Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-08-2007, 23:57   #141 (permalink)
Registered User

macar sunt fericit ca ai inteles care sunt avantajele(sper ca ai inteles) si treci p dslr nu p h5/fz8/s3.....
as recomanda mai bine sa ti iei un 20d pt ca este cam la acelasi pret cu un 400d
oricum prioritatea nr 1 este sa ti iei macar 1 obiectiv decen. mai bine iti iei un 350d +ceva decent si poate si un 50mm f1.8(poate asa prinzi si placere in a face asta)decat sa ti iei un corp "hip" si sticla proasta

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2007, 00:21   #142 (permalink)
AFX
Nick anterior: ANALORD

AFX's Avatar

Quote:
Originally Posted by cristishor View Post
oricum mi-am schimbat total parerile si am sa achizitionez un 400D .sper sa merite..
sa-l probezi mai intai, sa fii sigur ca nu-ti scapa din mana

AFX is offline    Reply With Quote
Old 31-08-2007, 19:47   #143 (permalink)
Registered User

Talking

Bine ai strans tu aparatura asta, dar unde ai strans pozele, sa le vedem si noi?!
Mai exact, ai o galerie cu pozele de nunta ?

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
La 2 ani distanta de la inceputul topicului, am ajuns la urmatoarea baza materiala:

- Canon EOS 5D
- Canon EOS 20D (back-up)
- EF 35mm f2 - obiectivul de baza, extrem de sharp si la f2, inauntru, la lumina slaba, fara blitz
- EF 50mm f1.4 - obiectivul de "artistice"
- EF 17-40 f4 L USM - obiectivul de ciudatenii ultra wide
- EF 24-105 f4 L IS USM - obiectivul de baza afara, pe lumina, in locuri unde nu am loc sa ma misc cu un prime, poze cu blitz de duzina
- EF 70-200 f4 L - obiectivul de portrete si oficiale in parc cu mirii , folosit intre 135-200mm, decupeaza frumos subiectul de fundal la f4-5.6
- 580 EX II si doua slave-uri pt cazuri speciale 430 EX si 420 EX, shoe cored, CP-E3, stative, umbrele, acumulatori...
- 3 x Compact Flash de 4GB

Acum trag cca 60-70% din foto de interior fara blitz. Afara, desigur fill-in cu blitzul

Si in viitor vreau sa trec numai pe prime-uri.
respectiv am nevoie de un 100 sau 135mm luminos si bun si eventual un 20/24/28mm bun. Ultimul, un 200mm 2.8

Multi fotografi de nunta aleg pt canon, vestitul 24-70 f2.8 L.
Dupa parerea mea, 2.8 nu e nici cal nici magar. Nu prea e indeajuns de luminos ca sa-ti permita lucrul total fara blitz si nici nu se compara cu calitatea prime-urilor la f2.8. In plus de asta este EXTREM de greu. De aceea eu am ales toata gama de zoom-uri la f4, iar pt lucrul serios prime-uri.

Nu neg utilitatea unui zoom. obiectivul IDEAL pt mine ar fi un EF 35-70mm f2 L IS USM ... si nu cred ca ar fi IMPOSIBIL tehnic de realizat. 35, 50 si 70mm imi ajung pt lucrul decent. f2 este de ajuns pt lucrul fara flash si un DOF extrem de placut si frumos. IS entru cazurile in care vreau sa inchid diafragma pt DOF mai larg, sau la 50-70mm timpi de 1/20 sec....

lexandru2 is offline    Reply With Quote
Old 31-08-2007, 21:50   #144 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Body-ul l-am luat in special pt foto de studio si de produs, nu pt evenimente. Pt evenimente 20D era ineajuns, fps mai rapid chiar, printuri OK pana la 20/30.

Desi imi place sa fotografiez nunti, ca activitate si castig, fotografiile rezultate nu le consider artistice si reprezentative pt stilul meu, pt ceea ce am eu pretentia ca lucrez artistic , de aceea nu le expun. poate o sa fiu nevoi sa-mi fac un portofoliu online in special pentru clienti. Atunci o sa le vedeti. Cine este interesat in mod special de un anume rezultat in anume conditii sau prelucrari ii stau la dispozitie cu imagini in mod particular, nu public.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2007, 16:42   #145 (permalink)
Registered User

Salut domnilor !

Cred ca este f greu ca la o nunta sa incerci sa faci compozitie/artistic. Este posibil probabil la o nunta planuita cu meticulozitate si cu un buget mai mult decat considerabil.
Trebuie sa intelegi cum functioneaza un astfel de eveniment. Nu este timp pentru compozitie. Trebuie insa sa ai prezenta de spririt si indemanare de fotoreporter de razboi. Am mai auzit sintagma asta si intr-un post din acest thread, si asa este.. ii dau dreptate omului. Sunt nasii, socrii miritoti de generatii si cu viziuni qvasidiferite ar ce si-ar dori ei de la tine.
Eu am fost momentan la vreo 3 nunti.. la prieteni care m-au rugat sa le fac poze stiindu-ma pasionat al fotografiilor.
Rezultatelel mele sunt departe de a fi profesionale dpdv artisitc, dar mai ales tehnic. Insa activitatea asta ma atrage f tare si doresc sa ma perfectionez. Inca 3 "cobaii" mai am luna asta unde sa "imi fac mana".
Si problema cu lumina din biserici este f mare.. deviind un pic, stau si ma intreb ce nu au inteles ctitorii de biserici din cuvantul lui Dzeu "sa fie lumina!" .. totul este intunecat, obscur si luminate sunt numai opulenta auriului si a tot felul de acarete bisericesti suflate cu aur..
Pentru Sufletelul meu mi-am si eu o jucarie sa ma joc - Un 400D si un Canon EF 28 - 135 mm f3,5 - 5-6 IS USM. L-am ales in detrimentul lui 17 - 85. Acum ma gandesc ca nu am facut poate cea mai buna alegere atunci, insa nici nu am ce reprosa sticlei, pana acum. Parasolar, grip, filtru UV sandisk extreme IV de 2 gb, geanta si cam atat.. de blitz nu am mai avut bani. Dar vine in curand, sper.

La ISO 800 cu f5.6 si 1/6s focalizare manuala si fara ca subiectul sa se miste f energic, rezultatul este cel putin satisfacator. Pun si si un atasament. NU am tras nimic raw atunci pt ca nu aveam spatiu suficient pe un singur card.

Astept sa continue acest thread cu cat mai multe informatii despre fotografia de eveniment, nu neaparat nunti.

edit. poza nu are nici o procesare ulterioara. e cruda. Am si varianta prelucrata un pic in PS, cu o vignetare pronuntata si un pic un pic racite culorile
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bogdan_nunta 144_resize.jpg
Views:	225
Size:	677.3 KB
ID:	257018  

fotoevent007 is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2007, 19:31   #146 (permalink)
Registered User

fotoevent007 :de ce ai luat pt 400d extremPATRU!?cardul asta e destinat markurilor in general
2de ce sa nu incerci sa faci si cateva poze mai diferita>>?(poti si la nunte ieftine si la nunti bogate lafel sa faci doar ca mult mai putine sau mai multe+sa nu uitam ca degeaba e "scumpa" nunta daca e banala)
3 poza ta mi se pare mult prea soft+altele

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 07-09-2007, 00:30   #147 (permalink)
Registered User

nu aveam de unde sa stiu ca este destinat Mark-urilor. Am luat si eu ce mi-a parut mai rapid. Si la ixus am un sd Extreme 3 de 1 gb. La cat de ieftine au ajuns.. e pacat sa te zgarcesi la 2-300 mii si sa iei vreun noname sau mai astiu eu ce carduri gen 233x sau oricatx pe care nu este specificata viteza de transfer. NU conectez niciodata camera direct la pc ci doar la card reader-ul high speed.
Am spus si repet.. am probleme de tehnica, sunt doar un entuziast. Este prima oara cand fac poze intr-o biserica. Focalizarea este manuala. Ah, uitam sa intreb - daca sunt ochelarist si am pe lentila -3,75 cu plus 1,75 si astigmatism 165 grade se poate ca intampla ca ceea ce eu vad ca si focalizat sa nu fie de fapt ceea ce in mod real se focalizeaza ?
Nimik nu mi-a iest foarte sharp din ce am tras. mai testez si revin

fotoevent007 is offline    Reply With Quote
Old 07-09-2007, 03:30   #148 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

eu nu pot decat sa te felicit ca poti trage la 1/6 dar banuiesc ca IS-ul isi face treaba
Eu am rateuri miscate (fara IS) si la 1/30-1/40.Partea proasta e ca nu poti la diafragmele alea sa faci poze in biserica unor oameni in miscare, decat daca ai vreun ISO 12800 sau 25600 foarte curat

marqq is offline    Reply With Quote
Old 07-09-2007, 19:32   #149 (permalink)
pat
Monkee business

pat's Avatar

Quote:
Originally Posted by fotoevent007 View Post
Ah, uitam sa intreb - daca sunt ochelarist si am pe lentila -3,75 cu plus 1,75 si astigmatism 165 grade se poate ca intampla ca ceea ce eu vad ca si focalizat sa nu fie de fapt ceea ce in mod real se focalizeaza ?
Nu.

pat is offline    Reply With Quote
Old 29-09-2007, 11:27   #150 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Thumbs up

Deoarece mai sus mi s-a cerut sa postez si eu imagini de la nunti, si dat fiind faptul ca tocmai se lucreaza la site-ul meu, mi-am permis sa urc o mica galerie cu fotografii de nunta.

Astept pareri :

http://www.expus.ro/wedding/index_2.htm

Old 29-09-2007, 11:57   #151 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Superbe pozele

Cu un fotograf ca tine ti-e mai mare dragul sa ai o nunta.

(Nu sunt adeptul pupincurismului dar chiar imi plac pozele facute de Mir).

TheCrusher is offline    Reply With Quote
Old 29-09-2007, 12:03   #152 (permalink)
AFX
Nick anterior: ANALORD

AFX's Avatar

Mir, sunt si eu curios de o chestie, cati dintre cei cu care lucrezi (clientii tai de la nunti sau asemenea evenimente) te lasa sa lucrezi la modul mai "artistic" sa zicem, cum lucrezi tu sau iti doresti sa o faci?

Nu prea stiu cum sa ma exprim mai bine, insa sunt sigur ca ai inteles

AFX is offline    Reply With Quote
Old 29-09-2007, 16:13   #153 (permalink)
Registered User

Lightbulb

Eu am vazut decat o singura poza!

Quote:
Originally Posted by TheCrusher View Post
Superbe pozele

Cu un fotograf ca tine ti-e mai mare dragul sa ai o nunta.

(Nu sunt adeptul pupincurismului dar chiar imi plac pozele facute de Mir).

Old 29-09-2007, 17:19   #154 (permalink)
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Cum asa ?
Instaleaza-ti ultima versiune de flash player (macromedia) si JAVA.

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 29-09-2007, 17:19   #155 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by lexandru2 View Post
Eu am vazut decat o singura poza!
fa fereastra putin mai mare, jos este un scroll si thumbnailuri

Old 29-09-2007, 17:50   #156 (permalink)
Registered User

Red face

fereastra este mare si abia cum am observat butoanele ale rosii ...pe fundalul ala negru trebuie sa te uiti ff atent ca sa le vezi!
am si ultima versiunde de flash si tot de geaba!

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
fa fereastra putin mai mare, jos este un scroll si thumbnailuri

Old 29-09-2007, 18:23   #157 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANALORD View Post
Mir, sunt si eu curios de o chestie, cati dintre cei cu care lucrezi (clientii tai de la nunti sau asemenea evenimente) te lasa sa lucrezi la modul mai "artistic" sa zicem, cum lucrezi tu sau iti doresti sa o faci?

Nu prea stiu cum sa ma exprim mai bine, insa sunt sigur ca ai inteles
E mai complicat.
Chiar daca eu imi doresc si isi doresc si clientii mai sunt de indeplinit doua criterii de indeplinit:

1. Daca si restul familiei isi doresc acel tip de fotografie, caci e foarte posibil sa ratezi pozitiile "standard" sau sa nu ai timp de grupuri. Asta se rezolva mergand doi fotografi la nunta

2. Daca isi permit ca timp si financiar prelucrarile de acest tip. Daca 1...10 poze le prelucrez repede, cand vine vorba de zeci/sute, timpul este lung ( saptamani...luni ) , munca multa si pretul pe masura.

Pot sa zic ca pana acum si-au permis asta, cu 2 fotografi si o parte din fotografii prelucrate in mod special, cam 10% din clienti.

Last edited by Mir; 29-09-2007 at 19:38.

Old 29-09-2007, 19:55   #158 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

Felicitari maestre si lumina buna

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 13-10-2007, 07:55   #159 (permalink)
Registered User

nimeni nu a pus probleme cm se lucreaza cu clienti. Eu am fost la cateva nunti si mi se pare ca uni desi platesc pozele nu vor sa stea la poze tu ii spui una el face alta, mai grav vor fotograf dar ii inhiba ca le faci o gramada de poze (apreciaza ei dupa fleshuri) Cum sa inblanzim clienti????

chr_moro is offline    Reply With Quote
Old 13-10-2007, 10:41   #160 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by chr_moro View Post
... mai grav vor fotograf dar ii inhiba ca le faci o gramada de poze (apreciaza ei dupa fleshuri) Cum sa inblanzim clienti????
Pai...pozezi fara "flesh" ... Eu oricum tind sa fotografiez in majoritate fara blitz.

Sunt genuri si genuri de clienti. Nu ai cum sa ii "imblanzesti" tu acum pe loc. Tu esti cel care trebuie sa te mulezi pe stilul lor de a fii, tu ca foograf trebuie sa stapanesti mai multe metode de fotografiere, fie sa te integrezi printre invitati, sa te faci nevazut, sa nu stie de prezenta ta, asta daca sunt oamei fotogenici in largul lor, zambitori, de viata. Fie sa regizezi putin cand e cazul, sa faci putin teatru cu ei, sa adopti limbajul lor, sa mentii un nivel de prestanta la care se asteapta ei, nici mai mult nici mai putin ca sa nu ii stanjenesti.
Nu este o reteta universal valabila, trebuie sa te mulezi dupa fiecare gen de client in parte, in asta consta arta de a fotografia evenimentul, pe langa tehnica stapanita perfect, ca sa nu-ti mai stea mintea la setarile aparatului si la calcularea expunerii si DOF-ului, astea trebuie sa le ai in sange. Minea trebuie sa-ti stea la observarea in prima ora a caracterelor nuntasilor ( bineinteles, cei 4...10 principali si eventual a grupului de prieteni care conduc atmosfera de baza a evenimentului ).

Advertisment
Inscrie-te in arena viitorului! Te asteapta batalii in timp real, foarte rapide!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules