![]() |
| | #2101 (permalink) | ||
|
Initial voiam sa iau ca back-up pentru D700 un D40 second hand. Pentru factorul de crop, dimensiuni, pretul mic, e foarte convenabil. Avand in vedere insa cat costa o camera HD, D90 e aproape gratis.
__________________ Nikon D700 | Nikkor 14-24mm f/2.8 | Nikkor 50mm f/1.8 | Micro-Nikkor 105mm f/2.8 VR | Nikon SB900 | Nikon SB600 Working for: Nikkor 200mm f/2 VR | |||
|
| | #2102 (permalink) | ||
|
hai mai, sa nu exageram cu camera HD... fara AF si cu DOF asa ingust ai nevoie de om de focus ca sa poti filma o scena normala, o sa ai totul aproape OOF. Poate numai de pe trepied si subiecte statice..... Plus ca inca nici nu stim codecul si cat poate filma ca timp, apoi nici nue full HD, e un HD "ready" ... | |||
|
| | #2104 (permalink) | ||
|
Da, dar pe mine unul m-au pacalit de niste bani. Asta voiam sa spun, ca 4.5fps aici, un mic filmulet acolo, puse cap la cap, imi iau dolarul de pe card ) Cert e ca am posibilitatea sa filmez cat de cat OK cu un aparat foto, si fie ca e vorba de soccer moms sau oameni care cauta un al doilea aparat, e o facilitate care vinde.
__________________ Nikon D700 | Nikkor 14-24mm f/2.8 | Nikkor 50mm f/1.8 | Micro-Nikkor 105mm f/2.8 VR | Nikon SB900 | Nikon SB600 Working for: Nikkor 200mm f/2 VR | |||
|
| | #2105 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #2106 (permalink) | ||
|
bine, nu e HD ready.....faceam doar analogia cu TV-urile pe care scrie HD Ready si au 1366x768 pixeli la afisare, deci practic redau definitia de 1280 x 720 .... nu full HD 1920 x 1080, pe care chiar daca o arata pe ecran, de fapt tot limitata la 1366 x 768 este....fizic, de dispaly, nu e electronica Adica...e o diferenta enorma de la 1280 x 720 pana la 1920 x 1080 ... pana si aparate de buzunar trag video la rezolutia asta ( 720p ), un Panasonic vechi, un canon, si noul sony T500 : http://www.dpreview.com/news/0808/08...t_DSC-T500.asp .... Adica sa pui filmare pe un DSLR...mi se pare cam jenant, in fine...probabil ca si canon o sa faca aiureala asta odata, sa fie in trend | |||
|
| | #2107 (permalink) | ||
|
Mir, a aparut azi un articol in care sunt adresate chiar problemele puse de tine: http://www.nytimes.com/2008/08/28/te...h/28pogue.html Quote:
| |||
|
| | #2108 (permalink) | ||
|
Una peste alta, aproape sigur voi trece pe nikon. tamronul 17-50 il am si acolo, trebuie sa gasesc un echivalent pentru canon 70-300 IS al meu si m-am scos. Diferenta de bani aproape sigur o scot vanzand camera hd care si asa nu o port cu mine pentru ca nu am spatiu.
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| | #2109 (permalink) | ||
|
42, ai Nikkor 70-300mm VR care merge si pe full frame.
| |||
|
| | #2110 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
Dintre comentarii:"There is a video on Vimeo shot with it, and you can view the full res. It's amongst the best I've seen from any camera, and I've shot with Canon X-series." Din cauza NDA materialul a fost retras si nu mai e disponibil, deocamdata. Last edited by oldshooterman; 28-08-2008 at 22:15. | ||
|
| | #2111 (permalink) | ||
|
desigur ca arata fosrte bine, din cauza DOF-ului foarte ingust dat de sistemul optic cu senzor mare, dar ce te faci cu AF-ul, care nu e proiectat sa faca fata continuu, pt video ? La filmarile pro ( de cinema ) cu senzori mari sau film, focusul este regizat, facut separat de om de focus.... E greu sa prinzi in focus un cadru, la foto, dar 24 de cadre pe secunda sa tii subiectul in focus la DSLR ? Chiar si la o fina miscare de cativa cm, tot arata rau la diafragme deschise gen 2......2.8 | |||
|
| | #2112 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Depinde ce si cum vrei sa filmezi. De ex., eu filmez doar cadre studiate si de pe trepied (si asta destul de rar). Faptul ca trebuie sa tii o mina pe obiectiv in timp ce filmezi poate fi o problema serioasa, desi vizorul cu rezolutie mare ajuta la focalizare. Daca eu m-as gindi sa-l folosesc la modul serios, cred ca i-as pune un inel cu pirghie pentru focalizare, la obiective fixe fara IF. Oricum, e un inceput promitator.
| ||
|
| | #2113 (permalink) | ||
|
dap, de necontestat ca e un inceput promitator. Va trebui insa rafinat mult pana sa fie folosibil, parerea mea.... o sa vedem. Adica vreau sa-i temperez pe cei gata sa arunce banul pt acesta facilitate.... Luati aparatul pt calitatile foto daca va trebuie si va satisfac, nu pt filmare, sa nu fiti deceptionati. | |||
|
| | #2114 (permalink) | ||
| Quote:
Apoi mai e si ergonomia, camera video e facuta sa o tii in mana cu ecranul invartit, e usurica, nu prea m-as vedea cu dslrul filmand cum filmez acuma cu asta video.. Cu toate ca poate calitatea filmului te face sa treci peste neajunsuri, who knows...
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 | |||
|
| | #2115 (permalink) | ||
| Canoane, canoane In aceeasi idee, o discutie despre de ce nu e bine sa ai prea multi megapixeli pe un senzor relativ mic. Cu linkuri si referinte si alte alea. Quote:
__________________ ...one of the truly bad effects of religion is that it teaches us that it is a virtue to be satisfied with not understanding. | |||
|
| | #2116 (permalink) | ||
| 100% de acord cu tine. Aparatul in sine ca DSLR pur si simplu este o oferta buna. Insa eu ii vad destule intrebuintari si pentru partea video. De exemplu, pentru cei care fac fotografie de produs mi se pare o super afacere. Primul lucru care mi-a trecut prin cap atunci cand am vazut filmuletele de pe Nikon USA au fost prezentarile video de pe Emag. Scena statica, mediu controlat, durata mica a filmarii - calitatea foarte buna a imaginii mi se pare un mare plus in cazul asta.
|
| | #2117 (permalink) | ||
|
ma gandeam mai devreme (cand era pe jos serverul si implicit forumul)... cum zgomotul creshte odata cu durata de filmare, sa zicem ca ai cele 20 minute de filmare... in care la ultimele 5 ai un zgomot cat casa... cum o fi sa filmezi un meci de box sa le zici pugilishtilor "terminati-va in primele 10-15 minute, ca dupa aia nu se mai vede bine" )ma rog, mie tot funny mi se pare sa pui pe un dslr functii video si sa te si bati cu pumnu-n piept ca-i competitiv. Ok, mi-ar placea sa fie un senzor cat juma de unghie ascuns undeva pe langa butonul de release-lens care sa poate filma pe un sd ascuns tot pe acolo... dar sa "manareshti" minunatie de SLR sa-l faci sa inregistreze video... mi-ar placea sa am all-in-one, eventual si cu GPS si mp3 player (puii mei, sa ascult muzica in timpul shootingului), dar parca ash pastra DSLR-ul exact pt ce a fost conceput
__________________ Light from 430EX triggered by CactusV2 passing through 70-200 f/2.8 L IS USM or EF 50mm f/1.8 mkII is caught by Canon 5D More of me | |||
|
| | #2118 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Unde scrie ca zgomotul creste pe masura filmarii? E doar o speculatie bazata pe ideea ca senzorul se incalzeste tot mai mult in timp, etc...Limita de timp la filmare e data de dimensiunea maxima a unui fisier suportat de mediul de stocare. Marele Preot a prins ideea cu aplicabilitatea filmarii. La calitatea preconizata a filmarii 720p se impun conditii de lucru controlate si trepied. Cine a facut o filmare HD din mina si a privit-o pe ecran mare poate constata ca imaginea e instabila si trebuie lucrat cu mare atentie. Daca calitatea filmarii nu e pe masura asteptarii atunci putem vorbi de o simpla functie in plus, cu valoare doar comerciala. In rest, la comentariul lui andyxpertul:"mie tot funny mi se pare sa pui pe un dslr functii video si sa te si bati cu pumnu-n piept ca-i competitiv..." imi pare rau ca nu mai gasesc comentariile marilor fotografi ai vremurilor respective care criticau AF-ul la inceputurile lui (pentru Nikon F4 de ex.), sau imaginea digitala in urma cu vreo 10 ani. Mie mi-ar fi extrem de util un DSLR cu functie video de calitate (nu pentru nunti...). | ||
|
| | #2119 (permalink) | ||
|
Initial si eu am fost sceptic in ce priveste amestecarea functiilor video pe aparatele foto...daca la compacte mai era cum era, pe dslr-uri imi parea o prostie... totusi, daca stai mai bine sa te gandesti, competitive sau nu, functiile video apar ca un efect natural in evolutia sculelor foto... de o buna bucata de vreme tot discutam de upgradeuri, de aparate noi, de functii noi, de evolutie... in timpul asta, cand punem pe masa ce ni se ofera ca "pas urmator" la nivel teoretic si ce primim practic in noile aparate, observam usor ca evolutia incetineste sensibil... pe de o parte generatiile de aparate de acum 2-3 ani ofera un nivel macar decent pt fotografi... iti poti face treaba. pe de alta parte desi pe hartie noutatile arata excelent, in practica observam ca diferentele nu sunt asa cum ne-am astepta...iso mare pe D3 e evident mai ceva decat pe un 5D insa cand iei poele efectiv si le compari parca nu mai cazi in cap ca atunci cand citeai specificatiile... ne intrebam si noi si evident si producatorii cum vor arata aparatele viitorului, care vor fi elementele alea care vor insemna o noua revolutie... functii si functionalitate...seriile pro nu prea mai au unde sa urce... lumina slaba...e loc de mai bine dar limitele fizicii exista si pana una alta se pare ca pasii sunt din ce in ce mai mici..a;te tehnologii cu adevarat revolutionare, similare ca impact cu primul DSLR sau cu primul DSLR pro nu prea se intrevad curand... AF-ul are si el limitele sale, deja e macar decent... Sticla??? greu... cred ca e infinit mai greu decat electronica... incotro??? pare ca nu prea exista o tinta atacabila... noutatile inseamna deja de vreo 1-2 ani si mai ales dupa ce a facut nikon anul asta, pasi minusculi... sa incetineasca industria? e impotriva firii... sa scada preturile ca pas urmator in evolutia domeniului??? nu se paote asta, exista niste praguri sub care producatorii ar muri....similar cu ce se intampla in alte domenii gen piata playerelor, dvd-urilor, telefoanelor, displayurilor....toata lumea are deja tehnologia sa ofere orice si sa aglomereze piata... in aceasta lumina, eu vad functiile video ca pe bula de oxigen necesara industriei foto....nu PREA mai au incotro sa o apuce...ce ar putea sa ofere ori nu e suficient de apealing pt utilizatori...ce e interesant pt clienti nu se paote tehnologic... video-ul inseamna pur si simplu captarea interesului clientilor si posibilitatea vanzarii in continuare la preturi "normale".... inseamna un alt plan in care sunt posibile evolutii in anii urmatori...modelele urmatoare pot fi similare in plan foto dar vor fi interesante pt ca vor evolua in video... video inseamna timp si mentinerea interesului clientilor... timpul asta, banii care vor continua sa curga, plaja si mai mare de clienti atrasi...toate astea vor mentine in viata si vor dezvolta chiar industria sculelor foto... cam asa vad eu lucrurile fara sa fiu deloc un fan al functiilor video pe sculele foto, mai ales cele semi-pro sau pro... pe de alta parte si eu recunosc ca am filmat mai adesea cu aparatul foto al unui amic decat cu camera video "normala" , nu pro...si ca daca as avea ceva video, orice, pe 5D, as trage mai des si video.... ma intereseaza foto, asta car dupa mine, in asta bag bani, timp, autoeducare... daca pot sa primesc si video cat de cat odata cu ce ma intereseaza pe mine DE CE NU???
__________________ p182|Corsair 550|Asus P5K-E|E8400|ZT NP120|AsusX1950Pro|Mushkin 4GB DDR2 SP2-6400+|Raptor 36 sis+ storage fara numar|IbmP260 bulit Canon5D | 70-200 2.8L | 17-40 4L | 50 1.4 | CZJ Pancolar 50 1.8 | 580 EX | Diverse | |||
|
| | #2120 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|