Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-06-2006, 18:49   #1 (permalink)
Registered User

care camera ???

de curand am zis sa mi iau o camera ceva mai performanta pt ocazii mai speciale(Pt restu am telefonul)
dupa ce am analizat mai multe camere am ramas cam la panasonic fz7 si sony h5
am remarcat ca panasonicul face poze superbe noapte(unele dintre cele mai bune facute) iar sony ul mi se pare ca face mai bune poze ziua si filmeaza mai bine(chiar daca au aceleasi specificatii)
acum astept si parerile voastre in privinta carui aparat sa ma indrept si de ce
multumesc

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2006, 19:16   #2 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

atunci, daca ai definit criteriile mai ramane sa te hotarasti ce iti trebuie mai mult POZE ZIUA sau POZE NOAPTE .
BTW ...sunt la fel de proate cu ambele aparate. Daca ai dedus cele de mai sus, poate ar trebui sa exemplifici si de unde...sa ne minunam si noi.
Oricand un nepriceput va face o poza extrem de proasta noapte cu ambele, iar un experimentat va face o poza buna cu ambele ( eventual plus un trepied ...)
Oricum sunt cam la aceleasi performante atat pe hartie cat si in practica, deci o poti alege pe cea care iti place mai mult.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2006, 19:48   #3 (permalink)
Live For Speed

Andrei221's Avatar

mir are dreptate..tb sa stii la ce o folosesti. eu as zice ca aman2 sunt bune asa ca ramane la alegerea ta

Andrei221 is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2006, 20:15   #4 (permalink)
Registered User

da stiu ca asa are dreptate dar eu nu le am tinut in mana si ziceam ca poate le a si tinut cineva in mana si mi zicea si cum se simt ,materiale ...
cred ca o sa iau sony ul
cat despre unde am vazut pozele si ... :
http://www.dcresource.com/reviews/cameraList.php
mi se pare un site f bun si par a fi profesionisti cei de acolo(am citit p mult situri inainte si erau mai proaste si nu aveau poze ca ex)
mir dupa tine sunt ambele proaste ???
de ce???

Old 02-06-2006, 20:28   #5 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Nu.......nu sunt potrivite pt mine. Calitatile lor nu sunt indeajuns pt ce am eu nevoie.

Old 02-06-2006, 20:43   #6 (permalink)
Registered User

bine asta presupun ca inseamna ca u lucrezi in domeniu si ai nevoie de ceva care poate fi zumat f mult si dupa ce ai facut poza si ... dar pt mine este mai mult decat suficent

Old 02-06-2006, 20:58   #7 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

ceea ce vrea mir sa spuna si eu sunt de acord e ca la ce POT face aparatele alea nu prea exista diferente semnificative si deci alegerea e PUR subiectiva.
degeaba iti zic eu ca are nu situ ce meniu pt ca eu am stilul meu si nevoile mele..la fel in ce priveste ergonomia dpdv fizic.. unul foloseste mai bine degetul mare, altul prefera o alta asezare a butoanelor, etc...

in situatii de acest gen nu e bine sa te increzi in "review-uri" pt ca sunt subiective si ce imi palce mie probabil ca tie iti displace profund.
prin urmare ideea e urmatoarea: aparatele sunt similare ca si performante, si teoretic si practic. alegerea se va face pe criterii PERSONALE...o camera trebuie sa iti mai si placa, sa iti palca sa o folosesti, etc.. nu doar sa scoata poze de o anumita calitate...

cel mai indicat ar fi sa mergi prin magazine sa pui tu insuti mana pe ele, eventual sa te joci putin prin meniu, sa vezi cum focalizeaza, etc...
si s-o iei pe cea care iti place mai mult.

parintele is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2006, 22:22   #8 (permalink)
Registered User

parinte ai dreptate asa ca am ramas la sony
multumesc
thread closed

Old 02-06-2006, 22:24   #9 (permalink)
Registered User

DyJohnnY's Avatar

daca ai decis ca aparatele sunt relativ egale, oricum atat de "egale" cat diferenta o vei face tu, mai ramane sa te uiti la preturile accesoriilor, diversitatea lor, etc. astea uneori sunt costuri ascunse
Ignorance is bliss | Joc FreeKick si imi place, cine vrea să-l încerce să adauge .org || New & Improved Tiny :: MB Abit KN8 Ultra || CPU San Diego 3700+ [nesuportat de placa x-( ] || HS Scythe Ninja & Zalman FM-3 @700 RPM || RAM - 1GB Sycron Crap|| GPU - Gigabyte 8800GT w AC Accelero S1 + Zalman FM-3 @ 900 rpm - 56 Deg FULL LOAD || DVD-RW Samsung something|| PSU Fortron BlueStorm 400W || Logitech MX510 || Microsoft Comfort Curve 2000 || CASE - Chieftec Giga...something /w wheels mod

DyJohnnY is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2006, 00:43   #10 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

patrtial corecta observatia.
spre exemplu MS pt sony e mai scump decat restul flashurilor...
nu stiu insa daca alte accesorii sunt de luat in calcul pt ca daca omul vrea chestii speciale de la echipamentul sau si e pregatit sa dea 450-500in US pe camera, pobabil ca s-ar fi gandit la un dslr mai ieftin (canon echipat cu obiective third party sau KM spre exemplu)...

Old 03-06-2006, 01:33   #11 (permalink)
Registered User

mai cu memoryle de la sony nu am probleme la 2mil si ceva imi iau 2gb+ ca mom mai am un card de 1gb si un de 512 care desi le tin in telefoane la nevoie pot sa le scot ,desi o sa mi iau cam atunci cand imi iau si camera un card de 2gb
la acesorii nu m am gandit pt ca nu cred ca voi avea nevoie vreodata sa mi iau
la ce blitz are si .. eu personal nu am nevoie de mai mult
eu o iau ca sa pot sa ma mai joc cu ea sa mai fac cateva foto ,defapt cateva mai multe(a inceput sa mi placa fotografia de ceva vreme) si sa pot face poze destul de bune la evenimente speciale
cannon nu prea mi place sincer sa fiu
am fost dezamagit de multe firme iar de sony nici o data pana acum ci chiar dinpotriva
ca ex sa vars un pahar intreg de bautura p statie(in mom in care e super incinsa in timpul unui baeram)iar dupa juma de ora sa nu aibe nimic

Old 03-06-2006, 08:46   #12 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

cannon ( http://www.cannon.com/ ) sigur nu te va satisface, inca Canon sunt mai buni ca Sony si Panasonic la aparate foto. Cum poti spune ca ceva nu iti place cand nici macar nu ai fost indeajuns de artent incat sa ii citesti numele corect, doar nu vrei sa spui ca stii celelalte detalii insa exact numele ti-a scapat ?
Daca zici ca vrei FOTOGRAFIE, ca incepe sa-ti placa, ca faci poze la evenimente speciale, atunci cu siguranta NU sunt ceea ce ai nevoie aceste aparate.
Vorbesti de blitz ca e bun ? te inseli amarnic. unt bani aruncati.
Ia un aparat cu RAW si cu patina de blitz extern. Iti va largi enorm calitatea finala a imaginii, atat prin permiterea folosirii unei lumini mai bune ( blitz mai puternic si/sau bounce ) cat si prin prelucrarea software avanasta a RAW-ului.

Old 03-06-2006, 09:31   #13 (permalink)
Nick anterior: Elven

Dragos Jianu's Avatar

Quote:
la acesorii nu m am gandit pt ca nu cred ca voi avea nevoie vreodata sa mi iau
Imi place sigurantza cu care vorbesc incepatorii.

Ia mediteaza putin pe temele astea:
http://www.computergames.ro/forum/sh...27&postcount=6
comparatie flash onboard (ala care zici tu ca este arhisuficient) si un blitz extern reflectat. Aparatele din test nu conteaza.

Fotografie facute cu flash extern reflectat din tavan/pereti - lumina ambientala neglijabila:
http://www.computergames.ro/forum/at...4&d=1137007311
http://www.computergames.ro/forum/at...9&d=1139590559
http://www.computergames.ro/forum/at...2&d=1139590601
http://www.computergames.ro/forum/at...6&d=1142772115
http://www.computergames.ro/forum/at...3&d=1134578354
http://www.computergames.ro/forum/at...7&d=1142772128

Incearca asa ceva si cu blitzul onboard "arhisuficient"

Dragos Jianu is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2006, 12:04   #14 (permalink)
Registered User

Cap0ne's Avatar

Hai ca exagerati acum. Pentru un amator, un invatacel, daca pot sa ii spun asa, un astfel de aparat mi se pare suficient. Sa dai banii pe un aparat pro cand tu nu ai cunostintele necesare folosirii lui este ca si cum ti-ai lua un McLaren F1 imediat ce ti-ai luat permisul, si umblii cu lamaia in geam...
Uite o poza facuta cu Panasonic FZ7, cu blitul ala de "kkt", cu puterea scazuta cateva trepte ca sa nu "ard" fata personajului. Poza nu a suferit decat un mic crop si resize. Lumina ambientala era data de 2 lumanari
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1000484'.jpg
Views:	87
Size:	162.8 KB
ID:	110947  

Cap0ne is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2006, 12:10   #15 (permalink)

Dragos Jianu's Avatar

se compara umbrele si iluminarea? sau ? faceam apologia blitzului extern, nu a aparatelor profi. cel onboard nu este bun decat ca fill-flash pe soare vara.

Old 03-06-2006, 12:49   #16 (permalink)
Registered User

Dr Andrei's Avatar

@ Cap0ne- ii era rau personajului ? nu arata prea sanatos
@ Elven blitzul onboard este util ca fill-flash in masura in care timpul de sincronizare este cat de cat normal. De ex la Dynax5D cu AS off timpul este 1/160 si cum fill-flash este util in cazul portretelor, outdoors in lumina puternica este inutilizabil.
Tocmai de aceea abia astept sa imi iau 5600 HS(D).

Dr Andrei is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2006, 13:07   #17 (permalink)
Registered User

Cap0ne's Avatar

1. Sunt constient de avantajele flash-ului extern. Dar , ca sa continui analogia din domeniul auto, sa pui un asemenea flash pe o "sapuniera" , mai ales in mana unui neavizat in domeniul foto, e ca eleronul pus pe o dacie 1300 bej din '74 toamna...

2.Remarca ta: "Imi place sigurantza cu care vorbesc incepatorii." , la ceea ce a spus omul ("la acesorii nu m am gandit pt ca nu cred ca voi avea nevoie vreodata sa mi iau
eu o iau ca sa pot sa ma mai joc cu ea sa mai fac cateva foto ,defapt cateva mai multe(a inceput sa mi placa fotografia de ceva vreme) si sa pot face poze destul de bune la evenimente speciale")

mi se pare (fara suparare si cu tot respectul) un fel de vai draga ce tare sunt eu si ce scule am. Pur si simplu nu-si avea rostul ca replica la spusele respectivului, care nu a incercat prin absolut nimic sa para un "cunoscator". Omul nu vrea decat niste poze bune pe ici pe colo, in parc cu prietena/familia, cu catelul care doarme, de la ultimul concert Iris etc. Daca o sa il prinda microbul va evolua, se va documenta, o sa treaca la scule mai avansate samd. Asta ramane de vazut si este alegerea lui proprie si personala.

3. -ontopic - ca posesor de FZ7, daca inca esti in dubii privind alegerea panasonic vs sony, nu pot decat sa ti-l recomand. Pentru banii dati, este o camera excelenta atat pentru un incepator cat si pentru un amator cu destule cunostiinte in domeniu.

PS - Elven, sper ca nu te-au deranjat cele spuse la pct 2
PPS - daca vrei sa facem o comparatie strict la obiect (repet, cunosc avantajele bounce-ului & stuff, dar de la asta pana la a spune ca blitul de pe fz7 este bun doar ca fill flash vara, e drum lung) pune niste poze virgine, varianta din camera si nu post procesari de genul
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1000484''''''.jpg
Views:	50
Size:	156.7 KB
ID:	110961  

Cap0ne is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2006, 13:45   #18 (permalink)

Dragos Jianu's Avatar

Asa sunt prelucrate pozele? Modifica prelucrarea lumina folosita? Nu inteleg

Cat despre comentariu m-a uimit sigurantza cu care isi cunoaste nevoile pe viitor si parerile solide despre o firma a carei nume ii scapa. Unde am mentionat despre "sculele" mele?

Old 03-06-2006, 14:45   #19 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

aceeasi vesnica poveste. daca ai 20 si o poala de obiective si auzi pe unu care nu stie decat sa apese pe butonin modul P in cel mai bun caz ca ne impartasete opiniile sale ...trebuie sa te abtii pt ca te dai mare ....

mai oameni buni, lasati la o parte mentalitatile astea. daca elven va spune o PARERE tineti cont ca nu incearca sa se laude ci face un act de GENEROZITATE.
dc? simplu. pt ca el a dat BANI multi si a investit TIMP si CREIER ca sa ajunga unde a ajuns, sa STIE una - alta despre fotografie.

la concret: omul vine si spune,ferm convins, ca nu are nevoie de "mai mult"...
asa o fi, e treba lui.
dar cand spune " blitzul ala e de ajuns, nu imi trebuie mai mult" e evident ca SE INSEALA.

nu ii trebuie mai mult pt ca nu site CE E AIA MAI MULT, habar nu are de fotografie, ceea ce nu e rau pt ca sunt banii lui in fond.

dar cand mir sau elven aud treaba asta ce ar trebui sa faca???sa accepte acest raspuns???
oamenii au incercat sa explice d c afirmatia asta e O TAMPENIE daca stii ce vb.
acel blitz oncamera, PE ORICE APARAT, NU ar trebui folosit ... rezultatele slae sunt EXECRABILE, in ORICE situatie.
cum zice elven e bun de fill dar in FOARTE PUTINE situatii , conditii foarte favorabile...u pe soare puternic ci pe soare filtrat de nori subtiri sa mai topesti niste umbre din cadru , dar ATAT.

eu am 20 si amincercat blitzul oncamera in astfel de situatii si va spun si eu ca e ZERO. mai mult strica decat ajuta in 99% din cadre.
iar acolo unde ajuta cu siguranta te poti dispensa de el pt ca umbrele alea topite pot deveni chiar interesante DACA STII CE FACI...

unde e lauda? oamenii au spus o PARERE ca oameni care au incercat MULTE, si ps-uri si dslr-like si L-uri + 580EX...

decat rahatul ala de blitz , afara, mai bine o blenda agatzata in pom.

referitor la ce spune capOne, da, e adevarat, pt cineva care NU SITE CE FACE SI NU ARE DE GAND SA INVETE, orice feature in plus pe camera e aiurea.
doar ca omul nostru a spus ca o sa faca MULTE poze, ca incepe sa-i placa, evenimente speciale.
sigur nu o sa site sa fol blitzul ala ca fill, nu isi va pune problema...il va folosi ca si tine capone...ca blitz principal in low light...
tzi se pare ca rezultatele ORICARUI blitz oncamera fac fata???
TE INSELI.
TZI se pare ca poza pusa de tine e ok??? cu tot respectul, discutam despre un domeniu cu care nu ai nici o treaba daca tu crezi asta cu convingere.
lumina in cafrul ala e infecta dupa parerea mea.

poate el nu va sesiza diferenta cum pesemne si tu crezi ce spui...asta nu inseamna ca e corect sau adevarat.

apoi omul nostru vorbeste despre "ocazii speciale"...
adica ???
tu capone vb de aniversare si de caine care doarme... si mai ra de concert.
man, aniversarea e indoor unde blitzul ala mai mult strica...in asemenea circumstante ALTELE sunt criteriile conform carora spui ca ai un echipament care face fata, nu un rahatzel de blitz...
apoi cainele ...io am 3 in casa. ma crezi ca am 20 si nu am nici o poza facuta si care sa ma multzumeasca??? sunt infecte si crede-ma ca stiu sa imi foloesc 20-ul... in asemenea conditii preferi sa folosesti telefonul de 2 mp, macar asa nu te oftici sa nu ies pozele, dai vina pe tel...si nimeni nu asteapta mai mult
concert iris??? tu ai astfel de poze cu al tau fz7???intreb nu dau cu parul...

evenimentele astea dragul meu sunt printre cele mai dificile situatii in fotografie, necesita echipamente BUNE si in genere scumpe si CUNOSTINTE.

e ca la comp: vine tatal cu pustiul la magain: -vreau si eu un calculator mai ieftin, imi trebuie doar sa se JOACE asta micu"...ceea ce in genere inseamna un sistem de TOP general use..ram, video, proc, monitor chiar....

mai zici tu mai cap0ne ca in poza aia slaba dpdv tehnic postata de tine ai "scazut puterea cateva trepte"...
pai mai capone, crezi tu ca unul care habar nu are si crede ca un blitz oncamera e sufi o sa stie sa "scada puterea"??/

nu crezi ca e mai simplu sa aiba un jungi de blitz extern, sa in roteasca spre tavan la un oarecare unghi si rezultatul va fi NET superior??? oamenii astia care nu stiu asta pot face, sa corecteze info pt flash e MULT mai complicat si rezultatul MULT mai slab...

deci pana la final cine are dreptate???
Capone, tu ai dreptate in oarecare masura. un incepator fara pretentii nu are nevoie de multe.
dar in genere , cei care nu stiu, cred ca un calculator pt jocuri e "ieftin"..ca deh...habar nu au despre domeniul respectiv.
ei au pretentii MULT MAI MARI decat aia care stiu pt ca daca stii nu vrei ce nu se paote si mai mult, ai solutii sa compensezi prin tehnica si cunostinte ce nu paote "scula"...

concluzia: sa il indemnam pe amicul nostru sa isi ia dslr??? NU
sa il lasam sa traiasca in continuare cu impresia ca pt "evenimente speciale" fz-ul e sufi??? NO WAY.
ii spunem doar ca NU CUNOASTE DOMENIUL, ceea ce crede el ca e corect e de fapt o mare greseala si il lasam sa decida ...
ori SE DOCUMENTEAZA mai serios si alege in cunostinta de cauza..ori face absolut ce il taie capul...
si eu dealtfel am zis in primul post ca DACA vrea chestii mai speciale ca foto indoor spre exemplu, ceea ce vrea ORICE om obisnuit, pobabil i-ar prinde mai bine u 300 cu un prime de 70 de dolari gen 50 1.8
pt ca 1.8 face in astfel de situatii cat toate blitzurile din lume...

daca nu stie despre ce vorbesc eu sau mir sau elven...ata e. o sa inteleaga peste cateva luni de folosire a unui fz...

aici vb despre fotografie nu neaparat in sensul artistic ci dpdv tehnic. cand cineva cere o parere i se ofera, fie ca ii convine ce aude fie ca nu. fie ca ne crede fie ca nu. de laudat, nici vorba. ce ar avea elven e castigat daca se da mare?? eu mentalitatea asta nu o pricep...eu ma bagat vreo 6 miiin scule??daca ma laud acum imi dai tu inca 6000 sa mai iau una alta? nu , evident.

terminati cu aceste copilarii si apreciati o parere pertinenta. bucurati-va ca scutiti bani si timp beneficiind de experienta altora..care a costat cum sopuneam si bani, si nervi, ti timp, si creier incins...

pt avinersan:
omule, ca sa intelegi : e simplu: cu aparatul ala poti face POZE decente doar in conditii FAVORABILE. concerte si "ziua lu ala micu" sunt situatii in general speciale si necesita MAI MULT decat un astfel de aparat sau un flash oncamera. MULT mai mult.
in al doilea rand pt un astfel de aparat, ca sa te descurci cu el si sa ai si rezultate decente, iti trebuie CUNOSTINTE.
mai multe decat pt un aparat mai scump. un aparat mai performant te poate AJUTA la inceput sa COMPENSEZI ce nu stii tu. baza nu ti-o paote da asa cum o face fz-ul pt conditii favorabile. dar pt conditii mai speciale te ajuta.

alege: ori inveti cate ceva si iei un dslr ieftin cu un obiectiv f1.8 spre exemplu, ori te multumesti sa apesi pe buton si in acest caz aparatul fz te ajuta mai mult dar poti face poze DOAR CAND LUMINA DISPONIBILA E FAVORABILA....

e simplu, dincolo de toata vorbaria.
e decizia ta.

EDIT: inca ceva: un sfat desi nu prea dau sfaturi in general: telefonul nu are nici o treaba cu un aparat FOTO. e ca trotineta comparata cu masina. te deplasezi cu ambele , oarecum, dar nu au alte puncte comune.
deci, sfatulmeu, noi iti vb aici de treburi pe care nu ai cum sa le intelegi din citit pe net.
ia intai un aparat IEFTIN,fa poze AFARA dar nu in soare puternic..cand e putin acoperit de nori dar e lumina puternica...ia u aparat micutz si carea are ceva controale MANUALE.
joaca-te putin cu timpul de expunere sau diafragma (f-ul ) si invata ce e aia dof, bokeh, vezi cum cade lumina, ce sunt alea umbre, etcetcetc...
apoi incearca putin cate putin in lumina mai slabutza sau foarte puternica..in conditii din ce in ce mai grele...
DUPA ce ce joci asa cu un aparat mic, in multe si diverse situatii , pe strada, in magazin, in sala de sport, la gratar, la pescuit, etcetc....vei sti mai multe despre "facut poze" si vei intelege si ce iti trebuie si cel mai important DE CE unii te "sfatuiesc" spre anumite alegeri. risti in acest moment sa dai minim 500 de dolari pe un aparat PROST si pe care il vei arunca peste un an de zile...sau pe un aparat care nu face nimic in plus fata de o spauniera si de care nu vei avea nevoie nici peste 5 ani daca nu inveti tehnica oftografica...
in acest moment dai banii degeaba.

Old 03-06-2006, 15:17   #20 (permalink)
AWE
Registered User

AWE's Avatar

Mie din tot threadul asta mi se pare foarte clar ca DSLR iese din discutie!
Cel putin pana la momentul in care un P&S, chiar si de top, nu mai face fata pretentiilor crescande ale fotografului!

Quote:
Originally Posted by parintele
acel blitz oncamera, PE ORICE APARAT, NU ar trebui folosit ... rezultatele slae sunt EXECRABILE, in ORICE situatie.
Sa nu exageram, e limitat dar nu execrabil, are si el un rolisor acolo, dupa cum nici 18-55mm EFS nu e atat de rau pe cat se spune - adica ceva poti scoate si cu astea daca stii ce faci!

Quote:
un aparat mai performant te poate AJUTA la inceput sa COMPENSEZI ce nu stii tu.
Mda, dar nu neaparat! Da-i un 1D (oricare) unui incepator si in 2 zile ti-l va da inapoi in schimbul unui PS! De ce? Pentru ca nu are mod automat, toate setarile se fac manual, exista un milion de parametri care trebuie setati din meniu ca sa iasa pozele decent etc etc...Deci nu te ajuta foarte mult in cazul in care TU nu stii ce sa faci cu el, dimpotriva, cu cat aparatul e mai catre nivelul profesional cu atat devine mai putin tolerant cu greselile ''de exploatare'' ale celui ce il foloseste!

Eu as recomanda DSLR doar incepand cu momentul in care omul a invatat ce inseamna diafragma, expunere, ISO, histograma si a apucat sa faca niste teste ca sa vada ce inseamna toate astea si la nivel practic!

AWE is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules