Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-07-2008, 21:34   #1981 (permalink)
Registered User

ali3nmarte's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
chill guys! a aparut ceva mai bun ! : http://paradoxoff.com/terapixel-digital-camera.html
cand apare si la noi ca vreau sa-mi iau si eu una. dar eu o vreau pe roz daca se poate

|| Canon 400D || Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS || Canon 55-250mm f/4-5.6 IS || Speedlight 430EX || Helios 44M 58/2 ||

ali3nmarte is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2008, 22:50   #1982 (permalink)
Registered User

Cred ca Canon are o problema de perceptie, in sensul ca daca ar fi scos un 5D cu ISO6400 la nivelul lui ISO3200 actual (1 stop in plus) si nici nu ar fi avut problemele de AF pe aparatele de varf toata lumea ar fi fost multumita, iar lansarile Nikon-ului nu s-ar mai fi bucurat de atata atentie.
Este adevarat ca Canon trebuie sa isi mai revizuiasca si sticlele, dar oricat de stransi cu usa vor fi, sticla nou proiectata va trebui sa coste destul de mult: R&D, care acum este amortizata, USM-ul care va fi totusi obligatoriu, eventual si IS-ul. Eu sunt hobbistul care ma uit bine la cati bani dau pe damblaua asta. Un pro poate sa se gandeasca ca niste sticla mai buna inseamna mai putin timp in PS, desi majoritatea pros din Romanica nu cred ca au fineturi din astea.
Cred ca singurul lucru bun, pentru Canonisti, din toata chestia asta cu Nikonul este ca viitorul FF entrylevel de la Canon va avea ISO6400 utilizabil si un pret de maxim 2600 euro. Ca upgrade, poate la D3, dar de la 5D la D700 nu cred ca se justifica, cel putin din ce arata review-ul.
In fine, e parerea mea personala, ca se pierde din vedere faptul ca imagini bune se pot scoate cu ambele truse puse in aceleasi situatii, si pe Canon iesi totusi mai ieftin.

ghrt is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2008, 18:03   #1983 (permalink)
Registered User

sethphoto's Avatar

post duplicat, imi cer scuze

sethphoto is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 00:15   #1984 (permalink)
Registered User

rac24sad's Avatar

Unii dintre noi se grabesc sa traga concluzii si iau decizii gresite.
N-ar fi mai bine sa asteptam si replica Canon la D700 ?
A fost frumos cand Canon a scos la un pret subtire fata de 1Ds un FF, acum ne intoarcem impotriva lor cu fel si fel de reprosuri: ca sticla are ce are .. ca AF`ul nu e cum il vrem .. samd
Eu zic sa continuam cu (virgula) comentariile dupa ce Canon da replica celor de la Nikon.

rac24sad is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 03:33   #1985 (permalink)
Registered User

george.'s Avatar

Calculele miscarilor pietei se speculeaza pe bursa. Pe forumuri se redau vise, sperante si..."pareri"... Eu personal, daca as simti talentul asta de a anticipa miscarile pietei si as fi destul de sigur pe mine incat sa cred ca poate interesa pe altii, cu siguranta as participa la bursa.

george. is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 12:02   #1986 (permalink)
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Cica are sa apara Hasselblad H3D II, 50 Mpx... 30.000 €

> http://luminous-landscape.com/forum/...howtopic=26324

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2008, 12:11   #1987 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

Leica M8 Field Test
Not so nice...
The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching.
Assyrian Stone Tablet, 2800 BC

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 10:34   #1988 (permalink)
Registered User

Gabi Udrea's Avatar

Hasselblad H3D II > http://www.dpreview.com/news/0807/08...Hasselblad.asp

Gabi Udrea is offline    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 11:05   #1989 (permalink)
Registered User

2 intrebari am, referitor la hasselblad asta: zice ca senzorul e 2 ori mai mare ca ala de 35 mm: avand in vedere ca o data cu cresterea senzorului scade DOF-ul, si aici e la fel, e DOF-ul si mai ingust? (pt aceeasi incadrare, evident)
si 2: la aparatul asta, tot asa, esti nevoit sa faci hdr in anumite momente, ca altfel nu iti expune corect si partea mai luminata, si aia mai intunecata?

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 11:19   #1990 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

DOF-ul e mai scazut ca la 35mm la aceiasi focala deoarece senzorul e mai mare, da. Cu HDR-ul cred ca e la fel ca la alte aparate cu mentiunea ca asta are probleme cu incalzitul senzorului din cate stiu (e chestie de senzori mari cu multi pixeli) asa ca expunerile nu pot fi foarte lungi.
Oricum HDR-ul e overrated dupa mine, daca ajungi sa faci HDR inseamna ca lumina nu prea era buna (miezul zilei?) si-atunci nu stiu de ce ar face cineva fotografii in primul rand. Nu rimeaza deloc cu ideea de Hasselblad (medium format) la care te pregatesti 1 saptamana ca sa tragi 1 cadru (daca e vorba de natura ca in studio lucrurile sunt controlate dpdv al luminii).
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 11:23   #1991 (permalink)
Registered User

aha, deci am intuit bine cu DOF-ul. cu hdr-ul nu stiu daca e overrated, cert e ca si seara de exemplu, cand apune soarele, dar cerul inca e luminat, lumina de la sol e foarte scazuta, dar cerul inca e destul de luminat, si se simte ca nu ies cum trebuie, ca ori expune cerul ori, altceva cum trebuie, pe ambele nu. si mai sunt situatii, cand e noros, de exemplu, etc. mi-ar fi placut aparate sa aiba dynamic range-ul suficient cat sa nu mai ai probleme de genul asta. vise, deh.

Old 10-07-2008, 11:32   #1992 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

man, cu asemenea scula nu pozezi cerul seara, ffs...
sau daca pozezi un subiect pe un asemenea fundal iti scoti afara luminile de studio, blitzuri de mii de w ( ca oricum lucrezi la ISO mic si diafragma inchisa pt dof decent ), softboxuri, filtre gel, asistenti care sa mearga dupa tine cu lumina, si alte cele sa egalizezi luminile pe subiect cu lumina fundalului. Doar nu dai 30.000 USD pe un aparat foto si alte zecii de mii pe obiective ca sa nu ai lumini de cateva mii de USD ???
NU e aparat de iesit la facut poze...totusi.
Numai si numai lumina controlata, sau peisaje in lumina asteptata cu orele ca sa fie perfecta.

Nu-ti iei masina de formula 1 sa mergi cu ea prin Bucuresti ...ci numai pe circuit, in conditii ideale.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 11:35   #1993 (permalink)
Registered User

asta se subintelege. eu intrebam asa ca idee, daca poate, nu ca mi-as lua eu sau ca ar iesi cineva la asa poze cu el. ma gandeam ca la cat costa e extraordinar de avansat tehnic din toate punctele de vedere. scuze daca s-a inteles altceva.

Old 10-07-2008, 11:46   #1994 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Dupa cum vezi are ISO 400 maxim, oare de ce ? cand toate sapunierele si dslr-urile se bat pe ISO 1600....3200....6400 ? oare de ce ?

Cu cat e mai avansat cu atat este destinat unei nise mai mici, unei plaje mai mici de variabile, lucrului specializat, in conditii controlate, unde cauti maxima calitate si iti contolezi mediul inconjurator pt acesta.

Oricum are dinamica mai buna, dar nu asta au cautat sa dezvolte la el, ca nu dimanica este problema principala cand ai lumina controlata, caci o rezolvi pe alte cai, nu trebuie sa o rezolve aparatul. Tot asa nici sensibilitatea nu au crescut-o caci este inutila intr-o lumina controlata, une oricum zgomotul ar ruina calitatea unei imagini la asemenea rezolutie.

Old 10-07-2008, 11:49   #1995 (permalink)
Registered User

http://www.dpreview.com/news/0807/08...odaksensor.asp
aha, am priceput. deci nu are un range dinamic foarte mare ca nu are nevoie, dat fiind la ce e el folosit. daca i-ar fi interesat, probabil ca ar fi avut.

Old 10-07-2008, 11:54   #1996 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

unde am scris eu ca nu are nevoie ? am scris ca nu este problema PRINCIPALA, cum nici ISO-ul mare nu e problema principala... asa cum e la DSLR-urile destinate lucrului in locatie, fara lumini multe si controlate
Am zis doar ca nu are rost sa impinga la extreme nici una nici alta, caci nu asta e ce cauta in principal utilizatorii acestui aparat. E o diferenta de nuanta pana la a "nu avea nevoie"

Desigur ca nu ar fi rau sa aiba dinamica mai mare sau ISO mai mare, daca e posibil, cu pastrarea calitatii in rest. Si vor evolua si in acest sens. Dupa cum am scris mai sus, oricum are dinamica cea mai mare de pana acum
Insa in privinta dinamicii, probabil la editare multi vor creste contrastul ( deci vor scadea dinamica ) pentru a obtine rezultatul final dorit )

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
daca i-ar fi interesat, probabil ca ar fi avut.
nu, nu ar fi avut nici daca ar fi vrut

Insa sa nu te astepti ca tehnica actuala CCD CMOS, sa rezolve dimanica pe care o percepe ochiul uman. Conditiile de care zici tu ne le poate rezolva nimic existent in ziua de azi, sunt contraste de sute de ori mai mari in natura, pe care ochiul tau le rezolva fara probleme iar aparatele sunt mult in urma la o singura expunere.

Cu expuneri multiple, da, micsorezi acest factor de zeci de ori. Dar inca nu s-a inventat senzorul care sa faca treaba asta singur, intr-o expunere.

Old 10-07-2008, 11:58   #1997 (permalink)
Registered User

la asta ma refeream si eu, ca nu e problema principala. in sensul asta ziceam.

Old 10-07-2008, 12:02   #1998 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

da, exact. Daca tii neaparat, pui roti de monstertruck pe f1 si mergi cu el pe aratura, dar nu pt asta e conceput...

Old 10-07-2008, 12:50   #1999 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

apropos de hasselblad, in specificatii scrie (si am ramas usor socat acum vreo juma' de an cand am citit) ca pentru a evita aberatiile cromatice si moire-ul, o expunere e compusa din 3 expuneri succesive intre care se deplaseaza senzorul cu cativa microni - exact dimensiunea unui pixel colorat din matricea Bayer de dispunere a pixelilor pe canale de culoare.

shtie cineva ceva mai mult despre asta ? mi se pare superb sa ai expunere perfecta pe fiecare canal de culoare fara sa mai faca software dupa interpolari pentru a compensa canalele de culoare lipsa...

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 14:43   #2000 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

Quote:
mi se pare superb sa ai expunere perfecta pe fiecare canal de culoare fara sa mai faca software dupa interpolari pentru a compensa canalele de culoare lipsa..
Par egzamplu ai camerele video cu 3 senzori R/G/B la care ajunge aceeasi imagine dupa ce a trecut printr-o prisma dicroica.
Nimic nou.
The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching.
Assyrian Stone Tablet, 2800 BC

ixtl is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto

Thread Tools

Posting Rules