![]() |
| | #201 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 | Am terminat si formatarea acumulatorilor primiti odata cu MH-C9000. Iata rezultatele: Acumulatori POWEREX, noi, capacitate declarata 2700 mAh Acc 1 = 2543 mAh, 1,44 V (94%) Acc 2 = 2555 mAh, 1,44 V (95%) Acc 3 = 2557 mAh, 1,44 V (95%) Acc 4 = 2580 mAh, 1,45 V (96%) Procedura de formatare a decurs fix cum scrie in manual, adica: Incarca acumulatorii timp de 16 ore cu rata 0.1C (270 mAh), pauza timp de 1 ora, apoi ii descarca cu rata 0.2C (540 mAh), iarasi face pauza 1 ora, dupa care ii incarca complet cu rata 0.1C (270 mAh). Cu mentiunea ca descarcarea a durat 5 ore. Total procedura = 39 ore. Mie personal nu mi se pare OK ca niste acumulatori noi sa nu aibe capacitatea macar 98% din cea declarata... in sfarsit... | ||
|
| | #202 | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 | ma lamuriti si pe mine cu 2 chestii va rog.. 1.exista acumulatori nimh R3/AAA mai mari de 1000 Mah? 2.e vreo problema daca incarc niste acumulatori Duracell cu charger de la Energizer? LE 3.cam care sunt cei mai buni acumulatori nimh AAA? am aflat din niste threaduri de afara cum ca Duracell ar fi peste Energizer. e ceva mai bun ca Duracell? VARTA?! | ||
|
| | #203 | ||
| Varta ca firma nu mai exista de vreo 2 ani, insa numele a fost vandut si e folosit de altcineva.
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 | |||
|
| | #204 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Pentru TankJr_PM: 1. sint si de 1100 mAh AAA (poate si cu ceva capacitate mai mare) 2. nu e nici o problema 3. nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme | ||
|
| | #205 | ||
| poti merge linistit si pe sanyo ![]() | |||
|
| | #206 | ||
| Registered User Join Date: Mar 2008 Location: abrud alba | SALUT. Sint nou pe aici si am o intrebare. Am cumparat un incarcator KODAK k605e-c plus 4 acumulatori kodak la pret de 56 ron. Acum nu stiu daca el decupleaza la sfirsitul incarcari, are niste leduri rosi care lumineaza cind acumulatorii sint conectati.iN MANUALUL LUI SCRIE CA TREBUIE LASATI LA INCARCARE 17 ORE.Acumulatorii sint de 2100m/ah. | ||
|
| | #207 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 | si ledurile nu se fac verzi dupa alea 17 ore? in cartea lui nu scrie si altceva (mai mult)? | ||
|
| | #208 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | E posibil sa nu se faca verzi, la unele incarcatoare pur si simplu se sting cele rosii si asta inseamna ca incarcarea a luat sfirsit. | ||
|
| | #209 | ||
| este normal ca niste acumulatori Energizer (2500mAh) incarcati complet dar lasati in incarcator sau in camera foto si nefolositi sa se descarce dupa o saptamana doua ? [Ii am cam de 2 ani si ii folosesc in Canon A530 ] | |||
|
| | #210 | ||
| daca in aia 2 ani au fost incarcati si descarcati de destul de multe ori si nici nu i-ai formatat in intervalul asta cum trebuie cam e normal sau....the next best thing 2 normal oricum vezi ca sunt 25 de lei un set nou , nu iti mai bate capu cu ei
__________________ Racing is a test of skill; Online racing is a test of skill and manners! Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII | |||
|
| | #212 | ||
| Registered User Join Date: Mar 2008 Location: abrud alba | Nu se fac verzi, dupa 17 ore sau mai mult, nici nu se sting. Am desfacut incarcatorul de curios, sa vad ce piese are, ma mai stiu si eu la electronica, cit de putin si mi sa parut ca ar trebui sa decupleze el, cind sint incarcate, la cite piase are pe placuta , e destul de 'dichisit'. Incerc sa pun o poza , daca reusesc, cu placuta de cablaj si piesele de pe ea, sau nu se poate pe acest forum. | ||
|
| | #214 | ||
| Registered User Join Date: Dec 2005 | Ce imi recomandati? Maha MH-C401FS:incarcare rapida+incarcare lenta. Maha MH-C204W:incarcare rapida+descarcare. Ambele au acelasi pret si includ 4 Acc 2700 mAh. Inclin spre MH-C204W.Are functia de descarcare,utila cand acumulatorii sunt partial incarcati si trebuiesc incarcati full dar pe de alta parte am inteles ca nu e recomandata incarcarea rapida. | ||
|
| | #215 | ||
| Primul. E bine sa ai optiunea unei incarcari lente si mai sanatoase atunci cand timpul ti-o permite.
__________________ This space is intentionally left blank | |||
|
| | #216 | ||
| Registered User Join Date: Dec 2005 | Am inteles...Cred ca o sa-l aleg pe primul. Am citit un review in care se recomanda ca acumulatorii Ni-Mh sa fie descarcati complet la 30 cicluri normale.Sa inteleg ca functia de descarcare nu e necesara? | ||
|
| | #217 | ||
| este necesara dar........de descarcat complet sau cel putin apoape complet poti sa faci si cu alte aparate dar de incarcat lent..........tu alegi ce vrei
__________________ Racing is a test of skill; Online racing is a test of skill and manners! Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII | |||
|
| | #218 | ||
| Salut! As avea nevoie de sfatul vostru referitor la achizitionarea unui incarcatori de acumulatori dar pentru LOW BUDGET. Acesta trebuie sa incarce minim 4 acumulatori simultan (camera are nevoie de 4 acumulatori). Acum 1-2 ani am luat de la f64 asa ceva, acum vad ca nu mai au, in schimb au asta. E ceva de capul lui? ![]() | |||
|
| | #219 | ||
| cam prea mare timpu de incarcare si cel mai incomod si in acelasi timp foarte daunator pt acumulatori este faptul ca trebuie scos din priza dupa terminarea ciclului deci ar cam trebui sa stai cu bunghiul pe el si sa nu se termine cele16-18 ore undeva noapte ca altfel iti supraincarci acumulatorii si ii strici degeaba
|
| | #220 | ||
| Nu cred ca se strica. Curentul de incarcare e foarte mic, de-aia dureaza atat de mult. Practic, dupa ce s-au incarcat, curentul ala mic de incarcare mentine bateria la parametrii de incarcare fiindca ea oricum incepe sa se descarce. Vedeti ca au aparut de curand (cel putin eu mi-am luat de curand, dar pentru alte lucruri) niste acumulatori NiMH (R6) la GP Batteries foarte smecheri in sensul ca au comportament de baterii alkaline, se descarca doar 15% pe an daca nu sunt utilizati. Bateriile NiMH obisnuite se descarca mult mai repede daca le lasi sa stea. Astea sunt: http://www.gprecyko.com/en/index.html
__________________ "nulus quique credit aliquid, nii prius cogitaverit credendum" - "nimeni nu crede ceva daca nu gandeste mai intai ca trebuie crezut" - De praedestinatione sanctorum,II,5 Galerie Foto | |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|