Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 05-03-2008, 12:53   #341
Registered User

andyxpertul's Avatar

sa nu caut prin galeria ta... cu ce body ai tras nunta aia ? pt ca la iso 1600 nu vad granulatie puternica, deci un seria xxD cel putin
cat despre lumina ma gandesc si eu la un 580 II pentru putere sa pot sa il tin mai mereu pe bounce

speaking of comentarii poze nunta, am tras la o nunta de argint la masa de dupa nishte detalii dragutze: http://picasaweb.google.com/andyXPert/DetaliiMasaNunta if you care to have a look
la fel, toate facute cu bounce in tavan la vreo 4-5 metri in sus si pe un taban galben, dar cu WB in grade setat sa compensez galbenul si compensare puternica pe flash.
More of me

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2008, 13:00   #342
Registered User

Nu cred ca poti vedea cu ce-s facute din galerie. Sunt facute cu 5D in mare parte.

adipelcz is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2008, 13:13   #343
Registered User

andy as avea mai mult grija la dof (e prea mult blurat in multe cazuri)

"Nu cred ca poti vedea cu ce-s facute din galerie. Sunt facute cu 5D in mare parte." : - e flash nu ai cum sa vezi

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2008, 13:54   #344
Registered User

andyxpertul's Avatar

avi, am cazut in capcana luminii de flash n-aveam mult timp ( se apucau sa manance si stricau aranjamentele ) si mi-a placut ca e luminos obiectivul la 2.8 si... daca urcam spre 4, 5.6 aparea un gri puternic si cum nu puteam compensa mai mult din flash (era pe +3) am zis sa nu mai urc ISO-ul si... am prins in DOF ingust tare. M-a suparat si pe mine ca erau unele soft ; anyhow, thanks, lesson learned

LE: despre commentul lui AFX (ex. analord) de mai jos: exact ce zicea si avi, exact ce am simtzit si eu pe pc acasa - DOF mult prea ingust.
cu acele decupari de pahare ... well, ca sa incadrez ce vroiam eu pe masa aia prea inghesuita a trebuit sa mai tai ceva, iar o focala de 70*1.6 minima te limiteaza puternic. Fiind si prima iesire in lume cu 70-200-le la eveniment, s-a descurcat totusi admirabil. Thanks again for the hints !!
More of me

Last edited by andyxpertul; 05-03-2008 at 15:16.

Old 05-03-2008, 14:19   #345
AFX
Nick anterior: ANALORD

AFX's Avatar

Cateva de acolo sunt neinspirate si ratate rau de tot

In doua dintre ele e taiat putin din pahar la partea din sus, pe cand la alta ai taiat urat piciorul paharului, la una ai surprins doar picioarele paharelor, iar alta vedem un picior de ceva practic, un obiect gen stativ/suport de lumanare etc.

Mie mi-ar place sa vad si niste variatiuni, adica sa luam acest exemplu: ar fi ok sa ai un cadru cu focus pe pahare, insa fara bokeh extrem.

Vad ca ai folosit 70-200mm judecand dupa exif, constant fiind la f/2.8 pe toata focala cred ca te poate "fura" putin pe zonele de out of focus daca nu esti atent la focala si dof.

AFX is offline    Reply With Quote
Old 19-03-2008, 12:42   #346
Registered User

Schumy's Avatar

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=27228939
la un post mai jos zice si suma pe care a dat-o pentru fotografiile de nunta de care nu a fost deloc multumit.............
macar la noi mare parte din cei care duc poze "urate" nu cer foarte mult

Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII

Schumy is offline    Reply With Quote
Old 19-03-2008, 13:21   #347
Registered User

andyxpertul's Avatar

chiar, daca un client v-ar da 3000 $ pe o nunta... ati accepta ??
More of me

Old 19-03-2008, 13:35   #348
pat
Monkee business

pat's Avatar

ce intrebare...

pat is offline    Reply With Quote
Old 19-03-2008, 13:51   #349
Registered User

Usor de acceptat dar mai greu de facut material la valoarea respectiva!

oldshooterman is online now    Reply With Quote
Old 19-03-2008, 14:27   #350
Registered User

andyxpertul's Avatar

oldshooterman prinde sensul

hai sa fiu mai clar: vine clientul la tine si iti spune ca iti da 3000$ pe pozele de la nunta... tu care de obicei ai evenimente similare (ca nr. de persoane, cerinte, editare, locatie, etc.) nu iei mai mult de 500 $ sa zicem... te bagi ?

sa nu se mai shocheze lumea si sa apara posturi inutile, dau si ceva hinturi:
- oare poti sa te ridici la acea suma dpdv. al calitatii foto ?
- oare nu exista un "gigi" mai tare ca tine care practica tarife mai mici... si devine o situatie penibila ??
- te rishti sa ii accepti cei 3000 $ in ideea ca "iau banu' si vad eu cum ii fac pozele ?"

sau pusa intrebarea din alt unghi: "ceri bani pe eveniment in functie de client, sau in functie de ce poti tu oferi si evident aliniat la piatza ??"
More of me

Old 19-03-2008, 15:33   #351
Registered User

Eu m-as baga fara probleme. Si in suma asta intra 2 fotografi si un album de foarte buna calitate.

yyan is offline    Reply With Quote
Old 19-03-2008, 16:01   #352
pat
Monkee business

pat's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Usor de acceptat dar mai greu de facut material la valoarea respectiva!
De ce e greu?

Quote:
Originally Posted by andyxpertul View Post
sa nu se mai shocheze lumea si sa apara posturi inutile, dau si ceva hinturi:
- oare poti sa te ridici la acea suma dpdv. al calitatii foto ?
- oare nu exista un "gigi" mai tare ca tine care practica tarife mai mici... si devine o situatie penibila ??
- te rishti sa ii accepti cei 3000 $ in ideea ca "iau banu' si vad eu cum ii fac pozele ?"
Pentru cineva care face fotografie de nunta/eveniment "for a living" ar trebui sa stie ce servicii poate incadra intr-un buget si cum ar trebui sa abordeze un eveniment cu bugetul asta.
Altfel, daca dai preturi la plesneala pentru ca asa ai auzit la altii... e foarte probabil sa nu stii ce sa faci de acei 3000$

Valoarea imaginilor unui fotograf de nunta se opreste la o anumita suma*, in functie de fotograf, piata, clienti etc. De acolo, daca vrei sa cresti profitul trebuie sa vii cu servicii aditionale. Dupa cum a spus si yyan: al doilea fotograf, album serios, print-uri mai speciale, sedinte foto in locatii speciale, etc. Depinde de fiecare cat si cum il duce imaginatia/simtul antreprenorial.

* din pacate la noi suma aia e limitata mai degraba de piata si clienti decat de adevarata valoare a imaginilor

ps: referitor la inutilitatea anumitor posturi, daca te gandeai putin in postul meu de mai sus puteai gasi acelasi raspuns ca si in postul asta

pat is offline    Reply With Quote
Old 20-03-2008, 14:45   #353
Registered User

La mine un pachet "full-options" ajunge pe la 3000$ deci nu vad de ce nu m-as angaja la asa ceva.

Old 20-03-2008, 15:00   #354
Registered User

andyxpertul's Avatar

ne apropiem de ceva aici da-mi si mie pls pe mail ce oferi in pachetul "full-options" si eventual 2-3 sample-uri - sau un site, ceva... trebuie sa fie verificabil si masurabil acel "full-options", nu ?
More of me

Old 20-03-2008, 15:24   #355
Registered User

Ti se pare incredibil sau ce ce imi ceri asta?

Nu a luat nimeni pachetul ala, pentru ca majoritatea aleg pachetul de baza + ceva optiuni, in functie de preferinte si buget. Sunt albume care pot costa si 100 euro, si care pot costa si 700, deci nu e ceva asa greu de atins. Ca e f. multa munca pentru banii aia, e drept.

Probabil cel mai rentabil e sa-ti cumperi un DSLR entry level kit cu un blitz si sa tragi cu 150-200 E jpg in ziua nuntii, iar a doua zi sa vii cu pozele (minim 1000) copiate de pe card pe DVD. In primele 5-10 nunti ai amortizat aparatura si restul e profit curat, munca minima. Cu cat oferi servicii mai bune, cu atat devine mai greu (aici in RO) sa fie profitabil. Ca daca eu fac de 5 ori mai multa munca decat unul care nu face nimic decat ca pune pozele pe un DVD nu sunt convins ca voi primi de 5 ori mai mult (vorbesc doar de munca) nu si de investitiile in aparatura care pentru ceva de calitate nu se rezuma la un aparat si un obiectiv + un card de 4 Gb.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Zic de asta, pentru ca sunt cativa fotografi in RO care ofera servicii de nivel "vestic" dar care nu pot (inca) lua banii care se iau pe dincolo pentru aceleasi servicii. Problemele vin din mentalitatea oamenilor, din posibilitatile financiare restranse, etc.

Eu inca traiesc cu convingerea ca piata evolueaza si ca peste cativa ani va fi si la noi ceva similar, nu neaparat identic.

Last edited by adipelcz; 20-03-2008 at 15:24. Reason: Automerged Doublepost

Old 20-03-2008, 16:02   #356
Registered User

Schumy's Avatar

subscriu ultimului rand din postul lui adipelcz

Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII

Schumy is offline    Reply With Quote
Old 20-03-2008, 23:22   #357
Registered User

andyxpertul's Avatar

sceptic ushor
nu pare incredibil, nu o lua personal... doar ca inca nu se pliaza un asemenea pachet pt tzarishoara noastra, eram curios ce anume din el poate atrage un client.
iar cu munca de 5 ori mai mare... of course, iei fotograf secund, eshti mereu pe fuga, mereu pui obiectivul optim pt cadrul respectiv, mereu cauti unghiuri, etc. iar un fotograf cu ceva experienta si simtz artistic poate scoate cadre scumpe... atat doar ca un client pana la suma aia parca prefera ceva calitate mai slaba (oricum nu face diferenta) la 30% din pretz.

still, mi s-a cerut un shooting in studio odata, deci sunt oameni care se gandesc si la calitate
More of me

Old 21-03-2008, 00:04   #358
Registered User

Cu exceptia fotografului secund, tot ce-ai insirat tu acolo ar trebui sa faca ORICE fotograf de nunta. Problema la noi nu sunt clientii care nu vor sa plateasca, ci lipsa fotografilor care sa ofere servicii de calitate si implicit scumpe.

Totodata, sunt si in RO fotografi (sau echipe de fotografi) care iau in mod obisnuit peste 1500$ pe o nunta ($, nu Euro).
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Problema la tine este mentalitatea. Tu pleci din start la drum cu ideea ca mirii nu vor ceva de calitate si ca prefera ceva mai ieftin si mai prost. GRESIT. Si inca o greseala: presupui ca "oricum nu fac diferenta". O fac, si daca tu vrei sa te minti singur cu asta, n-ai decat, dar iti garantez ca majoritatea fac diferenta. Nu la modul constient cum te-ai astepta tu ca fotograf, sa exclame "ce incadrare si cum vine lumina aia de contur", ci la un nivel subtil. Vad fotografiile si pur si simplu le plac, nu stiu sa zica de de exact, dar pot face diferenta.

Toti vor ceva de calitate, dar eu cand compar ce se face (in medie) in RO cu ce se face de ex. in State de catre fotografi, e cam aiurea sa zici ca mirii nu vor sa plateasca. Mirii nu au pe ce sa plateasca si fotografii se complac in situatia asta si pe principiul ca "piata nu e pregatita pt asta" ofera servicii pentru bani putini, adica servicii slabe. Trebuie sa existe acea "generatie de sacrificiu" de fotografi, care sa vina si sa dea de la ei, care sa faca fotografie de nunta pentru 1000 Euro la fel cum fac altii pentru 4000-5000 in tarile vestice unde exista piata. Fotografii si numai ei pot crea piata. O pot crea prin ceea ce ofera, pot invata publicul ca se poate si sa primeasca profesionalism si calitate. Si nu vorbesc de "profesionistii" ce au imagini cu aparate foto si video pe site si cer 200 euro pt foto, si nici de calitatea imaginii ca megapixeli pe care o promoveaza ca mare atu al serviciilor oferite. Vorbesc despre oamenii care pun pasiune, se dedica si vor sa schimbe ceva.

Last edited by adipelcz; 21-03-2008 at 00:09. Reason: Automerged Doublepost

Old 21-03-2008, 00:18   #359
Registered User

andyxpertul's Avatar

adi, numai chef de dispute n-am eu acum asha ca punctez doua chestii:
- nu face presupuneri aiurea
- nu generaliza

mai exact, nu presupune ca eu ofer calitate pe masura cerintei clientilor... daca ar fi asha as sta bine-merci cu un 400D cu ob. din kit... n-ash transpira la fiecare event... nu mi-ash murdarii pantalonii pt nush ce unghi aparte... n-ash sta zile intregi dupa event sa procesez fiecare cadru... samd

nu generaliza lucrarile de kkt facute de fotografi de mana a 15-ea de la care nu viseaza decat acei 100 euro (sau $) cu care sa mai puna pe masa o friptura la copii... pielea mea, daca puneam banii mai presus de pasiunea foto poate nu luam un zoom cu 2.8...

ah, daca inca mai invatz (22 ani, de aproape 2 ani sunt pe foto profi, nu-i principalul domeniu de activitate... nici pe departe macar... e doar pasiune, mai am muuuuuuuuulte de invatzat) si simt ca pt unu' ca mine event de 3000 $ e ushor peste calitatea pe care ash putea s-o ofer momentan si sunt curios care-i perspectiva "lumii" nu inseamna ca mi-am setat un prag de netrecut in acea suma.

cu cea mai mare placere ash muta discutia asta pe privat intre noi ... mancam spatiul public cu o bazaiala fara sens intre doi oameni care au aceleasi viziuni si conceptii... doar ca nu vor sa vada asta !!!
More of me

Old 21-03-2008, 01:15   #360
Registered User

N-am facut eu presupuneri, ci doar comentam presupunerile tale vis-a-vis de perceptia mirilor asupra fotografiilor (si anume ai afirmat ca nu fac diferenta oricum).

Poate s-a inteles gresit, dar comentariile mele legate de media serviciilor de pe piata foto (care sunt cam la pamant, repet: ca medie) nu erau la adresa ta. Imi cer scuze daca asta s-a inteles. Ceea ce-ti spuneam tie e ca eu consider ca e gresit sa gandesti ca mirii nu fac diferenta si ca prefera ce-i mai ieftin si slab, tocmai de asta.

Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules