Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Thread Introduction
Acest thread NU ARE CA SCOP RECLAMA ci o mai buna informare privitoare la PRETURILE aparatelor foto si a accesoriilor.

Reply

Thread Tools
Old 01-09-2003, 13:51   #121
Banned

Salut Mir!
Eh, nu fi rau... de ce as minti? Am si factura acasa, daca vrei trimit poza deseara... URL-ul e aici oricum: http://www.fotobooms.nl/Digicams/Fuji.html

Totusi, cred ca am gresit estimarea cu TVA-ul... o sa ma uit pe factura sa fiu sigur, s-ar putea sa fie 410Euro. Mea culpa

PS. Procedura cu TVA-ul a fost simpla. La magazin mi-au dat 2 facturi, cu una m-am dus in aeroport in Schiphol, Amsterdam la Tax Refund, mi-au stampilat-o acolo, dupa care i-am dat-o prietenului meu si el s-a dus si a primit TVA-ul inapoi.
Cheers,
veedee.

veedee is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2003, 15:45   #122
Registered User

Nu stiu cat de potrivit e sa postez aici dar am zis ca nu are sens sa deschid un nou thread. Azi tocmai mi-a sosit o noua jucarioara, un servo blitz. E foarte simpatic poate fi folosit ca un blitz normal sau ca un servo blitz, caz in care e declansat de lumina blitz-ului de pe aparat. Mi se pare f. util pt situatiile in care esti nevoit sa faci fotografii la lumina blitz-ului. Permite sa adaugi o iluminare laterala, din spate, etc. E f. mic si compact.

fane is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2003, 16:36   #123
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

cat ai dat pe el ?
ma intereseaza si pe mine asa ceva ! dar mai puternic.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2003, 17:36   #124
Registered User

900 si ceva marunti, cu tot cu expediere un bulion. Pt blitz-uri mai puternice au niste adaptoare care fac din orice blitz normal un slave. Costau vreo 800 si ceva marunti. Mai invarte-te pe link-ul dat de mine si ai sa le gasesti, sau suna la ei. Eu am vorbit acolo cu un domn f. amabil si care parea sa aiba idee de ceea ce vinde.
Ai grija daca vrei sa cumperi asa ceva, fiindca tipul de acolo spunea ca a patit ca blitz-urile de la cateva modele de aparate digitale sa nu delanseze blitz-urile servo. Cazuri rare dar spunea el cel mai sigur e sa le cumperi pe probate. Poti discuta asta cu ei. Cu A40 meu merge OK.

Old 19-09-2003, 18:08   #125
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Da, asa e....la unele nu merge pt ca blitzul incorporat da un flash de putere mica pentru calcularea expunerii corecte TTL inainte cu cateva milisecunde de flashul propriu-zis si explunerea finala.

Old 19-09-2003, 18:24   #126
Registered User

Mei, dupa ce am citit postul tau am incercat sa fotografiez blit-ul. Apare stins daca folosesc modul automat. In modul manual se vede flash-ul. Se pare ca trebuie sa folosesc modul manual pt a beneficia de facilitatile lui (traiasca Canon cu ale lui setari manuale). L-am primit azi si inca nu am avut timp sa fac fotografii cu el. Merci pt informatie.

Old 19-09-2003, 18:27   #127
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Pai si tipul de acolo nu stia explicatia acesta ?

La 717 al meu nu o sa fie probleme pt ca oricum nu folosesc blitzul incorporat ci unul extern clasic care declansaza doar odata

Old 19-09-2003, 18:43   #128
Registered User

Tipul de acolo spunea ca exista tipuri de aparate digitale a caror blitz nu-l declanseaza de loc. Eu l-am luat la risc neputand sa-l probez. Se pare ca pana la urma am iesit bine. Sunt bune forumurile astea, mai invata omul cate ceva, chiar ma intrebam cum face aparatul expunerea corecta, credeam ca o face in funtie distanta la care faci focalizarea, dar el ia in calcul si lumina ambientala care se adauga la blitz. Observasem ca daca am subiect negricios pe fundal alb sau invers tre' sa umblu la "exposure compensation" si chestia asta nu ar trebui sa se intample daca expunerea ar fi calculata in functie de distanta.

Old 19-09-2003, 21:35   #129
Registered User

Am mai incercat de 101 ori, cu toate setarile aparatului.Ceea ce sa vazut in prima fotografie erau reflexiile flash-ului aparatului in oglinda din spatele lampii. Nu reusesc sa-i scot descarcarea de dinainaintea flash-ului propriu zis. Blitz-ul slave se descarca dar nu apare descarcarea in fotografie, iar descarcarea se face inainte de flash-ului care impresioneaza senzorul. Am incercat si cu timpi de expunere de ordinul secundelor si tot nu apare in fotografie. Cu toate setarile posibile pt Flash-ul aparatului.

Mir daca te intereseaza cumva da-mi PM, fac reducere consistenta.

Old 20-09-2003, 02:12   #130
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

ma intereseaza vorbim....

Old 09-10-2003, 14:22   #131
Registered User

Salut,

Imi vine peste citeva zile un F717 din state. Stiti cumva unde gasesc un adaptor pentru priza?

Multumesc.

Mr.Weaver is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2003, 12:10   #132
ROMAN

Mishu05's Avatar

pe Maica Domnului la magazinul Connex Electronic.
(linia tramvaiului 16 de la Lizeanu spre lacul Tei)
cat ai dat pe aparat?

Mishu05 is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2003, 18:02   #133
Registered User

Multumesc. Luni o sa il iau de la amicul amicului care vine din state si o sa dau o tura pe acolo.

Am dat $800 pe aparat, geanta si garantie internationala pe 3 ani. Sper sa nu fie nevoie sa ajung sa aflu cit de internationala e garantia asta in .ro

Mr.Weaver is offline    Reply With Quote
Old 18-10-2003, 17:38   #134
gospodar

RE|XX's Avatar

Salut baieti!
Sunt incepator in acest domeniu,asa ca am sa va rog pe voi sa imi dati un sfat:ce aparat foto digital imi recomandati in 600$?
Nu e musai sa se gaseasca in Romania,pentru ca oricum nu intentionez sa il iau din tara.

Last edited by RE|XX; 18-10-2003 at 18:14.

RE|XX is offline    Reply With Quote
Old 18-10-2003, 19:55   #135
Banned

Depinde de ce clasa de aparat iti doresti... mic, p&s, amateur, prosumer, etc.
Depinde de ce o sa faci cu pozele... le tiparesti pentru reviste, format mare (>A4), le tii doar pe calculator, etc.
Cam toate camerele scoase in acest an au probleme (oarecum) cu nivelul de zgomot. Se presupune ca s-a cam ajuns la limita fizica de inglobare a X megapixeli / CCD size. Adica nu mai mult de 3Megapixeli pe 1/2.7", nu mai mult de 5 Megapixeli pe 1/1.7" si asa mai departe.

Personal iti recomand Fuji Finepix s7000, proaspat scos din cutie, are cateva neajunsuri, dar e un aparat brici (si ca look si ca performante aparent)! Cred ca il poti gasi in jur de $600 prin USA.

Bafta!

veedee is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2003, 23:22   #136
gospodar

RE|XX's Avatar

Aparatul il vreau pentru uz personal...in banii astia as vrea sa am o claritate (calitate) cat mai mare a imaginii la rezolutii de peste 544 x 408.

RE|XX is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2003, 02:43   #137
Registered User

Fane, incearca sa dezactivezi modul E-TTL al blitz-ului intern (presupun ca merge in modul E-TTL...). Adica va trebui sa-l folosesti in modul manual, si cu red-eye reduction dezactivat. Astfel, te asiguri ca blitz-ul declanseaza doar in timpul expunerii propriu-zise.
E-TTL foloseste un pre-flash pentru masurarea expunerii, si asta declanseaza probabil slave-ul.

Kunzite is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2003, 12:57   #138
Registered User

voov-x's Avatar

rezolutii de peste 544x408????
ce dreq e asta?
de ce nu 587x843
vezi ca tot pe la pretul asta gasesti si un canon g3 care e o camera destul de buna... desi e cam veche... despre fuji nu stiu ce sa zic... vezi si tu... depinde de unde poti cumpara din afara tarii... preturile sunt destul de fierite... mai este de tinut minte si nikon 5400... care poate e putin mai scump, dar merita banii

voov-x is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2003, 02:29   #139
Audio Only

Alex64's Avatar

In caz ca e cineva interesat de A60 sau A70 va pot da eu informatii.
Cele mai bune preturi sunt : A60 digitalworld.ro (12mil 5 sute) si A70 Carrefour Orhideea (In incinta Carrefour,nu Flanco) - 15 mil.In rest preturile sunt explodate rau,e deja magarie.

Alex64 is offline    Reply With Quote
Old 02-12-2003, 02:16   #140
Registered User

salutare.vreau sa-mi iau o camera intre 4-5 mp din ro.ce am gasit interesant pana acuma sunt:
-HP Photosmart 935 - pret 27.084.400 Flamingo
-HP Photo Smart 945 - pret 29.083.000 Best
-Sony Cyber-Shot P92 - pret 24.704.400 Flamingo
-Canon PowerShot A80 - pret 22.285.000 Best
-Olympus C720 UltraZoom -pret 23.276.400 Flamingo

Mai e photosmartu 735 care e 14.000.000 la flamingo,dar e de numa 3.3.Am citi review-uri la toate si ma atrage 935 si c720-u.Astept pareri avizate.

P.S - Preturile sunt de la Flamingo si Best ptr ca vand in rate,altfel nu imi permit.

jujitzu is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules