Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 13-12-2008, 13:29   #161 (permalink)
Registered User

Va legati prea mult de detalii marunte. E normal ca "semnalul electric" furnizat de senzor sa fie filtrat si manipulat astfel incit sa se obtina o calitate cit mai buna a imaginii finale. Imaginea finala e singurul lucru care conteaza.

oldshooterman is online now    Reply With Quote
Old 13-12-2008, 13:29   #162 (permalink)
raz

raz's Avatar

Mandea si de ce nu crezi ca e adevarat ? Din cate stiu eu DxO astia nu-s niste neica nimeni. Mai degraba ma incred in ei decat in...dpreview (biased sic! ).

raz is offline    Reply With Quote
Old 13-12-2008, 13:45   #163 (permalink)
Registered User

am spus foarte clar mai sus de ce ma incred mai putin in astfel de teste decat in ce declara producatorul, eu zic ca am fost clar. alte motive nu am.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 13-12-2008, 23:31   #164 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Va legati prea mult de detalii marunte. E normal ca "semnalul electric" furnizat de senzor sa fie filtrat si manipulat astfel incit sa se obtina o calitate cit mai buna a imaginii finale. Imaginea finala e singurul lucru care conteaza.

in functie de arhitectura si de cum se masoara atunci cand se certifica cf standardelor, manipularea aia poate fi babana...

una peste alta poti scoate cred si in acest moment iso mai mare de 25600 daca vrei, insa desi teoretic e 'real", practic nu aduci o imbunatatire reala, un stop in plus samd...

nu conteaza doar "sa fie" , conteaza si daca e intr-adevar utilizabil, vizibil...
ochiometrul e important in final, asta vreau sa spun.

parintele is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2008, 07:34   #165 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Nu stiu ce te miri Mandea, au facut-o atatea companii mai mari, fie ca le cheama Nvidia sau Ati. Pur si simplu, conteaza asa de mult comparatiile la iso mari, ca au dat oamenilor ce voiau oamenii, ISO cu noise cat mai mic, chiar daca iso ala nu e real.

Si stai, ca iepurele a iesit de abia zilele astea din palarie, se pare ca si nikon face magarii cu noise reductionul care pe off cica nu e off nici macar in raw.
Hehe, drivere care dau rezultate foarte bune in teste, iar daca redenumesti numele fisierului performantele scad dramatic?
In comparatie, ceea ce se intampla cu ISO-ul e nimica toata. Juma' de stop, acolo...
Desigur, nu iau ca litera de lege ceea ce spun cei de la DXO Mark. E dovedit faptul ca pot sa greseasca ('duda' cu Samsung GX20 si presupusa rezolutie mai mare decat originalul, K20D).
Insa e usor sa "trisezi" astfel, asa ca tentatia e mare. Ca si cu NR-ul; daca obtii rezultate mai bune in teste, de ce sa nu incerci? Si tot "trisat" poate fi considerata si includerea unui ISO mai mare decat ceea ce poate fi utilizat.

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2008, 08:27   #166 (permalink)
AFX
Nick anterior: ANALORD

AFX's Avatar

In manual scrie ca dupa ce treci de ISO800 chiar daca ai selectat NR off tot se aplica un algoritm de NR, dar mult mai slab (nu se zice si fata de ce, dar banuiesc ca e de genul treptei low sau ceva sub valoarea asta). Unde e magaria aici?

AFX is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2008, 08:31   #167 (permalink)
Registered User

Magaria e ca poate vrei sa aplici NR-ul pe PC, cu un software dedicat.

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2008, 08:37   #168 (permalink)
AFX
Nick anterior: ANALORD

AFX's Avatar

OK, dar e totusi o magarie mai mica, fata de testele ISO (in ideea in care sunt de incredere) unde nu stii care sunt valorile reale.

AFX is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2008, 09:07   #169 (permalink)
Registered User

daca ti se zice in manual, eu zic ca nu prea e vreo magarie sau ca se mai poate comenta ceva. si-au facut datoria si te-au anuntat. poate ca nu ai aflat dinainte sa il cumperi, dar manualele se gasesc si pe net.

din ce ma mai uit pe dpreview vad ca e o adevarata isterie la 5d2 cu black spots. faza tare e ca acuma nu se mai uita nimeni la poza, ci toti o analizeaza cautand puncte negre
ce inseamna psihicul uman , s-a declansat o adevarata psihoza cu punctele negre. recunosc ca m-am uitat la unele la care autorul era ingrozit si am avut mari dificultati in a le vedea. la altele da.

Old 14-12-2008, 10:24   #170 (permalink)
Registered User

Deocamdata e aparatul cu cea mai buna calitate a imaginii de pe piata. Nu are nici o relevanta faptul ca se aplica sau nu corectii ale imaginii chiar si in RAW. Aparatul furnizeaza imagini in parametrii stabiliti de producator, utilizatorul poate interveni ulterior si sa faca ce vrea. Asta e produsul, asta e pretul, nu e obligat nimeni sa-l cumpere.

Old 14-12-2008, 16:28   #171 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

este intr-adevar un aparat cu o calitate a imaginii foarte buna, nu stiu daca cel mai bun de pe piata sau nu dar este foarte buna. ca se putea si mai bine sau ca strategia de a imbunatati imaginea putea fi alta e adevarat...ma refer la o rezolutie putin mai mica (16mp) dar mai curata la iso mare spre exemplu...

oricum pt mine care sunt mai sceptic defel, e mai bine decat ma asteptam per total.

insa problemutele de caream tot vorbit nu pot sa nu nemultumeasca.
controlul in modul video vadit ciuntit nu are cum sa te nemultumeasca. e deja obositor genul asta de a "respecta" clientii...de ce l-au mai bagat, de ce l-au mai promovat asa cum au facut-o??nu cumva ca sa atraga spunand doar jumate de adevar si facand clientii sa presupuna ca lucrurile sunt normale si nu intentionat stricate???
e deci un soi de inselatorie aici...o bila neagra.

trecand peste, chestia cu punctele negre si NR-ul sunt la fel de discutabile.
atata vreme cat nu ma ajuta cu nimic NR-ul lor, de ce imi strica mie RAW-urile??? tocmai de aia trag RAW, tocmai de aia nu aplic NR, ca sa am sursa cea mai curata pe care senzorul i-o poate oferi..e decizia mea, treaba mea ce fac mai departe cu aceasta materie prima...daca aparatul ar face o treaba mai buna decat mine cu siguranta eu singur as decide sa folosesc NR-ul din aparat....

de ce exista raw? nu ca sa am cea mai buna materie prima pe care sa lucrez exact cum ameu chef???

asa cum acum sunt unii care prefera jpegul 5D-ului in fara raw-ului prelucrat pt ca li se pare mai bun, la fel ar fi oameni care ar folosi NR-ul ala...
cum era daca la 5D decideau ei sa lase numai Jpeg, ca oricum e mai bun decat jpegul procesat manual in post procesare???

si daca specificau in nu stiu ce white paper sauin manual era ok?

era la fel de incorect si absurd.

e evident ca aceste "filtre" ascunse asupra carora nu ai practic nici un control sunt facute sa pacaleasca...sa te faca sa crezi ca ce spun ei e adevarat ,ca e cu x stopuri mai frumos si mai falos decat e de fapt.....

nimeni nu s-ar supara in fond daca ar fi cinstiti cu clientii...oricum se va cumpara si oricum atata vreme cat imaginea prin procesare, interna sau post procesare, devine foarte buna sau cea mai buna, toata lumea va fi multumita...

hai sa fim seriosi...nu poti face chair orice si sa fie ok pt ca scrii in nustiu ce hartii...

e o camera buna, fara indoiala, problema e atitudinea si modul handicapat de a hotara ei pt altii in conditiile in care nimeni nu i-a rugat sa o faca...

e bine ca lucrurile pe care clientii le cer de ani de zile (mlu button, af mai bun, sealing adevarat, etcetc...) sunt tratate cu liniste sau cosmetizari penibile in schimb i-a apucat grija pt clienti in probleme de genul asta... oha...

triseaza cat pot ca sa ia ochii si sa atraga cumparatori...chair si atunci cand nu au nevoie sa o faca.

raman la parerea ca in final conteaza parerea ochiului experiementat si pretentios...si ochiul asta, in majoritatea comparatiilor, e de parere ca imbuantatirea e minima, oricum mult mai mica decat vor unii sa creada...

Old 14-12-2008, 19:42   #172 (permalink)
Registered User

pt cine voia un 5d2 (si) pt HDR:
A concern regarding high dynamic range imagery: Canon EOS-1D / 1Ds / 5D Forum: Digital Photography Review
recunosc ca si mie imi plac hdr-urile. chiar am cateva de care sunt multumit. din nefericire nu ia nici mai multe cadre, nici mai mari de +/- 2EV.

Old 15-12-2008, 10:00   #173 (permalink)
Registered User

TraianD's Avatar

Canon EOS 5D Mark II Full Review @ cameralabs:
Canon EOS 5D Mark II review Cameralabs introduction

Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail).

Canon APS-C @ 12-840mm.

TraianD is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2008, 10:38   #174 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Pur si simplu, conteaza asa de mult comparatiile la iso mari, ca au dat oamenilor ce voiau oamenii, ISO cu noise cat mai mic, chiar daca iso ala nu e real.

Si stai, ca iepurele a iesit de abia zilele astea din palarie, se pare ca si nikon face magarii cu noise reductionul care pe off cica nu e off nici macar in raw.
chestiile acestea se stiau demult. cel putin eu le stiam. unii le-au aflat doar acum de cand a inceput sa le "oficializeze" dxomark.

uite un review facut de Juza la aparita lui 40D:
Juza Nature Photography
"Indeed, the 40D sensor is about 0.5 stops less sensitive than 20D sensor - in other words, if you take a photo with the same exposure, the image taken with the 40D will be 0.5 stops darker."
sunt si poze pt cine nu se increde in simple cuvinte. astfel de comparatii au fost puse si de alti utilizatori pe diverse forumuri.

un review facut la aparitia lui D300 (daca nu ma insel a fost dat si pe acest site linkul, sau pe alte forumuri romanesti)
NIKON D3 / D300 ET ASTRONOMIE
" It is tragic to see that Nikon solved the problem of thermal signal by a digital processing of the RAW files (i.e. NEF files do not contain true raw data)."

eliz is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2008, 23:27   #175 (permalink)
Registered User

apathic_me's Avatar

Din ciclul "cum sa te scarpini la urechea dreapta cu mana stanga", astazi va prezentam setarea diafragmei (in modul video) la 5d2, the easy way:

Canon 5D Mark 2 Video Aperture Manipulation Demo on Vimeo

apathic_me is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2008, 23:51   #176 (permalink)
Banned

Am un prieten fotograf care a pus mana pe el. Reactia lui a fost: "Este HAOS".

Era de bine

ps: si l-a luat/comandat careva de aici?

Misa is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2008, 02:48   #177 (permalink)
Registered User

parintele's Avatar

Quote:
Originally Posted by apathic_me View Post
Din ciclul "cum sa te scarpini la urechea dreapta cu mana stanga", astazi va prezentam setarea diafragmei (in modul video) la 5d2, the easy way:

esti binevoitor....e din ciclul "cum sa te scarpini in MSDOS cu pomul de Craciun"... INUTILIZABIL...in fel de point and shot sau si mai bine spus un fel de video mode pe telefonul mobil....

altfel eu nu vad decat o confirmare a ceea ce am spus cand se anuntau functiile video ca posibile features pe DSLR-uri... o uriasa tema care sa intrige userii, sa creeze interes si pofta de upgrade...
ce urmeaza? controale manuale. dar cum vedem nu e asa "simplu"...
o sa ofere un semi auto gen Av..o sa fie rupere, chair daca la inceput va fi doar la 4 diafragme posibile
apoi iar upgrade...surpriza, revolutie agrara, poti controla si Iso...wow...
apoi se adauga inca niste diafragme posibile, dejalumea e in extaz...
comopensarea de 2 stopuri nu va mai fi suficient de "crativa"..unii vor dori sa subexpuna grav, vor simti ca ii limiteaza compensarea de +-2fstop...

va aparea deci controlul full manual...o sa fie de vis...ce-o sa ne mai jucam cu luminile, ce-o sa ne mai consumam timpul inincercarile imberbe de a fi "creativi"...
sa fie gata istoria ??? nicidecum...

pai ia sa ne gandim, recunoastere faciala, AF full time option....
cred ca am mai si uitat cate ceva precum WB custom

care o sa fie culmea tehnologiei??

eu spun ca high FPS recording mode..."dupa ce acum x generatii de upgrade ni s-a oferit posibilitatea de a seta manual timpul de expunere, iata ca acum acest parametru capata sens...putem inregistra cu noul 1Dmk14 cu pana la 200 cadre pe secunda....evolutia procesoarelor interne face posibile lucruri care acum 5 ani pareau neverosimile pt o camera de "doar" 8k $".....

si uite asa, cum va povsteam, cand in materie de foto tehnologia cam sta pe loc pt ca nu mai are incotro sa se labarteze decat foarte putin si foarte lent, se apeleaza la teme secundare care ofera mult loc de evolutie si deci de interes din partea noastra....

vom ajunge sa credem ca avem o camera video care stie sa faca si poze...

daca mintea mea obosita poate debita un asemenea scenariu care acum pare SF, nu vad de ce mintea odihnita a geaponezilor nu ar merge si mai departe...

parca vad pe aia care pozeaza libelule imbarligate cum posteaza filmulete High Velocity in slow motion avand ca subiect mirificul moment al acuplarii...in realitate el dureaza o fractiune de secunda, 1D14 ne ofera extraordinara posibilitate de a diseca intr-o maniera stiintifica mirobolantul moment al big bangului la scara vulgara....2 ganganii fascinante...way to go Canon...

parerea mea....si nici nu am baut destul

Old 16-12-2008, 10:46   #178 (permalink)
Registered User

TraianD's Avatar

Canon EOS 5D Mark II @ DIWA Labs:
DIWA Labs

Contact: PM, YM (t|r|a|i|a|n|d|p @ yahoo.com - scoateti "|"-urile din adresa de mail).

Canon APS-C @ 12-840mm.

TraianD is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2008, 11:48   #179 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by apathic_me View Post

E chiar O.K. (adica se putea si mai rau...) dupa ce te obisnuiasti putin cu setarile. Pentru aplicatii comerciale pretentioase merita efortul, tinind cont si de calitatea materialului video final. E bine cind poti sa faci ceva ce nu face toata lumea...

Old 16-12-2008, 14:38   #180 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

acum are ISO mai mult decat nominal ? ca nu mai inteleg... :
http://www.diwa-labs.com/photoalbum/...all5&id=273649

Mir is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules