![]() |
| | #1941 (permalink) | ||
| Brazylianu: ar fi fost mai bine daca foloseai un filtru de polarizare pentru a scoate reflexiile din geam. Sau sa faci un paning adevarat, stand pe loc. Rama este aiurea. Raportul (aproape patrat) laturilor este cam urat. greenplayer2: este prea mult forgeround out of focus; in general, este de preferat un background out of focus in loc de foreground. Exceptie fac doar compozitii deosebite, dar din pacate nu este cazul.
__________________ Invingem impreuna. - Geoantonescu | |||
|
| | #1942 (permalink) | ||
|
Am folosit iso 800 pt ca l-am uitat setat asa , ideea e ca s-a petrecut totul repede Cat despre setarea aparatului cu sharpness si contrast , mi se pare ca era uitat pe vivid sau daca nu pe custom settings , cu o seara inainte facusem niste teste de macro cu 2 obiective . Va multumesc atat pentru aprecieri cat si pentru critici , mai adaug inca una .
__________________ Nikon D80 +grip , 2x Lexar Profesional x133 4GB , Sandisk 2GB UltraII , Nikorr 18-55mm , Nikorr 50mm f1.8 , Nikorr 17-55mm f2.8 , Nikon SB-800 , 2 x Nikon SB-600 , 2x 30101 Tripod 85 - 235 cm , 1x 26351 Umbrella , Translucent 83 cm , 1x 26350 Umbrella silver/black 83 cm , 1x 33220 Carrying Bag | |||
|
| | #1944 (permalink) | ||
|
las sa voteze userii daca e 'mini' sau 'repede' , bine hai sa zic ca totul s-a petrecut repede , ca n-am avut nici blenda la mine
__________________ Nikon D80 +grip , 2x Lexar Profesional x133 4GB , Sandisk 2GB UltraII , Nikorr 18-55mm , Nikorr 50mm f1.8 , Nikorr 17-55mm f2.8 , Nikon SB-800 , 2 x Nikon SB-600 , 2x 30101 Tripod 85 - 235 cm , 1x 26351 Umbrella , Translucent 83 cm , 1x 26350 Umbrella silver/black 83 cm , 1x 33220 Carrying Bag | |||
|
| | #1949 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 |
Da, se vad umbrele sub barbie si nas, mie mi se pare ca sunt destul de acceptabile si dau contur, nu le-am considerat o problema, dar ma rog, probabil sunt subiectiv si de asta am cerut critici sa vad si alte puncte de vedere. ![]() Cert e ca tipul asta de umbre poate fi mult mai deranjant si ma gandesc ca solutia cea mai logica pentru conditiile respective (eveniment exterior, fill-flash) ar fi un adaptor ringflash. Nu am avut ocazia sa testez personal, as aprecia ceva opinii. De exemplu pe poza in discutie, ar face diferenta? | ||
|
| | #1952 (permalink) | ||
|
ringflash-ul ala gen adaptor e tristete mare. merge doar pentru head-portrait. daca esti ceva mai departe de subiect, tot iti apar umbre. eu as lua un off-shoe ttl cord, sau diffuser care face cam invers; adica la distanta mai mare de subiect iti da umbre mai soft/placute, dar de aproape iti da o umbra dura. tot ptr afara poti sa'l tii la 30 grade in sus, cu compensare +0.3 sau 0.7. ahh ... vezi ca diffuseru nu merge la grupuri outdoor. acolo doar flash pe direct deci am spus o prostie mai sus. oricum tre sa vezi si sa experimentezi, ca in functie de lumina de afara, distanta pana la subiect si marimea subiectului vezi cum il iluminezi artificial.
__________________ CANON EOS 40D 5D 18-55 IS, 24-105 IS, 70-200 2.8 | |||
|
| | #1953 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 | Foreigner, poza-i faina, daca era si floarea cu toate petalele drepte era si mai reusita, dar sa prinzi si gangania aterizata si o floare in regula... sanse mai mici ![]() szebah, ideea imi place dar mi se pare prea incarcata de out-of-focus. Partea din dreapta jos pentru mine e acceptabila dar in stanga sus lucrurile sunt prea neclare si ma ameteste. O incadrare mai larga un pic iarasi cred ca ar fi ajutat, la prima vedere ochiul gaseste destul de greu reperele. TranceRem, merci de input. Ai dreptate trebuie experimentat personal pentru ca depinde de mai multi parametri. Poate poate o sa reusesc sa pun mana pe asa ceva sa fac niste teste sa vad daca merita sa dau banii pe el | ||
|
| | #1957 (permalink) | ||
|
Renunta la rama, nu ajuta deloc poza, dimpotriva ... Parerea mea e ca mergea un alb negru cu mai mare impact decat sepia.
__________________ Canon EOS 5D mk II, EOS 3. EF 28mm f/1.8, EF 50 f/1.4, EF 85 f/1.8, EF 24-70 f/2.8 L, EF 70-200 f/4 L IS, 580EX II, Manfrotto 190CXPRO3+488RC4 .: Poze :. | |||
|
| | #1958 (permalink) | ||
|
Sunt de parere ca nu orice poza cu oameni batrani exprima ceva si deci trebuie facuta albnegru. In situatia de fata, doamna in etate numai bucuria revederii nu o exprima, mai mult pare ca a calcat pe un cui si se schimonoseste de durere.
__________________ Don`t make me angry as i`m running out of places to hide them bodies... Canon 5D Mark II, Canon 24-70 l f2.8 USM, Canon 70-200 L f4 USM, Canon 50 f1.4, 580 EXII | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |