![]() |
| | #42 (permalink) | ||
|
ash pune nishte pasari pe cer )incearca ushor mai soft si eventual un gradual overlay de albastru foarte putin jos in apa sa para mai intensa, daca tot iti plac suparsaturatia. ash pronunta putin efectul cladirilor in apa printr-un liquify ushor. frumos cadrul... puteai incerca chiar HDR din el
__________________ Un Canon 350D pinholed Restul nu's importante | |||
|
| | #43 (permalink) | ||
|
La ceva timp dupa aparitia thread-ului, ma hotarasc sa pun si eu o poza. Stiu ca e soft, e defocalizata, aparatul (sony s80) a dat rateu la focus. eram cam aproape si nu eram pe macro. Vreau sa stiu daca strica motion blur-ul ala, mascat pe fatza.
__________________ 400D + 18-55 + 50 1.8 + 80-200 + 3xNissin di622 + 2xSoftbox portabil 60x60 + 1xUmrela 2 in 1 | |||
|
| | #46 (permalink) | ||
| Nu cred ca este banding. Mai degraba efectul nedorit datorat soarelui care era in cadru (a disparut la crop) ... un fel de flare. Asta s-a si vrut ! Nu stiu cat de bine a iesit !
__________________ Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail). Canon APS-C @ 12-840mm. | |||
|
| | #47 (permalink) | ||
|
a iesit ok, mie imi place ![]() speaking of HDR... vin si eu cu cateva incercari de ieri LE: eu vreau critica la greu pe ele !!! it's the only way we, humans, learn
__________________ Un Canon 350D pinholed Restul nu's importante Last edited by andyxpertul; 03-02-2008 at 17:47.. | |||
|
| | #49 (permalink) | ||
| Quote:
Primele doua sunt slabe rau de tot, in primul rand ca nu prea se observa nicio dinamica sa te dea pe spate si sunt cam defectuoase dpdv tehnic, se vede ca au noise mult, fie ai tras de ISO, fie nu ai avut destule expuneri. Tot in primele doua sunt enervante acele halouri care apar pe langa cladire. A 3-a e destul de ok, insa tin sa mentionez aici (n-are treaba cu tine asta ) cat de tare urasc Bucurestiul si cum arata el - peste tot vezi tone de cabluri, agatate pe toti stalpii si in toate directiile posibile:fuckoff: E chiar oribil sa vezi asa ceva![]() Nici ultima nu-mi place sa fiu sincer, nu inteleg daca ai vrut sa faci macro la acel copac sau daca ai vrut sa surprinzi opera . Si poza asta sufera tehnic, halouri + umbre albastre aruncate pe cladire.Acum nu vreau sa se inteleaga ca as fi eu un mare expert in domeniul HDR sau ceva de genul asta, pentru ca nici nu sunt, insa atasez si eu un HDR de care pot spune ca sunt multumit cum a iesit. Wide angle, pe o zi foarte innorata si mohorata, fara HDR practic ar fi iesit ars tot cerul, alb-negru cu contrast mare pentru impact Last edited by AFX; 05-09-2008 at 21:14.. | |||
|
| | #50 (permalink) | ||
| Quote:
Analord.... n-am cuvinte... superb... mie imi inspira o locomotiva cu aburi... impunatoare vazuta de jos... ... (strica putin dacia aia din spate... dar e ok..)
__________________ 400D + 18-55 + 50 1.8 + 80-200 + 3xNissin di622 + 2xSoftbox portabil 60x60 + 1xUmrela 2 in 1 | |||
|
| | #51 (permalink) | ||
|
ooooooo, asha da, critica la greu ![]() ideea mea despre HDR nu presupune "tragerea" limitelor dinamice ale unei expuneri ci mai degraba larghetea cu care te poti juca cu diferite expuneri si cum poti lua din fiecare ce vrei (dar nu in scopul de a parea cat mai real neaparat !!) la primele doua am facut un Tone Mapping cu temperatura culorii mult prea ridicata special pt acel halou galben din spate. Practic nishte gunoaie mai lipseau si iesea ce ash fi vrut eu. De dragul acelui "range dinamic" le-am pus si pe ultimele doua, desi chiar si la ele m-am jucat un pic peste limita - poza 3 are strada b/w. noise-ul... uita-te la expunere, uita-te la DOF, uita-te la lumina... era 3 jumate dupa-amiaza, soare naucitor, am 1/1000 cel putin in cadre, iso 100 :P hai sa modific statementul initial: sunt 2 poze "creative" (1 si 2) si doua poze HDR (3 si 4) suprasaturate ![]() PS: toate au fost prelucrate din 3 raw-uri cu -3/-1/+1 fata de expunerea normala, iar la opera am incercat un framing dar ca sa evit oamenii din dreapta am intrat cam mult in copac
|
| | #52 (permalink) | ||
| Quote:
Chiar sa ghicesc atat de multe nu pot, eu totusi credeam ca e undeva mai tarziu, pe lumina mai slaba.Ai gresit cu acel -3 si din acest motiv ai atata noise, de obicei cand tragi din mana te cam rezumi la 3 cadre, o expunere normala si -1/+1 sau -2/+2 dupa caz, aici depinde de situatie mai exact. Trebuie sa mai experimentezi putin si vei vedea ca degeaba tragi tu fiecare cadru la iso 100 daca nu ai bracketingul corect si pe zone de umbra cu negru puternic dupa prelucrarea in HDR te trezesti ca ai noise din gama iso 3200/6400 de zici ca nu e adevarat. | |||
|
| | #53 (permalink) | ||
|
Mai pun si eu o tentativa de HDR - convertita BW cu filtru verde in Photoshop CS3. Subiectul este banal, dar imi plac norii. Setup: Canon 20D + Tokina 12-24mm @ 12mm + corectie de perspectiva cu filtrul distort din Photoshop.
__________________ Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail). Canon APS-C @ 12-840mm. | |||
|
| | #54 (permalink) | ||
|
uhm... bracketing-ul a fost pe -1 (ca baza pentru a compensa lumina puternica din spatele claridii) si +/- 2 pt ca erau RAW si la o adica puteam sa mai trag putin de expunere daca era cazul. Am avut grija de zonele de gri - umbre ca sa fie corect expuse sa pot avea informatie... practic, asta e poza "corecta" tehnic pe care o asteptai, nu ? Dar cam acelasi rezultat pt cadrul asta l-as fi avut cu un polarizor... so, why bother ?? Prefer un efect mult mai dramatic, daca tot imi permite HDR_ul si ToneMappingul :P andyxpert - id-ul meu de mess pt orice discutie care se poate prelungi pe forum si nu-si are rostul aici... - mai ales despre acel -3 cu care sustii ca am gresit ![]() TraianD, u lucky bastard... frumosi nori, frumosi tare
|
| | #56 (permalink) | ||
|
__________________ || Asus P5KPL-C || Intel Core 2 Duo E4500 || 2x1Gb DDR2-800 GeIL || Sapphire HD3650 725/1600 512/128 || || Samsung SH-S223L || Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio (Audigy SE modded) || Samsung SpinPointF1 640gb || Maxtor DiamondMax10 160gb || || Canon 400D || Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS || Canon 55-250mm f/4-5.6 IS || Speedlight 430EX || Helios 44M 58/2 || | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |