![]() |
| | #122 (permalink) | ||
| Quote:
stabilizare are cu obiective IS, zgomotos process dar are..stiai ca aceasta camera nu are IS deci e absurd sa te plangi. de asemenea de AF e aiurea sa te plangi, deocamdata...stiai cum face un dslr AF-ul... manual e suficient pt genul de video a care se preteaza camera... faptul ca necesita trepied...pai oricum majoritatea camerelor cu care se trag secvente video de aceasta natura stau pe trepied sau pe steady samd... 12 minute "doar"??e o tampenie sa te plangi de asta...vorba cuiva de pe FM, in istoria cinematografiei numai un nebun a tras o secventa de 10 minute dintr-u bucata, il chema Hitchcock..secventa avea 10 minute cat tinea o rola de pelicula pe vremea aia...canon ofera 12 minute, o fi rau??? 5D2 cu a sa functie video e facuta pt aia care gandesc bine cadrele si succesiunea de cadre, trag secvente scurte, adesea extrem de scurte pe care apoi le monteaza, sunetul e tras separat, oricum camerele profi au intrari XLR pt audio, pe o camera de marimea asta greu sa ai asa ceva.... si tot asa.... parerea mea e ca in afara de lipsa controalelor manuale restul sunt prostiile unor carcotasi... poate fi faptul ca senzorul se incalzeste dar si aici e cu dus si intors pt ca daca folosesti camera asa cum ar trebui, nu ajungi niciodata sa incingi senzorul ala
__________________ p182|Corsair 550|Asus P5K-E|E8400|ZT NP120|AsusX1950Pro|Mushkin 4GB DDR2 SP2-6400+|Raptor 36 sis+ storage fara numar|IbmP260 bulit Canon5D | 70-200 2.8L | 17-40 4L | 50 1.4 | CZJ Pancolar 50 1.8 | 580 EX | Diverse | |||
|
| | #123 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
cred ca acel videoclip al lui Laforet sau cum ii zice a fost o arma cu 2 taisuri; pe de o parte, multa lume a ramas entuziasmata (recunosc ca si eu am ramas putin uimit) si s-a asteptat ca va realiza asa ceva cu efort minim, pe de alta parte cand au ajuns la practica si au dat de greu, s-au cam enervat si au inceput sa critice. de vreme ce s-a putut realiza asa ceva, inseamna ca e posibil. cat de greu sau de usor, asta ramane de vazut. ce, tu reusesti cadre exceptionale, unul dupa altul? nu.
| ||
|
| | #124 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Problema e ca modelul preproductie folosit de Laforet avea posibilitatea unor reglaje manuale, asa cum au avut si altii care au primit aparatele la testat. Facilitatile respective au fost eliminate la modelele din comert si asta e nasol dupa atita vilva. Ar fi fost foarte util sa poti stabili manual diafragma si cel putin sa dai niste limite la ISO. In principiu se poate considera ca pentru o anumita iluminare ai niste parametrii impusi. Mai poti incerca unele trucuri dar nu e clar cum reactioneaza aparatul. De ex. daca introduci in ecuatie un filtru neutru, poate ca nu deschide diafragma asa cum doresti ci mareste timpul de expunere sau/si ISO. Ar fi interesant de vazut daca aparatul primeste obiective fara nici un control electronic si daca filmeaza cu ele. La partea foto aparatul e excelent, nu e nimic de comentat.
| ||
|
| | #125 (permalink) | ||
a, asta nu stiam, credeam ca e exact acelasi aparat. la faza asta, canon merita multe bile negre. e xact ca faza cu: de ce sa bagam tot ce putem in jocul asta, doar mai avem tspe add-onuri pe teava, nu trebuie sa pierdem bani. si in final pierd mai mult | ||
|
| | #126 (permalink) | ||
| Quote:
totusi, nu e absurd sa te "oblige" idiotii sa alegi sticla alternativa in loc sa-si vanda sticla lor? pt foto multi nu ar fi dat banii pe anume obiective, SI pt uzul in video mode insa da..eu 300 mm nu vred ca voi cumpara, asa cum nu voi cumpara 24-105 sau alte obiective de genul. pt video insa si pt libertatea pe care mi-ar fi oferit-o as fi cumparat inca 2-3 obiective, inclusiv ultra wide-uri si tele mai lungi... sila calitatea foto ...aparatul e fix acelasi cu 5D, upgrade-ul nu se justifica decat daca ai un 5D prea obosit, sticla foarte foarte buna si ai nevoie de rezolutie foate mare...ca ergonomie, AF, etc..e cam acelasi lucru. oricum ideea e ca la foto se dovedeste a fi mai bun decat parea initial, la video e infinit mai naspa....pacat.
__________________ p182|Corsair 550|Asus P5K-E|E8400|ZT NP120|AsusX1950Pro|Mushkin 4GB DDR2 SP2-6400+|Raptor 36 sis+ storage fara numar|IbmP260 bulit Canon5D | 70-200 2.8L | 17-40 4L | 50 1.4 | CZJ Pancolar 50 1.8 | 580 EX | Diverse | |||
|
| | #127 (permalink) | ||
Parerea mea e ca in cele citeva luni de cind a fost anuntat si s-au facut precomenzi au tras ceva concluzie ca ar putea sa-si afecteze serios vinzarile la camerele video si i-au limitat functiile din soft (Firmware). Daca se gaseste vreun hacker sa le reactize cred ca ar iesi un "circ" pe cinste.
| ||
|
| | #128 (permalink) | ||
| Quote:
oricum era doar un bonus, oricum era doar o chestie "de fun", de experiment, de curiozitate nu un tool evident potrivit pt video... cantarind riscurile si avantajele multi vor renunta....in plus raman cu ce e acum, "oarece" functie video...decat nimic ...multi vor constata oricum ca video e complicat, nu aduce beneficii samd... oricum in afara de WB care poate fi suparator, dof-ul shallow controlat nu e intotdeauna un instrument care aduce enorm de multe plusuri, chair si in aria de "fun" a utilizarii... oricum ergonomia foarte greoaie ii va taia pe multi.... daca mai si merge cu manual + adaptor, asta fiind o solutie pt putinele ocazii n care unii vor dori neaparat dof controlat, lucrurile vor fi si mai relaxate... e foarte discutabil, e o intreaga discutie, canon clar va fi injurat pt ca taie voit ca sa oblige cumva clientul si in rest lumea se va resemna in continuare asa cum a facut-o si pana acum... mai ales ca e o scula aproape pt profi, targetul e in general extrem de calculat si cantareste altfel beneficiile si lipsurile.. pericolul nu e acesta, in opinia mea pericolul se cheama sony care are prostul obicei sa implementeze gadgetuieli de astea in camere, si nikon, care nu ofera tehnologie top of the top insa o implementeaza super ergonomic si o promoveaza ca atare... daca nikon ofera ceva similar dar cu controale manuale full, va castiga din nou respect, piata si clienti pt brandul lor... pe buna dreptate. mai ales la video, unde o calitate mai slabuta la pixel peeping nu mai conteaza, victoria va fi mare... apoi iar va urma un 1Ds cu functii complete si eventual alte avantaje ergonomice, sau un firmware care deblocheaza lucrurile la 5D... cu explicatiile de rigoare ca in perioada de testare camera a dovedit ca softul nu era 100% pregatit pentru controalele manuale, gasesc ei ceva... circul va continua, lumea e tinuta in priza, intrigata, nemultumita si deci cu ochii siportofelul pe noile lansari... cum zicea acum ceva vreme, la capitolul foto nu rea mai aveau cu ce sa vina nou ca sa tina clientii interesati...tehnologii noi sufletul, imbunatatiri minore si in directii aiurea(vezi rezolutia deja absurda pe fondul sticlei obosite tehnologic....) au folosit video-ul exact cum se putea mai bine ca instrument de marketing, au creat controversa si interesul... nici nu conteaza pt ei daca si cum functioneaza...treaba lor e sa te faca sa vrei , sa astepti imbunatatirea, sa cumperi...un aparat foto de kko dechi de 4 ani pt o functie care nu are legatura cu domeniul foto...nu e desteapta chestia???? scopul atins...eu joaca bine cartile, nou muscam momeala ca de obicei, toata lumea simte ca traieste...periculos dar oricum, traieste...ei si foarte bine fata de noi ![]() eu raman la 5D, decat sa il dau degeaba si sa mai pun 2500 de dolari pt functia video plus niste obiective noi mai bine iau o camera HD mai dichisita si oricum face mult mai multe decat ar putea 5D-ul...cu partea artistica mai de vara ca oricum nu suntem toti spilbergi asa ca ratiunea trebuie sa primeze ...
|
| | #130 (permalink) | ||
Partea cea mai interesanta din toata povestea: "Also, what I and many others have done is purchased up some old manual Nikon AI-s lenses and the adapter ring that fits to Canon's EF mount. This allows you to at least have control over aperture. Utilizing this and a consistant metering method with a large gray card you actually have a camera that can produce some extremely professional results somewhat consistantly."
| ||
|
| | #131 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2006 | Quote:
lupu isi schimba parul dar naravul ba. am crezut ca o sa se schimbe ceva in mentalitatea canon de cand o sa aiba concurenti seriosi pe piata (D3,d300,d700). nu e prima data cand fac limitari software. chestia asta imi aminteste de povestea cu autoiso. si acolo tot lasa pe dinafara cate o setare sau o fac automata ca sa aiba ce "imbunatati" la modelul viitor sau modelul superior. deja au 5-6 modele de cand au introdus acesta functie si inca nu au facut-o folosibila. abia la 5dm2 s-au "gandit" ca ar fi bine sa conditioneze autoiso si de focala (timp expunere). pai de ce credeti ca _canon nu au pus in 5Dm2 tehnologia cu gapless microlenses pe care a implementat-o pe 50D ? ca sa o implementeze pe 1dsm4 si sa aiba motiv sa ceara 7000$. pe 1dsm4 o sa te mai lase sa setezi si iso in mod video si diafragma o lasa pt 1Dm5 sau pt 5dm3, ca sa aiba si acolo ce "upgrada". asta e modul de a gandi la canon. pai AF din camere semipro nu e limitat tot software la f/5.6 (sau 6.3) ? ... ca sa ai inca un motiv sa le cumperi 'fantasticele' si scumpele modele pro. ceilalti producatori nu limiteaza AF la 5.6 sa puna canon un sistem AF de pe un aparat pro pe unul semipro cum a facut nikon ? un aparat de 7000$ (d3x) si unul de 1600$ (d300) si sa impartaseasca acelasi AF la canon ? ... niciodata. eu inca mai am speranta ca _canon poate fi corect moral cu clientii sai si nu doar sa ii stoarca de bani. deocamdata asta face. oricum sper ca nikon va completa , inlocui sau scadea preturile la cateva obiective din sistemul lor cat mai repede, ca sa nu mai am de a face cu canon. daca simteam ca am alternativa treceam la fapte nu imi varsam frustrarile pe forum. -------------------------------------------------- legat de black dots e aici un test cu diverse setari si o comparatie cu 5D: Re: LOOK MA, THEY'RE GONE! -- Well almost . . . .: Canon EOS-1D / 1Ds / 5D Forum: Digital Photography Review p.s. eu dupa ce am aflat din intamplare acum vreo cateva zile ca nu se poate regla diafragma manual prima chestie care mi-a venit in minte a fost ca Laforet o fi facut videoclipul acela pe low light exact ca sa sa deschida diafragma si sa impresioneze prin izolarea subiectului de background. @edit: pai daca isi calculeaza automat timpul de expunere fara sa primeasca informatie de diafragma atunci merge si cu obiective canon. izolezi pe obiectiv pinul de comanda a diafragmei, dupa ce in prealabil ai setat obiectivul la ce diafraga vrei utilizand trucul cu dof preview. oricum astfel de artificii mi se par stupide cand totul sta in cateva linii de programare.
__________________ Nature Photography | ||
|
| | #132 (permalink) | ||
| Quote:
si mai ramane WB-ul...ala poate fi foarte suparator si la 5D variaza ca dracii...din 30 de poze ai pe putin 5-6 variatii in aceeasi lumina...nu stiu daca in rafala se schimba, daca nu ar putea fi un lucru bun dar oricum, avand in vedere ca 5D2 e facuta pt a trage zeci de take-uri pt o secventa oricum nu m-ar incalzi foarte tare... @eliz - bre, wellcome to the club... si ia zi-ne si noua, care e treaba cu pinul ala obosit, e vreun articol pe undeva? nu de alta, ca nu imi iau 5D2, dar asa, pt cultura mea generala. pana acum nu m-a interesat insa acum devine o tema care merita dezbatuta... oricum, canon e foarte de porc...
|
| | #133 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #134 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2006 | Quote:
insa am gasit o pagina cu cineva care zice ca le-a hackuit: Canon EF Lens Aperture/Focus Electronic Control - Canon HV20 / HV30 User Forum vezi postul 1 si 4. la postul 1 nu am putut vedea ce e in poze ca trebuie sa fi logat. insa in postul nr 4 din cate am vazut inculpatul despre care vorbesc ar fi pinul cu semnalul "DCL - Data from body to lens ". oricum cred ca o sa apara in curand solutia care este pinul (sau pinii) de control al diafragmei. pana acum nu a avut nimeni nici un motiv sa caute pinul de control ci doar pe cel care raporteaza diafragma. eu am lipit pinii care raporteaza diafragma (deci contactele lens => body ) ca sa pot face canon sa focuseze la 400/5.6 + tc. aici este cum se face : D30/D60 Tips and Techniques vezi trucul nr. 1 . deci 3 se elimina. mai raman 8 cautand chestia cu protocolul la EF mount am dat din intamplare peste o pagina unde se povesteste cam exact aceleasi chestii ca aici (chestii legate de 5d2 video si daca Laforet avea sau nu camera care controla diafragma): 5d2 Mark II Laforet video. - FM Forums vezi posturile nr. 18 si 20 unde se sugereaza lipirea pinului. gresala insa este la postul 20 cand spune ca poti folosi obiectivul doar wide open. avand in vedere ca poti bloca diafragma la ce valoare vrei prin trucul cu dof preview nu vad de ce nu ai putea folosi un 85/1.2 blocat la f/2
__________________ Nature Photography | ||
|
| | #135 (permalink) | ||
A aparut ceva cu totul deosebit! In postul #127 vorbeam in gluma de posibilitatea de a fi spart programul intern la aparat si de a fi realocate functiile manuale pentru video de catre vreun hacker. Altii au luat problema mult mai in serios: Canon hack | ||
|
| | #136 (permalink) | ||
|
Ce-si mai cumpara lumea buna... Jeff Ascough's Blog | |||
|
| | #137 (permalink) | ||
|
Ce tzeapa a luat! ![]() Daca citea threadul asta, se gandea de doua ori fraieru', a ba nu, s-a gandit, ca si-a luat doua.
__________________ galerie foto | |||
|
| | #140 (permalink) | ||
ce ma entuziasmasem, nu e chiar un review, e ceva informatie in linkul tau. imi place extrem de mult site-ul ala pt ca review-urile acopera tot felul de chestii pe care nu le iei initial in calcul, dar care ajung sa conteze in timp.
| ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |