaginea e clar, dar eu ma intreb ce vrea sa reprezinte ea. Semnifica dragostea dintre miri, e vre-un moment deosebit, ce anume vor mirii sa spuna cu pozitia aia trasa de par?

Lumina aia e vai de ea, cum zicea si Mir mai sus, e arsa rochia, iar in rest imaginea e cam subexpusa.

Mireasa rade, mirele e super plictisit, zici ca abia asteapta sa scape de sedinta asta foto.

Imi cer scuze daca par prea dur, dar trebuie sa vedem lucrurile asa cum sunt, iar realitatea este ca pozele postate sunt slabe. Toate.

Nu e suficient sa arunci un blitz slave aiurea prin incapere si gata, faci ceva excelent. E mult mai mult decat atat.

adipelcz is offline    Reply With Quote
Old 03-03-2008, 11:28   #327 (permalink)
Registered User

null - tu ai uitat unde ai postat pozele ?

nu tre sa te enervezi daca ti se purica imaginile pt ca sincer acesta este scopul topicului

ia la puricat si pozele postate de mine si o sa vezi ca sunt o gramada de defecte (care acuma nu le mai fac(in majoritatea cazurilor ) pt ca m-am autocriticat si am si fost criticat de altiii la rugamintea mea)

oricum la ale tale cea mai mare problema nu este din punct de vedere tehnic ci din punct de vedere artistic (sunt poze care cred ca ar face oricare dintre invitati mai putin cele din interior care mie personal oricum nu mi plac ))

repet "nu te enerva: pt ca nu are rost. spuneti parerea si gata (dar daca vezi ca nu stiu cati oameni zic ca este gresit nu mai insista)

Last edited by avinersan; 03-03-2008 at 11:55.

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 03-03-2008, 12:03   #328 (permalink)
Registered User

Se poate "aranja" fara probleme, mai ales in original. Sint periculoase imaginile facute la umbra si raze de soare care ajung in unele zone, mai ales pe rochia alba a miresei. In cazul asta, pentru a le imbunatati trebuie aplicate tehnici de HDR.
Attached Thumbnails

Name:	DSC_0360 r.jpg
Views:	122
Size:	136.7 KB
ID:	315890  

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 18:04   #329 (permalink)
Registered User

nicola_v_bogdan's Avatar

Tot a ramas deformata, mi-a sarit in ochi inaltimea mirelui, e destul de munca ca sa repari.
whish .. .. .. .. experience

nicola_v_bogdan is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 19:16   #330 (permalink)
Registered User

Schumy's Avatar

pt mine faptu ca e stramba sincer ma afecteaza foarte putin , dar daca as primi poza cred ca as ignora-o si as trece mai departe sa caut ceva frumos ochiului...
faptu ca citesc pe parte mirelui morti si pe partea miresei vii si se chinuie sa o traga parca la el mult gri in poza , scari sparte si cu frunze(sau petale ) imi creaza o senzatie oricum dar nu placuta.
iar faza cu "vreau sa vad si pozele voastre de o criticati pe a mea" ar trebui sa intre in categoria "sa faci ce zice popa nu ce face el".....sa dai sfaturi bune e mult mai usor decat sa le pui in practica pt tine insuti si cel mai important lucru e ca o privire din exterior e total obiectiva fata de parerea celui care a facut poza si poate s-a atasat de ea...

Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII

Schumy is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 20:21   #331 (permalink)
Registered User

ca sa mai trecem peste poza de mai sus
pareri de pozele mele ?> cum ar fi:asta nu e incadrata cum trebuie;trea un dof mai larg ....

Old 04-03-2008, 22:12   #332 (permalink)
Registered User

Schumy's Avatar

mi se pare mai bine parca 2 color si 3 alb-negru , 4 e frumoasa 5 cred ca ar fi aratat frumos mai din fata celor 2(domnu cu fetita) si putin mai jos ca sa le prinzi privirile...(asta e o chestii ipotetica, dupa 2 secunde sigur s-au miscat de acolo si din pozitia aia) iar prima imi place.parca putin subexpusa(dar daca nu ar fi asa ar incepe detalii enervante pe langa si cred ca ar fi mai rau) dar arata cam ce trebuie sa arate

Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII

Schumy is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 23:31   #333 (permalink)
Registered User

SirGerula's Avatar

offtopic referitor la exif in browser:

mozilla firefox + https://addons.mozilla.org/en-US/fir...=exif&status=4

eu il folosesc pe al doilea

SirGerula is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 23:44   #334 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

cheers for Gerula )

LE: acum ca am si EXIF data ... se schimba problema... pe poza comentata aici, spune-mi te rog (fara niciun fel de ironie sau agresivitate), am 4 curiozitati:
1 : de ce ai folosit 6.3 la diafragma ?
2 : de ce ai tinut WB pe auto
3 : de ce nu ai folosit flash de umplere ??
4 : pe ce anume ai facut focalizarea si expunerea ??? pt ca imi pare un exposure "average" pe gri-ul din centrul cadrului (rezulta rochia arsa), iar focalizarea mi-e sa nu fi scapat pe usha din spate :P

Nu vreau sa influentez, dar diafragma pe o poza de genul asta merge pe wiiiiiide open (ce daca iese ushor bluddy biserica in spate), WB pe daylight, sau 5400K sa fie sensibil cald tenul, iar flash-ul de umplere iti taia acele zone intunecate de pe fatza tipei.
Pentru cadrul asta in parte se face focus si expunere pe fatza tipei cu o compensare de -1/3 sa nu arzi rochia, iar de umplere se ocupa flash-ul. Apoi evident o reincadrare.

PS: experimentatzii forumului, va rog intervenitzi, asha vad daca sunt pe langa total si/sau ce mai am si eu de "finisat"
More of me

Last edited by andyxpertul; 04-03-2008 at 23:55.

Old 05-03-2008, 00:38   #335 (permalink)
Registered User

1.de ce sa nu folosesti --e clar sharp asa + ob poate isi atinge punctul lui cel mai bun la o diafragma mai mica
2.wb auto - si eu il tin pe auto(mai ales afara).in general se tine pe manual cand ai situatii dificile (eu pers trag raw asa ca ...)
3.la poaza asta chiar trebuia umplere sau macar recuperare din soft
4.ti ai raspuns cam singur

oricum ,alte poze?
deja se intinde prea mult cu o singura poza

Old 05-03-2008, 10:28   #336 (permalink)
Registered User

Cum nu gasesc f. relevant sa criticam doar 2-3-5 poze de la o nunta, va propun spre critica o nunta intreaga:
http://www.adimage.ro/galerii_online...na_si_Octavian

Intrati eventual si la Galerii foto -> Nunta pentru ceva selectii din mai multe nunti.

Old 05-03-2008, 11:34   #337 (permalink)
Registered User

din pacate nu am timp sa ma uit prea mult acuma dar din cate am vazut par foarte ok pozele
singura remarca pana acuma ar fi ca nu am gasit prea multe poze care sa ma faca sa ma opresc in rest totul pare sa fie ok

Last edited by avinersan; 05-03-2008 at 11:51.

Old 05-03-2008, 12:09   #338 (permalink)
Registered User

Eh, mai e ceva de lucru pana sa ajung sa fac minim 100 de poze wow la fiecare nunta, dar ma straduiesc sa ajung acolo...

Old 05-03-2008, 12:14   #339 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

adipelcz... super cadre, jos palaria
mi-a placut tare mult ca sunt bine luminate toate siau cromatica buna...
pe langa acel wide care ma "innebuneshte" pe mine, am o intrebare mica:
in biserica cum setezi flash-ul ? Din cadre am banuit ca ai bounce straight-up in tavan... dar ce compensare ii dai sa mai ajunga totusi lumina jos ? am incercat intr-o biserica nu foarte mare si ii dadeam +2 si chiar mai mult pe 430-ul meu.
daca dai cu omni-bounce la 45 grade, cum de ai scena iluminata egal top-down ??
te intreb pt ca imi place tare mult cum iti iese lumina.
More of me

Old 05-03-2008, 12:21   #340 (permalink)
Registered User

Nu folosesc omnibounce (ala iti ia mai mult de o treapta din blitz, iar cum ai si 430Ex nu un 580, deja nu mai poate).E dat din tavan, sunt facute la ISO 1600. In biserica aia era BEZNA. Afara era destul de intuneric (iarna, ningea - deci innorat), geamurile erau proaspat pictate si intra f. putina lumina prin ele, iar singura lumina era proiectorul ala de gradina de deasupra altarului.

Advertisment
In Mafia1930 ai toate sansele! Plin de sperante, in taramul celor liberi. De la spalator de vase la Milionar - ast este visul tau!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules