![]() |
| | #161 | ||
| Super galeria Mir, ma bucur ca esti incontinuu pe o panta ascendenta ca sa zic asa... deja vad calitate din aia de pe site-uri din afara (nu ca ar fi toti aia toti super buni dar oricum, e bine sa avem asa ceva si aici).
__________________ "nulus quique credit aliquid, nii prius cogitaverit credendum" - "nimeni nu crede ceva daca nu gandeste mai intai ca trebuie crezut" - De praedestinatione sanctorum,II,5 Galerie Foto | |||
|
| | #162 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2007 | salutare, sunt un amator de fotografie, din ce in ce mai impatimit si mai pasionat, in special de fotografia artistica (cam de un an mi s-a acutizat setea de fotografie). Foarte recent am achizitionat un Fuji 6500 FD si imi puneam intrebarea daca as avea sanse minime de a fotografia si la nunti. Adica la nunti de 2 lei cum se zice, putin pretentioase, unde sa pot sa acumulez experienta si sa pot evolua la un dslr, cu timpul. Am nevoie de sfatul vostru. Sa fortez, sau mai bine stau acasa ? (tinand cont ca nu pot avea un aparat mai bun...pana la anu`, cel putin) Multumesc anticipat ! | ||
|
| | #163 | ||
| Nu, sincer...cu Fuji 6500 nu ... Vinde-l ca se da cu 7...8 milioane, si de banii aia iei un 300D second, in viitor un blitz si e MUUUUULT mai bine, adica incomparabil mai bine. | |||
|
| | #164 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 Location: Bucuresti | | ||
|
| | #165 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2007 | nici la cele mai naspa nunti ? multumesc oricum ! | ||
|
| | #166 | ||
| nici la cele mai naspa nunti clar, vei avea aceleasi performante ca cei care scot o camera micuta si stylish din buzunarul de la haina. | |||
|
| | #167 | ||
| Desi S6500FD e un aparat foarte bun, el sufera tocmai la capitolele cele mai importante pentru nunti, lipsa hot-shoe pentru blitz, performante slabe la orice valoare ISO comparativ cu un DSLR, focalizare de asemenea mai lenta, mod burst ca si inexistent. Mir are dreptate! ![]()
__________________ "Prin urmare, tot ceea ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel !" >Matei 7*12 | |||
|
| | #168 | ||
| eu o sa va contrazic da, poti face amatorisme la nunti cu 6500fd, dar nu ca fotograf principal. foloseste iso 800, raw only, si noise ninja sau neatimage.si roaga-te sa fie o biserica luminoasa ![]() ANALORD, exagerezi. nu compara iso800, raw prelucrat, din 6500fd cu performantele unei sapuniere in low-light.
__________________ Save water. Shower with your gilrfriend. | |||
|
| | #169 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 Location: Bucuresti | Apropo de biserici luminoase: care credeti ca sunt bisericile luminoase din Bucuresti? ![]() Eu am intalnit una in Titan..am uitat cum se numeste dar stiu ca este noua. Si se merita sa faci amatorisme la nunta?Chiar si la cea mai "naspa' nunta? ![]() Quote:
| ||
|
| | #170 | ||
| nu ca fotograf principal
|
| | #171 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2007 | Quote:
![]() Va multumesc pentru gandurile bune si timpul acordat! | ||
|
| | #172 | ||
| Suna intersant, dar nu se aplica la Fuji al tau ....nu incerca sa-i gasesti calitati, ca nu are. | |||
|
| | #173 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 Location: Bucuresti | | ||
|
| | #174 | ||
| Daca esti fotograf secundar, faci ce-ti spune fotografu' principal. ![]() Daca esti un invitat cu o camera mai de doamne-ajuta, faci ce vrei si te taie capul, atata vreme cat nu te calci pe bombeu cu fotografu' principal. Si depinde ce intelegi tu prin aparate bunicele si preturi convenabile.
__________________ This space is intentionally left blank | |||
|
| | #175 | ||
| aparat bunicel - canon xxxD, nikon d40/d50, pentax kxxxD pret convenabil - 15mil (give or take) singurul requirement este blitzul extern, asa ca setup-ul este sub 20mil ... si exista si pietele gri/second...
__________________ Save water. Shower with your gilrfriend. Last edited by cvlad; 18-10-2007 at 11:40. | |||
|
| | #176 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 Location: Bucuresti | Pai normal ca face ce spune fotograful principal! Ca doar este o echipa! Ideea era ca ar fi pacat ca fotograful secundar sa aiba o "sapuniera". Si aparat bunicel:canon xxxD, nikon d40/d50, pentax kxxxD ![]() Quote:
| ||
|
| | #177 | ||
| Putina lectura pentru cei care inca mai cred ca se poate face wedding cu S6500FD sau Canon S3 IS. http://photo.net/learn/wedding/equipment
__________________ "Prin urmare, tot ceea ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel !" >Matei 7*12 | |||
|
| | #178 | ||
| Registered User Join Date: Mar 2007 Location: Slatina | Bounce Salutare. Azi primesc prin posta un bounce pt 430EX. Va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi (tip&tricks) pentru ca sambata ma duc la un botez si nasul m-a rugat sa fac eu pozele (gratis normal ). Am un 400D, kitul, 50MKII, 70-300 Tamron, 430EX si sper de azi bounce.Eu folosesc flashul pe AV (aici pe fixed 1/200 sau nu, depinde de situatie) sau M. Flashul il tin la orizontala. Nu par ochi rosii deloc. Cum sa folosesc aparatul, cu bounce atasat in biserica. Macar 2-3 sfaturi ar fi de mare folos. Am vazut ca se pune flashul la 45 grade cu bounce. Mii de multumiri. Astept sfaturile voaste.
__________________ Canon 400D, Canon EF 17-40L, Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6, Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro 1:2 AF, Canon EF 50mm f/1.8 II, Canon RC-1, Kenko Skylight MC Digital 62mm, Flash Speedlite 430EX + Bounce SBM | ||
|
| | #179 | ||
| indoor - manual ( 1/40 - 1/80 depinde de rapiditatea actiunii ) diafragma cam 4 ptr restaurant, in biserica oscilezi in functie de situatie. sunt bune si 50'u cu diafragma deschisa la maxim si fara flash,sau tele-u ptr portrete. iso400 minim, in biserica si restaurant iso800 wb manual sau tragi raw ochii rosii o sa fie cea mai mica problema a ta daca esti la primul eveniment de genul ![]()
__________________ Canon 40D/BG-E2N + 15 2.8 + 24-105 4 IS L USM + 50 1.4 USM + 70-200 4 L USM + 300 4 IS L USM + 580EX AMD 6400+ BE,4GB DDR800,250WD,7600GTextreme si'alte chestii pe care le folosesc din ce in ce mai rar. | |||
|
| | #180 | ||
| 1/80 e prea putin pentru miscare (mai lenta in biserica, mult prea agitata in restaurant). 1/125 e mai aproape de nevoi iar daca poti timp mai mic te-ai scos. asta inseamna iso mare, si neatimage/noiseninja ulterior. citate aleatoare din clasici in viata ![]() In restaurant sau in toate incaperile cu tavan (aproximativ) alb fa-ti WB-custom pe un obiect alb cu blitzul activat si indreptat in sus, ISO 800, daca nu lucrezi RAW ... Cadrari...desi o sa ai emotii incearac sa nu le tai picioarele si capul, iar la portrete sa nu le "creasca din cap" obiectele din spate. Pt 17-40L, inauntru ( biserica, restaurant, cununie civila ) eu as tine aparatul pe manual, ISO 400, timp expunere 1/60 ( in general destul de lung incata sa se puna si lumina existenta )....1/125( cand lumea se misca ), diafragma 5.6...7.1, blitzul pe cat se poate bounce in tavan alb ..., in general FEC +1, caci tinde sa subesxpuna cu blitzul. Afara, aparatul setat pe prioritate de diafrafragma ( 5.6 ...8 ), ISO 100 pt soare si 400 pt innorat, Blitzul pe direct, High Speed, pentru umplerea umbrelor Setarile de imagine din aparat, daca lucrezi JPEG sunt contrastul si sharp=ul la minim si saturatia la maxim. Apoi se corecteaza din Levels si USM in Photoshop contrastul si mai ales sharp-ul la minim pentru a obtine cele mai bune rezultate la curatat zgomotul...
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|