Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 26-12-2008, 18:59   #221 (permalink)
Registered User

Ce spun eu si ce intelegi tu...
Mai omule, nu intotdeauna se discuta despre care o are mai mare (rezolutia aparatului, adica). Re-citeste-mi posturile si vezi exact ce anume am adus eu in discutie, ok?

Avinersan, mi-ar face placere - dar nu pentru a dovedi care are dreptate si care nu
Care este diferenta, am vazut nu doar o data.

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2008, 13:53   #222 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Done ! Cumparat 5D MKII , dupa primele teste - fericit

Primele impresii:

1. Procesare in camera foarte diferita fata de 5D, cu totul alte culori, acum mult albastru ...in zonele intnecate nu mai predomina rosu si verde ca pana cum. Parerea mea ca imaginea e mai plata, mai corecta la culori.
2. Fara ALO activata expune mai intunecat decat 5D cu aproape jumatate de stop ( desi timpul de expunere , diafragma si ISO sunt identice ), insa cu ALO activatexpune lafel sau cateodata daca e subexpusa imaginea o mai lumineaza putin. Practic avantajul de un stop si jumatate castigat la ISO 3200/6400 cu zgomot mic si fara hot pixels se reduce la la un stop sau chiar putin sub 1 stop din cauza acestei subexpuneri. Per ansamblu totusi se te poti baza practic pe un stop avantaj, ceea ce eu zic ca este bine.
In rest, la acelasi ISO si aceeasi diafragma cu acelasi obiectiv alege fix acelasi timp de expunere ca 5D
3. ISO 25.600 inutilizabil, ISO 12.800 este utilizabil doar daca procesezi imaginea mult cu neat image, redusa la vreo 3Mpixeli in PS, iarasi o reducere de noise sau un despeckle si un sharpen, presupun ca se poate printa 13 x 18cm dupa heavy processing
4. Ecranul este SUPERB ! practic acum te poti baza pe el pt expunere, negrul e negru, albul alb, contrast ca un ecran mediu de desktop, deci foarte bun !
5. Toate obiectivele mele au devenit "proaste" la 21Mpixeli ... mai putin 70-200 f4 L IS care inchis la 5.6.....8 este incredibil, in studio la ISO 100...200 ( chiar pana ala 800 ) spulbera vechiul 5D
6. RAW small foarte util, mai ales cand lucrezi cu obiective la diafragme unde nu ai sanse sa rezolvi 21Mpix
7. Va fi un mare avantaj Grip-ul cu USB, pt salvarea in paralel ( pt back-up ) pe un stick USB. Chiar daca e scump, combinatia 5D 2 ( 2700$ ) plus grip ( cca 950 $ ) este mai ieftina decat 1Ds Mk2, primul cu 2 sloturi de memorie...
8. Presupun ca cele trei "C"-uri imi vor fi foarte utile...
alte pareri dupa primul eveniment....

Astept intrebarile voastre si ce teste sa fac...

Mir is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2008, 14:26   #223 (permalink)
Registered User

pt bracketing tot 3 cadre trage?

fata de un canon seria xxD cum ti se pare la ISO. adica ISO 12800 e cam ca un 3200 de la 40d/30d? sau 6400 ?

ca sharpness, e mai bun ca vechiul 5d?

poate la anul cand va mai vedeti voi vin si eu si ma lasi si pe mine sa trag cateva cadre de curiozitate.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2008, 14:43   #224 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
Done ! Cumparat 5D MKII , dupa primele teste - fericit
Felicitari, eu zic ca ai facut o investitie buna si nu vei regreta! Pe mine ma intereseaza partea cu video, daca ai timp si numai de pe trepied!

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2008, 15:12   #225 (permalink)
Registered User

Felicitari MIR !!!! Sa-l folosesti sanatos si la multi ani !

thehix is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2008, 16:49   #226 (permalink)
Registered User

Photonman's Avatar

Felicitari pentru noua achizitie, e o scula foarte buna, sa te bucuri de ea...

P.S. sa fi atent la: Canon hack pentru ca astia incearca sa sparga firmawarul si sa activeze functiile manuale pe partea de video, si sunt convins ca daca reusesc, firma Canon o sa-i desfiinteze urgent (poate reusesti sa iei o mostra de firmware inainte ).

Photonman is offline    Reply With Quote
Old 01-01-2009, 07:05   #227 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

@Mir breee, la matale tot Mos Gerila vine??? bravos, sa-l stapanesti sanatos si sa-ti fie de folos

parintele is offline    Reply With Quote
Old 01-01-2009, 12:11   #228 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Multumesc tuturor !

Mandea, da, tot 3 cadre trage pe bracketing, am probat acum

oldshooterman, am testat acum modul video cu un obiectiv fisheye rusesc cu adaptor M42, merge impecabil ! Fisierele sunt destul de mari, pt cine vrea sample, ma gasiti pe mess: mir_ro_cg

parintele.... Mos Gerila...Mos Craciun, cum o fi....oricum e bun !

Si LA MULTI ANI pe 2009 !!!

Mir is offline    Reply With Quote
Old 01-01-2009, 15:18   #229 (permalink)
Registered User

Smile

Multumesc si "La Multi Ani!". Dupa 05. ianuarie o sa incerc sa luam legatura si poate descarc "o bucatica" de material video de la tine. Sint convins ca "jucaria" isi merita banii.

Old 01-01-2009, 18:11   #230 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Multumesc si "La Multi Ani!". Dupa 05. ianuarie o sa incerc sa luam legatura si poate descarc "o bucatica" de material video de la tine. Sint convins ca "jucaria" isi merita banii.
Maestreee, la multi ani si traiasca tot neamu lu matale ca ne-ai lamurit problema asta...in "aceste" conditii pe cuvantul meu de pionier ca merita luat in considerare...

Old 01-01-2009, 18:16   #231 (permalink)
Registered User

"La Multi Ani!" si tie, dar chiar nu am inteles aluzia, eu nu am incercat sa lamuresc pe nimeni nimic, doar parerea mea personala e ca "jucaria" in discutie isi merita banii indiferent de comentariile la adresa aparatului. Pentru mine orice aparat care imi satisface anumite pretentii e bun indiferent de parerile celorlalti.

Old 01-01-2009, 18:54   #232 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
"La Multi Ani!" si tie, dar chiar nu am inteles aluzia, eu nu am incercat sa lamuresc pe nimeni nimic, doar parerea mea personala e ca "jucaria" in discutie isi merita banii indiferent de comentariile la adresa aparatului. Pentru mine orice aparat care imi satisface anumite pretentii e bun indiferent de parerile celorlalti.

de ce crezi tu ca eu fac aluzii de fiecare data cand postez?
pur si simplu din punctul meu de vedere aparatul nu merita (pt nevoile si asteptarile mele, normal ca pt altii merita cu varf si indesat si Mir e un bun exemplu )
pt faptul ca totusi se poate lucra cu obiective la care poti controla diafragma manual am spus ce am spus...oricum tot nu l-as cumpara, oricum nu acum, dar e CEVA mai mult decat pana acum, adica full auto...cel mai imortant parametru poate fi pacalit si deci e un mare plus.

Altfel, discutia se paote lungi.
ma gandesc la faptul ca nikon parca parca o sa upgradeze D700, mai ales daca video pe DSLR o sa confirme ca a prins...sio sa cam confirme in opinia mea. cu o mica marire si a rezolutiei devine tot ce mi-ar trebui cam la aceiasi bani probabil. nu aucm dar oricum nu acum mor dupa un nou aparat ci mai pe la sfarsitul anului.
si marele plus ar fi ca aparatul este altceva decat 5D, AF serios, sealing,FPS etc...la canon greu sa ai tot pachetul in pregul asta de bani, ai altele care mie nu imi trebuie neaparat (rezolutie)
din pacate la nikon e altfel cu geamurile... mare avantaj cu 14-24 ala, un 24-70 ok dar in rest nu prea ai ceea ce teoretic te atrage la Canon...tre sa vad daca si ce o sa vreau efectiv, ce o sa-mi permit samd...

un asemenea calcul imi fac si e complicat, acum si mai complicat de vreme ce si pe Canon se poate trage video cat de cat asa cum am vrea cu totii...

devine interesant, asta e tot...nu simplu de ales dar oricum nici atat de simplu cum era ...fara controlul diafragmei chair nu avea de ce sa ma uit la 5D2...asta voiam sa spun si nu are legatura cu ce ai spus tu mai sus

LATER EDIT
a, uitasem...treaba cu video pe 5D2 e inca un pic si mai dubioasa, cel putin in acest moment...nu stiu cum e la nikon, dar 5D2 trage .mov, comprimat, chestii socoteli....deja intram in alte segmente decat camerele in sine dar oricum e si asta o chestie care celputin in acest moment nu prea imi face cu ochiul, nu ca altii ar fi mai cu stea in frunte dar nah....
sa mai treaca timpul, sa se mai coaca, sa mai avem alternativa , cam asa vad eu problema in acest moment...

Old 01-01-2009, 19:29   #233 (permalink)
Registered User

Calitatea video la Nikon D90 e catastrofala si faptul ca 5D2 trage in format .mov, comprimat, nu e ceva negativ. In schimb nu e nici o problema cu optica Nikon, as prefera un Nikon cu video si pret la nivel de 5D2.

Old 04-01-2009, 12:05   #234 (permalink)
Registered User

niste pareri interesante: Lawrence Ripsher's Photo Journal: Canon 5D Mark II Review The Series

Old 04-01-2009, 22:04   #235 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post

mie imi place abordarea, sut satul de testele aburitoare si ultradescriptive de pe DPR ...

Quote:
One of the major benefits of a good sensor which produces image quality at high ISO is not so much the lack of noise that the sensor produces, but that the image retains good detail, dynamic range, contrast and colour.
o treaba pe care si eu am tot spus-o in discutiile de aici de pe forum cand toata lumea se uita doar la zgomotul aparent care e irelevant in opinia mea....

Old 04-01-2009, 23:06   #236 (permalink)
Registered User

Photonman's Avatar

Te legi in mod inutil de DPR, pentru ca este unul dintre cele mai bune situri cu review-uri foto din cate exista!

Photonman is offline    Reply With Quote
Old 05-01-2009, 03:20   #237 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by Photonman View Post
Te legi in mod inutil de DPR, pentru ca este unul dintre cele mai bune situri cu review-uri foto din cate exista!
ce-ai bre??? repet, apreciez genul de abordare, EU m-am saturat de silul de review DPR care e si el relevant pana la un punct, o mai da si in balarii...e doar altceva, are alt scop, prezinta detaliat toate aspectele legate de aparat, teste sintetice, comparatii, e un test facut si gandit pentru o gama foarte larga de aparate cu diferite ariide aplicabilitate diverse, etc...

prefer si o abordare mai practica a problemei din perspectiva unui FOTOGRAF mai ales cand e vorba de un aparat pt fotografi nu pt tot poporul.....prefer sa vad chestii mai legate de workflowul unui fotograf care inseamna putin altceva decat ce face un posesor de bridge sau entry dlsr, etc...
n-am voie sa am preferinte sau ce??

Old 05-01-2009, 12:05   #238 (permalink)
Registered User

aveti oricum dreptate amandoi
dpr tre sa faca asa testele ca sa fie corecte si ca sa se poata face macar o mica comparatie
tre sa sti sa iei testul sa ti faci o idee dar atat (e ca si testul de obiective iei rezultatele le intelegi dar sti ca in teren mai conteaza si altele (tre sa sti ce vrei/preferi ...)
dupa ce m am mai jucat cu 5d mkII ul putin pot sa zic ca nu mai sunt asa motivat sa l iau si o sa l iau cand o sa am banii (nu zic ca nu merita luat, doar ca upgradul nu este obligatoriu... diferentele fiind vizibile doar in anumite conditii)

galeria foto

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 05-01-2009, 12:39   #239 (permalink)
Registered User

kpk1's Avatar

Eu aveam in plan al doilea body, pt ca nu prea am backup decat pe imprumutate.. Cred ca asta va fi ocazia sa iau un body principal si 5D va fi backup sau cu alt obiectiv.

De cumparat, se va cumpara in draci pt ca sunt suficienti care inca au 10D 20D 30D si vor face pasul. Vor fi cativa care vor tranzita de la 5D la 5D2.
Ghinion ... marketingul functioneaza in continuare. Ce-i drept pt pretul care-l are fata de 5D cred ca e pe undeva aproape de cinstit.

kpk1 is offline    Send Message via Google Talk to kpk1 Reply With Quote
Old 05-01-2009, 12:42   #240 (permalink)
Registered User

parintele: da, si mie tot asta mi-a placut, modul in care a facut abordarea. foarte, cum sa zic, practica, cred ca e corect spus.

kpk1: da, deja si eu ma gandesc la un 5d2, insa pana nu ma joc cu unul si nu trag niste raw-uri sa le vad pe monitorul meu, nici nu se pune in discutie. o sa il bat la cap pe Mir

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules