![]() |
| | #41 (permalink) | ||
|
@TraianD http://www.computergames.ro/forum/sh...d.php?t=171598 KM 5D kit, Canon 350D & 17-85, Canon 20D & 17-85 Daca banii nu sunt o problema, clar 20D pentru constructia mai sanatoasa (body de magneziu), shuter garantat dublu, vine mai bine pe mana si cateva ghidusii in plus (oarecum nesemnificative) fata de 350D, constructia de policarbonat ~ plastic KM 5D are acel stabilizator intern dar tu deja ai pus pe lista la Canon un obiectiv cu stabilizare. Mai mult KM 5D nu depaseste la nici un capitol important, Canon, poate doar pret. Daca nu banii sunt problema, inseamna ca avem un castigator, 20D. Pe viitor vei putea sa-l accesorizezi mult mai usor | |||
|
| | #42 (permalink) | ||
|
kpk1 - Quote:
Si sa nu-mi spui ca are acei 2Mp in plus ca nu are sens.... Dar da....daca as avea destui $ si eu as merge pe 20D fara a sta pe ganduri
__________________ Doc | |||
|
| | #43 (permalink) | ||
|
Doctore ..., am spus capitol important si aici nu m-am referit la megapixeli stiindu-se foarte bine ca sunt suficienti si 6 si 8. Important este noise scazut la ISO mare, AF bun in low light. Recomandarea mea a fost 20D pentru ce am mentionat mai sus +++ obiective pe putere si placere Vad ca esti posesor de KM, foarte bine, dar sa nu-mi spui ca e mai bun pt ca are LCD mai mare . Apropos, de flash si obiective c te faci; mai greu ... SAH MAT .. Nu indruma omu pe o cale pe care Sony nu se va sti ce va face. Marketingul uneori distruge miturile.
| |||
|
| | #44 (permalink) | ||
|
Ma refeream exclusiv la 350D (repet....20D nici nu intra in discutie fiindca este cu o clasa peste ambele)... noise-ul la ISO mare nu mi s-a parut comparabil, iar AF-ul functioneaza foarte bine si la Dynax (fara prostia aia cu flash strobe...care e valabila si la 350D). Daca citeai post-ul asta nu ma mai luai cu "SAH MAT"...corect ? Si asa de curiozitate....ce intelegi tu prin asta ? Quote:
|
| | #45 (permalink) | ||
|
body-ul nu este asa de important...gandeste-te ce bani ai de obiective si mai ales DE CARE obiective vrei/gasesti. Care e problema cu 350D vs 20D ? 350D are ACEEASI calitate a imaginii cu 20D. AI lua 20D numai pentru bocy-ul de magneziu ? nu inteleg de ce ai lua 20D pe nerasuflate, in schimb 350D e jucarie ??? | |||
|
| | #46 (permalink) | ||
|
Poate nu m-am exprimat cum trebuie.... ideea era urmatoarea... am umblat cu ambele si nu am vazut nici un aspect la care unul sa fie mult mai bun decat celalalt...350D vs. 5D Cu 20D inca nu am umblat, si poate si de asta il vad ca pe un aparat mult mai bun. Este adevarat ca obturatorul este garantat la mai multe declansari, este mai rapid si se tine mai bine in mana ? (chiar intreb, nu zic la misto) Si niciodata nu am zis ca 350D este o jucarie (poate doar ca dimensiune, dar asta este pur subiectiv... nu pot sa tin un 350D in mana cum trebuie, fara BatteryGrip).
|
| | #47 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
__________________ Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail). Canon APS-C @ 12-840mm. | |||
|
| | #48 (permalink) | ||
|
Cred ca putem rezmua problema altfel: Traian, spune-mi ce skill ai in fotografie, pentru ce iti trebuie aparat de fotografiat, cat de mult iti place sa fii deosebit, si cati bani ai.Iti dau solutia ideala in 10 secunde.
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Caut Nokia 6300 furat. imei 354835023184352 Caut Nokia 6300 furat. imei 354835027208843 | |||
|
| | #49 (permalink) | ||
| Quote:
Aparat de fotografiat - am de ~1 an un P&S de 4 MPix. dar nu are prea multe setari manuale; pot seta doar modul de focalizare, ISO, WB, sub/supraexpunerea, dar nu ma pot juca cu diafragma, timpul de expunere, n-am balans de alb manual etc. Vreau un aparat cu care sa nu am probleme nici la ISO mare (din ce am vazut, singura varianta in afara de SLR-uri ar fi Fuji F11, dar e cam slabut la capitolul manual controls si are aberatii cromatice la greu), care sa aiba stabilizare de imagine/Anti-Shake one way or another (in Body ca la KM sau in obiective precum Canon IS, Nikon VR etc.). Pe langa pozele la diverse ocazii (o sa spui ca un P&S e suficient - probabil un F11 cu stabilizare ar fi), vreau sa pot face poze in interiorul cladirilor (biserici, castele etc.) sau la asfintit fara blitz. Nu cred ca o sa am nevoie de un superangular; probabilo sa ma descurc cu o focala de ~28mm. Pentru telefoto o sa mai imi iau un obiectiv. Desi fotografia macro ma tenteaza cel mai mult, mai astept pana imi iau si un obicetiv de macro. Cu alte cuvinte, am nevoie de un aparat bun la toate. Buget - as putea sa dau banii si pe EOS 20D + 17-85 IS dar ma intreb daca intr-adevar merita. Oricum, daca merg pe Canon 17-85 IS e ca si luat, ca nu vreau sa dau ~1200$ pe noul 17-55 F2.8. PS1: Variantele: Pentax, Nikon (D50, D70s etc.) nu ma intereseaza. De Olympus nici nu se pune problema. PS2: Indiferent de ce voi alege, aproape sigur imi voi lua si un Fuji F11, ca nu cred ca am rabadare pana apare F30-ul.
__________________ Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail). Canon APS-C @ 12-840mm. | |||
|
| | #50 (permalink) | ||
|
Doctore .. sunt un pic confuz, la nivelul la care pretinzi ca esti, compari obiective de kit ? cand omul spune clar ca ar avea bani de 70-200/4. Si eu vreau sa-mi iau un 20D si nici macar nu m-am uitat la kit, vreau body only. Se stie ca KM are unele probleme cu AFul. Poate ai tu ceva deghizat. Tu recomanzi ceva ce nici tie nu-ti convine; da-mi voie sa te citez "Am Dynax 5D, dar deja incepe sa ma deranjeze faptul ca nu gasesc accesorii" "Din unele puncte de vedere regret ca am ales KM". Eu ma gandesc ca iti alegi un sistem pentru a evolua, pentru a te simti bine; ceea ce nu regasesc in frazele tale. Dupa cum vad ca priveste TraianD lucrurile mi se pare un tip care vrea mai mult decat average, chiar daca se pronunta a fi incepator acum. Pentru un entuziast e o chestiune de timp sa ajungi la un nivel mai ridicat. Ma gandesc ca daca ai scos din optiuni Nikon D50, D70s este clar ca KM nu-si are locul in optiunile tale. So, Traiane .. sugestia mea este 20D. Ai confirmarea chiar de la Canon ca e un aparat exemplar chiar prin "relansarea" lui sub numele de 30D: acelasi senzor, body, grip, .. ce mai .. aceleasi performante ~. Last edited by kpk1; 26-02-2006 at 21:45.. | |||
|
| | #51 (permalink) | ||
|
Am mai zis-o si repet.... daca as avea banii de care dispune Traian, 20D ar fi alegerea mea. Daca tu gasesti in vreun post de-al meu scris "ia-ti Dynax 5D", atunci ai scuzele mele. Ba mai mult, l-am avertizat ca in cazul in care va gasi accesorii, vor costa dublu decat merita (poate am scris pe threadul lui original...ia citeste) Si comparatia cu obiectivele din kit este rezultatul urmatoarei chestii: Quote:
edit: parerea mea este urmatoarea: -daca ai bani si de blitz, mediu de stocare externa (sper din tot sufletul sa tragi RAW), grip, filtre, etc PE LANGA body si 17-85 si 70-200, atunci ia 20D -daca nu, ia 350D cu ce am scris mai sus
|
| | #52 (permalink) | ||
|
Deci Traian, cred ca cea mai buna solutie pentru bugetul parintilor tai si pentru setea ta de cunoastere ar fi un 350D.De fapt body-ul conteaza foarte putin...Nu mai stiu cine zicea ca pentru a foace o fotografie buna, body-ul nu conteaza deloc; lentilele conteaza 20%, iar restul e skill si imaginatie.Chiar daca nu ai un aparat "ultimul racnet", in momentul in care te obisnuiesti cu el si il cunosti la perfectie, cu obiectivele necesare o sa faci exact ce poze o sa vrei sa faci. Go 4 350D...si daca nu-ti place fa-mi-l cadou
__________________ Copilul intinde din leagan mainile dupa luna. In clipa cand simte ca luna i se refuza, el o vede frumoasa. Adineauri ea lucea doar. Caut Nokia 6300 furat. imei 354835023184352 Caut Nokia 6300 furat. imei 354835027208843 | |||
|
| | #53 (permalink) | ||
| Quote:
2. Daca nu imi place 350D-ul, o sa astept sa se mai ieftineasca 30D-ul, ca full frame-urile nu ma pasioneaza.
|
| | #54 (permalink) | ||
|
Scuze, nu era malitioasa referinta la buget.Am banuit doar ca te ajuta parintii in achizitionarea aparatului...Revenind la subiect, sunt sigur ca o sa te intelegi bine cu 350D
|
| | #55 (permalink) | ||
|
Nu astepta 30D. Diferenta de bani fata de 20D e buna la un obiectiv. Ce are in plus 30D ? spot, LCD 2.5, iso intermediar, ... nesemnificativ; poate doar shuter garantat 100.000 trageri. Cauta in loc de 17-85 un 17-40 + 50 + 70-200, daca iti permiti. Optica e mult mai importanta decat body si tocmai de aceea esti "obligat" sa iei Canon, pentru ca ai de unde sa alegi pe putere si placere.
| |||
|
| | #56 (permalink) | |||
| Quote:
![]() La capitolul body am gasit solutia: 350D. La capitolul obiective, incep sa am dubii. Din nou. Se pare ca 17-85 IS distorsioneaza binisor pe wide si din ce am vazut in testul lui Mir este cam soft pe margini. In schimb, Tamron SP AF28-75/2.8 XR Di LD pare ca poate inlocui si 50mm F1.8. In test zic ca e mai sharp la F2.8 decat prime-ul si cam peste tot este peste 28-135 IS. N-are stabilizare, nu e wide, dar castig 1-2 stopuri. http://www.bobatkins.com/photography...on_28_75b.html Trebuie sa reincep "sapatul" ![]() Quote:
Quote:
__________________ Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail). Canon APS-C @ 12-840mm. | ||||
|
| | #59 (permalink) | ||
|
__________________ OFERTA SERVICII: Imprimare, indosariere, legare carte, carti de vizita Y!m: korkfoto | 0723.306.158 .-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- -- | |||
|
| | #60 (permalink) | ||
|
Am luat azi de la Germanos un Fuji F10 la 12.4 mil ...mai era inca 1 pe stoc, in afara de asta, dar avea o zgarietura pe LCD. Cred ca e cel mai mic pretz pe care l-am vazut pana acum. Am facut cateva poze pe AUTO, mi-a bagat ISO 800, dar sunt intr-adevar foarte clare, zgomot putin, cel putin pt ochiul meu de amator ...Acum intrebarea mea e cam cat costa cardurile xD si de unde pot sa iau cat mai ieftin unul de 256?
__________________ Respect to the men in the ice cream van! Last edited by PYRO!; 03-03-2006 at 14:24.. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |