Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-09-2008, 11:12   #1 (permalink)
Registered User

TraianD's Avatar

canon EOS 5d mark 2

Canon 5D Mark II - High Iso Pictures - Pro Wedding:
http://www.prophotonut.com/2008/09/2...ures/#more-724

Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail).

Canon APS-C @ 12-840mm.

TraianD is offline    Reply With Quote
Old 20-09-2008, 12:08   #2 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Eu scrisesem un post kilometric initial pe care l-am sters pt ca nu am vrut iar polemici cu unii colegi de pe forum care NU DETIN 5D, au pus mana pe el de proba cateva minute si in schimb sunt doctori la dat cu parerea...

Nu e oare ciudat ca Elven, kpk1, redismedia etcetc..sunt putin cam dezamagiti de ce a facut canon??nu e oare ciudat ca pe toate forumurile o foarte mare parte din CLIENTI, care detin sau care asteptau sa faca upgrade cu noul 5D sunt profund nemultumiti?

sunt multi cei care vor cumpara 5D2...asta si pt ca in lumea pro foarte multi isi schimba sculele periodic, dupa amortizare...sunt multi care au nevoie de MP si pot trece lejer peste neajunsurile noului aparat in comparatie cu ce se astepta de la el sau cu concurenta...

insa e evident ca intre aia care au sau au banii de dat pe asa ceva e un curent de dezamagire.

deja nu cred ca isi mai au rostul aceste polemici pe forum in conditiile in care e destul de evidenta discrepanta asta, unii sunt in barca, altii sunt pe mal, judeca, dau note, aplauda si reamintesc tuturor ca departamentul marketing stie ce face...

e normal sa fie asa insa nu are rost sa continuam astfel de polemici.

revenind la aparat:

principalele atribute ale unui aparat:
- AF - de pe 50D sau nu, cu crossuri sau nu, vechiul 5D avea niste atuuri si niste MARI handicapuri.

atuurile sale constau in faptul ca punctul central era foarte apreciat, "reliable" pt multi fotografi , in special in low light.
lucru constat si de mine si cred ca de multi alti posesori de 5D. nu pot compara cu 1D insa era ok, multumitor, or fi si sisteme mult mai performante.

de ce insa AF-ul acesta era PER TOTAL foarte slab inpractica.

pt ergonomia sa, pt cum te ajuta sa faci cadrul dorit.degeaba punctul de focus in sine era zmeu daca in practica esti obligat sa recompui dramatic, sa faci crop tot timpul, te impiedica sa obtii multe cadre dificile pt ca e vorba de o gamalie de ac in centrul unui cersaf de senzor/cadru.

AF-ul 50-ului , desi eu in AF-ul in puncte nu mai am incredere, poate fi ok, poate chiar sa fie mai ok decat cel de pe 5D. poate fi incomparabil chiar.

nu neaparat precizia punctelor era buba. DISPUNEREA LOR era imensa problema in primul rand, la compozitii mergand pana la, sau mai ales la, tracking.

daca pe 50D punctele sunt cat de cat dispuse ok, pe un FF cu o suprafata mult mai mare a cadrului, e ca si cum ai avea un singur punct.

ori ca ai 9 ori ca ai 1 si bun, tot dracul ala e.

deci ca o concluzie, AF-ul ca instrument al aparatului, este patetic si TREBUIA adaptat faptului ca vorbim de un FF.

nu mai spun de faptul ca in mod tracking, desi focusul e de foarte multe ori multumitor, esti OBLIGAT sa faci crop dupa in nesimtire pt ca un subiect centrat e oricum numai cat de cat estetic intr-o compozitie macar banala nu...

FPS - urile : nu sunt multi cei care trag rafala, de fapt sunt faorte putini.
de ce era NEVOIE de maimulte fps-uri???
mecanismul oglinzii este raspunsul, poate si procesarea unei imagini e in cauza.

cert este ca un aparat sub 5-6 FPS-uri nu este ok in foarte multe situatii.

LAG-ul inregistrat din momentul in care apesi pana cand poti apasa din nou este IMENS.

fotografie statica, "model" adica, poate fi un chin daca incerci nu sa creezi momentul 100% ci sa surprinzi un moment.
de la animale pana la copii si model clasic in posturi naturale, spontane, toate pot fi problematice...adica subiecte banale pt un fotograf "cuminte"...

nu mai spun ca folosirea aparatului all-round e cvasi-imposibila...

astea sunt 2 mari motive pentru care 5D2 nu e in nici un fel un pas inainte.

rezolutia? e o arma cu 2 taisuri. cu super-sticla poate fi un plus. cu sticla normala sigur e un minus.

in conditiile in care ai 2 pixeli care primesc aceeasi informatie din cauza sticlei, pt mine e fix ca si cum as avea unul cu suprafata dubla...

cum ziceam, video pe mine unul ma incanta la nivel teoretic, in practica sunt constient ca nu e un tool pe care sa te bazezi...gratis fiind insa ma atrage.
aici e o discutie, ca nu e chiar gratis in conditiile in care aparatul e handicapat si facut atractiv prin video.
pe un D700 o functie video ar putea fi numita gratuita, nu pe 5D2...

oricum, e ceva la care pui un plus cand evaluezi aparatul.

DAR uite cum Elven zice ca pe el nu-l intereseazadeloc video...si ca el sunt chiar foarte multi fotografi din targetul aparatului...

cand cantaresti acest atu al 5D-ului trebuie sa tii cont si de asta, ca multi , maoritatea fotografilor dealtfel, nu prea dau 2 bani pe video...nu-i deranjeaza dar nici nu il considera ceva demn de cantarit in ecuatia unui nou aparat foto...

din punctul meu de vedere astea sunt motivele pt care 5D2 nu e decat o spoiala branduita Canon comparativ cu ce ofera concurenta si mai ales ce asteptau posesorii sau cei care voiau o achizitie a noului aparat ...

spoiala sau nu o sa se vanda, cat de bine om vedea. daca nu as avea 5D probabil ca mi-as lua si eu unul in conditiile in care as avea si sticla suficienta.

avand 5D care e bine merci putin folosit, noul 5D nu e nicidecum aparatul care sa ma atraga la upgrade ,mai degraba m-ar atrage D700 cu tot ce implica el (pierderi, vanzari masive, etc) daca as avea bani de dat si nevoi speciale in acest moment.

parintele is offline    Reply With Quote
Old 20-09-2008, 15:55   #3 (permalink)
Registered User

AF bun nu o sa vedem prea curand pe un aparat low si middle class de la Canon. Este una dintre diferentele majore intre clasele astea si hi-end. Politica firmei.

Cu privire la rezolutie si obiective, sa asteptam poze, comparatii etc. E drept ca daca faci de exemplu poze pt web mai mult de 1024/768 nu iti trebuie, dar ma indoiesc ca va exista o clasa de aparate de 12mpx. Probabil ca daca Nikon vor scoate in continuare modele pe la 12mpx si se vor vinde se vor simti si cei de la Canon, altfel, deja au depasit momentul asta.

ghrt is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 15:56   #5 (permalink)
Registered User

In 1080p se lucreaza de pe trepied, in conditii controlate pentru calitatea maxima. Nu e vorba de filmari la nunti cu asa ceva. E formidabila optiunea si calitatea materialului video. Noul 5D se va vinde ca piinea calda indiferent de ce comenteaza unii. Sper ca in urmatoarele citeva luni sa scoata si altcineva ceva similar la calitatea video. (cel putin pe mine ma intereseaza exact functia video de calitate pe un aparat foto bun)

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 22-09-2008, 09:23   #6 (permalink)
Psychedelic mind

TranceRem's Avatar

si eu cu presupusu despre 5dmk2:
iso 800 arata superb
iso 3200 nu imi place. vroiam mai mult( detaliu ). pozele's soft ca dracu, nici nu se mai vad cei 21 megapixeli.
auto wb. aici aparatul ma uimeste. are niste tonuri ale pielii extraordinare.
af'u ... vroiam macar un af reliable ca la 40d'u meu. cu cross all over. big minus

din cele enumerate mai sus, cred ca e clar cine o sa il doreasca : cei cu studio si iso100/f8, sau cei cu peisaje si cadre atent gandite. ceea ce ma deranjeaza e ca iso'ul mare nu mai e in vechea tendinta canon, cu un stop sub maxim utilizabil si decent.

totusi, vreau sa trec la full frame iarna asta. am amanat destul. si pretul noului 5d e mai mult decat atractiv.

TranceRem is online now    Reply With Quote
Old 22-09-2008, 11:26   #7 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by ghrt View Post
AF bun nu o sa vedem prea curand pe un aparat low si middle class de la Canon. Este una dintre diferentele majore intre clasele astea si hi-end. Politica firmei.

Cu privire la rezolutie si obiective, sa asteptam poze, comparatii etc. E drept ca daca faci de exemplu poze pt web mai mult de 1024/768 nu iti trebuie, dar ma indoiesc ca va exista o clasa de aparate de 12mpx. Probabil ca daca Nikon vor scoate in continuare modele pe la 12mpx si se vor vinde se vor simti si cei de la Canon, altfel, deja au depasit momentul asta.

este corect, e politica lor, proasta dar e a lor si asta e viata.
cu niste sublinieri: ca ai spus foarte bine, AF BUN nu au pana in seria 1.
a doua chestie ar fi ca totusi 5D-ul nu e nici low nici middle, e un metis cu ceva destinat clasei pro sau chiar destinat de-a dreptul clasei pro. in aceste conditii AF-ul slab e o prostie nu mai e chestie de marketing, mai ales in conditiile in care concurenta ofera ceva fara acest handicap.
a treia chestie ar fi ca daca in APS-C acel AF (ma refer la pozitia punctelor), desi nu este de top, poate fi totusi decent, pe FF este jalnic. ai FIX aceleasi puncte la aceeasi distanta intre ele dar puse pe un cadru cu o suprafata mult mai mare.
problema majora de fapt aici e...au luat un AF pt un rahatel de senzor si l-au infipt in ditamai FF=ul... daca ar fi creat un alt sistem, ceva mai "spreaduit", fie el si in 9 puncte, era un compromis mai usor de acceptat.nu era de clasa pro/high, face4au diferenta intre clase DAR era mai ergonomic pt melteanul care iti da banul.
in conditiile in care ei sunt aia care se laudau ca in viitor vor popula oferta cu tot soiul de FF-uri(lucru care nu s-a intamplat dar asta declarau), cred ca era de bun simt sa dezvolte sau sa adapteze un AF pt FF...
nu stiu daca e tehnic posibil si nu stiu daca o varianta nu era sa schilodeasca AF-ul de serie 1 si sa-l lase cu mai putine puncte active ca forma de compromis...

oricum noi vorbim degeaba, ei tot ce vor fac asa ca....raman incantatde functia video si astept si eu sa vad cat de ok in utilizare e aceasta functie...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 22-09-2008, 12:07   #8 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by parintele View Post
in conditiile in care ei sunt aia care se laudau ca in viitor vor popula oferta cu tot soiul de FF-uri(lucru care nu s-a intamplat dar asta declarau),
Si eu credeam ca o sa vedem mai multe FFuri, dar se pare ca m-am inselat. Ma asteptam sa scoata ceva foarte basic dar cu senzor super tare, ceva gen ISO6400 curat, si un 1Ds castrat.

Cred ca trebuie sa ne uitam in alta parte: Sony promite multi bani in marketing si multi mega pixeli. I-au dat un raspuns clasa I.
Alta chestie: 5D a costat mult cand a aparut, peste 5000$. Asta e practic la jumate. Este cred explicatia pentru care senzorul nu are supertehnologie. Aia costa, si au vrut sa scoata ceva ieftin sa lupte si cu D700. Asa ca senzorul nici macar nu este gap-less, ca la 50D, ci l-au faultat suplimentar. Au scos un aparat ieftin, cu o calitate a imaginii care s-au putea sa fie pe primul loc la banii astia (asta urmeaza sa vedem). Daca au dat-o in bara cu calitatea imaginii, or sa supravietuiasca cu cei 21 megapixeli pana scot altceva.
Intre timp, obtin profit. Cred ca asta ii doare cel mai mult, nu un D700 killer la aceiasi bani.

Mai e o chestie. Treaba cu multi megapixeli este una buna din alt punct de vedere. Toata lumea va trebui sa isi actualizeze designul obiectivelor. Zeiss-urile sunt cam scumpe pentru mainstream. Mi se pare inacceptabil sa trebuiasca sa ai in trusa 2 50-uri deoarece Canon nu scoate un 50/1.4 sharp la f/2 si mai luminos. IMHO, asta conteaza mai mult decat body-ul.

Anyway, eu imi cam pierd timpul discutand despre 5D2 deoarece mi-am promis sa imi iau un body nou doar la ISO12800 acceptabil si ISO6400 la nivelul ISO400 de pe 350D, ca pot folosi un 50/2 si un 100/2.8 in low light.

Old 22-09-2008, 13:23   #9 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by ghrt View Post
Alta chestie: 5D a costat mult cand a aparut, peste 5000$. Asta e practic la jumate. .

5D nu a fost niciodata 5000, a fost 3300$ la lansare :
http://www.dpreview.com/news/0508/05...canoneos5d.asp

Mir is offline    Reply With Quote
Old 22-09-2008, 14:58   #10 (permalink)
Registered User

Ups, my fault. Atunci asta cade. Sau poate au vrut si mai mult cascaval.

Old 23-09-2008, 00:00   #11 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

Quote:
The 5D Mark II does include two more obvious changes in its AF system, relative to the 5D: it now has the ability to detect scene colour temperature and light flicker, then incorporate that as part of the camera's autotofocus calculation,...
Care-i faza ?!
Acum WB e determinat de punctele de AF ? Nu e un task in plus ?! Lungimea de unda a luminii incidente/tempertatura de culoare afecteaza AFul ?!!!!!!
Pana acum WB cine-l calcula, de asta e o asa mare premiera ?!

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 23-09-2008, 00:56   #12 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Cred ca vor sa zica ca nu numai diferentele de lumina/intuneric pot mari precizia af-ului ci si diferentele de culoare.
white-balance-ul nu cred ca are legatura cu treaba asta.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is online now    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 08:46   #13 (permalink)
Registered User

apathic_me's Avatar

"Filmul" lui Vincent Laforet e online:

http://blog.vincentlaforet.com/2008/...r-ado-reverie/

Are un oarecare factor de wow, asa cum se lauda.

apathic_me is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 10:32   #14 (permalink)
Registered User

Ajuns in miinile "cunoscatorilor", noul Canon face "valuri" mari:

"I had it in my hands for less than 72 hours before I had to send it back - but the time I did have with a prototype of the Canon EOS 5D MKII will possibly change the path of my career as well as the photography industry to some degree.

Here is the story behind the short video that I produced with what I believe to be a “game changer”of a camera for the following reasons:

1. The 5D MKII camera produces the best stills in low light that I’ve ever seen - what you can see with you eye in the worst light (such as sodium-vapor street lights at 3 a.m. in Brooklyn) - this camera can capture it with ease.

2. It produces the best video in low light that I’ve ever seen - at 1080p. A top commercial film editor who who regularly edits RED camera footage - and has seen the raw footage from the 5D MKII - says the 5D MKII is “far superior to the RED camera” in terms of low light performance…

3. You can use your prime and zoom lenses from your Canon still cameras with it - and shoot wide open… so you can shoot films with fisheye lenses, 50mm 1.2 as well as the 200mm f2 or 400mm 2.8 that you may already own…

4. This camera is so easy to use - that you can work incredibly quickly, mostly handheld - without a huge production - and using natural light - ergo you don’t need a huge budget and tons of preparation anymore… forget the lighting trucks and generators that take up entire city blocks…

5. This camera will sell for approx. $2,700 - and perform better than many $100K plus video cameras out there

6. Photojournalists in particular - will be able to take full advantage of this camera’s strengths - because they are used to walking into any room, and finding the best natural “available light” in the room - or knowing how to add a single light source to make it pop… they are used to working quickly and with small or no budgets… which is something this camera is begging you to do…

It has the potential to change our industry."

Old 23-09-2008, 12:05   #15 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

Quote:
2. It produces the best video in low light that I’ve ever seen - at 1080p. A top commercial film editor who who regularly edits RED camera footage - and has seen the raw footage from the 5D MKII - says the 5D MKII is “far superior to the RED camera” in terms of low light performance…
3. You can use your prime and zoom lenses from your Canon still cameras with it - and shoot wide open… so you can shoot films with fisheye lenses, 50mm 1.2 as well as the 200mm f2 or 400mm 2.8 that you may already own…
[...]
4. This camera is so easy to use - that you can work incredibly quickly, mostly handheld - without a huge production - and using natural light - ergo you don’t need a huge budget and tons of preparation anymore… forget the lighting trucks and generators that take up entire city blocks…
5. This camera will sell for approx. $2,700 - and perform better than many $100K plus video cameras out there…
Filmul lui Laforet arata foarte bine.
INSA daca pui la un loc lipsurile operationale si functionale, in comparatie cu o camera video chiar si de 2-3000$, i.e. semi-pro, e departe.
Cand n-o sa ti se schimbe WB-ul rapid de la o scena la alta, cand n-o sa ai peaking ca sa evaluazi focusul cum trebuie, o zebra la 75%~100% (desi e f. posibil sa apara un hack cu asa ceva, Powershot-urile hackuite au), intrare(i) audio, cand nu ai 24p/25p/30p la alegere samd o sa uiti de '5DMk2 pwns videocam'.
Nu ca as avea ceva cu video in DSLR, mi se pare o functionalitate foarte creativa.
The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching.
Assyrian Stone Tablet, 2800 BC

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 12:22   #16 (permalink)
Registered User

Pentru audio se poate folosi fara probleme de sincronizare ulterioara orice fel de echipament independent pentru inregistrare HQ. 30p e preferabil in mod clar fata de 24p sau 25p. Acuma depinde si de scopul urmarit. De ex. pe mine ma intereseaza doar pentru scene luate in conditii studiate si controlate unde calitatea filmarii primeaza unor functii ce pot fi suplinite cu un efort minim. Toate functiile respective nu compenseaza diferenta in calitatea imaginii/pretul camerei.

Old 23-09-2008, 13:21   #17 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Sa-mi pice fata nu alta la filmul ala.
Probabil nu are functiile necesare unei camere semi-profi, dar are tot ce ii trebuie cuiva care are tangente cu regia. Diafragma fixa, focus manual si altceva nu imi mai trebuie Nici un regizor-wannabe nu se va plange ca nu inregistreaza mai mult de 10 minute, nu exista cadre atat de lungi.
Audio=microfon extern, nu e problema.
Dar avantajele pe care le are fata de orice camera sub 10000E mi se par enorme, cum spunea oldshooterman, compensabile. In conditii controlate obtii rezultate despre care filmul respectiv spune tot. Conteaza enorm sensibilitatea extraordinara in lumina scazuta, 1080p de calitate, focusul manual si obiectivele superbe si accesibile ca pret (vad ca s-au folosit doar prime-uri in filmul ala).
Acest aparat va fi al meu, no matter what.

ps: functia video e clar adresata regizorilor amatori, nu celor care vor sa filmeze evenimente and stuff, unde un wb, expunere automata s-ar preta.

42 is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 17:56   #18 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

canon EOS 5d mark 2

La sfatul lui MIR, thread dedicat. Sper sa mute cineva discutia de la news aici.

Ca o concluzie la ce s-a spus si ce am vazut, video-ul hd pe slruri mi se pare cu adevarat revolutionar. Asa cum 300d-ul a adus fotografia profesionala aproape de buzunarul omului de rand, acum filmarea profesionala nu a mai venit sub forma unei camere video ieftine ci a unei functii dintr-un slr. Slr care oricum deja avea majoritatea facilitatilor necesare pentru ca o functie video sa nu fie un compromis, ba dimpotriva (se vede foarte clar ca in low-light depaseste cam orice de pe piata).

42 is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 18:07   #19 (permalink)
The same but not the same

Night Addict's Avatar

Eu abia astept sa-l pot cumpara

Night Addict is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 18:32   #20 (permalink)
Registered User

tzur's Avatar

Sunt curios ce capacitate de fabricatie are canon pentru 5d2 pt ca am senzatia ca o sa se cam stea la coada.

Eu nu ma ocup cu fotografia comerciala si nu-mi pot justifica asemenea investitie dar si asa tot imi cam curg balele dupa unul.

Sunt curios insa cand va iesi pe piata full frame ultra-portabil

Si sunt curios care va fi caderea de pret la 5D pe piata second ..... nu de alta da poate imi iau un 5D (1) la anul profitand de upgradeul multora. :P

tzur is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules