Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

Thread Tools
Old 13-10-2007, 12:02   #161
Registered User

Cris's Avatar

Super galeria Mir, ma bucur ca esti incontinuu pe o panta ascendenta ca sa zic asa... deja vad calitate din aia de pe site-uri din afara (nu ca ar fi toti aia toti super buni dar oricum, e bine sa avem asa ceva si aici).

Cris is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2007, 16:43   #162
Registered User

salutare, sunt un amator de fotografie, din ce in ce mai impatimit si mai pasionat, in special de fotografia artistica (cam de un an mi s-a acutizat setea de fotografie). Foarte recent am achizitionat un Fuji 6500 FD si imi puneam intrebarea daca as avea sanse minime de a fotografia si la nunti. Adica la nunti de 2 lei cum se zice, putin pretentioase, unde sa pot sa acumulez experienta si sa pot evolua la un dslr, cu timpul.
Am nevoie de sfatul vostru. Sa fortez, sau mai bine stau acasa ? (tinand cont ca nu pot avea un aparat mai bun...pana la anu`, cel putin) Multumesc anticipat !

calin_c is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2007, 16:52   #163
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Nu, sincer...cu Fuji 6500 nu ... Vinde-l ca se da cu 7...8 milioane, si de banii aia iei un 300D second, in viitor un blitz si e MUUUUULT mai bine, adica incomparabil mai bine.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2007, 19:50   #164
Registered User

Thumbs up

Subscriu la aceasta idee!!

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
Nu, sincer...cu Fuji 6500 nu ... Vinde-l ca se da cu 7...8 milioane, si de banii aia iei un 300D second, in viitor un blitz si e MUUUUULT mai bine, adica incomparabil mai bine.

lexandru2 is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2007, 20:15   #165
Registered User

nici la cele mai naspa nunti ? multumesc oricum !

Old 17-10-2007, 20:22   #166
AFX
Nick anterior: ANALORD

AFX's Avatar

nici la cele mai naspa nunti clar, vei avea aceleasi performante ca cei care scot o camera micuta si stylish din buzunarul de la haina.

AFX is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2007, 20:51   #167
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Desi S6500FD e un aparat foarte bun, el sufera tocmai la capitolele cele mai importante pentru nunti, lipsa hot-shoe pentru blitz, performante slabe la orice valoare ISO comparativ cu un DSLR, focalizare de asemenea mai lenta, mod burst ca si inexistent.

Mir are dreptate!

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2007, 20:51   #168
Registered User

cvlad's Avatar

eu o sa va contrazic da, poti face amatorisme la nunti cu 6500fd, dar nu ca fotograf principal. foloseste iso 800, raw only, si noise ninja sau neatimage.

si roaga-te sa fie o biserica luminoasa

ANALORD, exagerezi. nu compara iso800, raw prelucrat, din 6500fd cu performantele unei sapuniere in low-light.

cvlad is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2007, 21:17   #169
Registered User

Ha !

Apropo de biserici luminoase: care credeti ca sunt bisericile luminoase din Bucuresti?
Eu am intalnit una in Titan..am uitat cum se numeste dar stiu ca este noua.
Si se merita sa faci amatorisme la nunta?Chiar si la cea mai "naspa' nunta?

Quote:
Originally Posted by cvlad View Post
eu o sa va contrazic da, poti face amatorisme la nunti cu 6500fd, dar nu ca fotograf principal. foloseste iso 800, raw only, si noise ninja sau neatimage.

si roaga-te sa fie o biserica luminoasa

ANALORD, exagerezi. nu compara iso800, raw prelucrat, din 6500fd cu performantele unei sapuniere in low-light.

Old 17-10-2007, 21:49   #170
Registered User

cvlad's Avatar

nu ca fotograf principal

Old 17-10-2007, 23:31   #171
Registered User

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by catalin_pro View Post
.......... la nunti pozele arata pe monitor jalnic. E foarte bine asa, pentru ca trebuie sa gandesti in ansamblu, adica sa nu arzi fetele, sa luminezi si ce se afla in spate, sa folosesti si lumina naturala pentru culori bune. Toate aceste lucruri in acele conditii dau imagini proaste calitativ pe monitor, zgomotoase, usor miscate, etc, insa cand le treci pe hartie arata fantastic. La pozele de nunta nu cautati detaliul ci mai degraba ansamblul placut al pozei....
Suna oarecum interesant ce a spus Catalin si de aceea ma gandeam ca poate fuji al meu ar face fata....chiar daca fortat la maxim, sau uneori nu prea. Sincer, am vazut un fotograf (de provincie, cum spuneti voi, majoritatea) care facea poze cu un Fuji 5700 (am vazut niste poze facute cu tipul asta de aparat, de ma dureau ochii de la cromatica aberanta) .... Si nunta nu era o oarecare, pt ca mirii erau "de bani gata" intr-un mic orasel din vestul tarii ....Am ramas fara cuvinte......atunci eu ce sa mai cred ?
Va multumesc pentru gandurile bune si timpul acordat!

Old 17-10-2007, 23:39   #172
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Suna intersant, dar nu se aplica la Fuji al tau ....nu incerca sa-i gasesti calitati, ca nu are.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 18-10-2007, 07:46   #173
Registered User

Lightbulb

Pai nu va suparati, dar eu cred ca tocmai fotograful secundar are marea sansa sa faca fotografiile artistice.Si atunci de ce sa rateze aceasta sansa folosind un aparat slab cand exista aparate bunicele la preturi convenabile?

Quote:
Originally Posted by cvlad View Post
nu ca fotograf principal

Old 18-10-2007, 10:32   #174
Registered User

ixtl's Avatar

Daca esti fotograf secundar, faci ce-ti spune fotografu' principal.
Daca esti un invitat cu o camera mai de doamne-ajuta, faci ce vrei si te taie capul, atata vreme cat nu te calci pe bombeu cu fotografu' principal.
Si depinde ce intelegi tu prin aparate bunicele si preturi convenabile.

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 18-10-2007, 10:44   #175
Registered User

cvlad's Avatar

aparat bunicel - canon xxxD, nikon d40/d50, pentax kxxxD

pret convenabil - 15mil (give or take)

singurul requirement este blitzul extern, asa ca setup-ul este sub 20mil

... si exista si pietele gri/second...

Last edited by cvlad; 18-10-2007 at 11:40.

Old 18-10-2007, 17:54   #176
Registered User

Talking

Pai normal ca face ce spune fotograful principal! Ca doar este o echipa!
Ideea era ca ar fi pacat ca fotograful secundar sa aiba o "sapuniera".
Si aparat bunicel:canon xxxD, nikon d40/d50, pentax kxxxD

Quote:
Originally Posted by ixtl View Post
Daca esti fotograf secundar, faci ce-ti spune fotografu' principal.
Daca esti un invitat cu o camera mai de doamne-ajuta, faci ce vrei si te taie capul, atata vreme cat nu te calci pe bombeu cu fotografu' principal.
Si depinde ce intelegi tu prin aparate bunicele si preturi convenabile.

Old 05-11-2007, 14:32   #177
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Putina lectura pentru cei care inca mai cred ca se poate face wedding cu S6500FD sau Canon S3 IS.

http://photo.net/learn/wedding/equipment

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 08-11-2007, 09:01   #178
Registered User

Bounce

Salutare.
Azi primesc prin posta un bounce pt 430EX. Va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi (tip&tricks) pentru ca sambata ma duc la un botez si nasul m-a rugat sa fac eu pozele (gratis normal ). Am un 400D, kitul, 50MKII, 70-300 Tamron, 430EX si sper de azi bounce.
Eu folosesc flashul pe AV (aici pe fixed 1/200 sau nu, depinde de situatie) sau M. Flashul il tin la orizontala. Nu par ochi rosii deloc.
Cum sa folosesc aparatul, cu bounce atasat in biserica.
Macar 2-3 sfaturi ar fi de mare folos.
Am vazut ca se pune flashul la 45 grade cu bounce.
Mii de multumiri.
Astept sfaturile voaste.
Canon 400D, Canon EF 17-40L, Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6, Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro 1:2 AF, Canon EF 50mm f/1.8 II, Canon RC-1, Kenko Skylight MC Digital 62mm, Flash Speedlite 430EX + Bounce SBM

danvizi is offline    Reply With Quote
Old 08-11-2007, 09:10   #179
Psychedelic mind

TranceRem's Avatar

indoor - manual ( 1/40 - 1/80 depinde de rapiditatea actiunii )
diafragma cam 4 ptr restaurant, in biserica oscilezi in functie de situatie. sunt bune si 50'u cu diafragma deschisa la maxim si fara flash,sau tele-u ptr portrete.
iso400 minim, in biserica si restaurant iso800
wb manual sau tragi raw
ochii rosii o sa fie cea mai mica problema a ta daca esti la primul eveniment de genul

TranceRem is offline    Reply With Quote
Old 08-11-2007, 09:23   #180
Registered User

cvlad's Avatar

1/80 e prea putin pentru miscare (mai lenta in biserica, mult prea agitata in restaurant). 1/125 e mai aproape de nevoi iar daca poti timp mai mic te-ai scos. asta inseamna iso mare, si neatimage/noiseninja ulterior.

citate aleatoare din clasici in viata

In restaurant sau in toate incaperile cu tavan (aproximativ) alb fa-ti WB-custom pe un obiect alb cu blitzul activat si indreptat in sus, ISO 800, daca nu lucrezi RAW ...
Cadrari...desi o sa ai emotii incearac sa nu le tai picioarele si capul, iar la portrete sa nu le "creasca din cap" obiectele din spate.

Pt 17-40L, inauntru ( biserica, restaurant, cununie civila ) eu as tine aparatul pe manual, ISO 400, timp expunere 1/60 ( in general destul de lung incata sa se puna si lumina existenta )....1/125( cand lumea se misca ), diafragma 5.6...7.1, blitzul pe cat se poate bounce in tavan alb ..., in general FEC +1, caci tinde sa subesxpuna cu blitzul.

Afara, aparatul setat pe prioritate de diafrafragma ( 5.6 ...8 ), ISO 100 pt soare si 400 pt innorat, Blitzul pe direct, High Speed, pentru umplerea umbrelor

Setarile de imagine din aparat, daca lucrezi JPEG sunt contrastul si sharp=ul la minim si saturatia la maxim. Apoi se corecteaza din Levels si USM in Photoshop

contrastul si mai ales sharp-ul la minim pentru a obtine cele mai bune rezultate la curatat zgomotul...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules