![]() |
| | #64 (permalink) | ||
|
photoshop-ul... unu la mana, n-are vreun plugin mai deshtept de HDR ? si doi la mana... cu shtie sa citeasca RAW-uri din 40D ?? Iar tre plugin ?? Aseara am incercat sa bag un RAW in el si n-a zis nimic, dar nici n-a mers.
__________________ Un Canon 350D pinholed Restul nu's importante | |||
|
| | #65 (permalink) | ||
| stie doar sa vada hdr(radiance sRGB), care tot din Photomatix le iei. deschizi cu Photomatix un RAW si il salvezi pur si simplu, iar in PS faci downsize la 16bit, respectiv 8bit cu HDR conversion. nu am testat daca le face mai bune decat sa -X/0/+X sau ce diferente sunt fiindca e destul de greu sa faci PS chiar si asa, cel putin nu-mi iese Local adaptation la conversion. poti bineinteles dupa aia plugin de PS de tone mapping (cel de la Photomatix, are un plugin).un exemplu mai jos. (se potriveste blur-ul sau e fortat, nu prea vreau sa se vada ce e in spate si sa dau o tenta b/w de vechime)
__________________ || Asus P5KPL-C || Intel Core 2 Duo E4500 || 2x1Gb DDR2-800 GeIL || Sapphire HD3650 725/1600 512/128 || || Samsung SH-S223L || Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio (Audigy SE modded) || Samsung SpinPointF1 640gb || Maxtor DiamondMax10 160gb || || Canon 400D || Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS || Canon 55-250mm f/4-5.6 IS || Speedlight 430EX || Helios 44M 58/2 || | |||
|
| | #67 (permalink) | ||
|
mi se par intunecate, nu cred ca asta e rostul unui HDR, el trebuie sa aiba un DR mai mare decat ar putea o poza normala sa aiba, iar senzorul aparatelor dSLR cred ca ajuta f.mult facand din RAW in ton cu ce ai postat, sunt facute anul trecut cu asa ceva Olympus C-55, cea noapte e dintr-o singura poza, iar cea ziua din 3 expuneri, la -2/0/+2
__________________ || Asus P5KPL-C || Intel Core 2 Duo E4500 || 2x1Gb DDR2-800 GeIL || Sapphire HD3650 725/1600 512/128 || || Samsung SH-S223L || Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio (Audigy SE modded) || Samsung SpinPointF1 640gb || Maxtor DiamondMax10 160gb || || Canon 400D || Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS || Canon 55-250mm f/4-5.6 IS || Speedlight 430EX || Helios 44M 58/2 || | |||
|
| | #68 (permalink) | ||
| Quote:
![]() da, de baza, hdr-ul tre sa permita unei expuneri sa arate undeva spre ce poate observa ochiul uman (sa nu aiba negru la umbre si alb pe cer). Totusi, sunt si cadre aparte, nu ? ![]() imi place cea de noapte a ta, chiar bine surprinse detaliile... ai putea spune chiar ca are Split Light )
|
| | #71 (permalink) | ||
|
la a doua nu ma prind unde-i acel "high dynamic..." e o poza normala, eventual cu un polarizor, maxim. Sau un HDR foarte light. la prima ... mda, asta e groapa in care cadem totzi (cu mine in frunte). E foarte intunecata si ai cromatica ciudata. La shadow saturation in photomatix poti sa dai mai putin sa iasa asfaltul mai gri. Deasemenea poti creste luminozitatea intregului cadru. Ok, norii sunt frumosi, temperatura ok, dar jos nu-i prea frumos. Frumoase, totusi
|
| | #72 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
LE: Acum arata asa (poza 3).
__________________ Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail). Canon APS-C @ 12-840mm. Last edited by TraianD; 05-02-2008 at 00:38.. | |||
|
| | #74 (permalink) | ||
|
well, HDR e o chestie interesanta, nu ? profit de diferenta de lumina a pozelor puse de TraianD si ... imi pun serios problema daca monitorul meu e calibrat ![]() Are careva vreun gandacel de calibrat monitorul ??
|
| | #75 (permalink) | ||
|
... si una de la prima ninsoare, vedere din balcon, zona Tei
|
| | #76 (permalink) | ||
|
iti stiu poza... si n-am vrut atunci sa te intreb... unde-i HDR-ul ?? Am atasat o poza de noapte (zona Titan) ... trasa direct JPG din aparat, fara pic de HDR sau later Edit. Doar un NeatImage sa nu apara norii cu picatzele roz. Si am si cer albastru ![]() From what i know ... la cadrele de noapte (expunere kilometric de lunga) nu prea ai cum sa maresti vizibil range-ul dinamic... pe 20 secunde expunerea senzorul chiar prinde bine muuuuuulta informatie. Correct me if i'm wrong (cei mai "mari" in ale fotografiei), dar DR-ul isi pierde din "dinamism" cu cat creste expunerea, nu ?
|
| | #77 (permalink) | ||
|
Principala vinovata pentru "lipsa de DR" este sursa de lumina puternica pe care o ai in cadru (de obicei, soarele sau cerul); de fapt, DR-ul unui aparat este aproximativ acelasi, numai ca noi il percepem dferit. La fotografiile facute noaptea sursa respectiva lipseste si de aceea totul apare relativ luminos ... Parerea mea.
__________________ Mobil - nu am avut, nu am si nici nu am de gand sa imi iau prea curand. Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail). Canon APS-C @ 12-840mm. | |||
|
| | #80 (permalink) | ||
| Quote:
As vrea sa incerc asa ceva, insa in oras unde sunt practic felinare si diverse alte surse de lumina nu prea ma risc la expuneri atat de lungi din considerente evidente. Plus ca noaptea n-am niciun fel de apreciere asupra timpului de expunere, cat sa folosesc pentru x diafragma si alte chestii d-astea. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |