Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 31-10-2009, 16:21   #1681 (permalink)
Registered User

Daca iti poti permite eu te-as sfatui sa mergi pe un Panasonic FZ35. E o camera extraordinara: Panasonic Lumix DMC-FZ35 Review | Digital Camera Resource Page

Eu am luat de curand un Panasonic TZ7 si sunt f multumit (atat pe partea foto cat si pt video).

W1zzard is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 07:22   #1682 (permalink)
Registered User

Am mai citit pe forumuri si am vazut ca acest FZ35/38 este cel mai mult laudat aparat foto bridge. As vrea sa cumpar FZ35, dar la noi nu se gaseste decat FZ38, dar merge si asta din urma. Multumesc W1zzard pentru ca mi-ai intarit convingerea catre achizitionarea lui FZ38.

bestsrv is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 09:42   #1683 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Sa ai in vedere ca acesta clasa de aparate, superzoomuri mari....sunt cele mai proaste calitativ din punct de vedere foto si ergonomic.
1. au senzor foarte mic, pt a putea suporta optica lunga - deci calitate slaba la ISO mare, DOF mare ( ceea ce e rau )
2. sunt mari fizic, degeaba, caci nu ai in plus nimic fata de o sapuniera care intra in buzunar, deci incomode.
3. optica lunga, zooooooomul, are aberatii cromatice, distorisuni geometrice - fata de un zoom mic , deci calitate mai proasta a imaginii.
4. nici macar nu au o patina de blitz extern pt o luminare decenta cand ai nevoie de blitz, de fapt, cu blitul intern si zoomul mare esti tentat sa stai departe de subiect, iar la portrete ies ochii rosii datorita distantei mici intre blitz si axul optic, efect extrem de deranjant
5. Singurul punct aparent bun este zoomul mare care iti permite sa cadrezi fara sa te misti, repede, subiectul vizat fie ca e mai aproape sau mai departe. Dar asta duce la poze fara compozitie gandita, pur si simplu dai zoom sa pozezi un portret din locul de und eesti, nu conteaza ca in spate ii creste un burlan din cap....in loc sa te deplasezi sa faci portretul, sa te misti un pas in lateral sa elimini burlanul din compozitie, acest zoooooooom duce la lenevirea fotografului, in general la poze inestetice, total negandite din punct de vedere compozitional.

In concluzie sunt niste aparate proaste si mari. macar daca tot sunt proaste sa fie mici....dar....dupa gusturi....

Mir is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 14:23   #1684 (permalink)
Registered User

Mir, in principiu ai dreptate, daaar te-ai uitat la FZ38 sa vezi ce poate?
Eu l-am comparat cu LX3 si in afara de zgomot putin mai mare de la ISO > 800 e mai performant cam la toate capitolele, filmare HD 30fps, stabilizare Power O.I.S., procesor Venus Engine HD, etc.
Pe mine ma intereseaza un aparat versatil, nu vreau sa car cu mine un rucsac de aparatura foto si video pentru cateva poze si filme pe care o sa le fac in concediu sau la o plimbare. Nu ma intereseaza patina de blitz, ce-mi pare rau la el e ca nu are ecran rabatabil, era foarte util pentru filmare si pentru poze macro.
E un compromis acceptabil acest FZ38 din cate am vazut eu (m-am uitat pe un alt forum Romanesc unde sunt cativa useri care au aparatul), ramane sa vad de unde il achizitionez.
Am sa revin cu impresii despre aparat (poate pe un topic dedicat) asta daca se doreste acest lucru.

Old 01-11-2009, 16:21   #1685 (permalink)
Registered User

Sincer inainte sa achizitionez TZ7 chiar nu intelegeam de ce au scos modul High Angle pt LCD... Dupa ce l-am folosit motivul e clar: nu are nevoie de asa ceva! Ecranul se vede perfect din orice unghi! La FZ35/38 nu stiu exact cat de bun e ecranul....

W1zzard is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 19:31   #1686 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

TZ7 mi se pare mult mai util decat FZ38. Are cam tot ce are FZ38 dar macar e mic...

Old 01-11-2009, 19:58   #1687 (permalink)
Registered User

Tz7 are lipsuri mari fata de FZ38; nu are controale manuale, nu are RAW, obiectiv mai "intunecos" si alte mici chichite.
Sunt hotarat 99,9% pentru FZ38, maine sper sa-l achizitionez.

Old 05-11-2009, 11:23   #1688 (permalink)
Registered User

quino's Avatar

Quote:
Originally Posted by cataaa View Post
ce parere aveti despre sony h20 ? imi recomandati altceva la un pret apropiat? as vrea tot sony pt ca m-am obisnuit cu meniul. daca are cineva rog sa-mi zica cam cat tine acumulatorul. multumesc.
Quote:
Originally Posted by vasilealx View Post
Stie cineva ceva despre acest aparat(pro/contra)? Ma intereseaza si pe mine...
Sau ce imi recomandati pana in 1200lei(nu vreau DSLR)?
astept cu nerabdare un raspuns la cele 2 posturi, eu am facut cateva poze cu un h20 si destul de multe poze facute in noapte (sau cu lumina redusa, ceea ce duce la folosirea blitz-ului) au iesit ca in postul meu anterior .
va multumesc.

ps: si-ar merita banii ?? nikon p6000 ma refer in mod strict calilativ, in poza captata, sau pretul este argumentat de modulul gps ? pentru ca sincer ala nu ma prea intereseaza in mod deosebit.

Last edited by quino; 05-11-2009 at 12:24..

quino is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 18:50   #1689 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

bestsrv, vrei sa zici ca tragi RAW cu asa clasa de aparat ? sau pe manual ? Daca ai de gand asa ceva uita de ele, vezi un DSLR second...

Old 20-11-2009, 15:08   #1690 (permalink)
Registered User

Am un buget de 600 Ron.
Intre Sony DSC-W215 si Samsung PL60 ce imi recomandati.
Aparatul o sa fie folosit pentru instantanee prin concedii sau la ocazii mai speciale. Care din ele face poze mai bune in conditii de lumina slaba.
Multumesc anticipat!

osuletz is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2009, 17:44   #1691 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

sony-ul

Old 20-11-2009, 20:06   #1692 (permalink)
Registered User

@Mir: am citit o mare parte din acest topic si din ce ai argumentat in alte cazuri imi dau seama ca sfatul tau este de urmat , insa te rog sa detaliezi putin, ca pentru un amator, de ce se merita Sony-ul.

P.S.: Este vreo diferenta intre W215 si W210, eu nu am observat niciuna. Intreb pentru ca nu gasesc peste tot w215.

Multumesc inca o data!

Last edited by osuletz; 20-11-2009 at 20:20..

osuletz is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2009, 22:15   #1693 (permalink)
Registered User

buna
in prezent am un canon A430 si mi se pare destul de depasit in comparatie cu camerele nou aparute pe piata
sunt amator in ale fotografiei oricum, nu am pretentii foarte mari, dar ma gandeam ca samsungul asta ar fi o alternativa mult mai buna la canonul meu
Samsung ES17 Silver - ES17 - - Foto digitale

ceea ce ma atrage la el e faptul ca are stabilizator de imagine, pe canonul meu daca il misc putin pozele ies in ceata
plus pretul, bineinteles...de fapt bugetul meu ar fi cam sub 500 RON
si nu inteleg de ce unii scriu pe forum ca la sub 500 de ron cea mai buna camera ar fi canon A480 care nu are stabilizator de imagine si la specificatiile tehnice e inferior lui samsung ES17
ce parere aveti? merita sa dau banii pe samsung?
in mod normal ar trebui sa se simta diferente de performanta( poze mai clare, fara blur din cauza miscarii aparatului) cel putin in comparatie cu canon A430 daca nu si cu canon A480

zattara674 is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2009, 15:07   #1694 (permalink)
Registered User

cine ma ajuta si pe mine-plzzz [Panasonic sau Sony?]

PLS HELP...am nevoie d putzin ajutor...cine imi poate spune si mie ce sa aleg intre un Panasonic DMC-FZ18 si un Sony DSC-H50....as vrea opinia unora care au acest aparat/e sau se pricep totushi bine la acest segment....sa`mi zica care merita mai mult, sau plusuri-minusuri intre ele. Multumesc si astept un raspuns!

cypello is offline    Reply With Quote
Old 23-11-2009, 21:58   #1695 (permalink)
Registered User

cccrys's Avatar

as vrea sa i cumpar prietenei mele o camera de fotografiat,intre 300 si 400 lei.
cateva recomandari daca se poate.
Abit ip35,Q6600@3400 G0,Scythe Infinity,Asus 8800gts 320mb ,2gb ram Kingmax 800,2xhdd Samsung 250gb sata2,dvd rw Lg,Sound Blaster Creative Audigy Se 7.1,carcasa Antec Sonata 3,Razer DeathAdder Blue mouse,Lg L1972h-pf

cccrys is offline    Reply With Quote
Unread 26-11-2009, 00:08   #1696 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by osuletz View Post
@Mir: am citit o mare parte din acest topic si din ce ai argumentat in alte cazuri imi dau seama ca sfatul tau este de urmat , insa te rog sa detaliezi putin, ca pentru un amator, de ce se merita Sony-ul.

P.S.: Este vreo diferenta intre W215 si W210, eu nu am observat niciuna. Intreb pentru ca nu gasesc peste tot w215.

Multumesc inca o data!
Sony-ul are obiectiv mai wide (30mm fata de 35mm la samsung ) si procesare mai buna a imaginii

Intre 215 si 210...cred ca nu sunt diferente majore...

Unread 26-11-2009, 01:47   #1697 (permalink)
Fun... anyone?

Catallin's Avatar

As dori si eu sa-mi iau un aparat foto. Am avut nevoie de cateva ori sa fac o fotografie la cate ceva ori prin casa ori pe afara si cu telefonul nu prea ies pozele ok. Ma intereseaza ceva pe la bugetul de 400 ron si neaparat sa am acumulator ca la telefon sa nu fie cu baterii sau baterii reincarcabile. Am fost la magazine si am aruncat o privire si cam astea 3 au ramas variantele: Benq T800 - 360 ron, Fujifilm Finepix J15 - 400 ron si Olympus FE30 - 380 ron. Acum fara sa fiti rautaciosi, daca vreti sa-mi spuneti si mie o parere care ar fi mai ok dintre acestea si de ce. De asemenea daca stiti alt model mai bun decat acestea si care sa se incadreze in cerintele mele si vreti sa-mi spuneti si mie, v-as ramane recunoscator.

Multumesc pentru eventualul raspuns.

Facilitez achizitionarea de pe PSN.

Catallin is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules