Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-05-2009, 19:34   #381 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by parintele View Post
Mir, nu castiga nimic, absolut nimic comportandu-se astfel.
In primul rand nu ia nimeni 5D pentru video si pentaxul ala nu este concurent al lui 5D2
In al doilea rand nu vad sensul sa ciunteti total gratuit in conditiile in care peste 2-3 luni este evident ca o sa revii, deja video e imbratisat de toata lumea si evident nu o sa dureze mult implementarea de genul asta, aproape inutila...
Atita timp cit cel putin un client ia 5D-MK2 pentru video, nu se poate folosi cuvintul "nimeni". Functia video de pe acest aparat e mult mai mult utilizata decit pare.
Partea a doua e o problema de marketing. Atentia asupra aparatului trebuie tinuta aprinsa cit mai mult timp posibil. Upgrade-uri de genul asta fac "valuri" si pastreaza atentia asupra produsului, indiferent daca place sau nu tactica respectiva. Politicile care se aplica sint cele care reusesc sa scoata cit mai multi bani din buzunarele clientilor, nu cele mai agreabile...

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2009, 19:39   #382 (permalink)
Registered User

razvantt's Avatar

daca as avea bani as lua 5D mk2 numai pentru video.... dar nu am asa ca .. ghinion

razvantt is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2009, 19:41   #383 (permalink)
Registered User

da, am vazut multe chestii posibile pe net cu 5d2 dpdv video , il folosesc si unele televiziuni din ce discutii am vazut pt chestii serioase. se pare ca ei considera ca merita partea video din plin si o folosesc. probabil se bucura tare de acest firmware, asta daca nu cumva se "rezolvasera" ei intre timp

dupa mine faci marketing cand incepe sa nu se mai vanda asa bine aparatul, ori nu e cazul acum. dar ma rog, nu sunt expert la marketing.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2009, 20:31   #384 (permalink)
AFX
Nick anterior: ANALORD

AFX's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Atita timp cit cel putin un client ia 5D-MK2 pentru video, nu se poate folosi cuvintul "nimeni". Functia video de pe acest aparat e mult mai mult utilizata decit pare.
Uite aici un client care l-a cumparat numai pentru video: Sofia's People: Canon 5dmk2 25p on Vimeo in caz ca nu ati vazut deja

AFX is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2009, 00:50   #385 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
dupa mine faci marketing cand incepe sa nu se mai vanda asa bine aparatul, ori nu e cazul acum. dar ma rog, nu sunt expert la marketing.

de acord.

[quote=oldshooterman]

Partea a doua e o problema de marketing. Atentia asupra aparatului trebuie tinuta aprinsa cit mai mult timp posibil. Upgrade-uri de genul asta fac "valuri" si pastreaza atentia asupra produsului, indiferent daca place sau nu tactica respectiva. Politicile care se aplica sint cele care reusesc sa scoata cit mai multi bani din buzunarele clientilor, nu cele mai agreabile..

[QUOTE]

Cred ca m-am exprimat gresit....ma refeream mai degraba la alegerea intre 5D2 si pentax.

Quote:
In primul rand nu ia nimeni 5D pentru video si pentaxul ala nu este concurent al lui 5D2
Cine alege unul din aparate, diferite ca senzor, ca IQ, ca rezolutie, etc... nu o face, in cazul in care alege 5D2, pentru ca are video nu stiu de care.
O face in primul rand pentru partea foto, la video calitatea imaginii se estompeaza comparativ cu partea foto....

Oricum, nu cred ca strategia Canon are legatura cu valurile atat cat are legatura cu faptul ca nu au vrut ci eventuala presiune din partea Pentax i-a facut sa dea drumul la firmware.

Tocmai pentru ca sunt oameni care sunt foarte interesati de video si ar fi avut multe motive sa aleaga pentax (stabilizare, controale, pret mai putin de juamte, format decent pt home video...)
Nu toti au nevoie de rezolutia 5D2-ului pentru 2000 de dolari in plus iar partea video ciuntita a 5D2-ului era un mare neajuns...

Si ca sa inchei, eu sunt asa cum s-a vazut de la lansare foarte interesat de partea video, foto de asemenea, sunt potential client 5D2, e chestiune de timp...

parintele is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2009, 21:23   #386 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Am pus firmware-ul nou.
In primul rand, nu mai iese din play ( redarea pozelor ) sau din meniu la apasarea accidentala a butonului de DOF preview. E foarte utila treaba

in al doilea rand, modul manual pe video e bine conceput. Setarile apar pe ecran in timp ce merge imaginea, se pot schimba timpul si diafragma in timpul filmarii

Mir is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2009, 22:04   #387 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
Am pus firmware-ul nou.
In primul rand, nu mai iese din play ( redarea pozelor ) sau din meniu la apasarea accidentala a butonului de DOF preview. E foarte utila treaba

in al doilea rand, modul manual pe video e bine conceput. Setarile apar pe ecran in timp ce merge imaginea, se pot schimba timpul si diafragma in timpul filmarii
FOarte bunSa vedem acum viitorul 1D care se zvoneste ca ar indulci AF-ul in modul video...oricum ,si asa e un mare pas inainte.

Old 11-06-2009, 00:31   #388 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

5dm2, here I come

42 is offline    Reply With Quote
Old 19-06-2009, 11:43   #389 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Incredibil cat tine acumulatorul de la 5D 2 la o incarcare, pe caldurile astea de peste 30 grade !
peste 1800 cadre ( si are inca 6% capacitate )
Pana acum ma tine cam 1100....1400 cadre
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	battery.jpg
Views:	71
Size:	138.3 KB
ID:	490605  

Old 19-06-2009, 11:53   #390 (permalink)
Registered User

obiectivul folosit e fara IS sau cu IS dezactivat?

Old 19-06-2009, 12:01   #391 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

80% cu 24-70 fara IS
15% cu 70-200 cu IS activat
5% cu alte obiective fata IS

activat review 2 secunde la fiecare cadru ( mai putin cele in rafala, dar nu prea trag rafala, maxim 10% din cadre cu rafala )

plus reviw-uri aleatoare, fara economie, cu zoom, la unele cadre....sa zic in medie cam 1 din 20 cadre il revad sa verific focus, sau sa-l sterg daca nu e bun, deci cateva secunde de vizionare in plus la 1 din 20 cadre.

Old 19-06-2009, 12:09   #392 (permalink)
Registered User

da, tine bine de tot. se simte ca e si mare. ti-ai luat si unul de rezerva? mi s-au parut f scumpe alea originale, iar alea neoriginale nu au cipul ala. probabil o sa mai scada pretul pe viitor.

Old 19-06-2009, 16:33   #393 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

da, mi-am luat si de rezerva, dar rar am nevoie de el la un eveniment ...la atatea cadre....
Oricum, NU va bazati pe acest numar de cadre. Cred ca e o exceptie din cauza functionarii la temperatura ridicata si pt ca este foarte nou

Old 19-06-2009, 18:27   #394 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Pentru foto mi se pare "non-issue" chestia cu bateria...Cu exceptia celor care trag eveniment si care evident sunt pregatiti pt orice, inclusiv cu acumulator de rezerva, in situatii normale nici 5D-ul nu prea te lasa... E normal ca generatiile mai noi de camere si acumulatori sa fie superioare dpdv al performantei.

Treaba cu adevarat interesanta este cum sta la capitolul autonomie in cazul folosirii Live Viewului sau chiar a modului Video.... Deja cred ca asta e capitolul la care e ok sa te preocupe acumulatorul ...

Old 23-06-2009, 11:09   #395 (permalink)

szebah's Avatar

Ieri mi-am ridicat 5D mark II-ul din service. Cand l-am luat (de nou) nu am observat ca nu mergea modificata diafragma in modul manual. Avand garantie in state l-am dus la cris profesional. A durat o saptamana si 165 lei reparatia. Cod operatie (nu ma pricep sa spun ce inseamna) este B III 8.

Numai bine.

szebah is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2009, 16:48   #396 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Bravo, sa-l stapanesti sanatos si sa nu mai ai evenimente neplacute cu el...

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules