Page 3 of 297 FirstFirst 1234561353103 ... LastLast
Results 41 to 60 of 5932

Thread: Mici intrebari care nu merita un thread separat.

  1. Back To Top | #41
    Registered User Dr Andrei's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Operating Room
    Google...intra aici
    In cateva secunde puteai si tu sa faci asta, nu ?
    Doc

  2. Back To Top | #42
    bun, pe google am cautat si eu, stiam de siteul ala dvd planet. Eu am intrebat daca stie cineva un magazin la care a fost si a vazut.....nush, poate in hipermarketurile alea mari, carrefour, cora, sau vreun magazin special ceva....

  3. Back To Top | #43
    Registered User Dr Andrei's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Operating Room
    Totusi...esti siiiiiigur ca vrei aparatul ala ?
    De curiozitate cum ai ajuns chitit pe el ?
    Doc

  4. Back To Top | #44
    Hortensia Bengescu Papadat antidot's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    BUCURESTI
    de ce majoritatea acumulatorilor au 1,2 volti si nu 1,5 v....care este un fel de standard (camerele foto folosesc 2 baterii AA -> 3 V si nu 2,4...)

    De fapt...se gasesc acumulatori 1,5v ?
    eu am 8 acumulatori cu mAh intre 1700 si 2100, toti 1,2v de aceea nivelul bateriei mi-l arata mereu la jumatate : (
    Imaginea ma ia in excursie/ Mi se dilata pupila privind irisii/ Sunt in culmea fericirii si vad cum plange o salcie in cascada/De parca s-ar gandi ca vin astia s-o prada...

  5. Back To Top | #45
    Sunt procedee diferite prin care se produce curentul, la acumulatori fata de alcaline, ceea ce duce la ceea ce ai observat si singur: o celula de baterie alcalina produce o tensiune de 1,5 V iar o celula de acumulator produce 1,2 V. Nu cred ca iti arata nivelul bateriei la jumate din cauza asta.

  6. Back To Top | #46
    Hortensia Bengescu Papadat antidot's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    BUCURESTI
    pai asa imi arata cu acumulatori noi-nouti la prima incarcare (GP si Sanyo)
    cand il bag la transformator de 6v imi arata bateria full...

    la alte camere cu 2 acumulatori AA*1,2v voua va arata pe displayul aparatului bateria full?
    Imaginea ma ia in excursie/ Mi se dilata pupila privind irisii/ Sunt in culmea fericirii si vad cum plange o salcie in cascada/De parca s-ar gandi ca vin astia s-o prada...

  7. Back To Top | #47
    Registered User Dr Andrei's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Operating Room
    la alte camere cu 2 acumulatori AA*1,2v voua va arata pe displayul aparatului bateria full?
    Da... A410 si A520 cu accu Cullman 2300mAh
    a...si nu prea cred ca din cauza asta iti arata la jumatate
    Doc

  8. Back To Top | #48
    poate intreb o tampenie, dar sunt curios:
    Exista vreo modalitate de a emula film-grain-ul direct din aparatul digital? Cu un filtru, un software plugin sau orice alta metoda? Evident ca se poate incerca in PS, dar iti trebui multa munca sa obtii efectul exact in zonele corespunzatoare, si adevarul e ca nici atunci nu prea se compara.
    Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.

  9. Back To Top | #49
    Registered User Taxon's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Galati
    din camera nu am auzit.
    din soft... incearca picasa, pentru rezultate rapide si probabil satisfacatoare.

  10. Back To Top | #50
    Registered User meios4us's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Poti sa incerci asa
    http://www.gimpguru.org/Tutorials/FilmGrain/
    Cred ca merge si in PS pe acelasi principiu, n-am stat sa citesc tot.

  11. Back To Top | #51
    ms pentru raspunsuri la filmgrain.
    meios, m-am jucat o gramada cu tot ce poate PS in directia respectiva, tutorialul din link e simplut iar rezultatele, cum spuneam, nu prea se apropie. Asta deoarece noise-ul de imagine, cu sau fara overlay, este la nivel de pixel si e complet uniform. Cele mai apropiate rezultate le-am obtinut cu o combinatie de Noise+Median+Gaussian Blur+selectii+de la capat pe un layer de selectie... dar si atunci efectul obtinut era limitat.

    O noua intrebare (importanta pentru achizitia unui CF):
    Ce parere aveti despre aceste carduri:
    http://www.sandisk.com/Products/Cata...pactFlash.aspx

    Pot sa iau un astfel de card de 1GB sau 2Gb la preturi bune (mult mai ieftine ca pe situl lor) si voiam sa stiu si parerea cuiva care le foloseste/cunoaste.

    De asemenea, despre acest card Kingmax 2GB:
    http://www.caro.ro/descriere_produs.php?60:135

    Pretul e foarte bun, sunt chiar asa slabe?

    Edit: intre timp, am gasit urmatoarele informatii despre cardul "standard Sandisk compact flash":
    "Data Transfer Rate To/From Flash
    2.5 MBytes/sec burst
    Data Transfer Rate To/From Host
    16.6 MBytes/sec burst

    Kingmaxul este listat cu 10MB/s la Caro, inseamna ca are transfer de 4 ori mai bun ca cel Sandisk sau interpretez eu ceva gresit?
    Last edited by Umbra; 10-05-2006 at 22:44.
    Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.

  12. Back To Top | #52
    Nick anterior: biscristi cristian.bisca's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Brasov
    E in jur de 2 mil un card de 1Gb Sandisk modelul respectiv. Eu foloseam pana nu demult asa ceva de 512k. Sunt extrem de bune calitativ, nu am avut nici o data probleme, insa e incet. Viteza de scriere de 800k/s si asta conteaza cat de cat. Pana si 300D-ul meu scrie cu 1.5mb/s deci ramanea putin in urma. am trecut pe un twinmos 140x ...
    Cristian Bisca Galerie Foto Personala
    Canon EOS 30D + sigma 18-50 f/3.5-5.6 + canon ef 50mm f/1.8 + M42 Helios 44-2 58mm f/2 & Jupiter 37A 135mm f/3.5 + Sigma 55-200 f/4-5.6 DC

  13. Back To Top | #53
    Quote Originally Posted by Umbra
    poate intreb o tampenie, dar sunt curios:
    Exista vreo modalitate de a emula film-grain-ul direct din aparatul digital? Cu un filtru, un software plugin sau orice alta metoda? Evident ca se poate incerca in PS, dar iti trebui multa munca sa obtii efectul exact in zonele corespunzatoare, si adevarul e ca nici atunci nu prea se compara.
    incearca asta http://www.alienskin.com/exposure/index.html
    powered by 1D mark II.

  14. Back To Top | #54
    vreau sa-mi iau un 300D, un kit, insa am auzit lucruri cam proaste despre obiectivul din kit.
    sincer, fiind amator, nu ma pricep deloc la obiective. ce altceva recomandati la un pret mic ???
    vreau sa fol aparatul si pt landscape-uri si pt macro
    multumesc anticipat

  15. Back To Top | #55
    Registered User Dr Andrei's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Operating Room
    Pentru macro iti trebuie obiectiv macro... poti sa iei o struto-camila care sa aiba si functie macro (gen sigma) dar marirea este de maxim 1:2 si calitatea nu e chiar buna.
    Doc

  16. Back To Top | #56
    problem is daca e obiectivul din kit destul de bun pt landscape ca sa pot investi doar intr-unul macro.
    sau cel din kit chiar nu stie deloc macro ?

  17. Back To Top | #57
    Registered User Dr Andrei's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Operating Room
    Man...daca e sa o luam ca la carte, macro inseamna marire 1:1, pe care poti sa o atingi numai cu un obiectiv macro pur-sange...care este relativ scump.
    Deci cel din kit nu are cum sa "stie" macro.
    Pentru landscape nu stiu cat de bun este 18-55-ul in colturi...

    PS... pentru pseudo-macro poti sa faci alta faza...iti iei de exemplu un Helios si il pui invers peste ob din kit... pentru asta iti trebuie inel inversor care la noi nu prea se gaseste (la F64 au doar 52 si 58 parca)
    Doc

  18. Back To Top | #58
    bug, daca zici ca nu te pricepi, obiectivul din kit e "just fine". n-o sa-i simti limitarile. altfel, noi putem sa-ti spunem ca ai putea sa dai 1000$ pe 17-55/2.8 IS, dar probabil ar fi peste buget
    powered by 1D mark II.

  19. Back To Top | #59
    Registered User Dr Andrei's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Operating Room
    cold_fire has a point...
    Daca tot esti la inceput, nu te gandi deja la macro si landscape-uri perfecte. Evident ca exista obiective care sa faca toate astea, dar costa.
    Mai bine ia-ti kitul, si foloseste-l pana ajungi sa-i cunosti limitarile si sa simti nevoia de mai mult. Nu vei putea sa faci macro asemenea unui PnS si nu vei avea obiectivul destul de wide (si calitativ) pentru landscape. Dar poti sa inveti sa faci crop unde si cand trebuie.
    Doc

  20. Back To Top | #60
    punisher PYRO!'s Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    next level
    Am un Fuji F10 pe care am avut proasta inspiratie sa-l scap pe jos acum o luna si ceva. I-a fost schimbat sistemul de lentile in service si azi dupa ce l-am luat am constatat ca pe poze apar niste punctulete negre in zonele incercuite. Aveti idee care e problema? Oricum probabil ca il duc inapoi la service, dar ma intreb daca e din noul sistem de lentile ca daca iar trebuie schimbat si astept inca o luna e cam nasol.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mici intrebari care nu merita un thread separat.-dscf0095.jpg  
    Respect to the men in the ice cream van!

  1.  
Page 3 of 297 FirstFirst 1234561353103 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •