![]() |
| | #401 | ||
| Quote:
arta e una, productia de bunuri si servicii legate de fotografie ALTCEVA... in orice caz si pentru un artist si cuatat mai mult pt un "meserias", furnior de bunuri si servicii "fotografice" , sculele CONTEAZA al dracului de mult... Iar daca un artist isi paote permite luxul sa fie poet, sa transpire, sa greseasca in timpul muncii, pentru ca opera sa e livrata publicului atunci cand si doar daca el considera ca trebuie sa fie livrata, un truditor care isi castiga painea vanand POZE, pentru nunta, pentru revista, pentru iar, pentru agentia de publicitate, pt stock, pt orice domeniu care foloseste IMAGINI, acel meserias NU isi permite luxul de a nu oferi un produs la calitatea CONTRACTATA... iar un meserias are tot dreptul sa doreasca sa utilizee scule care sa ii usuree munca sau sa il ajute sa ofere produse mai bune din anumite puncte de vedere..... unde, cum si cat se imbina cele 2 aspecte din fotografie este o discutie mult prea vasta ca sa ajungem la o concluzie...cat e meserie si cat e talent, arta, etc... hai sa lasam ipocrizia si fitele astea de artisti muritori de foame cu aparate vai mama lor.... arta e o treaba necontractuala, artistul are deplina libertate sa se manifeste si sa creeze, ofera sau nu publicului opera sa. contractul e alta mancare de peste, profesionalismul impune folosirea unui minim de scule pt a putea oferi celui care plateste garantia ca macar dpdv tehnic esti acoperit, portofoliul garanteaza oarecum faptul ca stii sa si utilizezi acel echipament in mod corespunzator.... mai departe, daca ADAUGI si talent, si veleitati artistice, e si mai bine...cand si gustul CLIENTULUI e compatibil cu simtul tau de artist e o treaba excelenta.... sa nu incurcam merele cu portocalele si sa traim cu senzatia ca orice tzutzer care face poze e artist sau ca trebuie sa fie artist...mai mult, cred ca aia care cauta mai mult statutul de artist sunt cei care adesea se afla celmai departe de acest nivel.
__________________ p182|Corsair 550|Asus P5K-E|E8400|ZT NP120|AsusX1950Pro|Mushkin 4GB DDR2 SP2-6400+|Raptor 36 sis+ storage fara numar|IbmP260 bulit Canon5D | 70-200 2.8L | 17-40 4L | 50 1.4 | CZJ Pancolar 50 1.8 | 580 EX | Diverse | |||
|
| | #402 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2007 | mda.. bine zis parintele! toti putzoii care s`au apucat si ei de nunti (sau de fotografie in general) se vad mari artisti. dar nu inteleg de ce se foloseste aceste termen cand nici nu exista arta in fotografia de nunta sau in fotojurnalism in general. cel mai aproape de asa ceva ar fi jeff prin faptul ca da o importanta f mare luminii, compozitiei etc. si asteapta sa se intample ceva in acel cadru dupa care declanseaza. dar poate in cativa ani va reusi sa atinga un nivel incat sa poata fi numit arta. restul: denis reggie, joe buissink, yervant sunt undeva foarte sus dar ceea ce realizeaza nu se poate numi in niciun caz arta. eu mi-as dori ca si voi peste vreo 15-20 ani sa ajungeti macar ca ei daca nu ca jeff. dar pentru asta e nevoie de multa munca + studii sau macar internet rasfoit ca sa stim mai mult de o regula de aur (atentie am zis regula nu treime). sper sa va mai linistiti. succes domnilor! | ||
|
| | #403 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Subscriu la postul de mai sus. E greu sa faci arta din fotografia de nunta, catre imposibil. Ca unii vor sa creada ca ei sunt artisti si fac arta la nunta, asta e alta poveste, dar eu cred ca mai avem mult, foarte mult, pana sa putem zice ca la nunta se face arta. Un DOF ingust si o lumina mai speciala la unele cadre nu inseamna arta. Dar cum in ziua de azi toti sunt fotografi profesionisti, artisti, cunoscatori, notiunea asta de arta e perimata. Citeam pe un forum cu ceva vreme in urma cum spunea cineva "cu evolutia tehnologiilor de azi, arta fotografica a devenit ceva la indemana oricui". Nici nu mai ai ce sa comentezi la asemenea afirmatii. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Si apropo de modul de a privi lucrurile. Citeam pe FM Forums cum discuta oamenii despre fotografia de nunta acolo. Sunt f. putine topicuri tehnice de genul "ce obiective folositi", iar majoritatea discutiilor sunt legate de fotografii. Cam toti arata acolo fotografii, poti sa mergi sa vezi site-urile lor personale, stii cu cine stai de vorba. Aici, cei mai multi se ascund in spatele unui nick, nu vezi la ei un site de prezentare, ceva poze, etc, dar dau sfaturi si ii judeca pe altii. Ce sa-i faci, diferente de mentalitate. Last edited by adipelcz; 24-03-2008 at 09:32. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #404 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2007 | Subiect, Compoziţie, Fotografie (pentru începători... şi nu numai) În realizarea unei fotografii bune, determinant este interesul sincer al fotografului faţă de subiect. Acesta este primul pas în realizarea unei fotografii care să reprezinte cu adevărat subiectul. Din păcate majoritatea fotografilor neglijează acest aspect (al subiectului) punând în prim plan partea tehnică a realizării fotografiei (aparatul, obiectivul, filtru, ultimele achiziţii în acest domeniu). Astfel se explică multitudinea de fotografii care "nu spun nimic", plictisitoare, lipsite de interes. Aşadar succesul sau insuccesul fotografiei este în primul rând rezultatul atitudinii fotografului faţă de subiect combinată cu abordarea prin mijloace tehnice a subiectului. ................................................. Bibliografie: Andreas Fenninger - Fotograful creator; E. Iarovici - Fotocompoziţia Gicu Şerban, Sibiu ![]() | ||
|
| | #405 | ||
| Quote:
Ce face sudorul ESTE un produs de larg consum!! Vezi masini, vapoare, aparate foto, etc, si ca sa intelegi mai bine de ce nu e arta, 80% din sudori au fost inlocuiti de roboti...Asa ca permite-mi a iti spun ca sudorum nu face arta! Cum Dumnezeului sa spui ca arta e treaba necontractuala?? de la compozitori pana la pictori si poeti TOTI au lucrat la comanda, iar ala care nu a facut-o a fost pentru ca stilul lui nu a fost cautat si nu a avut comenzi, nu pentru ca nu ar fi vrut sa faca un leu! Hai ca aberezi cu sudorii si cu arta -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
50 la 1.4 e pentru mine performanta. Pentru tine poate n-o fi. Am maizis in 3 alte posturi dar vad ca nu pricepi. Unde tie iti trebuie doua Mark3-uri si cinspe focale, altuia ii trebuie numai una. Nu mai stiu cine spunea pe dpreview ca l-a chemat pe yervant la nunta si ca omul a venit fara nici macar o camera...a facut pozele la nunta imprumutand diverse aparate de la invitati.Nu ma compar cu Yervant (de aia imi aduc aparatul cu mine) dar eu chiar sunt multumit de aparatura pe care o am, si desi vreau upgrade, ma descurc si cu ce am! Ti-am pus o intrebare si nu mi-ai raspuns la ea. Ce as face cu 5D si nu pot face cu 350D?(exceptand bineinteles unghiul mai mare si rezolutia senzorului FF) Backup la blitzuri??? eu nu folosesc blitz decat poate la o nunta pe an, si acolo doar daca sunt absolut nevoit. Cat despre backup la camera deocamdata merg la risc. Sa inteleg ca tu ai din fiecare obiectiv cate 2 in caz ca ti se strica unul? Cauta-ma pe mess si iti arat si nunta trasa cu 350 + 50 1.4 . Mi se pare o tampenie sa zici ca pentru a trage o nunta iti trebuie body mai bun decat 350-ul. Cred ca daca m-as antrena un pic a putea sa trag nunta si cu un P&S. Infinit mai greu, dar nu imposibil. Cred ca mai interesant si mai constructiv ar fi totusi sa schimbam subiectul discutiei
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Canon 5D + BG E4, Canon 350D silver + BG E3 + ecran de focus Haoda, Canon G5 AF: Canon EF-S 18-55, f/3.5-5.6, Canon EF 28-70 f/3.5-4.5 mII, Canon EF 50 f/1.4 USM, M42 CZJ S 135mm f/3.5 MC, Helios44m-4 58mm f/2 Canon Speedlite 430EX DE VANZARE: Mir 1B 37mm f/2.8 Last edited by marqq; 24-03-2008 at 10:47. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #406 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Esti multumit, dar vrei sa faci upgrade. Pai ori esti multumit, ori nu? Nu am din fiecare obiectiv cate unul, dar daca se strica unul (si accidente se mai intampla), am celelalte si nu pot sa spun ca ratez evenimentul din cauza asta. Cat despre blitz-uri, am avut o nunta intr-o locatie f. beznoasa, in care nici cu un 5D si 50 1.4 pe el nu as fi putut face ceva decent. Mi s-a stricat un blitz la primarie (ceva la patina) si faptul ca l-am avut pe al doilea, mi-a permis sa fac nunta cum trebuie. Daca era doar unul, ma uitam la stele... Cu backup la camera zici chiar tu ca "mergi la risc"...succes, ce sa zic. Cat despre nunta aia trasa cu 350D+50 1.4, pune si tu un link aici sau ceva, sa ma lamuresc si eu cum e. Cat despre ce poti face cu 5D si nu poti cu 350D...sunt unele chestiuni, nu neaparat vitale. In primul rand pot avea wide ca lumea (sa zic aici de 16-35 2.8 II, 24 1.4 L)?. Astea nu le poti avea pe crop. Bine, daca tu tragi mai spre tele, nu te afecteaza. Calitatea imaginii la ISO 1600 nu cred ca se compara. | ||
|
| | #407 | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 | E atat de veche discutia "echipament vs skill" si totusi unii se trezesc sa o redeschida, de parca de ieri au aflat si ei de ea. E ca la formula 1 : in locul unde toti au masini de curse, diferenta o face soferul. De la un anumit nivel, masina nu mai conteaza pentru ca nimeni nu intra in mod normal pe circuit decat cu un super motor, cauciucuri adecvate samd. Si cand toti au peste 1000 de cai/tona, omul de la volan este cel care castiga concursul, nu masina. Ea nu mai are asa importanta. Singura data cand toti vor recunoaste ca totusi echipamentul conteaza, este cand vine "un super sofer" sa se dea si el cu un Logan pe circuitul de formula 1. Atat. | ||
|
| | #408 | ||
| am descoperit functia de "mark as read" fara sa mai dau scroll prin posturi... mi s-a urat sa vad aceleasi certuri. ce-ar fi daca toti ati accepta diversitatea tehnicilor si a stilurilor si daca nu ati mai arata coltzii oricarui fotograf (am voie sa spun macar "fotograf" ?? n-am zis artist, sudor sau alte fabulatzii) care din intamplare are un stil aparte ?!? pana la urma nimic din ultimele 3 pagini postate aici nu e cuantificabil... daca ash auzi ceva gen "am primit 200 euro pe nunta aia, am vrut 300, dar mirele mi-a zis ca pentru canonul meu 350 fara flash nu vrea sa-mi dea mai mult" sau "am tras o nunta cu mk3 si lentile de zeci de mii de euro... si am avut aceleasi rezultate ca pe 350-ul meu... (cu exemple, of course)" keep up the good work guys, poate primiti premii la nr. de posturi pe secunda !!!
__________________ Canon EOS 40D & 400D EF-S 17-55 f/2.8 IS USM, EF 50mm f/1.8 mk2, 70-200 f/2.8 L IS USM 430EX Speedlite + OmniBounce | |||
|
| | #409 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Ok. Eu ma retrag din discutiile astea, daca tot nu ajuta pe nimeni. Pe mine cu siguranta nu ma ajuta decat sa-mi pierd si mai mult timpul, deci ... no thanks. | ||
|
| | #410 | ||
| Quote:
ce ma tot freci atata, pozele din publicitate sunt artistice, fotojurnalismul implica arta, wildlife-ul e arta, stock-ul e arta ...o tin asa trecand prin toate domeniile fotografiei.... ia defineste-mi si mie arta aia de care tot vorbesti atata... nu orice lautar e artistmosule, nu orice pozar e artist, la fel cum nu orice face un sudor iscusit e produs de larg consum care poate fi facut de robotii aia ai tai... arta e arta si productia de imagini/fotografii e cu totul alta mancare de peste iar cantitatea de arta/artisti repreinta infim fata de cantitatea totala....e normal sa fie asa, in ORICE domeniu....
__________________ p182|Corsair 550|Asus P5K-E|E8400|ZT NP120|AsusX1950Pro|Mushkin 4GB DDR2 SP2-6400+|Raptor 36 sis+ storage fara numar|IbmP260 bulit Canon5D | 70-200 2.8L | 17-40 4L | 50 1.4 | CZJ Pancolar 50 1.8 | 580 EX | Diverse | |||
|
| | #411 | ||
| bine.
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Canon 5D + BG E4, Canon 350D silver + BG E3 + ecran de focus Haoda, Canon G5 AF: Canon EF-S 18-55, f/3.5-5.6, Canon EF 28-70 f/3.5-4.5 mII, Canon EF 50 f/1.4 USM, M42 CZJ S 135mm f/3.5 MC, Helios44m-4 58mm f/2 Canon Speedlite 430EX DE VANZARE: Mir 1B 37mm f/2.8 | |||
|
| | #412 | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Arta, nearta...... Marqq tot sunt curios sa vad o nunta de-a ta. Da-mi un link pe PM. Andyxpertul, arata-ne si tu niste poze ca sa le cuantificam, ca de gura toti sunt buni, dar cand vine vorba de aratat poze, se fofileaza. | ||
|
| | #413 | ||
| Quote:
![]()
|
| | #414 | ||
| E cumva legat de subiectul nunta. Cateva resurse cu si despre fotografi de nunta: http://www.gfxworld.org/tutorials/page_88 | |||
|
| | #415 | ||
| in cazul unei zi ploioase in care echipamentul si vreme nu va permite shooting-ul out, ce alternative folositi? (improvizati un studio loco in restaurant, fundaluri, umbrele)? | |||
|
| | #416 | ||
| echipamentul e ultimul care conteaza... nu cred ca poti sa tzii mireasa in ploaie :P really acum, am avut 2 nunti pe ploaie... la una au insistat mirii (ciudat) sa NU le fac poze dupa biserica... eu ii luam cu frumosul "amintiri, pozele care vor dainui in timp..." si ei "ne grabim, domne... lasa-ne cu pozele TALE !!!" la alta a fost mai simplu, vreo 30 cadre trase la intrarea in biserica, avea o juma' de acoperish la intrare si a iesit ceva ceva, iar restul cadrelor la restaurant cand ajungi, eventual putin mai devreme decat invitatii... Alternativ poti vb cu ei si cand sunt la restaurant si au juma de ora mai lejer cand mananca lumea si/sau danseaza, ii iei intr-un coltz sau intr-o camarutza "pe-acolo" si te joci ![]() Daca nu comunici ok cu ei nu o sa ai nicio poza ![]()
__________________ Canon EOS 40D & 400D EF-S 17-55 f/2.8 IS USM, EF 50mm f/1.8 mk2, 70-200 f/2.8 L IS USM 430EX Speedlite + OmniBounce | |||
|
| | #417 | ||
| bun, nu cred ca sunt probleme de comunicare la un fotograf care se ocupa de eveniment (in special nunti) . Problema apare atunci cand nu ai o locatie prea potrivita. (restaurant cu specific vanatoresc) cum am avut eu, totul era imbracat in lemn. Incerc sa imi fac un minim setup pentru restaurant ....4 trepiede (2 fundal) 2 umbrele (blituri). Face cineva asa ceva la nunti, se merita? Ma gandesc ca acest setup il poti folosi si in alte scopuri. | |||
|
| | #418 | ||
| Quote:
parerea mea este ca in situatia asta e nevoie de alta strategie. cand discuti cu ei contractul si le prezinti portofoliular cam trebui sa faceti un "breefing" , sa le spui ca astfel de cadre nu se pot obtine fara cooperarea lor, ca este in primul rand interesul lor sa planificati bine si aceste momente si ca inmasura posibilitatilor ar trebui sa colaboreze... daca ai ce sa le arati si stii sa le explici ai sanse destul de bune sa poti lucra decent. in caz contrar poti sa si refui jobul ca sa nu ai apoi discutii inutile... altfel, daca cineva iti da un telefon, le dai o adresa de site, stabiliti o data si va vedeti in iua cu pricina direct la treaba poti avea tot felul de surprize...
|
| | #419 | ||
| Registered User Join Date: May 2006 | Sincer, eu ii dau dreptate lui GunX. Referitor la partea cu vremea rea, nu inteleg care este vina voastra? se mai intampla. Daca nu sunt multumiti puteti reprograma o sedinta in alta zi, sau daca aveti studio sa il propuneti ca alternativa, binenteles, toate contra cost. ![]() | ||
|
| | #420 | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 | Caut fotograf + cameraman pentru nunta Salut tuturor, Sunt in cautare de echipa de fotograf+cameraman cu scule bune pentru nunta in Pitesti pe data de 7 iunie 2008. Imi cer scuze moderatorilor daca nu am ales locul potrivit pt acest anunt. Datele mele de contact sunt: Y! cata_ony, tel. 0745.111.235, mail: catalin.onel@quehenberger.com Multumesc | ||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|