Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 20-10-2009, 09:43   #981 (permalink)

szebah's Avatar

Cam ce fel de muzica puneti in general la slide-uri? Ceva recomandari?

szebah is online now    Reply With Quote
Old 21-10-2009, 18:57   #982 (permalink)
Registered User

meios4us's Avatar

In sezonul rece sau atunci cand vremea este nefavorabila, in Bucuresti, unde anume faceti sedinte foto cu mirii? Ma refer la ziua nuntii, deci fara "trash the dress"

meios4us is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2009, 21:28   #983 (permalink)
Registered User

daca ai nunta in aceeasi zi:

1. reprogramezi (asa este cel mai bine ..)
2.incerci sa te descurici cu restaurantul (din pacate nu toate restaurantele sunt prea ok pentru o sedinta foto )
3.cand se fura miresa incerci sa fi mai creativ noaptea. eu am cateva fotografii facute noaptea care imi plac foarte mult (am unele chiar si la expunere de 30s iso200 )
4.cauta locuri cu acoperisi (sunt ceva locuri si asa, dar este mai greu pentru ca trebuie sa ajungi pana la ele )

2-3 reprezinta un risc prea mare, in opinia mea ... (mai bine nu zici de ele si daca iese, iese ...)

in cele din urma daca vremea e proasta, restaurantul este slab,... nu ai ce sa faci si le spui ca daca vor sedinta foto trebuie sa stabiliti conditile

galeria foto

avinersan is online now    Reply With Quote
Old 21-10-2009, 22:12   #984 (permalink)
Registered User

meios4us's Avatar

Deci daca nu se poate afara, nimeni nu face sedinte foto indoor? Multumesc de sfaturi, intr-adevar, poti proceda si asa, reprogramand. Problema e ca ai sanse sa faci sedinta la primavara

meios4us is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 00:16   #985 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

poti sa faci in lobby la orice hotel decent. Absolut la toate vei gasi un spatiu propice.

marqq is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 00:23   #986 (permalink)
Registered User

Quote:
Deci daca nu se poate afara, nimeni nu face sedinte foto indoor? Multumesc de sfaturi, intr-adevar, poti proceda si asa, reprogramand. Problema e ca ai sanse sa faci sedinta la primavara
sunt intr o situatie similara acuma (vreme neneorocita), dar deja ma gandesc la optiuni secundare si cum sedinta este dupa nunta, am libertate totala

galeria foto

Old 25-10-2009, 15:09   #987 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

nu exista retzete... si tocmai d-aia se diferentiaza fotografii intre ei.
Am avut un cuplu acum vreo 3 sapt care s-a miscat mai greu putin... si nu au avut nici macar 10 minute pt nishte poze cu ei doi. I-am rugat de vreo 10 ori, le-am spus eu chiar "ajung inaintea voastra la biserica si pana intrati, 5 minute, cateva cadre, aranjez eu lumini, tot din timp..." si tot nu s-a putut.
spre seara a inceput sa ploua putin...

si am facut pana la urma 2 shootinguri: 1 la restaurant, dupa primire, am gasit un loc fain si am prins portrete, 3/4, m-am jucat un pic cu fundalul, erau tablouri mari pe pereti, a iesit tare...
al doilea l-am facut pe la 11 noaptea, pe terasa restaurantului, pe marginea lacului. Bezna completa, 10 minute, vreo 7-8 cadre finale

le-a placut.

pana la urma important e ca fotograful sa fie suficient de creativ si inventiv ca sa poata sa-si "fure" cadrele.

de principiu, e exclusiv treaba fotografului cand/cum isi surprinde cadrele. Discuta cu mirii, ii roaga sa-si rezerve perioade de timp in ziua Z pentru diverse poze, etc.... ii roaga in biserica sa sa tina de mana, sa zambeasca la aparat, sa se uite ochi in ochi, ii roaga la restaurant sa danseze mai expansiv, sa faca piruiete... da' pana la urma nu-i obligatia lor sa faca asta... ci e obligatia/datoria fotografului sa faca cumva (sa faca pe dracu'n 4) si sa obtina ceva frumos.

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 25-10-2009, 17:48   #988 (permalink)
Registered User

pana intr-o anumita limita
daca ei nu vor si nu vor... ce ai vrea sa faci, sa-i bati ?
de regula trebuie sa trag ca toti dracii ca sa am o mica sedinta, dar am avut un cuplu care chiar nu am putut sa l convingem (eu si colegul) sa mergem la o sedinta... (din fericire 99% ii convingi macar la ceva foarte scurt )

eu nu pot intelege totusi de ce trebuie asa de mult tras ...

galeria foto

Old 26-10-2009, 15:49   #989 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

stiti cu totii sunt sigur, problema cu nuntasii care in timpul nuntii nu coopereaza ok, iar cand le dai pozele incep sa intrebe: "da' de ce nu am poze de la mese, de ce nu am poze cu noi ? de ce nu's poze cu bunica ??"

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 17:02   #990 (permalink)
Leg is in town

Pantera's Avatar

Sa ia poze de la cei 50 de Uncle Bobs.

Canon 5D Mark II, Canon 24-70 l f2.8 USM, Canon 70-200 L f4 USM, Canon 50 f1.4, 580 EXII

Pantera is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 17:54   #991 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by andyxpertul View Post

de principiu, e exclusiv treaba fotografului cand/cum isi surprinde cadrele. Discuta cu mirii, ii roaga sa-si rezerve perioade de timp in ziua Z pentru diverse poze, etc.... ii roaga in biserica sa sa tina de mana, sa zambeasca la aparat, sa se uite ochi in ochi, ii roaga la restaurant sa danseze mai expansiv, sa faca piruiete... da' pana la urma nu-i obligatia lor sa faca asta... ci e obligatia/datoria fotografului sa faca cumva (sa faca pe dracu'n 4) si sa obtina ceva frumos.
Sorry dar nu pot sa spun ca sunt de acord cu asta.... in principiu oamenii fac la nunta ce vor ei. Eu discut cu ei despre timp pentru sedinta foto... la pregatiri eventual le spun sa stea unde e lumina mai buna sa se imbrace... si cam atat. E fix treaba lor daca se uita unul la altul in biserica, e fix treaba lor daca danseaza sau nu "expansiv" la restaurant. De obicei le spun ca ar fi bine pentru eveniment si pentru nunta - ca ei sa danseze destul de mult, sau macar unul dintre ei. Dar asta le-o spun numai pentru a ii ajuta sa intretina atmosfera la local, nu pentru ca am eu nevoie de cadre.
Le mai spun sa NU se uite la mine cand semneaza actele la primarie. Nu incerc in nici un fel sa le conduc nunta si sa ii invat cum sa se poarte unul cu altul. Pentru ca atunci ar iesi fotografii care nu ii reprezinta.
Acelasi lucru e si cu fotografii care au "recuzita" - umbrelutza, evantai... sa iasa pozele frumoase. C'monn..... rezultatul este de cele mai multe ori identic de la o nunta la alta si ma pun in postura miresei cand arata fotografiile prietenilor/rudelor - "Vai ce umbrelutza frumoasa ai avut... eu nu am vazut-o la nunta"......"a a dus-o fotografu' special pentru sedinta foto. El fiind un fotograf profesional are tot felul de lucruri..."

yyan is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 20:08   #992 (permalink)
Registered User

Marius The Boss's Avatar

Pentru cei care filmati pe la nunti,ce programe folositi pentru a 'customiza' filmarea dupa aceea?

Marius The Boss is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 10:58   #993 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by yyan View Post
Sorry dar nu pot sa spun ca sunt de acord cu asta.... in principiu oamenii fac la nunta ce vor ei. Eu discut cu ei despre timp pentru sedinta foto... la pregatiri eventual le spun sa stea unde e lumina mai buna sa se imbrace... si cam atat. E fix treaba lor daca se uita unul la altul in biserica, e fix treaba lor daca danseaza sau nu "expansiv" la restaurant. De obicei le spun ca ar fi bine pentru eveniment si pentru nunta - ca ei sa danseze destul de mult, sau macar unul dintre ei. Dar asta le-o spun numai pentru a ii ajuta sa intretina atmosfera la local, nu pentru ca am eu nevoie de cadre.
Le mai spun sa NU se uite la mine cand semneaza actele la primarie. Nu incerc in nici un fel sa le conduc nunta si sa ii invat cum sa se poarte unul cu altul. Pentru ca atunci ar iesi fotografii care nu ii reprezinta.
Acelasi lucru e si cu fotografii care au "recuzita" - umbrelutza, evantai... sa iasa pozele frumoase. C'monn..... rezultatul este de cele mai multe ori identic de la o nunta la alta si ma pun in postura miresei cand arata fotografiile prietenilor/rudelor - "Vai ce umbrelutza frumoasa ai avut... eu nu am vazut-o la nunta"......"a a dus-o fotografu' special pentru sedinta foto. El fiind un fotograf profesional are tot felul de lucruri..."
Subscriu la tot.
Am un amic care aduce stative, blituri de studio, softboxuri, blende sa faca niste poze din genul "2 soldatei cu spatele la teblou", si toata lumea ramane cu gura cascata cand vede ce aparatura monteaza "domnu' fotograf profesionist".

Quote:
Originally Posted by andyxpertul
stiti cu totii sunt sigur, problema cu nuntasii care in timpul nuntii nu coopereaza ok, iar cand le dai pozele incep sa intrebe: "da' de ce nu am poze de la mese, de ce nu am poze cu noi ? de ce nu's poze cu bunica ??"
Pe aia ii lasi sa bea pana pe la 02.30. Dupa aceea nu te mai lasa sa pleci de la masa lor...vor poze cu fiecare-n parte! Eu le zic la miri ca le fac cu mare placere poze "soldatei" dar ca asta inseamna sa stau pe dupa ei jumate de ora sau o ora pentru un job pe care il poate face oricine, cand as putea sa incerc sa fac alte poze, pe care nu le poate face "matusa din italia" cu sapuniera ei

Old 27-10-2009, 11:18   #994 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marius The Boss View Post
Pentru cei care filmati pe la nunti,ce programe folositi pentru a 'customiza' filmarea dupa aceea?
nu se ocupa nimeni de filmari pe la nunti pe aici, ai gresit sectiunea.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 12:14   #995 (permalink)
Registered User

edlund's Avatar

Quote:
Originally Posted by marqq View Post
Pe aia ii lasi sa bea pana pe la 02.30. Dupa aceea nu te mai lasa sa pleci de la masa lor...vor poze cu fiecare-n parte! Eu le zic la miri ca le fac cu mare placere poze "soldatei" dar ca asta inseamna sa stau pe dupa ei jumate de ora sau o ora pentru un job pe care il poate face oricine, cand as putea sa incerc sa fac alte poze, pe care nu le poate face "matusa din italia" cu sapuniera ei
Hai sa fim seriosi, cate fotografii "de arta" faceti la restaurant?
Eu nu am nimic impotriva sa fac pe la mese, dar specific foarte clar ca o fac relativ la inceputul petrecerii, sa nu fie toti betzi si libinoshii si sa nu vad o sticla de plastic pe masa. Ii ajuta si pe miri, invitatii se simt bagati in seama etc. Pierd jumatate de ora? Ok, din ce?

edlund is online now    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 14:12   #996 (permalink)
Registered User

Asta cu arta e un subiect delicat. Unii spun ca fotografia de nunta nu e arta orice ai face. Deci sa ne referim doar la fotografii bune, nu artistice. La local se pot face astfel de fotografii. Si eu aveam aceeasi parere ca si tine pana acum un an jumate - apoi am invatat ce trebuie sa fac la local ca sa iasa bine. Si iti spun ca la restaurant se pot si se fac fotografii bune.

yyan is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 14:35   #997 (permalink)
Registered User

edlund's Avatar

Pai atunci astept cu nerabdare sa treaca un an si jumatate sa fotografiez ca tine la nunta.

edlund is online now    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 14:39   #998 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Dap. Daca am timp sa privesc, si eu gasesc foto bune la restaurant. Simplul fapt ca lumea sta la masa sau danseaza nu schimba regulile esteticii

Old 29-10-2009, 08:33   #999 (permalink)
Registered User

dupa mine tocmai la fotografia de nunta se regaseste cel mai mult "arta"

depinde cum privesti genurile si despre ce niveluri vorbim

din pacate, cand vb de fotografii de nunta, 90% dintre ei sunt sub orice critica, vreo 5% sunt slabi,3% sunt ok si vreo 1-2% sunt buni sau extraordinari... (in general cei extraordinari ajung de la buni la extraodinari pentru ca la un anumit nivel ai si un anumit nivel de clienti/locatii/...)

se aplica si la restul genurilor, dar nu cu aceleasi proportii :|

in fotografia de nunta (ca sa fie unu dintre cei buni) tre sa ai cunostinte bune din - fotografie de studio-sport/eveniment-peisaj-.... ca sa poti face ceva calumea in situatile diverse de la nunti

nunta se desfasoara asa

-pregatiri - aici este vb doar de creativitate cu ceea ce ai in fata. de multe ori ai si ceva timp la dispozitie, deci daca esti macar putin creativ iese ceva frumos -- de folos sa ai cunostinte din fotografie de produs si fashion (multi se gandesc la eveniment pentru ca nu intervii aproape deloc, dar dupa mine nu se aplica pentru ca nu este chiar acelasi ritm si chiar poti planifica...)

-biserica - similar cu pregatirile dar cu ceva mai multa inclinatie spre fotojurnalism

-sedinta foto - aici ai un foarte mare avantaj daca ai cunostinte pe studio si pe peisaje (studio pentru pozitionare subiectilor si peisaje pentru asamblaul imaginii )

-restaurant - aici 99% este fotojurnalism, dar nu pot sa zic ca imi place cine stie ce la restaurnat (sunt cateva puncte de interes intinse pe foarte multe ore ..)

restaurantul dureaza cat toate celalalte la un loc (chiar mai mult) si ca pagini de album imi ocupa maxim jumatate si in toate cazurile impactul paginilor de restaurant nu se compara cu impactul celorlalte

galeria foto

Old 18-11-2009, 15:02   #1000 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by avinersan View Post
dupa mine tocmai la fotografia de nunta se regaseste cel mai mult "arta"
Eu cred ca te inseli, in fotografia realizata la cununia civila se regaseste cel mai mult 'arta'. (sunt ironic, in caz ca nu sesizai).

Quote:
depinde cum privesti genurile si despre ce niveluri vorbim
Genurile sunt in functie de gust, iar 'nivelurile' iti sunt dictate fix de echipament si locatie (poate, putin si de nivelul de complianta al mirilor)

Quote:
din pacate, cand vb de fotografii de nunta, 90% dintre ei sunt sub orice critica, vreo 5% sunt slabi,3% sunt ok si vreo 1-2% sunt buni sau extraordinari... (in general cei extraordinari ajung de la buni la extraodinari pentru ca la un anumit nivel ai si un anumit nivel de clienti/locatii/...)

se aplica si la restul genurilor, dar nu cu aceleasi proportii :|
In cei 2-3 ani de cand te joci cu DSLR si mai ales de putina vreme incoace de cand esti pozaci de nunti, iti permiti sa emiti 'prejudecati' cu iz de teorie?
Ai facut tu un studiu de piata din care ti-a iesit cu virgula acei 90%, 5%, 3%, 1-2 %?

Quote:
in fotografia de nunta (ca sa fie unu dintre cei buni) tre sa ai cunostinte bune din - fotografie de studio-sport/eveniment-peisaj-.... ca sa poti face ceva calumea in situatile diverse de la nunti
Scurt pe 2, in orice tip de fotografie excelezi daca iti cunosti foarte bine echipamentul, limitarile sale si daca ai cu cat mai multe cunostinte de fotografie posibile (de la cromatica,optica, s.a.m.d.)
Toate astea se invata in timp, se pot dobandi. Cu ce nu te nasti e talentul. Ala daca-ti lipseste, scoti rezultate bune si cu Mark III,dar te lovesti de pragu' talentului (care lipseste).

Quote:
nunta se desfasoara asa

-pregatiri - aici este vb doar de creativitate cu ceea ce ai in fata. de multe ori ai si ceva timp la dispozitie, deci daca esti macar putin creativ iese ceva frumos -- de folos sa ai cunostinte din fotografie de produs si fashion (multi se gandesc la eveniment pentru ca nu intervii aproape deloc, dar dupa mine nu se aplica pentru ca nu este chiar acelasi ritm si chiar poti planifica...)

-biserica - similar cu pregatirile dar cu ceva mai multa inclinatie spre fotojurnalism

-sedinta foto - aici ai un foarte mare avantaj daca ai cunostinte pe studio si pe peisaje (studio pentru pozitionare subiectilor si peisaje pentru asamblaul imaginii )

-restaurant - aici 99% este fotojurnalism, dar nu pot sa zic ca imi place cine stie ce la restaurnat (sunt cateva puncte de interes intinse pe foarte multe ore ..)

restaurantul dureaza cat toate celalalte la un loc (chiar mai mult) si ca pagini de album imi ocupa maxim jumatate si in toate cazurile impactul paginilor de restaurant nu se compara cu impactul celorlalte
Toate nuntile iti sunt dictate in mare parte de LOCATIE si de felul in care se comporta mirii.

Daca ai de-a face cu niste retarzi ingusti la minte, grabiti, dezorganizati si o locatie nasoala -> dezastru scrie pe albumu lor de nunta.

Nu inteleg de ce sa cada tot stressul si grija pe fotograf?

De ce sa fie el responsabil sa-i aseze,sa-i aranjeze, sa-i invete cum sa se pupe si cum sa se imbratiseze? De ce tre sa o faca pe-a regizorul ratat?

O nunta trebuie surprinsa asa cum e ea, naturala. Daca aia sunt niste ciobani care nu sunt in stare sa fie tandri sau sa produca niste cadre bune,atunci asta merita.

Fotograful e platit sa livreze servicii foto,nu sa-i invete sa se tina de mana, sa se sarute, cum sa zambeasca la camera si asa mai departe.

Mai ales ca uneori astea-s discutate in prealabil,si mirii tot nu-s in stare sa urmeze niste sfaturi banale..

user de forum is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules