Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-06-2006, 19:27   #1 (permalink)
Registered User

Necesit un sfat

Imi cer scuze anticipat deoarece pun o intrebare care probabil exista pe forum. Doresc sa cumpar un aparat foto digital la un pret care sa nu depaseasca 14 milioane . Doresc un model mai performant , deoarece vreau sa invat cat mai multe ,iar ideea de a incepe cu un aparat slab si apoi sa cumpar altul mai performant si tot asa , nu ma incanta. Asadar voi face o investitie mai mare si cand voi ajunge la concluzia ca trebuie sa mai cumpar accesorii la el sa pot face asta fara sa iau alt aparat . Cerintele mele pentru ce doresc sa achizitonez sunt urmatoarele ( in linii mari): zoom optic 10x-12x , stabilizator de imagine, posibilitate de a atasa obiectiv la el ( deci doresc un model SLR - like ) si daca se poate in banii astia sa aiba si posibilitatea unui blitz extern . Adaug acest mesaj intrucat ma hotarasem pe un model dar cand am intrat si am citit aici , pe acest forum , m-a luat ameteala . Modelele care sa zicem ca mi-au starnit interesul ar fi ( in ordinea pretului ) : Olympus UZ 500 , Konika Minolta Dimage Z5 silver , Sony cybershot DSC H2 . Daca a-ti putea sa ma ghidati intr-un final spre un model , v-as fi recunoscator.

Sofokle_01 is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 19:34   #2 (permalink)
Registered User

Dr Andrei's Avatar

Quote:
posibilitate de a atasa obiectiv la el ( deci doresc un model SLR - like )
Pai obiectiv se poate pune DOAR pe un dSLR/SLR cu obiective interschimbabile. Poate te refereai la convertor wide/tele.
In primul rand, si pe un PnS gen A60/A520/A610/etc. se poate pune un astfel de convertor, sau un filtru, cu ajutorul unui adaptor de >1mil. Convertoarele respective se invart in jurul a 7-8 mil fiecare (parca), dar dauneaza destul de mult calitatii.
Daca vrei ceva cu patina de blitz, adica un prosumer, presupun ca intentionezi sa iti cumperi si blitz.... care costa.
Investitia este destul de mare...gandeste-te ca in acei 14 mil trebuie sa intre geanta + accu&charger(daca nu este proprietar) + memorie.

Dr Andrei is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 19:42   #3 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Canon g5 sau Canon g6

marqq is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 19:58   #4 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Dr Andrei
Investitia este destul de mare...gandeste-te ca in acei 14 mil trebuie sa intre geanta + accu&charger(daca nu este proprietar) + memorie.
Acei 14 milioane ii aloc doar pentru aparat.

Old 14-06-2006, 20:01   #5 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by marqq
Canon g5 sau Canon g6
M-am uitat la ele si G5 are zoom optic doar 4x , iar G6 imi cam depaseste bugetul. Pentru alegerea de patina pentru blitz extern nu optez neaparat. Oricum va multumesc pentru raspunsuri

Old 14-06-2006, 20:24   #6 (permalink)
Moderator

kork's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sofokle_01
M-am uitat la ele si G5 are zoom optic doar 4x
... dar ce optica !

.-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- --

kork is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 20:58   #7 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

sofokle, e simplu:
ce vrei tu nu exista.
un aparat la care poti schimba obiectivele e SLR sau dslr , cum tzi s-a mai spus. iar acolo un "14x" nu are relevanta, conteaza efectiv focala masurata in mm.
zoomasurat in x e o aberatie.

deci , pe scurt: poti lua un aparat ca cele recomandate, sau poate un fz20/30, s2IS canon, etc...
adica dslr-LIKE sua ceva de genu.
pe astfel de aparat poti invatza si cu ele poti face poze decente.

daca vrei ca mai tarziu sa iei accesorii NU MERITA pt astfel de aparate.
ele sunt prea scumpe si rezultatele lor sunt mai mult slabe decat bune...iar la banii aia poti achizitiona OBIECTIVE si alte accesorii adevarate pt DSLR...dar asta inseamna ca trebuie sa ai dslr nu dslr like.

deci daca eimportant sa poti "evolua" din punct de vedere al accesoriilor si sa nu arunci banii pe porcarii, iti trebuie direct DSLR.
daca vrei de la inceput un aparat cu "zum" si stabilizare samd....renunta la ideea accesoriilor..ia-ti un aparat ca cele recomandate, invata fotografie, fa poze, have fun si....peste o vreme, cand strangi bani si ai experienta, stii ce nevoi ai si ce nu iti ajunge la ACEL aparat dslr like ...treci la dslr si abia pt ala dai banii pe accesorii....

sper ca ai inteles ce vreau sa spun
bafta

parintele is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 21:08   #8 (permalink)
Moderator

kork's Avatar

Quote:
Originally Posted by parintele
sofokle, e simplu:
ce vrei tu nu exista.
un aparat la care poti schimba obiectivele e SLR sau dslr
sau cu telemetru...

.-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- --

kork is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 22:27   #9 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by parintele
sofokle, e simplu:
ce vrei tu nu exista.
un aparat la care poti schimba obiectivele e SLR sau dslr , cum tzi s-a mai spus. iar acolo un "14x" nu are relevanta, conteaza efectiv focala masurata in mm.
zoomasurat in x e o aberatie.

deci , pe scurt: poti lua un aparat ca cele recomandate, sau poate un fz20/30, s2IS canon, etc...
adica dslr-LIKE sua ceva de genu.
pe astfel de aparat poti invatza si cu ele poti face poze decente.

daca vrei ca mai tarziu sa iei accesorii NU MERITA pt astfel de aparate.
ele sunt prea scumpe si rezultatele lor sunt mai mult slabe decat bune...iar la banii aia poti achizitiona OBIECTIVE si alte accesorii adevarate pt DSLR...dar asta inseamna ca trebuie sa ai dslr nu dslr like.

deci daca eimportant sa poti "evolua" din punct de vedere al accesoriilor si sa nu arunci banii pe porcarii, iti trebuie direct DSLR.
daca vrei de la inceput un aparat cu "zum" si stabilizare samd....renunta la ideea accesoriilor..ia-ti un aparat ca cele recomandate, invata fotografie, fa poze, have fun si....peste o vreme, cand strangi bani si ai experienta, stii ce nevoi ai si ce nu iti ajunge la ACEL aparat dslr like ...treci la dslr si abia pt ala dai banii pe accesorii....

sper ca ai inteles ce vreau sa spun
bafta
Merci , asta chiar a fost un sfat util si pana la urma ai dreptate . Nu are rost sa ma amagesc ca pot lua ceva super , la bani putini si nu cred ca o sa ajung sa folosesc aparat profesionist ( doar pentru un hobby) . O sa caut sa vad si eu cu ochii mei un Sony H2 ( N5) sau un konika minolta sau un fz 20/30 si raman la unu din ele

Old 14-06-2006, 23:06   #10 (permalink)
Nick anterior: Elven

Dragos Jianu's Avatar

cred ca toti am gandit ca tine in stadiul asta. Nu stiam cu adevarat ce inseamna DSLR, vedeam in aparatul cu cel mai mare zuum optic idealul in fotografie, nu aveam un sistem valoric bine definit. Si, cel mai grav, am omis din ecuatie faptul ca un aparat scump pierde mult mai mult din valoare in timp ca unul ieftin. Un P&S mare si scump este un evolutionary dead end pt utilizator (spuneai ca vrei sa evoluezi). Peste cel mult un an vei dori DSLR si 1)vei realiza ca ai aruncat banii aiurea pe un aparat mediocru iar la revanzare nu ii mai poti recupera si 2) vei realiza ca acel aparat va deveni un mare magnet de praf intr-un dulap cand vei trece la dslr pentru ca nu il va complementa (ca alternativa cand nu vrei sa te cari cu un apara mare sau scump dupa tine).

BTW, ce te face sa crezi ca primii pasi in fotografie nu se pot face la fel de bine cu un A530 sau un Fuji F10?

Daca ar fi sa incep de la 0 in mod cert unul din cele doua ar fi alegerea mea. Nu cred ca sunt singurul sau ca este o coincidentza faptul ca toti cei care au trecut de faza la care esti tu acum sunt reticentzi sa recomande mutanti scupi gen S2, H2 sau alte sapuniere mari si scumpe. Dar in fine, uneori preferam sa invatam doar din greselile noastre.

Dragos Jianu is offline    Reply With Quote
Old 15-06-2006, 00:57   #11 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

elven, e simplu: cand n ai propria experienta ai tendinta sa augmentezi claitatile unui aparat.
cand treci si de un dslr entry level iti dai seama ca nici ala nu e o minune, dapai o goanga care il imita a forma si marime dar doar foarte putin ca posibilitati si perdormante...
ata te face sa apreciezi simplitatea si sa vezi lucrurile in mai putine nuante de gri...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2006, 16:57   #12 (permalink)
Registered User

eu as asculta cu atentie ce ti au zis cei de mai sus pt ca ei asta fac (o parte) si in cazul meu mi au dat cam aceleasi sfaturi si eu nu prea am ascultat
mi am luat un sony h5 care desi este un aparat chiar f bun (dupa mine, in clasa ultra zoom e cel mai bun+ca are cle mai bune secificatii:ecran rezolutie ...)acum imi doresc un dslr pt ca desi acel aparat are multicele setari nu are anumite lucruri care acum ca le am invatat le doresc(desigur o sa ai nevoie de mult citit ,gasesti si aici si p dcreview si la alte linkuri date de cei de mai sus+multa practica in modul manual)
dupa mine un aparat dslr destul de bun calitate/pret este Olympus E-500 el fiind un aparat dslr entry level sau daca mai dai ceva bani un canon rebel xt(ceva mai multi banii)
poti lua olympusul p la vreo 30 de mil(sau mai putin) cu 2 kituri de lentile unu 14 - 55 si altu 40 - 150 sau daca vrei sa l iei mai ieftin si nu ai nevoie de al 2 kit(desi ai zis ca t intereseaza zoom ul) poti sa l iei doar cu 1 kit(desigur poti lua doar body)
acum ideea este ca acest aparat nu este chiar asa de scump pt ce ofera
acum depinde ce doresti de la un aparat foto
am uitat sa zic ca daca iti place editare de dupa ce ai facut fotografia(mie imi place destul de mult)ar fi bine sa iei un aparat care foloseste formatul raw care ofera mult mai multe posibilitati de editare(la jpeg poti pierde calitatea la post editare)

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2006, 17:24   #13 (permalink)
Nick anterior: Elven

Dragos Jianu's Avatar

Sau varianta 300D/350D/D50 second hand + 50 1.8 + folosit in draci + invatzat + adaugat obiective in functii d nevoi , etc etc.

Dragos Jianu is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2006, 19:28   #14 (permalink)
Registered User

am mai citit ceva si la olympus ai cam avea probleme cu obiectivele nefiind prea multe compatibile +ca se gasesc cam greu si ar mai fi si altele
cea mai buna optiune ar cam fi 350 ul daca ai banii
ce am inteles dupa ce am citit ceva este ca si sony r1 desi este in clasa camerelor cu lentile stabile se poate bate cu slrurile entry lvl poti sa t uiti si la acea camera (dar vezi ca nu poti schimba obiectivul de p ea)eu as lua un slr dar poate iti place asta f mult
cel mai bine intra p dcresource si citeste review urile pt fiecare camera care te ar interesa dupa care mergi in magazin si vezi si cum t simti cu fiecare CAMERA in mana eu zic ca merita sa faci drumurile si sa stai sa citesti toate cele pt o suma destul de maricica de bani care ar fi sa o cheltuiesti

Old 06-09-2006, 20:56   #15 (permalink)
Registered User

Dr Andrei's Avatar

Quote:
sony r1 desi este in clasa camerelor cu lentile stabile se poate bate cu slrurile entry lvl
Poate se bate cu dSLR-urile entry level cu obiectivele din kit. Dar si asa....

Dr Andrei is offline    Reply With Quote
Old 07-09-2006, 00:42   #16 (permalink)
Registered User

da pei eu asta am zis (logic ca daca iei un obiectiv de .... este mult mai bun)
dar obiectiv echivalent cu cel de pe r1 dupa spusele celor de la dcresorce ar face cat un aparat foto

Old 07-09-2006, 11:41   #17 (permalink)
Registered User

Partea frumoasa e ca nu trebuie sa fie "echivalent" Poti alege ce ti se potriveste; chestia cu "echivalenta" e doar o gaselnita, o incercare de a face o limitare sa para un avantaj.

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 07-09-2006, 13:59   #18 (permalink)
Registered User

da si asta poate fi asa
oricum cum am zis si eu si cum a zis si kunitze dute si vezi cum arata cum t simti cu ele in mana ...
eu indiferent de ce tip de camera e doresc ecranul sa fie cat mai mare si cat mai bun cei drept eu am nevoie de asa ceva pt ceea ce fac cu aparatul(dar imi si place asa f mult ,am si invatat mai repede)

Old 08-09-2006, 09:47   #19 (permalink)
Registered User

ceea ce m-a deranjat a fost ca la reprezentanta Panasonic din magazinul Unirii am fost tratat cu indiferenta si cand am vrut sa vad cum arata cum se comporta , vanzatoarea mi-a spus ca se speteste sa aduca bateria din spate doar daca e sa cumpar aparatul .. Bun mod de a-si promova produsul . . . Oricum , am strans destule informatii , acum mai am doar de asteptat pana voi cumpara aparatul . Multumesc de sfaturi

Old 08-09-2006, 11:42   #20 (permalink)
Registered User

si la sony unirii se poarta cam urat si cu indiferenta dar te lasa sa umbli cu aparatele si ...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules