![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
M-am gandit sa pun un Sticky despre acumulatori si incarcatoare, mai ales ca am cateva date destul de exact de impartasit despre o parte din produsele ce se gasesc pe piata. De curand mi-am cumparat un incarcator deosebit ( pentru NiMh ), care proceseaza pe fiecare acumulator in parte timpu de incarcare/descarcare, tensiunea si amperajul si calculeaza CAPACITATEA REALA a acelui acumulator. este vorba de Maha MH-C9000 Wizard1 http://www.f64studio.ro/det.php?id=293&pid=4249 Iar timp de vreo 2 saptamani am testat toti acumulatorii mei, vechi si noi. Iata rezultatele si impresiile : 4x AA Panasonic 2000mAh, folositi 2.5 ani ( sute de incarcari ) - in prezent au cca 1700mAh rezultat : nesteptat de buni dupa folosire indelungata 4x AA Canon 1600mAh, folositi 3.5 ani la greu - in prezent au cca 1000mAh ( 3 buc au 1100mAh, 1 buc are 950mAh , dar i-am uzat inegal eu, in diferite aparate, cu 1...2 acumulatori ) rezultat : inca buni dupa folosire haotica si indelungata 4x AA GP 1600mAh, folositi 1 an, cateva zeci de incarcari - 1650mAh !!!! rezultat : incredibil de buni ! capacitate mai mare decat cea inscrisa, desigur sunt inca noi. Imi pare rau ca nu am mai multi GP. De-a lungul anilor am uzat 4 buc de 1500mAh si 4 buc de 1300mAh( care mi-au fost furati cu tot cu incarcator ) . Nota 10 pentru GP ! 4x AA Opiumex 2700mAh , folositi 6 luni, cca 15 incarcari - 2050mAh ![]() rezultat : Probabil noname de 2100mAh, marcati cu valoare mai mare decat cea reala. Oricum, mai ieftini decat unii de 2100mA de firma 8x Sanyo 2500mAh, noi, prima formatare - 2450mAh rezultat: Foarte buni, pe masura asteptarilor ( mentionez ca pe ei scrie mic: minim 2300mAh ), caci am mai avut 4 bucati de 2500 pe care i-am vandut cu un aparat. Cred ca au cel mai bun raport performanta/pret 4x FAKE Sony ( cumparati din piata ), marcati 3800mAh ( nu exista in realitate asemenea capacitate ), noi - au de fapt 900mAh deci mentionez ca erau falsuri, Sony adevarati sunt buni sigur. rezultat: de asteptat, la 5 Lei pe 4 bucati ... Nu recomand sa cumparati fake-uri din piata ...eu le-am luat doar de test. Pe masura ce o sa mai cumpar acumulatori o sa mai testez. Doritorilor care vor sa testeze cate 4 acumulatori, le stau la dispozitie cu incarcatorul sa lungim lista, ar fi bine sa stie cat de cat vechimea lor si cam cate incarcari au la activ. Deci cine vrea poate sa-mi aduca acumulatori si sa-i primeasca inapoi dupa cca 48 ore incarcati si notati cu capacitatea reala, fara nici un cost ! | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
din cate am vazut eu pe acel link nu spune maximul de capacitate pe care il poate incarca! Vad ca ai bagat si peste 2000mA! Fa si tu o poza la incarcator cind e in functiune!
__________________ ATENTIE! - Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
scrie pe site-ul oficial : http://mahaenergy.com/store/viewItem...&cur=specs#mid Supported Capacity: 100 to 20.000mAh. 2000mA este curentul maxim de incarcare.... dar poti incarca acumulatori de "orice capacitate" | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Am cumpărat "Energizier" de 2500 mAh care cică-s fabricţai în Japonia pentru S.U.A. Cât de buni sunt? (eu am luat 6 până acum, cam 16 RON pe bucată).
__________________ Lucrurile vechi dăunzează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii ; ex: I.T. stuff, sist. de învăţămant din Ro., pedeapsa cu moartea)Ştefan Tel. 0721.240.479/0749.28.38.15 h 9.30-23.00 (fără BEEP-uri , S.M.S. da).Paul Anka Cumpăr televizor color hibrid în stare de funcţionare | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 |
testeaza-i cu minunatia aia de aparat. ![]() din ce vad postat aici de mir.. se pare ca acumulatorii de firma buna au capacitatea f apropiata de cea inscrisa pe ei. cu ce ai luat tu, n-ar trebui sa-ti faci probleme. un incarcator bun.. si esti in regula. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Mir, dupa ce trece pastele, iti voi da si eu 4 sau 5 seturi de acumulotori sa mi-i etalonezi: - 1 set Duracell 2050mAh luati din afara, au cateva zeci de incarcari, merg foarte bine - 1 set Energizer 2100mAh luati din afara, au tot cateva zeci de incarcari, merg foarte bine - 1 set Energizer 2500mAh luati de pe okazii, au max 20 incarcari, dar nu ma multumesc, se descarca intr-o saptamana fara sa fie folositi - 1 set Sanyo 2500mAh luati de pe forum, nu stiu cate incarcari au, dar la fel se descarca dupa ce ii las cateva zile nefolositi. ti-i voi da pe toti odata dupa pasti, ca s-ar putea sa am nevoie de ei zilele acestea. in plus fac doar 2 drumuri: unul sa ti-i dau, unul sa ii iau. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Mir, lasa-mi te rog un nr de telefon pe PM ptr ca vreau sa iti dau acumulatorii ptr un test. am o perioada in care nu mai plec pe nicaieri si oricum mai am un aparat foto mai slabutz care foloseste acumulatori dedicati si il pot folosi pe acesta daca intr-adevar am nevoie.
| |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Am luat si eu : Energizer 2000 mAh luati de noi de vreo 2 ani tin cam 3-4 zile pe un Panasonic DMC-LS1 in regim de fotografiere normal (fara a exagera cu blitz-ul) - cam 80 -100 de fotgrafii pe zi.. Energizer 2500 mAh luati de vreo 3 luni tin cam 3-4 zile pe un Fuji S5600 tot in regim normal si pe Panasonic tin 5 zile! Cred ca daca se respecta ciclul de incarcare si descarcare al acumulatorilor , nu o sa aveti probleme de durata de functionare.
__________________ | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2007 |
am si 3 intrebare: - ce acumulatori sa folosesc pt un canon a 630? posed un incarcator forever si nu stiu daca cumpar un alt tip de acumulatori se potrivesc la " incarcare" pt acel incarcator ( de ex. sa cumpar acumulatori GP si sa-i incarc pe incarcatorul pe care-l il am forever)? - de ce detaliisa tin cont la cumparare? - de unde se pot cumpara , mai repede si de "incredere"? astept unele raspunsuri | ||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Depinde de incarcator. Nu ai mentionat ce model este. Daca stie " delta V " atunci poti incarca pe el orice acumulatori Ni-MH de orice capacitate. Daca e cu timer, cumpara acumulatori de capacitatea indicata de producator in manualul utilizatorului. De unde cumperi ? Incearca la www.f64.ro | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Quote:
Dupa prima incarcare m-au tinut 700 si ceva de poze cu K100D, cam 25% din ele cu blitz, ceea ce mi se pare foarte respectabil tinand cont ca aparatul mananca mai mult "curent" din cauza sistemul anti shake. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2007 |
ce acumulatori sa cumpar? Maha, hahnel, sanyo, panasonic , gp? Ma incanta cei maha , dar nu stiu in timp cum rezista! Are cineva unele explicatii? Am incarcator , imi trebuie doar acumulatori si de ex. peste 2300mah( 4 bucati)!!! Cei de la f64 stiu sa ma lamureasca? | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 |
Eu am Sanyo de 2500 si sunt foarte multumit de ei, trag cam 5-600 de cadre, s-a intamplat ca am tras 500 in decurs de 3-4 saptamani deci mi se par foarte ok avand in vedere faptul ca nu se prea descarca nici atunci cand nu sunt folositi.
| ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Sanyo, Hahnel, GP sunt ok, pe incercate.
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |