![]() |
| | #101 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 Location: Bucuresti,Rahova |
Multumesc tuturor! Exact de o lectie ca asta aveam nevoie .... si sincer nu ma asteptam sa iasa asa bine ![]() Personajele din foto suficient de expresive meritau o rezolvare ![]() Acum are si titlu: "Tatal si fiica" ... pustoaica aia a prins peste cot la cot cu taicasu , undeva aproape de Slobozia.
| ||
|
| | #102 (permalink) | ||
|
Sa fie monitorul meu decalibrat, sau e doar impresia mea ca asa se apropie mai mult de "normal" ? Si intr-adevar, nici eu nu ma asteptam sa iasa ok fotografia... * Crop * Variations - more yellow * Saturation * Reduce noise * Unsharp Mask (mult) * Motion blur cu masca pe subiect * Curves * Levels * Save as ![]() Varianta cu vignetarea e chiar super ok !... da o nota de dramatism mult mai pronuntata...
__________________ 400D + 18-55 + 50 1.8 + 80-200 + 3xNissin di622 + 2xSoftbox portabil 60x60 + 1xUmrela 2 in 1 | |||
|
| | #103 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
aia prelucrata de Mir e chiar misto, asta ultima, nu, are la rosu in ea de ma dor ochii. oldshooterman, imi place ce-ai facut cu alea 2 noaptea, acum arata chiar interesant, m-am uitat de mai multe ori la ele, inainte, dupa prima privire, nu mi-a venit sa ma mai uit. Observ ca partea de prelucrare e extraordinar de importanta, si ca, desi nu poti face din kkt bici, totusi poti scoate ceva chiar bunicel. | ||
|
| | #104 (permalink) | ||
|
varianta lui mir mi se pare foarte "normala" in redarea culorilor , ultima e destul de departe de "normal" pe monitorul meu
__________________ Racing is a test of skill; Online racing is a test of skill and manners! 5D&400D|24-70L&85LII|580EXII I7 920 D0@3.8GHz | Rampage II Extreme | 6Gb Ram @1700Mhz 7-8-7-20 | 4850 @ 740MhzGPU & 2280MEM | Cooler Master HAF 932 | Samsung T260 | |||
|
| | #107 (permalink) | ||
|
Am atasat histograma mai jos... Si ca am cautat pe forum... n-am gasit.. si nici n-am stiut unde sa postez... postez aici asta: Asta este ceva.... chiar misto ! dabea astept sa o vad in realitate.
__________________ 400D + 18-55 + 50 1.8 + 80-200 + 3xNissin di622 + 2xSoftbox portabil 60x60 + 1xUmrela 2 in 1 | |||
|
| | #110 (permalink) | ||
|
ca sa nu mai apara pareri contrare pe aici... uita-te mai bine pe histograma atasata de tine. Vezi ca pe canalul "red" pe langa faptul ca e mai multa informatie (arie mai mare), ai si un shift mai puternic spre dreapta... deci e clar ca ai mai mult rosu in cadru. Uite cum grey-pointul la red e in "plin fapt"... pe cand la blue si green... ![]() ma rog... n-am experienta mare pe histograme, poate Mir sau cineva mai "tare" poa' sa ne spuna cam cum se citeshte o histograma, pls
__________________ Un Canon 350D pinholed Restul nu's importante | |||
|
| | #111 (permalink) | ||
| Quote:
Bineinteles trebuie sa te uti si la imagine, ca daca ai o suprafata mare predomionanta de o anume culoare, sa zicem un tricou rosu luminat, e normal sa ai preponderent rosu mai mult si mai spre drepata in histograma, deci sa nu incercis a egalezi verde si albastru la aceleasi valori, ca os a fie prea mult din acestea. Trebuie sa recunosti si spike-urile, sa zicem , daca ai o sursa de lumina in poza, un bec puernic, toate histogramele ( RGB ) os a ajunga in dreapta la maxim de luminozitate, asta nu inseamna ca e corct WB-ul, tebuie sa te uiti la restl de histograma, nu la capatul din dreapta doar. | |||
|
| | #112 (permalink) | ||
|
cred ca am inteles ce si cum e cu histograma. Totul e sa fie aria balansata. O sa mai citesc 2-3 tutoriale sau ceva legat de histograma ca sa ma lamuresc bine. Intai sa invatz cum e cu expunerea si histograma.. iar apoi cum e cu WB-ul si histograma. off topic: Si ca tot vorbim de histograma, ma pot ajuta de ea pentru calibrarea unui monitor ? Am pus un monitor vga, printr-un adaptor dvi-i la o placa video cu vga si dvi-i ... iar rezultatul este de-a dreptul teribil. Monitorul pus pe vga direct, este ok, iar cel pus pe dvi (prin adaptor ieftin) este extrem de rece... am foarte foarte mult verde, rosu mai deloc... si albastru moderat. M-am chinuit 2 zile sa-l fac, si mi-a trecut acum prin minte sa incerc cu o histograma (orientativ)
|
| | #113 (permalink) | ||
|
La calibrarea monitorului nu-ti foloseste histograma.... Cel mai simplu, daca nu ai alte unelte, este sa folosesti o mira cu dungi verticale alb/negru, de la negru pana la alb. Sa reglezi din meniul monitorului ca toate tonurile de gri sa aiba aceeasi noanta, spre exemplu nu cele mai apropiate de negru sa fie verzulii si cele mai apropiate de alb sa fie rosii, acesta ca exemplu de deregtare grava. si tot asa, sa nu fie toate spre rosu sau spre verde sau spre albastru, e torusi relativ simplu, cu ochiul liber, pe alb/negru sa-ti dai seama daca e virat spre o nuanta. Reglajele le faci din meniul monitorului la culori, ar trebui sa ai separat luminozitate si contrast pe fiecare canal in parte RBG, deci 6 reglaje de balansat. ca mira foloseste Nokia Monitor Test : http://www.majorgeeks.com/download960.html | |||
|
| | #115 (permalink) | ||
|
O mica intrebare legata de 2 feluri de postprocesare fara pretentii. Care vi se pare cea mai ok din punct de vedere al culorilor ? 01 sau 02 ? Au fost facute cu o compacta de catre o habarnista in ale fotografiei. Precizez ca 02 este procesata de ea... iar 01 procesata de mine. Atasez si originalul. 03
|
| | #116 (permalink) | ||
|
evident ca varianta ta... totusi, ai pus sharp pe fetze si blur in spate... mi se pare cam puternic blur-ul, nu deranja backgroundul asha tare, oricum e ars rau. Am vazut in schimb ca ai pierdut pe la midtones ceva informatie... uita-te atent pe haine si la gatul tipei din stanga. dpdv. al culorilor, e ok... si eu am facut-o la fel dupa levels si color balance my adivce: fa rost de nr. de tel al tipelor, suna-le... si propune-le o intalnire sa le refaci poza cum trebe
|
| | #117 (permalink) | ||
|
Am observat si eu ca s-a pierdut multa informatie in zona aia. Faza cu fundalul blurat a venit in urma replicii "moama radule, uite ce edit am facut , zici ca l-am facut cu o camera "profesionista".. iti place?"..."cu o camera "profesionista" scoteai ceva de genul asta: (si a urmat ce am facut eu)"Am postat aici pentru ca mi-a dat frumos cu o caramida in cap, din propria ei incapatanare "nu stiu ce ai astazi, dar editezi extrem extrem de prost :|" m-am enervat, m-am uitat un sfert de ora la ambele procesari... si am incercat sa-mi dau seama ce a determinat-o sa spuna asta... am intrebat mai multe persoane care cunosc putin photoshop (putin... nivel de amator) si mi-au raspuns ca tot '02' este mai bun.
|
| | #118 (permalink) | ||
| pt d-astea de obicei reclami la politzie... ![]() Mah, nush ce sa zic... de baza e ca acea poza chiar e facuta "aiurea" si n-ai ce scoate din ea... whatsoever. Ca tu n-ai fi editat-o bine, asta e absurd, pt ca din ce informatie aveai initial, ai scos ceva ff bun. Mai bine zambeshte-i si spune-i ca a ei e cea mai buna din lume )
|
| | #120 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Da, a doua e LDR, fetele sint fine iar culoarea pielii e chestiune de gust. E si usor reincadrata deci putem presupune ca s-a dorit mai mult decit aducerea la culoare...
| ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |