![]() |
| | #361 | ||
| Ok, sa nu devieze in cearta discutia. Parerea mea generala : Orice om ( client ) vrea calitate, stie sa aprecieze calitatea, caci totusi avem destula informatie in jurul nostru. Dar e vorba de nivelul de trai, nu de dorinta de calitate. Oricine vrea Passat dar totusi cumpara Clio....de ce ? Pt ca atat isi permite si face compromisuri, nu pt ca nu stie ce e aia calitate. Desigur ca tu, care vinzi masini, ai in oferta si Passat, dar daca vinzi 4 Clio pe zi.....asta e piata ! Tu poti sa inveti lientul cat vrei tu ca Passatul e mai bun, clientul chiar e de acord cu tine, intelege diferenta, insa nu ii vei mari salariul lunar cu asta. Tu poti educa piata catre calitate, insa nu poti creste nivelul de trai al clientului. Te asigur ca acei clienti care mi-au dat ieri 500E pe foto de nunta au salariul 500E pe luna. Cand o sa aibe 3000E pe luna o sa dea acesti 3000E pe foto de nunta, cu aceeasi usurinta. Desigur, sunt si exceptii, oameni cu multi bani care inca nu au cultura necesara, dar fii sigur ca sunt si pe afara asemenea exceptii. Diferenta e ca cei de afara care au cultura necesara ( majoritatea clientilor ) nu sunt si lipsiti de fonduri ca majoritatea de la noi. | |||
|
| | #362 | ||
| Btw, in caz ca nu stiati, in US de exemplu preturile pe care le percep fotografii de nunti se invart in medie pe la 2500-3000$, cei buni sar si pe la 4000-5000$, fiind considerata si cea mai banoasa meserie (am vazut in 2 locuri asa o statistica). Faptul ca respectivii nu au fost multumiti de fotograf e cam irelevant, se mai gasesc ca si in orice tip de alt serviciu si fotografi care sa faca o treaba mediocra, insa asta nu inseamna ca a cerut o suma exorbitanta pentru ceva la care nu se pricepea, aici vroiam sa ajung. Acestea fiind scrise, orice comparatie cu piata din Romania practic nu are valoare. | |||
|
| | #363 | ||
| si pana la urma avem 2 tipologii de fotografi de nunta in situatia precizata de Mir, nu ? - cei care indiferent de suma ofera calitate (atat cat pot ei de mult... si se shi chinuie sa evolueze) - cei care ofera fix cat primesc (pe care i-ash impushca, sincer )trendul e ascendent ("educam piata spre calitate"), lucru important. PS: - salariile tot cresc mai ales in ind. IT. - IT-ishtii se casatoresc (statistic) destul de tineri. - Vad din ce in ce mai multi tineri care tind spre industria IT romaneasca - cererea e maaaaare ... oferta creshte. - in timpul liber, IT-ishtii au tendinte artistice (fotografie, pictura) - statistic, again concluzie: din ce in ce mai multe nunti de IT-ishti cu bani care vor calitate ![]()
__________________ Canon EOS 40D & 400D EF-S 17-55 f/2.8 IS USM, EF 50mm f/1.8 mk2, 70-200 f/2.8 L IS USM 430EX Speedlite + OmniBounce | |||
|
| | #364 | ||
| total de acord cu tine , si eu ma aflu in ipostaza pe care ai descris-o sunt programator si designer , dar doresc sa devin fotograf , asta in 2-3 ani desigur ... acum am in dsrl-like s6500fd si prin iunie imi iau ceva bun , iar la nunta mea si eu voi avea asteptari ridicate de la fotografii care imi vor face pozele , chestia consta in mentalitate. noi , romanii nu facem un lucru bun daca nu suntem platiti , dar sa luam altfel treaba .... daca facem o treaba foarte buna cand suntem mai putin platiti , acel client cu siguranta va remarca acest lucru si va da cu gura mare despre tine, practic ca tu lucrezi bine el te va ajuta cu alti clienti, prieteni,rude , orice... teoretic asa poti sa intrii pe piata ca sa ai si valoare si lumea sa te remarce. Daca faci cat ti se da ca si pret , las-o balta ... | |||
|
| | #365 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | [quote=andyxpertul;38137962] - cei care ofera fix cat primesc (pe care i-ash impushca, sincer )Toata piata foto e "agresata" de indivizi la care li se pare ca e o meserie din care se poate cistiga usor si mult, avind cunostinte si investitii minime, ceea ce creaza confuzie in rindul clientilor, multi fiind tentati sa cada in plasa "ofertelor speciale". Fotografia de nunta e chiar primul lucru la care se gindesc... Ceea ce se prezinta pe threadul: "Sfat: cum se realizeaza poze de prezentare pt. haine si incaltaminte cu aspect prof.? (Merly)", e chiar un exemplu concludent, chiar daca vine dintr-un alt domeniu foto. Si acuma o gluma pentru "andyxpertul": i-ai impusca inainte sau dupa ce i-ai ajuta? ![]() | ||
|
| | #366 | ||
| eu subscriu la ce a zis yyan. Cu 2 fotografi buni cu viziuni diferite dar complementare asupra nuntii si un album tare, se cam duc aia 3000.
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Canon 5D + BG E4, Canon 350D silver + BG E3 + ecran de focus Haoda, Canon G5 AF: Canon EF-S 18-55, f/3.5-5.6, Canon EF 28-70 f/3.5-4.5 mII, Canon EF 50 f/1.4 USM, M42 CZJ S 135mm f/3.5 MC, Helios44m-4 58mm f/2 Canon Speedlite 430EX DE VANZARE: Mir 1B 37mm f/2.8 | |||
|
| | #367 | ||
| in acelasi timp (cel mai mare ajutor ar fi chiar acel glontz )) - joking, of course ![]() PS: Merly, cel cu foto cu "aspect profi" ... a recurs la varianta de backup si a contactat 2 fotografi care shtiu cu ce se "papa" fotografiile de produs si au investit deja in sculele necesare wise decision
__________________ Canon EOS 40D & 400D EF-S 17-55 f/2.8 IS USM, EF 50mm f/1.8 mk2, 70-200 f/2.8 L IS USM 430EX Speedlite + OmniBounce | |||
|
| | #368 | ||
| Registered User Join Date: Feb 2008 Location: Bucuresti | Quote:
![]() Legat de aceasta afacere(nunta), pasiunea si simtul artistic nu le poti cumpara - priceless !!! | ||
|
| | #369 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: bucharest | subscriul la ceea ce a zis si redis sunt destui care au mark dar fac poze de zici ca sunt facute cu p&s (vreti exemple cereti mi mie si lui mir ca amandoi am ramas ...) poze bune hai sa fim sinceri ca poti face si cu aparate mult mai ieftine (un 30d + 50mm 1.4 care e chiar foarte teftin tinand cont.. si altele ) eu la prima nunta am tras 90% din cadre numai cu 30d+50mm dar eu am fost ambitios cat sa fug de colo-colo ca sa zoom-es din picioare dar in schimb al doile fotograf (daca ii pot spune asa)care aveam nu stiu cati ani in domeniu si-a luat un mark+550ex si a pus pe el un 28-300 tamron folosind aparatul in P si flash direct (mai nepasator si comod de atata nu se poate...concluzie:aparatele conteaza atunci cand sti sa le folosesti si vrei sa le folosesti | ||
|
| | #370 | ||
| Quote:
)
__________________ Racing is a test of skill; Online racing is a test of skill and manners! Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII | |||
|
| | #371 | ||
| adevaru e ca sa pui un tamron cu 11X zoom pe un mark... tre sa te duca bibilica bine de tot ![]()
|
| | #372 | ||
| Pentru numele lui Dumnezeu, sunt niste simple aparate !!! marK si eL nu sunt simboluri pentru o viata mai buna, sunt doar mijloace catre a atinge un scop. Daca a pus tamron 11x pe marK wtf, treaba lui (pt tine special: shi shi shi shishishishsitztztztztzkkkkkkkk). | |||
|
| | #373 | ||
| Sa intelegem ca tu te duci la dentistul care iti umbla in gura cu grebla, ca grebla e o simpla unealta ! ![]() Cum sa fie treaba lui ce aparate foloseste ? Face poze pt el acasa ? Nu, face pt clienti care nu stiu... Daca depanatorul ar incepe sa desfaca aparatul acasa la mine cu surubelnita de la briceagul elvetzian l-as da afara in suturi, probabil tu nu .... | |||
|
| | #374 | ||
| eu am montat mobila cu surubelnita de la briceagul elvetian si a tinut, spre deosebire de alte 2 surubelnite cumparate de la carrefour tocmai in acest scop!! :P
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Canon 5D + BG E4, Canon 350D silver + BG E3 + ecran de focus Haoda, Canon G5 AF: Canon EF-S 18-55, f/3.5-5.6, Canon EF 28-70 f/3.5-4.5 mII, Canon EF 50 f/1.4 USM, M42 CZJ S 135mm f/3.5 MC, Helios44m-4 58mm f/2 Canon Speedlite 430EX DE VANZARE: Mir 1B 37mm f/2.8 | |||
|
| | #375 | ||
| Quote:
ma geroge , is aparate , desigur ! dar ai luat in mana vreodata un tamron si un canon L ? sa vezi care e diferenta ? e un chin sa pui pe mk tamron , e o gluma , ca si cum eu as avea un ceva ce merge cu baterie si i-as pune baterii 777 sau i-as pune baterii duracell sau stiu eu ce mai exista bun... conteaza calitatea , poti avea aparat cu engine de render super performant , dar daca ii pui o sticla de borcan in fata ... ce rost are aparatul. Sunt student la chitara si proful mi-a scris ceva digitatie pe partitura , iar eu am invatat dintr-o partitura fara digitatie , si zice proful , ca de ce l-am sters ? eu am zis ca merge mai bine fara ... dar nu e asa , a mers total invers. Daca ai ceva bun , foloseste-l cu cva bun. Daca are mk3 sa foloseasca ceva bun , nu sticla aiurea 3rd party , stiu ca e greu de inteles )Last edited by sethphoto; 22-03-2008 at 13:41. | |||
|
| | #376 | ||
| Quote:
__________________ Contact: Vodafone 0723.199959 | |||
|
| | #377 | ||
| ce legatura are fratica digitatia cu tamronu?...sau numa voiai sa stim ca stii sa canti la chitara ca sa te credem pe cuvant ![]() ideea lu georgica era ca nu conteaza ce folosesti. Daca simti ca mk3-ul tau trage mai bine cu 777 si cu pinhole, n-ai decat sa tragi cum simti. In plus iti arat poze superbe facute cu benq....de ce n-ar iesi cu tamron atunci?
|
| | #378 | ||
| Quote:
Nu sunt de acord cu asta, nu e chiar asa. Subiectul e detaliat aici : http://www.luminous-landscape.com/es...s-matter.shtml imi permit sa citez : A Final Thought One of the hoariest of the hoary cliches is that a good photographer can take a good photograph with just about any camera. Horseshit. One can't build a modern house with a stone axe, and a doctor can't do surgery without a finely honed scalpel. I'm a pretty decent photographer, and give me a Holga toy camera and I can do some fun shots with it. But I can't do a formal portrait, an architectural commission, a sports or wildlife shoot, or a table top still life or product shot without the right tools, which may include at any one time a camera with a large sensor, long lens, technical movements, and other tools and techniques of the trade. So please folks, stop the childish nonsense. Equipment does matter, and if anyone tells you otherwise, smile, nod sagely, and simply move along. Or, send them here for a good spanking. ------------------ Pe scurt, NU pot sa fac pozele de nunta cu benq, chiar daca una din 2000 iese bine, si nici cu Tamronul acela NU pot sa fac pozele de nunta pe care le fac acum, ci unele PROASTE tehnic...asta e adevarul....si nici acel fotograf nu poate, si face lucru de mantuiala....asta este ! Ca nu face nimic magic sa-i creasca luminozitatea si sa-i imbunatateasca precizia AF-ului. Pur si simplu tranteste blitzul in ochi si inchide diafragma pe la 11 sa iasa totul clar. E o aberatie sa sustii ca poti face acelasi lucru cu scule bune si cu scule proaste. e un non-sens. De ce nu lucram toti la nunti cu benq ? Am iesi mai ieftin, nu ? Daca iid am clientului aceeasi calitat, de ce nu ? Hai sa terminam cu aberatiile si sa discutam lucruri serioase. marqq, tu vorbesti ? care tragi cu 50mm 1.4 la 1.4....2 fara blitz sa ai DOF ingust si imagine superba Vrei sa scapi de concurenta de sustii tamronul ala Nu cred ca ai da banii pe el never ever. )Last edited by Mir; 22-03-2008 at 14:04. | |||
|
| | #379 | ||
| Nu am pus problema calitatii pe care o ofera respectivul fotograf, ci de modul in care sunt privite aparatele foto de catre unele persoane de aici. mark-ul nu e un scop in viata, sa pui tamron pe un mark nu inseamna ca "nu te duce bibilica" si sub nicio forma nu inseamna ca iti bati joc de aparat in vreun fel, ca ii faci rau sau ca superi spiritele din el. Nu sunt icoane si nu reprezinta nimic, nu se roaga nimeni seara la ele si nu o sa arzi in iad daca pui tamron pe mark. Daca tamronul ar fi avut alta montura decat EOS si l-as fi vazut ca se chinuie sa le monteze, atunci intr-adevar...as fi izbucnit in ras si as fi spus ca ala e un om pe care nu il duce capul. | |||
|
| | #380 | ||
| Quote:
Dar cine a zis ca e un "scop in viata" mark-ul ? Oricand e vorba de scule varf de gama asumi neaparat ca interlocutorul le vede ca pe niste zeitati ? Nici pe departe, era vorba de "inteligenta profesionala" sau de bunul simt mai bine zis, nu cuplezi un varf de gama cu un low end, asa cum nu pui cauciucuri de bicileta pe masina de curse, chiar daca se potrvesc la diametru... Nu a sugerat nimeni ca isi bate joc de aparat, ci ca isi bate joc de meserie, in final isi bate joc de Client, bagand in fata un aparat varf de gama ca sa-si faca reclama, si dand cu "m**ii'n fasole" cu un obiectiv low end la final... Acum, orice se potriuveste ca dimensiune inseamna ca e si cazul sa-l montezi ? Si la buda de la hotelul de 5 stele se potrivesc robinetele din plastic din piata de la Obor, asta inseamna ca le si montezi acolo ? Mai ramane hotelul de 5 stele ? cum te numesti daca esti Managerul hotelului si faci asa ceva ? Nu inseamna ca nu te duce bibilica ? Fa si tu o analogie.... | |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|